Як стати мотиваційним оратором

Автор: Alice Brown
Дата Створення: 25 Травень 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
СЕКРЕТЫ ВЕЛИКИХ ОРАТОРОВ | Джеймс Хьюмс
Відеоролик: СЕКРЕТЫ ВЕЛИКИХ ОРАТОРОВ | Джеймс Хьюмс

Зміст

Коли ми чуємо про мотиваційних ораторів, то часто уявляємо собі гуру самовдосконалення, які вчать нас не придушувати свого внутрішнього дитини і наочно представляти шлях до успіху. Однак мотиваційні оратори можуть виголошувати промови на будь-які теми. Важлива лише ваша захопленість предметом обговорення. Якщо ви хочете стати мотиваційним оратором, то визначте свою нішу, розвивайте навички публічних виступів і просувайте свої ораторські здібності.

кроки

Частина 1 з 4: Ідейний посил і власна ніша

  1. 1 Читайте, дивіться і слухайте інших мотиваційних ораторів. Ознайомтеся з роботами інших мотиваційних ораторів і постарайтеся зрозуміти, які з них перегукуються з вашими поглядами. Під час перегляду зверніть особливу увагу на зміст промови і манеру подачі конкретного оратора.
    • Дивіться виступи мотиваційних ораторів на YouTube.
    • Читайте книги, статті та блоги авторства мотиваційних ораторів.
    • Слухайте подкасти на тему мотиваційних виступів.
  2. 2 Записуйте всі свої ідеї для матеріалів. Спробуйте описати ідейний посил, який ви прагнете донести на своїх виступах. На яку тему ви хочете зосередитися? Кар'єра? Відносини? Духовність? Яку область вибрати всередині такої теми? Підприємництво або література? Шлюб? Виховання дітей? Християнство? Буддизм?
    • Записуйте всі ідеї, які приходять вам в голову, а також регулярно доповнюйте записи.

    Порада: заведіть щоденник ідей, які можна буде розвинути в щось більше. Не забувайте завжди носити щоденник з собою і записувати ідеї на ходу.


  3. 3 Виберіть нішу в обраній темі. Вибір значною мірою буде залежати від вашого досвіду і кваліфікації, тому задумайтеся про те, чим ви можете поділитися з іншими. Чим вами слова і ідеї відрізняються від слів інших людей? Який особливий досвід і знання виділяють вас на тлі інших ораторів?
    • Наприклад, ви недавно почали займатися дизайном інтер'єрів і хочете надихати інших на такий же крок.
    • Можливо, ви успішно опублікували свою книгу за короткий період часу і хочете передати іншим цей корисний досвід.

Частина 2 з 4: Манера подачі і зміст промови

  1. 1 Запишіться на курси ораторського майстерності. Поцікавтеся програмами різних навчальних закладів або знайдіть курси в своєму місті, щоб розвивати і відпрацьовувати важливі навички. Якщо все складеться успішно, вам випаде можливість виступити з власною мовою і дізнатися думку слухачів.
    • Також можна шукати інші можливості виступів перед глядачами. Запропонуйте виголосити промову на весіллі друга або родича, відвідуйте вечора відкритих мікрофонів в різних закладах або проводите власні щотижневі трансляції та записуйте подкасти.
  2. 2 Складіть мова таким чином, щоб вона містила захоплююче початок, середину і кінцівку. Вашим слухачам буде легше сприймати грамотну і структуровану мова. Уявіть свою промову у вигляді розповіді і вирішите, в якому порядку слід викладати інформацію. На початку потрібно привернути увагу неймовірним фактом або цікавим випадком.
    • Наприклад, якщо ви хочете виголосити промову про те, як подолати труднощі в житті, то спочатку розкажіть про свою труднощі й опишіть контекст ситуації.
    • Далі говорите про те, як труднощі вплинула на вас, як змінила ваше життя.
    • Завершіть докладним поясненням способу, який дозволив вам подолати труднощі.
  3. 3 Перечитайте мова кілька разів і виправте всі помилки перед виступом. Коли текст буде готовий, уважно перечитайте мова і внесіть необхідні правки. Поясніть всі незрозумілі моменти, перепишіть заплутані пропозиції і не бійтеся видалити всі непотрібні уривки.
    • Плануйте заздалегідь, щоб у вас залишилося достатньо часу на виправлення перед першим виступом. Прагніть переглянути свою промову хоча б три рази.

    Порада: можна засікати час на репетиції, щоб напевно вкластися у відведені рамки. Наприклад, якщо вам виділили тільки 30 хвилин на виступ, то намагайтеся вкластися в 20 хвилин, щоб встигнути і не затягувати захід.


Частина 3 з 4: Просування

  1. 1 створіть сайт з інформацією про себе і своєї місії. Наявність власного сайту з інформацією про вас, вашої місії і способах зв'язку просто необхідно для просування і пошуку пропозицій. Створіть зручний діловий сайт або зверніться за допомогою до досвідченого фахівця. Після цього повідомляйте адресу сайту всім знайомим.
  2. 2 Ведіть блог, створюйте відеоролики або опублікуйте книгу. Діліться своїми ідеями зі світом, щоб побудувати репутацію і просувати себе як оратора. Спробуйте написати книгу або зняти відеоролик про власний досвід або проблеми, яку ви плануєте обговорювати в одній зі своїх промов. Почніть вести особистий блог, присвячений вашій кар'єрі. Робіть кілька публікацій в тиждень.
    • Наприклад, якщо ви хочете виступати з мотиваційними промовами про підприємництво, тоді спробуйте написати практичний посібник чи серію тематичних публікацій для блогу.
    • Якщо ви хочете мотивувати людей працювати над відносинами, то можна створити серію відеороликів з порадами або відповідями на найпоширеніші питання.
  3. 3 Говоріть людям, що вам цікаві пропозиції публічних виступів. Сарафанне радіо - відмінний спосіб самореклами для оратора. Говоріть друзям, рідним, співробітникам і знайомим, що ви стали на цей шлях розвитку кар'єри. Вручайте візитки з контактними даними всім своїм новим і старим знайомим.
    • Заходи для пошуку корисних знайомств - відмінний спосіб заявити про себе і знайти першу роботу завдяки сарафанне радіо. Цікавтеся різними заходами поблизу, на яких можна познайомитися з різними людьми.
  4. 4 Звертайтеся до місцевих організації і пропонуйте свої послуги. Якщо місцевим організаціям потрібні мотиваційні оратори, то звертайтеся до них і пропонуйте свої послуги. Подумайте, які організації можуть зацікавитися темами ваших виступів. Зосередьте зусилля на таких організаціях.
    • Наприклад, якщо ви побороли наркозалежність і хочете стати прикладом для інших, то можна звернутися в місцеві реабілітаційні центри або клініки.
    • Якщо вам було важко вчитися в школі через дислексії або дисграфії, але ви знайшли спосіб впоратися з проблемою і досягти успіху, то спробуйте запропонувати свої послуги школам та іншим навчальним закладам.
  5. 5 Подавайте заявки на участь в конференціях, з'їздах і інших заходах. Промовці потрібні на самих різних заходах. Звертайте увагу на відповідні конференції, конвенції та інші події у вашій місцевості і вчасно подавайте заявки.
    • На заходах можлива висока конкуренція і пропозиції виступити безкоштовно, але такий досвід допоможе вам заявити про себе і знайти оплачувану роботу.

    Порада: якщо вам відомі контактні дані людини, який відповідає за пошук ораторів для заходу, то зверніться до нього безпосередньо. Надішліть йому короткий зміст вашої мови з 3-4 пропозицій, а через кілька днів зателефонуйте, якщо з вами ніхто не зв'яжеться.


Частина 4 з 4: Ефективні прийоми

  1. 1 Виступайте в потрібному костюмі або плаття. Діловий вид дозволяє справити хороше перше враження на глядачів і заслужити довіру ще до початку виступу! Вибирайте відповідний костюм або плаття, не забувайте про зачіску, макіяж (жінки), догляді за вусами та бородою (чоловіки), а також взуття, яка доповнить образ.
  2. 2 Стійте на одному місці під час виступу, що не походжав і не метушіться. Звичайно, час від часу можна рухатися, але кожен рух має мати конкретну мету. Припиняйте говорити, коли переходите на інше місце. На новому місці твердо станьте на ноги, розправте плечі і стежте за поставою.
    • Чи не розгойдується вперед-назад під час виступу. Ця дія справляє враження невпевненості і може відволікати глядачів.
  3. 3 Підтримуйте контакт зі слухачами, щоб вони не втрачали інтерес. Уявіть, що ви просто розповідаєте історію свого друга. Якщо в мові є складні або незрозумілі моменти, завжди пояснюйте їх слухачам простими і доступними словами.
    • Завжди хваліть глядачів за підготовленість, досягнення і інші відомі вам аспекти.
    РАДА СПЕЦІАЛІСТА

    Lynn Kirkham

    Тренер з публічних виступів Лінн Кіркхем - професійний оратор і засновниця Yes You Can Speak, освітньої компанії в області затоки Сан-Франциско, навчальної говорити на публіці. Завдяки їй тисячі професіоналів навчилися виступати на самих різних «сценах» - від співбесіди або наради до TEDx і великих онлайн-конференцій. Протягом останніх чотирьох років Лінн була офіційним тренером спікерів Берклі на TEDx і працювала з керівництвом Google, Facebook, Intuit, Genentech, Intel, VMware та інших компаній.

    Lynn Kirkham
    Тренер з публічних виступів

    Підтримуйте інтерес аудиторії, зробивши свій виступ важливим для неї. Запитайте себе, що має значення для ваших слухачів, і нехай ваш виступ буде ув'язано з цією інформацією. У вас буде контакт з аудиторією, так як ви будете говорити про те, в чому вона зацікавлена.

  4. 4 По черзі підтримуйте зоровий контакт з різними людьми під час промови. Знайдіть доброзичливе обличчя в залі для глядачів і дивіться людині в очі кілька секунд. Потім продовжите свій пошук і зупиніться на кому-небудь іншому. Постійно міняйте об'єкт уваги протягом виступу, щоб налагодити контакт із залом.
    • Не дивіться вгору, вниз або в далечінь. Так ви ризикуєте справити враження схвильованого оратора і втратити довіру.
  5. 5 Періодично жестикулюйте руками для виразності. Тоді як постійні помахи руками під час виступу відволікають глядачів, доречні періодичні жести надають мови виразності. Піднімайте одну або обидві руки кожні кілька хвилин, щоб підкреслити ідею або теза. В інший час руки повинні бути розслабленими і вільно розміщуватися вздовж тіла.
    • Не потрібно схрещувати руки, стискати їх в замок або ховати в кишені. Такі захисні пози видадуть ваше хвилювання.
    • Не потрібно перебирати в руках різні предмети на зразок мікрофона, пляшки води або мобільного телефону, щоб не відволікати глядачів.
    • Якщо потрібно тримати мікрофон, то тримайте його в одній руці і не перекладайте.
  6. 6 Говоріть досить голосно, щоб вас чули глядачі останніх рядів. Якщо на виступі немає мікрофона, говоріть голосніше. Спочатку вам може здаватися, що ви перейшли на крик, але якщо не говорити досить голосно, то частина глядачів, швидше за все, не почує вас.
    • Робіть глибокі вдихи і задійте діафрагму, щоб голос піднімався з живота, а не йшов з горла або грудної клітки.
  7. 7 Переглядайте записи своїх виступів, щоб покращувати навички. Попросіть родича чи друга записати ваш виступ на відео. Пізніше переглянете запис і звертайте особливу увагу на аспекти, які вимагають доопрацювання. Цікавтеся думкою друзів, родичів і репетитора про ваш виступ.
    • Наприклад, якщо ви часто говорите «хм» або відкашлюється, то спробуйте позбутися від таких звичок.

    Порада: записи виступів також допоможуть вам в пошуку роботи. Нерідко потенційні клієнти просять ораторів надати записи своїх виступів.