Як впоратися з домашньою нудьгою

Автор: Helen Garcia
Дата Створення: 17 Квітень 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
Как работает психотерапия
Відеоролик: Как работает психотерапия

Зміст

Нудьга - це загальна проблема, яка мучить багатьох людей, але її легко перемогти. Щоб перемогти нудьгу, у вас є два варіанти: ви можете зайняти час продуктивними справами або розслабитися. Але найголовніше - знайти ті справи, які вам подобаються і можуть відвернути вас від думки про те, що вам нема чого робити. І ще один важливий момент: цінуйте свій вільний час. Воно у вас буде не завжди.

кроки

Метод 1 з 4: Займайтеся творчістю

  1. 1 Зробіть щось своїми руками. Може бути, у вас немає настрою наводити марафет в своєму будинку, але ви хочете зробити щось смішне. Озирніться навколо себе і подумайте, може бути, ви захочете якось прикрасити стіни своєї кімнати. Може бути, ви зайдете в Інтернет і пошукаєте ідеї проектів, які можна зробити своїми руками. Вибирайте той проект, для якого потрібні матеріали, які вже лежать у вас вдома, щоб вам не довелося бігти в магазин і витрачати гроші.
    • Навчіться в'язати.
    • Зшийте ковдру, плаття або зробіть пару нових подушок для свого дивана.
    • Змайструєте підставки під гаряче з фото, з головоломками або з картами для вашого будинку.
    • Придумайте і зробіть своїми руками прикраса.
    • Зробіть пару свічок ручної роботи, щоб освіжити свій інтер'єр.
    • Придумайте і зробіть миленькі магніти для холодильника.
    • Змайструєте вінок для вхідних дверей.
    • Почніть готувати маскарадний костюм на Хеллоуїн.
    • Виготовте різдвяні орнаменти або прикраси для поточної пори року.
  2. 2 Приготуйте блюдо за новим рецептом. Експериментуйте на кухні: приготуйте нову страву або спечіть що-небудь. Знайдіть рецепт в Інтернеті або в своїй улюбленій кулінарній книзі і проведіть частина дня на кухні. Якщо ви вдома самі, а в рецепті вказані продукти на велику порцію, приготуйте частина рецепта або поділіться залишками з сусідами.
    • Зробіть домашні шоколадки, крем або арахісове масло.
    • Спечіть і красиво прикрасьте торт.
    • Приготуйте заморожені страви на весь тиждень.
    • Зробіть цукерки: карамельки, іриски або льодяники.
  3. 3 Створіть блог, журнал або напишіть розповідь. Якщо у вас багато вільного часу, то це чудова можливість здійснити письменницький проект, про який ви давно мріяли. Може бути, ви почнете вести блог за своєю улюбленою тематикою або журнал, в якому висловіть свої думки і почуття. Ви можете також використовувати цей час, щоб написати розповідь або почати роботу над романом.
  4. 4 Займіться живописом. Знайдіть в мережі малюнок, який вам хотілося б відтворити на полотні або напишіть натюрморт. Якщо ви не дуже досвідчений художник, то почати краще з чогось простіше, а потім удосконалювати свої вміння і рухатися вперед. Можна також дивитися курси живопису в Інтернеті, які проінструктують вас, як писати ті чи інші сцени.
    • Можна спробувати себе в різних стилях, таких як акварель, aкріловие фарби, масло, пастель і так далі. Взяти свою улюблену картинку і самому її скопіювати може бути вельми цікавим справою.
  5. 5 Почніть збирати альбом в техніці скрапбукінгу. Виберіть кілька своїх улюблених картин і роздрукуйте їх на принтері, а потім зберіть їх в альбом. Можна зробити і цифровий альбом в мережі. Або можна зробити альбом з паперу або картону, з'єднати в швидкозшивачі або надати альбому форму книги.А потім виріжте свої картинки і наклейте їх на папір, додайте до них текст або орнамент на сторінки з картинками.
  6. 6 Спробуйте зайнятися садівництвом. Садівництво може бути захоплюючим заняттям, тому що ви можете вирощувати власні фрукти, овочі, зелень або спеції. Якщо у вас вже є сад, присвятіть цей час роботі в саду: приберіть сухе гілля, поливайте рослини, посадіть нові рослини, які ви хотіли б мати в своєму саду. Якщо ви хочете закласти новий сад, спочатку визначитеся, які рослини ви хочете в ньому вирощувати, і виберіть місце на своїй ділянці, яке буде найкраще підходити для них.
  7. 7 При виборі рослин корисно подивитися спочатку, які рослини краще всього ростуть у вашій місцевості. Деякі рослини краще розвиваються в сухому кліматі або під яскравим сонцем, інші ж, навпаки, краще ростуть у вологих тінистих місцях.
    • Дізнайтеся, який тип ґрунту в ваших краях і які інструменти вам знадобляться для роботи, потім придбайте їх в місцевому садовому товаристві або в магазині інструменту. Потім почніть розбивати сад, приготувавши спочатку землю, додайте грунт і посадіть нові рослини!

Метод 2 з 4: Як краще розслабитися

  1. 1 Присвятіть день спа-процедур. Іноді вам дійсно потрібно розслабитися і зняти стрес. День, коли у вас немає ніяких обов'язкових справ, прекрасно підходить для спа. Почніть з підготовки приміщення: вимкніть світло і запаліть кілька свічок. Можна також включити музику для медитації або класичну музику, яка допоможе вам розслабитися.
    • День спа можна провести по-різному. Можна прийняти ванну з ароматною піною і валятися в ній, поки у вас не скривиться шкіра, можна зробити маску для обличчя і розслаблятися в цей час, можна зробити педикюр або манікюр (або і те, і інше!), Або скористатися саморобним скрабом для особи або тіла.
    • Можна додати в ванну, в масажний крем або скраб для тіла ефірні масла для ще більшого розслаблення.
  2. 2 Займайтеся фізичними вправами. Вам може здатися, що це мало схоже на розслаблення. Але під час вправ ваш організм виробляє ендорфіни, які підвищують настрій. Сходіть в спортзал і виконайте кілька кардіо і силових вправ. Можна також знайти відео інструкції онлайн. Якщо ви зібралися розслаблятися, то кардіо і силовий тренінг можна замінити йогою. А можна сходити на довгу прогулянку, це одночасно і буде фізичним навантаженням, і підбадьорить вас.
    • Розробіть свій комплекс вправ.
    • Навчіться спалювати жир і нарощувати м'язи.
    • Займіться пілатесом. Це відмінна комбінація йоги і силових вправ.
    • Зверніть увагу на якусь ділянку тіла, наприклад, на живіт, ноги, руки і так далі.
  3. 3 Почитайте книгу. Якщо у вас багато часу, то це прекрасна можливість взяти книгу і почитати її. Почитайте книгу, яку давно хотіли почитати, або знайдіть нову в мережі або в бібліотеці.
    • На сайті Goodreads ви можете знайти рекомендації для деяких книг, часто є можливість через Інтернет вибрати книгу в місцевій бібліотеці і читати її через Kindle або Nook, так що вам навіть з дому виходити не доведеться.
    • Влаштуйте будинку затишний куточок, в якому ви зможете ніжитися за читанням книг.
    • Приготуйте чашечку чаю або який-небудь гарячий напій і посидьте з ним ввечері.
  4. 4 Можна цілий день дивитися телевізор або фільми. Почніть дивитися нове теле-шоу і перегляньте на одному диханні цілий сезон. Або подивіться фільм, який давно хотіли подивитися чи який щойно з'явився на dvd. Сядьте перед телевізором. Візьміть попкорн або цукерки. Так ви зможете провести кілька годин, а то і більше.
    • Пошукайте безкоштовні фільми онлайн.
    • Придумайте смачні снеки для перегляду фільмів.
    • Якщо дивіться фільм жахів, можна запросити до себе подругу.
  5. 5 Складіть пазл. У різних магазинах можна знайти дешеві пазли. А якщо ви живете з бабусею і дідусем, то у них може завалятися старий паззл.Почніть збирати великий і складний пазл або потратьте пару годин і зберіть пазл простіше. Після того як робота буде завершена, нанесіть на паззл трохи спеціального клею і помістіть його в рамочку. На пазли можуть бути круті картини або просто красиві картинки для прикраси вашого інтер'єру.
    • Замість пазла з картинками спробуйте зібрати логічний паззл або паззл зі словами.
    • Якщо хочете чогось ще більш креативного, створіть власний паззл.
  6. 6 Послухайте подкасти або музику. В Інтернеті безліч подкастів на найрізноманітніші теми, ви можете завантажити їх на телефон або в комп'ютер. Пошукайте і виберіть собі цікавий подкаст. Можете щось робити по дому і одночасно слухати його. Або можна розслабитися під музику.
    • Знайдіть нову музику на музичному сервісі Spotify або завантажте безкоштовну музику.
    • Підпишіться на нові подкасти та завантажте їх в телефон, щоб послухати пізніше.
  7. 7 Проведіть час зі своїм вихованцем. Можна чудово розслабитися, пестячи своїх вихованців і граючи з ними. До того ж ваш вихованець буде радий вашому додатковому увазі. Собак часто використовують в терапії. Вони допомагають людям вибратися з депресії. А значить, можуть підняти і ваш настрій. Ну як не усміхнутись, якщо ваша собака або кіт забирається до вас на коліна або сидить у вас в ногах, намагаючись звернути на себе вашу увагу?
    • Сходіть з собакою на прогулянку.
    • Навчіть вихованця новим трюкам.
    • Приголубте свого вихованця.
    • Позалицятися за шерстю свого вихованця.
    • Пограйте з вихованцем.

Метод 3 з 4: Поліпшите деякі сфери свого життя

  1. 1 Знайдіть способи заробляти гроші на дому. Якщо у вас немає постійної роботи або ви хочете отримати додатковий дохід, то в Інтернеті є багато можливостей заробити гроші. Ви можете продавати на Etsy предмети, зроблені своїми руками, заробляти на інтернет-опитуваннях, стати фрілансером і писати або редагувати тексти за гроші.
  2. 2 Вивчіть нову мову. Вам може здатися, що це буде важко зробити самостійно, але є безліч ресурсів, які допоможуть вам почати вивчення іноземної мови. Ви можете придбати програму типу Rosetta Stone, відвідати сайт, наприклад, Memrise, або завантажити собі безкоштовний додаток типу Duolingo.
  3. 3 Відновіть стосунки зі старим другом. Якщо у вас багато часу, так чому б не подзвонити старому другові, з яким вам давно хотілося поговорити? Якщо вони не можуть розмовляти в робочий час, то можна написати їм електронного або звичайне старомодне лист.
    • Оскільки листи пишуть зараз рідко, іноді буває просто шалено приємно отримати написане від руки лист. Воно показує, що про нас думали, так як на його написання потрібно витратити чимало зусиль.
    • А ще можна відправити листівку.
  4. 4 Складіть бюджет. Якщо вже ви наводите порядок у своєму домі, то чому б не привести в порядок і фінанси? Складання бюджету може деяким здатися якимось обмеженням, але якщо ви будете знати, куди йдуть ваші гроші, хіба це не додасть вам відчуття свободи і не знизить стрес? Почніть з деяких загальних категорій, таких як квартплата, продукти, газ, різний і так далі. Визначте, скільки грошей ви зазвичай витрачаєте на кожну з цих категорій.
    • Якщо ви не впевнені, скільки грошей витрачаєте на кожну категорію, зробіть виписку зі свого рахунку за останні два місяці і подивіться, скільки і на що витрачали. В Інтернеті також є багато ресурсів, які допоможуть вам скласти бюджет, там ви побачите, які ще бувають категорії витрат і як краще розподілити свої кошти.
  5. 5 Подивіться, де ви можете послужити в якості волонтера. Якщо у вас завжди багато вільного часу, то ви відмінно можете його витратити на допомогу іншим. В Інтернеті ви завжди можете знайти багато можливостей для волонтерського служіння. Може бути, вам подобається працювати з тваринами або з літніми людьми, або вам більше хотілося б просувати мистецтво.У будь-якому випадку можливості з користю витратити час на допомогу іншим є практично в будь-якій сфері діяльності.
    • Стати волонтером в місцевому притулку для тварин.
    • Послужите в будинку малятка.
    • Приберіть сміття на дорогах.
    • Постарайтеся на благодійній кухні або в притулку для бездомних.

Метод 4 з 4: Будьте продуктивні

  1. 1 Складіть список справ. Знайдіть час, щоб продумати все, що б ви хотіли зробити в будинку, будь то прибирання, організація простору або інші господарські завдання. Потім опрацьовуйте цей список і викреслюйте те, що вже зроблено. Яка насолода переглянути список, з яким ви розправилися за кілька днів або тижнів.
  2. 2 Зробіть генеральне прибирання будинку. Коли ми зайняті, то часто нехтуємо прибиранням. Тому цілком можливо, що вашому будинку не завадила б хороша, грунтовна прибирання. Для початку приведіть будинок в порядок, розставте всі речі на свої місця, потім почніть важку роботу з прибирання. Добре відітріть свою ванну і кухню, пройдіться пилососом по вітальні і спальні, підметіть і помийте підлоги.
    • Залежно від кількості бруду в вашому домі, прибирання може зайняти навіть цілий день. Якщо у вас вдома по-справжньому брудно, не перевантажуйте себе і не намагайтеся зробити відразу все. Витратьте пару годин на прибирання, а потім побалуйте себе чимось приємним.
  3. 3 Наведіть порядок у своєму гардеробі. Ще одна можливість зайняти час -прівесті в порядок свій гардероб і згрупувати всі речі. Згрупуйте свої речі по сезонах і за кольорами, згрупуйте взуття по стилю і кольору. Це також гарна можливість вигребти з шафи весь непотріб, який там накопичився, але якому там не місце.
    • Коли будете наводити порядок в гардеробі, буде непогано позбутися від одягу, який ви вже не носите або яка вам більше не підходить. Щоб розібратися, що ви носите, а що ні, можна перевернути одяг на плічках зворотною стороною. Після того як ви наділи якусь річ, вішайте її перевернутою в іншу сторону. Так через пару місяців ви зможете визначити, що ви носили, а що ні.
  4. 4 Наведіть порядок у своїх книгах. Якщо у вас багато книг і знайти потрібну книгу буває нелегко, приділіть час свого книжкової шафи і наведіть в ньому порядок. Можна впорядкувати книги по автору, назві або жанру. Це також гарна можливість позбутися від старих книг, які ви більше не будете читати, або від тих книг, які у вас в декількох примірниках, а також протерти пил з книжкових полиць, коли будете пересувати книги.
  5. 5 Позбавтеся від старих речей. Під час прибирання та впорядкування речей поставте поруч кошик, в яку буде скидати ті речі, які ви більше не використовуєте подаруйте їх комусь із друзів або влаштуйте гаражний розпродаж. Зберіть усі свої речі, книги, предмети меблів, інвентар по всьому будинку і роздайте або продайте їх тим, кому вони ще можуть стати в нагоді.
  6. 6 Займіться пранням. Білизна часто накопичується в будинку, як бруд. Тому день, коли вам нічим зайнятися, - це чудова можливість трохи прорідити ці завали. Розділіть білизну за кольорами, а потім, коли буде час, погладьте його, якщо це необхідно.
  7. 7 Наведіть порядок у різних кімнатах. Коли ви будете забиратися в кімнатах, чому б не організувати простір в них по-новому? Помийте холодильник, викиньте звідти всі залишки продуктів, красиво складіть каструлі і сковорідки на кухні, розставте правильно предмети на умивальнику у ванній і так далі. У вашому будинку напевно є чимало місць, де варто було б провести реорганізацію і реструктуризацію. Це також допоможе вам зняти будь-який стрес який ви відчуваєте!

Поради

  • Будьте відкриті для нового. Ми часто відчуваємо нудьгу, тому що сприймаємо все як само собою зрозуміле. Цінуйте вільний час, тому що воно у вас буде не завжди.
  • Пам'ятайте, що вам не обов'язково весь час бути чимось зайнятими. Мати вільний час, якщо його не надто багато, дуже навіть добре.