Як впоратися з діареєю в школі

Автор: Alice Brown
Дата Створення: 26 Травень 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
Понос - Доктор Комаровский
Відеоролик: Понос - Доктор Комаровский

Зміст

Діарея, тобто часте випорожнення кишечника і рідкий стілець, може бути кошмаром для будь-якої людини. Найчастіше діарею і супутній їй дискомфорт викликає інфекція в травному тракті. Якщо у вас діарея, рекомендуємо вам залишитися вдома і дати організму можливість відновитися. Однак якщо ви не можете цього зробити або у вас почалася діарея в школі, вам може бути складно пережити цей день. Щоб вам стало легше, важливо вжити заходів обережності і почати лікування симптомів.

кроки

Метод 1 з 3: Як пережити день в школі з діареєю

  1. 1 Ходіть в туалет під час перерв. Навіть якщо вам здається, що ви не хочете в туалет, намагайтеся ходити в туалет на кожній перерві.Це дозволить вам запобігти неприємні відчуття під час заняття або в інший невідповідний момент. Не поспішайте. Якщо встигнете на заняття, поясніть вчителю, що ви не здорові і що вам потрібно частіше виходити в туалет.
    • Повідомте вчителю, з якої причини ви запізнилися. Можна поговорити з учителем за дверима класу, якщо ви соромитеся. Пам'ятайте, що вчителі повинні допомагати вам. Важливо поговорити з учителем, щоб уникнути небажаних наслідків. Попросіть вчителя вийти з вами в коридор і скажіть так: "На жаль, у мене сьогодні великі проблеми з шлунком і мені потрібно частіше виходити в туалет під час заняття".
    • Думайте в першу чергу про своє здоров'я. Якщо вам не вдається домовитися з вчителем або він не готовий увійти в ваше становище, ставте здоров'я на перше місце. Робіть те, що вам необхідно зробити, щоб вам стало легше. Не варто заважати іншим під час уроків, а й жертвувати своїм самопочуттям теж не потрібно.
  2. 2 Сядьте біля дверей. Якщо вам потрібно часто виходити в туалет, повідомте про це вчителя і запитайте, чи можна вам сісти біля дверей. Це дозволить вам непомітно вийти, не заважаючи іншим і не привертаючи до себе уваги.
    • Якщо буде потрібно, сядьте на підлогу. Якщо хтось запитає вас, навіщо ви це робите, скажіть, що у вас болить спина і що ви хочете послабити біль.
    • Не шуміть. Якщо вам потрібно вийти, відкрийте двері тихо і непомітно.
    • Ходіть до вбиральні на перервах, навіть якщо не хочете в туалет. Це може позбавити вас від необхідності вибігати з класу в невідповідний момент.
  3. 3 Одягніть спеціальну білизну. Якщо у вас сильна діарея, надіньте спеціальний абсорбує білизна, призначене для людей з нетриманням. Воно врятує вас, якщо ви не встигнете добігти до туалету, і не дасть запаху поширюватися. Крім того, в такій білизні вам буде спокійніше, і ваша діарея швидше пройде.
    • Можна надіти спеціальні труси або прокладки. Підберіть те, в чому вам зручніше і з чим вам простіше звертатися.
  4. 4 Візьміть з собою запасний одяг. Перш ніж вийти з дому вранці, складіть в рюкзак запасні штани і білизна. Якщо у вас буде з собою змінний одяг, вам буде спокійніше. Якщо діарея почалася, коли ви вже були в школі, зателефонуйте батькам і попросіть принести вам змінні речі.
    • Прикрийте задню частину брюк рюкзаком або кофтою, а потім переодягніться.
    • Візьміть з собою схожі речі. Наприклад, якщо на вас джинси, візьміть з собою ще одну пару джинсів. Якщо хтось запитає, навіщо ви переодяглися, скажіть, що ви щільно пообідали і джинси стали вам тісні.
    • Якщо хтось запитає, чому ви переодяглися, поясніть, що ви намагаєтеся одягатися по-різному протягом дня.
  5. 5 Ведіть себе впевнено. Якщо у вас діарея, вам може бути ніяково або соромно, особливо якщо ви в громадському місці на зразок школи. Однак важливо пам'ятати, що всі люди ходять в туалет і все рано чи пізно стикаються з діареєю. Думайте про це, якщо вам стане некомфортно.
    • Виходьте до вбиральні і не соромтеся цього. Терпіти може бути шкідливо для здоров'я. Якщо буде потрібно, дочекайтеся, поки залишитеся в убиральні одні.
  6. 6 Мийте руки. Кожен раз, коли будете ходити в туалет, мийте руки. Це не дасть вам передати бактерії іншим і дозволить не допустити посилення діареї.
    • Намочіть руки і мильте їх не менше 20 секунд. Змивайте піну теплою водою.
    • Використовуйте дезінфікуючий розчин для рук з вмістом спирту не менше 60%, якщо у вас немає можливості вимити руки з милом. Видавіть гель на руки з двох сторін і втирайте його як мило.

Метод 2 з 3: Запобіжні заходи

  1. 1 Зберігайте спокій. Паніка і тривожність через діареї можуть посилити діарею, оскільки позбавлення від зайвої - це реакція організму на надзвичайну ситуацію. Заспокоївши нерви і глянувши на ситуацію по-іншому, ви зможете зупинити діарею.
    • Не думайте про те, що станеться, якщо ви не встигнете добігти до туалету. Нагадуйте собі про те, що такі ситуації виникають рідко і що якщо з вами такого не траплялося раніше, то навряд чи станеться і зараз.Чим спокійніше ви будете, тим швидше діарея пройде.
    • Спробуйте робити вправи на глибоке дихання - це також корисно для кишечника. Робіть глибокі вдихи і видихи на 4 або 5 рахунків.
  2. 2 Чи не напружуйтеся і не стискайте м'язи. Людина може стискати м'язи навколо ануса при діареї, однак це лише погіршить ситуацію, оскільки напруга спровокує м'язову втому, слабкість, біль, спазми. Намагайтеся не перенапружуватися.
  3. 3 Зверніться в медпункт. Якщо діарея почалася в школі або якщо ви прийшли в школу з діареєю і вам не стає краще, зверніться до шкільної медсестри. Вона допоможе вам пережити день з найменшим дискомфортом.
    • Розкажіть про проблему медсестрі без сорому і докорів сумління. Медсестри часто стикаються з діареєю і іншими хворобами. Якщо ви не можете прямо сказати, що у вас діарея, скажіть, що у вас болить живіт і що ви постійно бігаєте в туалет. Так медсестра зрозуміє, що сталося.
    • Попросіть медсестру написати записку для вчителя, дати вам можливість полежати або видати вам таблетку від діареї. У медсестри можуть бути необхідні кошти при діареї.
  4. 4 Відволікайте увагу людей від звуків. При діареї ваш живіт може видавати найрізноманітніші звуки. Якщо ви на заняттях, намагайтеся відволікти увагу оточуючих від свого живота. Можна чесно сказати як є: "Я не здорова і прошу вибачення за звуки, які видає мій живіт". Можна відбутися жартами: "Я хворію, і мій живіт хоче відповісти на питання замість мене". Крім того, можна відволікати увагу від звуків наступними способами:
    • кашлем;
    • чханням;
    • переміщенням на стільці;
    • сміхом, якщо це доречно;
    • питанням;
    • ігноруванням звуку.

Метод 3 з 3: Лікування симптомів

  1. 1 Пийте більше чистої рідини. Під час діареї людина втрачає багато рідини і електролітів. Щоб швидше відновитися і заповнити водний баланс, слід більше пити.
    • Намагайтеся випивати не менше 230 мілілітрів рідини щогодини. Можна пити воду, бульйон, сік і навіть прозорі газовані напої. Бульйон, прозорий суп (наприклад, курячий) і стовідсотковий фруктовий сік допоможуть також відновити електроліти.
    • Візьміть з собою рідину в пляшці або термосі. Скажіть вчителю, навіщо вони вам, якщо виникнуть питання. Наприклад: "Я знаю, що на заняттях не можна сидіти з напоями, але я вболіваю і мені потрібно пити багато рідини протягом дня". Можна також попросити батьків написати записку вчителю або медичної сестри.
    • Не пийте напої з кофеїном (кава, чай). Відмовтеся від алкоголю.
  2. 2 Їжте просту їжу. Якщо у вас діарея, ваш шлунок напевно роздратований, і йому потрібно відпочити. Їжте банани, рис, яблучний соус і тости - це заспокоїть шлунок і кишечник. Ця їжа також заповнить електроліти.
    • На обід з'їжте картопля, крекери і желатин, якщо це можливо. Візьміть з собою перекус (наприклад, солоні крекери). Можна також взяти банани, абрикоси і спортивний напій.
    • Намагайтеся не брати з собою псуються продукти, якщо у вас не буде можливості покласти їх в холодильник. Можна використовувати спеціальний термобокс.
    • Коли вам стане краще, їжте м'які фрукти, овочі і каші.
  3. 3 Відмовтеся від важкої і гострої їжі. Важливо їсти їжу, яка буде надавати на шлунок щадне вплив. Не їжте гостру, жирну і смажену їжу, а також молочні продукти. Вони можуть посилити діарею.
    • Не додавайте в їжу спеції і не їжте гострі страви на обід. Спеції можуть викликати роздратування стінок шлунка.
    • Якщо в їдальні подають їжу, яку вам не можна, запитаєте, чи не можна вам з'їсти що-небудь інше.
  4. 4 Прийміть препарат проти діареї. Випийте лоперамид ( "Імодіум") або вісмуту субсалицилат ( "Пеп-бісмол"). Ці препарати можуть скоротити частоту позивів і допомогти вам заспокоїтися.
    • Пам'ятайте, що ці препарати допомагають не у всіх випадках діареї і можуть бути протипоказані дітям. Приймайте їх тільки в тому випадку, якщо ви впевнені, що діарея викликана не бактерією або паразитом і якщо вам більше 12 років. Якщо немає, зверніться до лікаря.
    • Дотримуйтесь рекомендацій виробника. Якщо не зробити цього, стан може погіршитися.
    • Попросіть лікаря призначити вам кодеїну фосфат, дифеноксилат або холестирамін, якщо у вас сильна діарея. Ці препарати можна приймати тільки під наглядом лікаря, щоб не допустити розвитку небезпечних для життя побічних ефектів.
  5. 5 Намагайтеся рухатися менше. Велика кількість переміщень погіршить стан, і вам доведеться ходити в туалет частіше. Виконуйте тільки необхідний мінімум. Пропустіть заняття фізкультурою і спортивні ігри.
    • Попросіть батьків написати записку вчителю з поясненням, чому ви не можете рухатися.
  6. 6 Носіть з собою вологі серветки. Якщо користуватися туалетним папером занадто часто, на шкірі може з'явитися подразнення, а шкільна туалетний папір зазвичай дуже груба. Носіть з собою вологі серветки, щоб не допустити роздратування і дискомфорту.
    • Можна використовувати звичайні вологі серветки або дитячі - вони м'якші. Чи не змивайте вологі серветки в каналізацію, оскільки вони не розчиняються у воді. Викидайте їх у відро для сміття.

Поради

  • Постарайтеся залишитися вдома, якщо у вас діарея, щоб не переживати через можливі проблем.
  • Візьміть з собою вологі серветки, змінну білизну і одяг, а також туалетний папір.