Як зберегти зелену цибулю свіжим

Автор: Alice Brown
Дата Створення: 24 Травень 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
Зелень остается СВЕЖЕЙ до 2-х месяцев! Рецепты из укропа  УКРОПНАЯ ЗАВИСИМОСТЬ
Відеоролик: Зелень остается СВЕЖЕЙ до 2-х месяцев! Рецепты из укропа УКРОПНАЯ ЗАВИСИМОСТЬ

Зміст

Зелена цибуля, який також називають цибулею-шалот, може стати відмінним доповненням до широкої різноманітності страв. Свіжа цибуля володіє чудовим смаком, проте він може зіпсуватися, якщо не зберігати його належним чином. Зберігати зелену цибулю можна в холодильнику або на підвіконні. Однак в будь-якому з цих місць необхідно створити відповідні умови, щоб цибуля надовго зберіг свою свіжість.

кроки

Метод 1 з 3: Зберігайте зелена цибуля в воді в холодильнику

  1. 1 Наповніть склянку або високу банку водою на 2,5-5 см. Використовуйте стакан або банку з важким дном, щоб предмет легко зберігав стійкість. Вода повинна бути холодною або кімнатної температури, але не теплою.
    • Стакан або банку повинні бути достатньо високими, щоб підтримувати зелена цибуля в вертикальному положенні. Наприклад, відмінно підійде келих об'ємом 0,5 літрів або велика банка для консервування.
  2. 2 Помістіть коріння цибулі в воду. З урахуванням того, що зелена цибуля зазвичай продається разом корінням, їх можна використовувати для підтримки свіжості зелені. Коли ви занурює коріння цибулі в воду, він продовжує її вбирати, завдяки чому не в'яне і залишається свіжим.
    • Навіть якщо самі корені були обрізані, але залишився кореневої кінець, рослина пустить нові коріння в воді.
  3. 3 Накрийте цибулю і верхню частину ємності поліетиленовим пакетом. Щоб підтримувати належний рівень вологості навколо зеленої цибулі в холодильнику, вам потрібно накрити його поліетиленовим пакетом. Підійде будь-який пакет, який є у вас під рукою (фасувальний або із застібкою).
    • Можливо, буде простіше всього використовувати фасувальний пакет, в якому ви принесли цибулю додому.
  4. 4 Закріпіть поліетиленовий пакет на верхній частині ємності. Якщо ви накрили зелена цибуля фасувальним пакетом, можна скористатися аптечною гумкою або ниткою, щоб закріпити цей пакет на ємності. Якщо ви використовували пакет із застібкою, можна просто застебнути його якомога ближче до краю ємності.
    • Поліетиленовий пакет не повинен повністю опечатувати ємність, так як туди повинен надходити повітря. Вам просто потрібно, щоб навколо лука затримувалося трохи випарів від води. При відсутності поліетиленового пакета холодильник забирав би всю вологу.
  5. 5 Поставте склянку в холодильник. Помістіть стакан з цибулею на верхню полицю в холодильнику. Розмістіть його так, щоб його не часто зачіпали і щоб він зберігав стійке положення, інакше він може впасти і вода розіллється по всьому холодильнику.
    • Коли ви захочете використовувати лук, просто дістаньте ємність, зніміть пакет, візьміть необхідну кількість цибулі, знову надіньте пакет і поверніть залишки в холодильник.
  6. 6 Міняйте воду кожні кілька днів. Щоб цибуля залишався свіжим, необхідно регулярно міняти воду. В іншому випадку на поверхні води почне накопичуватися цвіль, і цибулю може почати гнити.
    • При заміні води можна також промивати коріння зеленої цибулі. Це допоможе видалити будь-які бактерії або цвіль, які можуть на них утворюватися.

Метод 2 з 3: Помістіть зелена цибуля на підвіконня

  1. 1 Виберіть ємність. Зелену цибулю можна зберігати у воді або в грунтової суміші при кімнатній температурі, і він продовжить рости. Якщо ви хочете зберігати його в воді, то вам потрібно буде знайти склянку або банку, досить високу і важку для того, щоб цибуля зберігав вертикальне положення. Якщо ви хочете зберігати цибулю в грунтової суміші, вам знадобиться квітковий горщик глибиною хоча б 15 см, який поміститься на вашому підвіконні.
    • Зелену цибулю надовго збереже свіжість при зберіганні як у воді, так і в грунтової суміші. Вибір між цими варіантами грунтується, головним чином, на особистих уподобаннях.
  2. 2 Підготуйте ємність. Якщо ви використовуєте стакан, налийте в нього води на рівні 2,5-5 см. Як і у випадку з холодильником, це дозволить коріння зеленої цибулі вбирати воду і насичувати нею рослина. Якщо ви використовуєте квітковий горщик, насипте в нього грунтову суміш на рівні як мінімум 13 см. Таким чином, зелена цибуля можна буде досить глибоко посадити, щоб він міг стояти самостійно.
  3. 3 Помістіть цибулю в воду або в грунтову суміш. Занурте коріння зеленої цибулі в ємність з водою. Якщо ви зберігаєте цибулю в грунтової суміші, вставте коріння в грунт, а потім утрамбуйте землю навколо лука, щоб він міг стояти.
    • Якщо ви садите зелена цибуля в грунтову суміш, розміщуйте його на відстані 5 см один від одного.
  4. 4 Поставте ємність на підвіконня або в інше сонячне місце. Для того, щоб зелена цибуля продовжував зростати, він повинен піддаватися впливу сонячних променів. Помістіть ємність або квітковий горщик в сонячне місце, куди світло надходить 6-7 годин щодня.
    • Приємний бонус даного методу полягає в тому, що цибуля продовжить рости. Зелень, що зберігається в холодильнику, рости не буде.
    • Як правило, відмінним місцем для зберігання зеленої цибулі є підвіконня на кухні (якщо вікна виходять на сонячну сторону). Так ви точно не забудете його використовувати при приготуванні їжі.
  5. 5 Міняйте воду в склянці або поливайте лук кожні кілька днів. Зелена цибуля, що зберігається не в холодильнику, потребує невеликому догляді. Якщо зелена цибуля зберігається у воді, обов'язково міняйте воду кожні кілька днів. Таким чином цвіль точно не буде накопичуватися на поверхні води. Якщо зелена цибуля зберігається в грунтової суміші, неодмінно поливайте її, коли та починає висихати.
    • Зелену цибулю слід зберігати у вологому, але не дуже сирій землі.
  6. 6 Використовуйте пір'я цибулі, але не чіпайте коріння. Якщо зелена цибуля зберігається не в холодильнику, він буде продовжувати рости. Відріжте новий відросток ножицями, а білий кореневої ділянку залиште недоторканим. Якщо ви будете так робити, то цибулю буде продовжувати рости нескінченно.
    • Якщо якісь ділянки зеленої цибулі пожухли або зморщилися, просто відріжте їх або залиште. Як тільки ви відріже увядающие пір'я, у цибулі з'явиться новий зелений відросток.

Метод 3 з 3: Оберніть зелена цибуля вологим паперовим рушником

  1. 1 Повністю дістаньте лук з упаковки. Зелену цибулю часто продають в целофанових пакетах або в пучках, обгорнутих аптечною гумкою. Зніміть всі з лука, щоб звільнити його.
    • Без упаковки цибулю буде простіше діставати з пучка, і це зведе до мінімуму ймовірність, що він пошкодиться через аптечної гумки.
  2. 2 Оберніть цибулю вологим паперовим рушником. Щоб зелений цибуля не в'янув, його потрібно зберігати у вологих умовах. Злегка змочивши паперовий рушник і обернувши їм цибулю, ви забезпечите зелені необхідну вологість. При цьому вологи буде не так багато, щоб цибуля почав гнити.
    • Щоб переконатися, що паперовий рушник не надто вологе, можна обернути цибулю сухим паперовим рушником, а потім побризкати трохи води на рушник.
  3. 3 Помістіть обгорнутий рушником цибулю в целофановий пакет. Щоб утримати вологу навколо зеленої цибулі, пучок слід помістити в целофановий пакет. Таким чином холодильник не забере вологу, створену змоченим паперовим рушником.
    • Целофановий пакет можна нещільно обернути навколо пучка. Він не повинен бути повністю герметичним.
  4. 4 Помістіть пакет в холодильник. Хорошим місцем для зберігання зеленої цибулі є відсік для овочів. З іншого боку, зелена цибуля, обгорнутий целофановим пакетом, можна зберігати в будь-якому відсіку холодильника.
    • У міру використання зеленої цибулі обов'язково повторно змочуйте паперовий рушник, якщо воно висохло. Потім знову приберіть пучок в целофановий пакет і поверніть все назад в холодильник.

Поради

  • Можна також посадити покупної зелена цибуля в своєму саду. Коли вам знадобиться зелена цибуля, ви зможете просто обрізати пір'я, і ​​залишити кореневу систему знову відростати.