Як створити безпечне середовище для домашньої пташки

Автор: Carl Weaver
Дата Створення: 26 Лютий 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
15. Управління біоризиками, пов’язаними з тваринами
Відеоролик: 15. Управління біоризиками, пов’язаними з тваринами

Зміст

Якщо у вас вдома живе пташка, ви хочете зробити все, щоб убезпечити її, чи не так? Ця стаття розповість вам, як створити безпечні умови для вашого маленького пернатого друга.

кроки

  1. 1 Прикривайте вікна і відображають поверхні, такі як дзеркала і екрани телевізорів, коли випускаєте птаха з клітки. Згодом птиці навчаться не врізатися в ці об'єкти, але ви завжди залишайтеся в кімнаті, щоб їх контролювати - не залишайте птицю, яку випустили, в кімнаті без нагляду. Пам'ятайте: безпека перш за все!
  2. 2 Тримайте натуральні рослини в окремій кімнаті. Багато домашні рослини і зрізані квіти токсичні. Птахи часто гризуть листя, тому краще мати штучні рослини в кімнаті, де мешкає ваш пернатий друг. Загалом, всі рослини з цибулин є токсичними, але краще подивіться в інтернеті, щоб отримати вичерпний перелік.
  3. 3 Тримайте пташку в місці, де температура стабільна. Птахам дуже легко застудитися, так що якщо в кімнаті занадто холодно для вас, це занадто холодно і для птіци.Нікогда не ставте клітку з птахом у ванній; там температура змінюється весь час.
  4. 4 Не тримайте птахів під прямим сонячним світлом. Вони можуть перегрітися. Але їм потрібен ультрафіолетове світло, щоб підтримувати здоров'я. Використовуйте повноцінний світло, щоб птахові не було холодно і вона отримувала необхідний ультрафіолетове світло.
  5. 5 Тримайте кішок і собак подалі від ваших пернатих вихованців.котячий інстинкт - це полювання, і їх просто не можуть не привертати літаючі малятка. Навіть 'дружнє' взаємодія з кішкою може бути смертельно небезпечним для вашої птиці! У слині і під кігтями всіх кішок є бактерії. Це абсолютно нешкідливо для кішок і це частина їх природної флори. Проте, це смертельно для всіх птахів. Навіть слина, яка передається від кішки птиці (коли кішка лиже пташку або птах 'чепурить' шерсть кішки), може призвести до хвороби пернатих і вони можуть померти. Якщо ваша кішка контактувала з птицею, негайно зверніться за допомогою до ветеринара. собаки, Навіть самі слухняні, можуть злякатися і випадково атакувати або 'грати' з птицею і можуть нашкодити їй. Так що не ризикуйте! Слина кішок і собак смертельно небезпечна, оскільки вона містить багато бактерій, від яких у птахів немає імунітету. Якщо ви думаєте, що ваша пташка побувала в роті кота або собаки, негайно зверніться до ветеринара.
  6. 6 Міняйте воду вашої пташки принаймні кожен день, оскільки мікроби дуже швидко розмножуються. Ніколи не кладіть вітаміни в воду, так як це може збільшити кількість бактерії дуже швидко. Тримайте насіння і гранули в герметичних контейнерах. Забезпечте птиці змішане харчування. Птахи повинні їсти свіжі овочі, зернові, бобові та білок щодня. Спробуйте збити яйця і додати трохи овочів. Прикріплюйте овочі до клітки біля улюбленої жердочки пташки. Вони можуть з'їсти їх не відразу, але все одно з'їдять ...Спробуйте їсти овочі і т.д. перед ними. Вони стайня тварини і якщо вони бачать, що ви їсте, вони будуть більш схильні спробувати теж. Дієта дуже важлива. Харчування, яке складається тільки з насіння, викличе проблеми з печінкою і скоротить життя вашої улюблениці.
  7. 7 Накривайте акваріум, коли випускаєте пташку. Птахи можуть потонути, якщо вони приземляться на нього, або намочити пір'я. Не дозволяйте пташці пити з ваших чашок або келихів, вода - безпечна для неї і це єдине, що їй потрібно.
  8. 8 Накривайте клітку, коли настає вечір, і зменшуйте рівень шуму. Птахам потрібно більше спати, ніж людям, принаймні 10 годин на добу.
  9. 9 Ставте телевізор поза увагою птахів. Телевізори мерехтять таким чином, що птахам це неприємно. Крім того, не направляйте світло прямо на птахів (подумайте про розміщення стельових світильників і т. Д.).
  10. 10 Перевірте клітку своєї пташки на наявність місць, де її лапка може застрягти, наприклад, між дверцятами і бічними стінками клітини. Перевірте клітку на іржу. Крім того, не давайте птиці будь-які іграшки, в яких вона може заплутатися, або які можуть зламатися, залишивши гострі краї. Найчастіше перевіряйте іграшки на знос. Замінюйте пошкоджені жердочки, іграшки, мотузки і т.д.
  11. 11 Давайте пташкам іграшки і замінюйте їх щотижня. Краще час від часу замінювати іграшки, а не давати все іграшки відразу. Нові іграшки не дадуть пташці скучити. Деякі птахи бояться нових іграшок, тому повісьте іграшку за межами клітини на тиждень або дві, щоб птах звикла до неї, а потім вже розміщуйте її в клітці.
  12. 12 Говоріть і співайте з вашими пернатими друзями, а також грайте з ними. Чи не дратуйте і не кажіть жорстко. Якщо їм не подобається, коли їх беруть в руки, будьте терплячі і пропонуйте їм маленькі приманки, якщо хочете, щоб вони стали ручними, а не просто хапайте їх. Є безліч хороших сайтів, які будуть корисні для вас, і де ви зможете дізнатися, як приручити птаха.
  13. 13 Закривайте вікна і двері, коли випускаєте пташок з клітки. Якщо станеться найгірше і вони вилетять, ви можете повернути їх, якщо помістіть їх клітку там, де вони можуть її побачити. Залиште дверцята клітки відкритої, покладіть їжу і воду всередині. Їх буде легше зловити, коли почне темніти, так що якщо вам вдасться відстежити їх, вони можуть почати готуватися до сну, а ви зможете спробувати покликати їх.
  14. 14 Тримайте клітку, їжу, чашки з водою і іграшки в чистоті. Набагато простіше попередити хворобу, ніж лікувати її. Не використовуйте оцет і порошкові різкі хімікати для чищення клітини. Переконайтеся, що ви повністю висушили чашки і іграшки після миття. Використовуйте неблестящая газету, щоб застеляти клітку. Пісок та інші субстрати можуть містити бактерії. Замінюйте папір щодня.
  15. 15 Позбавтеся від всієї антипригарной посуду. Пари від такого посуду, як відомо, вбивають птахів. Грилі з тефлоновим покриттям, щипці для завивки волосся, турки для кави, тостери можна використовувати, тільки коли двері в кімнату з птахом закрита. Після використання таких пристроїв, кімнату потрібно провітрити. Не тримайте птахів на кухні. Там киплячі каструлі з водою, пари, печі, ножі і т.д.
  16. 16 Ховайте електричні дроти. Птахи будуть жувати їх, якщо їм буде надана така можливість.
  17. 17 Не паліть в будинку. У птахів рівень переносимості токсинів в димі набагато нижче і вони можуть померти від їх впливу.

Поради

  • У птахів повинна бути можливість купатися - використовуйте теплу воду, але ні в якому разі не гарячу або холодну. Деякі птахи люблять, коли воду розпилюють у них над головою, або люблять купатися в мокрій петрушці. Іншим подобаються дрібні ємності з водою.
  • Якщо у вас є птах і ви хочете придбати для неї пару, не варто просто підсаджувати другу птицю до першої. У вас повинно бути дві клітини, щоб тримати їх окремо, поки вам не здасться, що вони хочуть бути разом.Перша птах може атакувати і навіть вбити нову, оскільки вважатиме, що цей незнайомець вторгається на її територію. Завжди корисно мати невелику другу клітку (для поїздок) для випадків, коли один птах захворіє, і ви повинні ізолювати її або відвезти до ветеринара.
  • Тримайте нових птахів окремо від старих, поки ви не будете впевнені, що у них немає ніяких захворювань або паразитів (один місяць).

попередження

  • Пари фарби і нового ковроліну можуть вбити птицю. Переконайтеся, що кімната добре провітрилася, перш ніж заносити птицю назад. Пари поширюються, так що якщо нова фарба або килимове покриття знаходяться в іншій кімнаті будинку, тримайте птицю в кімнаті подалі від таких парів, закрийте двері і провітріть будинок.
  • Звертайтеся до лікаря, якщо птах втрачає будь-яку кількість крові, проте птах може втратити 1% маси тіла (крововтрати), перш ніж це стане фатальним.
  • Ніколи не піддавайте ваших птахів аерозолям, таким як освіжувач повітря, лак для волосся, дезодорант, парфуми, і небезпеки, яка часто не береться до уваги, - освіжувач повітря, який працює від мережі. Всі ці речі можуть бути смертельно небезпечними для птахів. Не використовуйте ароматичні суміші, свічки, засоби для чищення килимів або освіжувачі, а також різкі миючі та чистячі засоби.
  • Ніколи не піддавайте ваших птахів парам від приготування їжі. Якщо у вас в будинку дим або пари, поставте клітку на підлогу або винесіть її з дому (добре накривши). Найкраще прибрати посуд з антипригарним покриттям з дому. Тримайте птахів подалі від кухні і закривайте двері під час приготування їжі. Не дозволяйте людям палити поруч з вашими птахами з тієї ж причини.
  • Не годуйте птицю залишками їжі, оскільки в вашій слині можуть бути мікроби, небезпечні для пташки. Ніколи не давайте своїй пташці цибулю, авокадо, листя ревеню, гриби, алкоголь, шоколад, молочні продукти або кофеїн. Давайте тільки чисті фрукти / овочі і добре промивайте їх перед цим. Прибирайте їжу, яка починає псується або в'янути (практичне правило: прибирайте продукти через 2 години, незалежно від того, що залишилося). Давайте пташкам фрукти в якості частування, а також овочі і зернові, бобові та м'які продукти, такі як вівсянка або яєчня.