Як впоратися з комплексом низького зросту

Автор: Helen Garcia
Дата Створення: 17 Квітень 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
[𝐫𝐚𝐟] Рост 150 сантиметров саблиминал [сильные аффирмации] ﹅ 𝐥𝐢𝐧𝐚
Відеоролик: [𝐫𝐚𝐟] Рост 150 сантиметров саблиминал [сильные аффирмации] ﹅ 𝐥𝐢𝐧𝐚

Зміст

Невелике зростання може бути обумовлений різними факторами: можливо, ви ще ростете, або у вас є захворювання, що порушує зростання, або ви просто нижче і менше більшості однолітків. Якою б не була причина, на жаль, низький ріст часом викликає почуття сорому і деякі проблеми, а іноді стає причиною цькування з боку інших людей. Однак усього цього можна уникнути. В низькому зростанні може не бути нічого ненормального. У деяких ситуаціях це може бути навіть перевагою. Щоб змиритися зі своїм зростом, навчитеся користуватися його перевагами і правильно реагувати на негатив з боку інших.

кроки

Метод 1 з 4: Як впоратися з негативним ставленням з боку інших людей

  1. 1 Зрозумійте, що ваш зріст не є проблемою. Люди, які переживають через свою власну зовнішність або зростання, часто критикують або притискають інших, і так з'являються проблеми через зростання, яких насправді немає.
    • Якщо люди погано до вас ставляться, можливо, що і до них погано ставилися. Бути може і так, що у них складаються не дуже хороші відносини з ровесниками або родичами. А можливо, низький ріст здається їм непривабливим через невідповідність стандартам серіалів, фільмів або фотографій в інтернеті.
    • Уявіть, що ніхто не коментує ваш зріст і не відноситься до вас погано через нього. Переживали б через зростання в цьому випадку? Можливо, це допоможе вам зрозуміти, що проблема полягає в інших людях, а не в вашому зростанні. Чи подобається вам щось у вашому невеликому зростанні?
  2. 2 Навчіться правильно відповідати тим, хто ображає вас через зростання. Якщо вам не подобаються зауваження з приводу вашого зростання, говорите про це, а не приймайте критику мовчки.
    • Намагайтеся реагувати на слова тих, хто вас утискає, як можна спокійніше. Чи не обзивають цих людей і не виходьте з себе, оскільки така реакція тільки розохотить їх.
    • Наприклад, якщо хтось поплескує вас по голові і коментує ваш зріст, попросіть людини зупинитися. Якщо людина негативно висловлюється про вашому зростанні, спокійно відповідайте йому: «Взагалі-то мені подобається мій зріст», - або: «Взагалі-то у мене маленький ріст через хворобу, тому не потрібно висміювати мене за це».
    • Якщо вам здається, що ви не можете відповісти, тому що ваша безпека буде під загрозою, або якщо хтось загрожує вам фізичними травмами або якось ще, повідомте про це батькові, вчителю, шкільного психолога, співробітнику поліції або будь-якого іншого людині, якому ви довіряєте.
  3. 3 Зверніться по допомогу до інших. Попросіть про допомогу людини, якій ви довіряєте, якщо вам не вдається постояти за себе перед тими, хто ображає вас або дозволяє собі неповажні слова або дії через ваш зростання. Якщо хто-небудь заподіює вам фізичну шкоду або загрожує вам, як можна швидше повідомте про це співробітникам поліції.
    • Якщо ви дитина, зверніться до батьків, учителю, шкільного психолога або будь-якого іншого дорослому, якому ви довіряєте, і опишіть ситуацію.
    • Якщо ви доросла людина, поговоріть з одним, наставником, психологом або керівником відділу по роботі з персоналом, якщо у вас виникла проблема з колегою.
    • Розмовляючи з людьми, беріть приклад з одного, знаменитості або будь-якого іншого людини, який вам подобається і який також має невисокий зріст.
  4. 4 Рухайтеся з упевненістю в собі. Щоб уникати негативних зауважень, варто вести себе так, щоб люди відчували вашу впевненість у собі. Не опускайте голову і не бійтеся займати місце в приміщенні, якщо ви йдете, стоїте або сидите.
    • Фізичні прояви впевненості в собі візуально додадуть вам зростання. Якщо ж ви будете дивитися в підлогу, відчувати пригніченість і боятися зайняти місце, ваші плечі і голова опустяться, і ви будете здаватися нижче.
    • Дивіться людям в очі. Розвертайте шкарпетки в сторону людини, з яким ви говорите. Ходіть і говорите повільно і чітко. Всі ці дії дадуть людям зрозуміти, що ви впевнені в собі.

Метод 2 з 4: Як змінити розмір тіла

  1. 1 Дотримуйтесь рекомендацій лікаря. Якщо ви переживаєте через те, що вам не вдається вирости і набрати вагу або якщо у вас є захворювання, яке перешкоджає зростанню і набору ваги, зверніться до лікаря. Дотримуйтесь рекомендацій лікаря щодо лікування, прийому харчових добавок і способу життя.
    • Запитайте лікаря про можливий брак поживних елементів або про інші поширені проблеми зі здоров'ям, які можуть впливати на ріст і вага, особливо якщо у вас є інші незвичайні симптоми.
    • Завжди радьтеся з лікарем, перш ніж змінити харчування або систему тренувань, щоб вирости або набрати вагу.
  2. 2 Харчуйтеся збалансовано. Їжте корисні свіжі продукти регулярно і відповідно до дієтою, обумовленої вашим станом здоров'я.
    • Порахуйте, скільки калорій в день ви зазвичай з'їдаєте, і додайте 200-500 калорій в день, щоб почати набирати вагу, якщо ваш дієтолог схвалить такий план. Але не набирайте відсутні калорії за рахунок шкідливого фастфуду.
    • Отримуйте білок з м'яса, яєць і горіхів, складні вуглеводи - з рису, цільнозерновий пшениці і картоплі, а корисні жири - з оливкового або кокосового масла, а також з авокадо.
    • Намагайтеся їсти невеликими порціями п'ять разів на день або перекушувати між основними прийомами їжі, щоб отримувати достатньо калорій.
  3. 3 Займайтеся спортом, щоб наростити м'язову масу. Займайтеся в тренажерному залі або будинку. Спорт допоможе вам зміцнити м'язи і здоров'я, а також наростити м'язову масу безпечним для здоров'я способом.
    • Перш ніж приступити до тренувань, подивіться фітнес-відео і вивчіть інструкції до домашнього інвентарю. Попросіть тренера показати вам, як виконувати вправи, щоб не допускати помилок при роботі з тренажерами.
    • Якщо ви вирішите займатися силовими тренуваннями, виконуйте 8-10 вправ на різні групи м'язів по 8-12 повторів. Займайтеся так як мінімум два рази на тиждень на початковому етапі.
    • Запитайте у лікаря, перш ніж почати виконувати нові вправи. Пам'ятайте, що вам не обов'язково займатися спортом, щоб домогтися певної мети або ваги. Спорт корисний для загального самопочуття і здоров'я.
  4. 4 Вибирайте відповідний одяг. Носіть речі, які добре сидять по фігурі і мають довгі прямі лінії. Такі фасони візуально додадуть вам зростання і підкреслять статура.
    • Якщо ви жінка, купите розкльошені брюки, речі з вертикальною смужкою та топи з V-подібним вирізом. Вони візуально подовжать тіло.
    • Пам'ятайте, що на каблуках ви будете виглядати і відчувати себе вище, однак вам варто спробувати полюбити себе з тим ростом, який у вас є.
    • Якщо ви чоловік, вибирайте монохромні речі і штани і сорочки, які сидять по фігурі. Речі з V-подібним вирізом також підійдуть.
    • Невисоким жінкам варто звернути увагу на марки і моделі для мініатюрних фігур, а чоловікам підійдуть певні бренди (наприклад, Peter Manning), які не потребують додаткової посадки по фігурі.

Метод 3 з 4: Як використовувати переваги невеликого зростання

  1. 1 Почніть займатися гімнастикою або рестлінга. Дізнайтеся, чи можете ви вступити в шкільну або міську команду. Є багато видів спорту, де у людей невисокого зросту є перевага.
    • Спробуйте займатися рестлінга, боксом, бойовими мистецтвами, танцями, гімнастикою, важкою атлетикою, стрибками на конях або будь-яким іншим спортом, де бути невисоким (дружиною) краще.
    • Невисокі люди зазвичай домагаються успіхів у цих видах спорту завдяки більш низькому центру тяжіння і / або більшої рухливості і швидкості.
  2. 2 Користуйтеся тим, що ви міститеся в невеликі простору. Займайте невеликі простору для розваги або за потребою.
    • Якщо ви невисокого зросту, вам простіше переміщатися в натовпі. Крім того, інші люди можуть пропустити вас вперед на концерті або іншому заході, якщо вам нічого не видно з-за високих людей.
    • Займайте невеликі місця і комфортно располагайтесь в літаках, машинах і в іншому транспорті, де зазвичай мало особистого простору.
    • Грайте в хованки і в інші ігри, де вам буде простіше сховатися в порівнянні з іншими гравцями.
  3. 3 Виділяйтеся з натовпу. Ставтеся до свого росту як до того, що відрізняє вас від інших людей. З віком або в міру вбудовування в певну індустрію або групу ви почнете цінувати це більше.
    • Вважайте зростання своєї відмінною рисою, якщо ви актор або актриса, займаєтеся хореографією або працюєте в будь-який інший індустрії, де зовнішності приділяють особливу увагу. Ви можете виділитися на тлі інших людей, які роблять те ж, що і ви, і навіть побудувати свій особистий бренд на основі свого зростання.
  4. 4 Економте гроші, купуючи одяг для дітей і користуючись особливими знижками. Люди невисокого зросту можуть продовжувати користуватися спеціальними умовами для дітей і в дорослому віці.
    • Купуйте одяг в дитячих відділах. Вона буде краще сидіти і менше коштувати.
    • Запитуйте про знижки для дітей і підлітків в музеях, кіно і в інших місцях, де проводяться заходи. Завдяки зовнішності ви можете отримати знижку, навіть якщо ви не підходите за віком.
  5. 5 Знайте, які переваги для здоров'я є у низького зросту. В ході досліджень було встановлено, що низький зріст дає певні переваги для здоров'я.
    • У невисоких людей нижче ризик розвитку раку. Це пояснюється тим, що в їх організмах менше клітин і нижче потреба в енергії.
    • Знайте, що у вас ризик утворення тромбів в два з половиною рази нижче, ніж у більш високих і великих людей, оскільки в вашому організмі шлях, який проходить кров, менше.
    • Пам'ятайте, що у вас вище ймовірність прожити довше, оскільки гормон, який відповідає за ріст, також бере участь в процесі старіння.

Метод 4 з 4: Як зробити простір навколо себе безпечним і зручним

  1. 1 Проаналізуйте ергономіку своїх робочих місць. Багато столи і стільці спроектовані під зростання середньостатистичної людини, і, можливо, ті, що використовуєте ви, вам не підходять.
    • Виберіть стілець або крісло, яке підходить вам. В ідеалі у вас повинна бути можливість опустити крісло так, щоб ноги стояли на підлозі. Зверніть увагу на глибину крісла. Спина повинна упиратися в спинку, а коліна виступати за межі сидіння. Налаштуйте підлокітники і валики для попереку по зростанню.
    • Відрегулюйте висоту робочого крісла так, щоб воно підходило вам по росту.
    • Переконайтеся, що ступні стоять на підлозі, коли ви сидите. Якщо вони не дотягуються до підлоги або якщо вам потрібно підняти крісло вище, щоб було зручно працювати за столом, поставте під ноги підставку або будь-який інший предмет (пачку паперу, коробку, непотрібну книгу).
    • Відрегулюйте висоту столу або іншої робочої поверхні. Якщо висота не регулюється, як це буває у випадку з кухонними поверхнями, або працюйте за більш низьким столом (наприклад, обіднім), або станьте або сядьте вище. Можна використовувати платформу для аеробіки. Вона стійка і регулюється по висоті.
    • Відрегулюйте висоту монітора або екрана. Ваші очі повинні виявитися на одній висоті з верхньою межею екрану або хоча б з верхньої чвертю. Багато сучасні монітори регулюються по висоті. Якщо ваш не регулюється, закріпіть монітор на стіні або на спеціальній підставці.
    • Використовуйте підставку для клавіатури, якщо буде потрібно. Це дозволить опустити клавіатуру і розташувати її під таким кутом, щоб зап'ястя на напружувалися.
    • Спробуйте користуватися мишею і клавіатурою меншого розміру, якщо у вас маленькі руки. Зверніть увагу на переносні і дорожні пристрої.
  2. 2 Зберігайте предмети, якими ви часто користуєтеся, в доступних місцях. Кладіть ці речі на нижні полиці.
  3. 3 Діставайте легкі предмети, розташовані вище рівня голови, за допомогою гачка, щипців або інших пристосувань. Використовуйте пристосування з довгою ручкою, якщо вам потрібно протерти високі місця, повісити гірлянди або замінити лампочки.
  4. 4 Піднімайтеся наверх обережно. Використовуйте стійкі стільчики або драбини, які підходять для ваших цілей. Тримайте стілець або драбину в зручному місці і ставте тільки на рівну тверду поверхню. Чи не піднімайтеся на випадкові предмети, не ставайте на полиці, на крісла з поворотним механізмом або коліщатами.