Як стати схожим на Брюса Лі

Автор: Helen Garcia
Дата Створення: 16 Квітень 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
Брюс Ли Легенда (7 Советов Правильного Пути)
Відеоролик: Брюс Ли Легенда (7 Советов Правильного Пути)

Зміст

Багато людей вважають Брюса Лі своїм кумиром. Він відомий завдяки своїм досягненням у бойових мистецтвах, однак він прагнув пізнати не тільки своє тіло, але й розум. Брюс Лі знаменитий своєю фізичною підготовкою і фільмів, але його інтереси не обмежувалися цими сферами. Щоб стати схожим на Брюса Лі, потрібно володіти не тільки фізичною підготовкою, а й метафізичної мудрістю.

кроки

Метод 1 з 3: Тренування як у Брюса Лі

  1. 1 Пробуйте різні види тренувань. Брюс Лі займався різними бойовими мистецтвами різних традицій, і йому не подобалися універсальні тренування, які підходили б усім.
    • Чи використовував прийоми з різних дисциплін, включаючи бойові мистецтва, бодібілдинг та інші види тренувань. Він займався зі штангою, з гирями і за програмою кругових тренувань в різні дні тижня.
    • Чи вважав, що схожі вправи потрібно об'єднувати в одне тренування. Він виконував різні вправи в різні дні. Наприклад, в одні дні він відпрацьовував удари руками, а в інші - ногами.
    • Вважається, що він міг утримувати на витягнутій руці гантель вагою 40 кілограмів протягом 40 секунд і що він міг пробити пальцем банку з газованим напоєм. Він міг вихопити монету з долоні швидше, ніж ви встигли б стиснути руку в кулак.
  2. 2 Постон варіюйте навантаження. Брюс Лі не міг вибрати одну програму тренувань і займатися по ній все життя. Він постійно міняв тренування і пробував нове, щоб змусити своє тіло працювати по максимуму і щоб не дати йому звикнути.
    • Він бігав, їздив на велосипеді, стрибав зі скакалкою, а також відпрацьовував удари руками і ногами. Іншими словами, йому подобалося використовувати всі можливості свого тіла.
    • Брюс Лі був всебічно розвиненим спортсменом з виразним тілом. Він був і швидким, і сильним.
    • Брюсу Лі подобалися бойові мистецтва, але він не хотів, щоб тіло звикали до навантажень. Забудьте про своє его.Мета тренувань Брюса Лі - не красиві тіло. Він хотів мати функціональне тіло і вважав тренування мистецтвом фізичного самовираження.
  3. 3 Освойте бойові мистецтва в стилі Брюса Лі. Хоча Брюс Лі займався по-різному, він домігся великих успіхів у бойових мистецтвах. Можна сказати, що всі інші види навантаження він використовував для того, щоб стати більш вмілим бійцем.
    • Брюс Лі почав вивчати вин-чунь у одного з великих майстрів, а потім зміг розробити свій власний метод - Джіткундо, - в якому практично не було обмежень.
    • Чи називав свій метод стилем без стилю, маючи на увазі, що боєць може битися так, як вважатиме найбільш ефективним.
    • Брюс Лі багато часу присвячував бойовим мистецтвам, проте він вважав, що завжди може користуватися будь-якими прийомами. У деяких спортивних секціях викладають за методом Брюса Лі.
  4. 4 Давайте навантаження на руки і ноги. Чи приділяв багато уваги м'язам передпліч - він вважав їх вкрай важливими для будь-якого бійця. Це була не єдина група м'язів, яку він вважав важливою, проте саме цим м'язам він приділяв особливу увагу.
    • Чи бив важкі груші максимально різко. Він завжди був у русі - коли відходив в сторону, коли робив помилковий випад і навіть коли бив грушу, оскільки він вважав, що боєць не повинен робити себе відкритим для удару.
    • Брюс Лі використовував джеб, бічні удари і хукі. Він також вважав м'язи ніг дуже важливими і прагнув багато і без зусиль рухатися. Під час тренувань ногами він виконував удари в бік, хукі, удари з обертанням, атакуючі удари спереду і ззаду, а також удари п'ятою.
  5. 5 Полюбіть силові тренування. Брюс Лі знав, що бійцям також потрібно збільшувати силу м'язів. Він був одним з перших бійців, хто побачив цей зв'язок.
    • Тому він працював над силою м'язів рук і ніг за допомогою силових тренувань. Він не просто бив грушу на тренуваннях - він також використовував обтяження.
    • Брюс Чи присідав з гирями і гантелями, піднімав їх над головою і тиснув від грудей. У нього були добре окреслені м'язи, і його тіло було в кращій формі з усіх можливих.
    • Брюс Лі також вміє віджиматися на двох пальцях. Він розставляв ноги на ширину плечей і віджимався на вказівному і великому пальцем однієї руки.
  6. 6 Підвищуйте витривалість організму. Чи не тільки захоплювався силовими тренуваннями і бойовими мистецтвами, а й любив підвищувати витривалість свого тіла. Він надавав великого значення тренувань на витривалість, оскільки був упевнений, що це допоможе йому бути більш спритним бійцем.
    • Брюс Лі займався бігом. Він вважав, що біг - це не тільки спосіб підвищити витривалість, але і своєрідна медитація. Він пробігав приблизно 65 кілометрів три рази в тиждень, змінюючи в процесі темп.
    • Чи стрибав зі скакалкою, оскільки це дозволяло йому як підвищити витривалість, так і зробити ноги міцніше. Він стрибав зі скакалкою 3 рази в тиждень по 30 хвилин.
    • Брюс Лі також займався на велотренажері, щоб підвищити витривалість і зміцнити ноги. Він займався на трьох швидкостях протягом 45 хвилин три рази на тиждень.
  7. 7 Приділяйте особливу увагу м'язам кора. Чи вважав, що м'язи тулуба важливі для бійця, оскільки вони дозволяють йому витримувати сильні удари.
    • Міцні м'язи преса Брюса Лі були потрібні йому не для краси. Вони створювали щит для внутрішніх органів, який захищав його від ударів.
    • Для зміцнення м'язів живота Лі лягав на підлогу і просив асистента кидати йому на живіт набивної м'яч. Виконуйте цю вправу тільки в тому випадку, якщо ви вже у відмінній формі, інакше можна отримати травму.
    • Бічні і звичайні скручування, а також підйом ніг були його улюбленими вправами на прес. Зазвичай він виконував п'ять сетів до відмови.

Метод 2 з 3: Філософія Брюса Лі

  1. 1 Будьте зосереджені. Однією з найвідоміших цитат Брюса Лі є наступна: "Беріть те, що корисно. Відкидайте те, що марно". Брюс Лі вмів швидко визначати, що має значення.
    • Хоча не можна сказати, що ці слова точно належать Лі (про це ходять суперечки), в цій фразі полягає філософія Брюса Лі. Уміння концентруватися було його перевагою в бою, проте він також переносив цю зосередженість на всі сфери свого життя.
    • Якщо у Брюса Лі була задача, він був готовий йти до мети різними способами. Для нього були важливі відмінна фізична і розумова форми, однак він йшов до цього різними шляхами.
    • Брюс Лі відрізнявся надзвичайною дисциплінованістю. Однак в бою він намагався бути непередбачуваним. У нього був особливий стиль, який називали шляхом випереджаючого кулака. Це означало, що він був непередбачуваним бійцем, який міняв тактику в залежності від рухів суперника. За ним було цікаво спостерігати, тому що він був непередбачуваний.
  2. 2 вивчіть приципом даосизму. Брюс Лі вірив в необхідність внутрішнього балансу. Його приваблювала філософія даосизму. Це термін в таоїзм, який означає бездіяльність.
    • Даосизм наказує здійснювати нейтральні дії, дозволяти всьому йти своєю чергою і відмовлятися від дій, пов'язаних з надмірними стараннями і випробуваннями.
    • Багато людей помилково трактують цю філософію. Важливо очистити свідомість і дозволити всьому йти своєю чергою. Даосизм зовсім не закликає до ліні. У даосизмі важливо не ускладнювати і не додумувати зайвого. Брюс Лі був відомий своєю метафізичної мудрістю.
    • Брюс Лі вважав, що даосистов "не позбавлений емоцій і почуттів, проте в ньому почуття не займають собою всю свідомість і не заважають жити. Щоб контролювати себе, я повинен в першу чергу прийняти себе і почати слідувати природі, а не йти проти неї".
  3. 3 Намагайтеся більше читати. Щоб стати як Брюс Лі, вам слід приділяти увагу на тільки своєму тілу, а й розуму. Читайте книги про філософію, оскільки у Брюса Лі бойові мистецтва завжди перепліталися з філософією. Будучи студентом Вашингтонського університету, Брюс Лі вивчав філософію.
    • Брюс Лі був атеїстом, однак на нього вплинули багато релігійні переконання: таоїзм, філософія Джідду Крішнамурті і буддизм. Брюс Лі вірив, що знання ведуть до самопізнання.
    • Він висловлював себе в бойових мистецтвах. Він писав поезію про глибинні і темні сторони людської психіки. Його цікавило просвітлення. Одна з його знаменитих цитат звучить так: "Будь безформним, як вода".
    • Брюсу Лі також належать такі слова про воду: "Вода настільки прекрасна, що її неможливо затиснути в кулак, вдарити, їй невідома біль. Пронижи її ножем - НЕ ранішь. Розірви її - залишиться цілою".
  4. 4 Будьте впевнені в собі. Брюс Лі, не відступив від того, у що вірив. Багато в чому це пояснюється тим, що в першу чергу він вірив в себе. Він знав, що зможе знайти свою дорогу в світі.
    • Не варто плутати це з самовпевненістю. Він був скромний і знав, що у нього не було всіх відповідей, тому він звертався до інших майстрам, щоб знайти ці відповіді.
    • Він навчився підкоряти собі тіло і розум. Він навчив себе всьому, що хотів, і любив себе за це. Вам варто зрозуміти, чим ви хочете займатися, почати займатися цим прямо зараз і вірити в себе.
    • Брюс Лі безумовно був шукачем знань. Він володів сильним бажанням самовдосконалення, як фізичного, так і розумового. Чи не дозволяв обставинам стримувати себе. Він руйнував культурні бар'єри і бився з тими, хто намагався йому завадити.

Метод 3 з 3: Спосіб життя як у Брюса Лі

  1. 1 Харчуйтеся правильно. Брюс Лі знав, що хороша фізична форма багато в чому залежить від харчування. У нього був список продуктів, які він ніколи не їв. Він відмовлявся від продуктів, в яких були порожні калорії, і любив протеїнові напої.
    • Чи набирав масу за рахунок м'язів, і так його вага збільшилася з 50 до 65 кілограмів. Він робив спеціальні коктейлі для набору м'язової маси, змішуючи сухе молоко з маточним молоком бджіл, вітамінами і женьшенем. Чи не їв випічку і продукти зі звичайної білої муки, оскільки вважав, що в такій їжі немає нічого корисного для організму.
    • Чи не їв продукти, які могли нашкодити його тілу. Він не пив кави - замість кави у нього був чай. Однак йому подобалася китайська їжа. Він не був вегетаріанцем або веганів, і він їв м'ясо з задоволенням, проте в китайській їжі йому більше подобалися страви з великою кількістю овочів.
    • У багатьох сучасних дієтах вуглеводи вважаються великим злом, проте Лі їв вуглеводи, оскільки вважав, що вони дають йому енергію, необхідну при інтенсивних фізичних навантаженнях. Він включав невеликі порції вуглеводів в свій раціон 4-5 разів на день. Брюсу Лі подобалася китайська їжа, оскільки в ній багато овочів, а замість білка і жирів - рис.
  2. 2 Присвячуйте багато часу спорту. Щоб бути як Брюс Лі, фітнес повинен стати вашим способом життя. Брюс Лі займався спортом не час від часу - він жив спортом. Саме спортом були наповнені всі його дні.
    • Бути як Брюс Лі досить складно, тому що він присвячував спорту дуже багато часу і сил. У багатьох людей дуже мало часу, щоб жити спортом.
    • Однак ви можете займатися тими видами спорту, які відповідають філософії Брюса Лі. Важливо максимально навантажувати всі м'язи і чергувати навантаження, а також займатися спортом регулярно - нехай і всього пару раз в тиждень.
    • Але якщо ви хочете бути як Брюс Лі, фітнес повинен бути чи не головною річчю в вашому житті, і це стосується і розумового навантаження. Брюс Лі був мислителем. На жаль, Брюс Лі прожив недовге життя і помер від набряку мозку в 33 роки.
  3. 3 Дізнайтеся більше про культурі Азії. Брюс Лі мав китайське походження (його прізвище було Лі Чженьфань), і азіатська культура мала для нього особливе значення всю його життя.
    • Чи був сином кантонскої оперної зірки. Він сам був актором, який змінив сприйняття азіатських акторів в кіно. Чи народився в китайському кварталі в Сан-Франциско в рік дракона.
    • Мати Брюса Лі була наполовину європейкою, а батько - китайцем. Батько познайомив Брюса Лі з бойовими мистецтвами після вуличної бійки з бандою бійців.
    • Чи освоював бойові мистецтва в Гонконзі. Він почав сам навчати інших в США в 1959 році. У фільмах Лі багато пам'ятних сцен бійок. Для деяких фільмів він ставив все сцени рух за рухом. Завдяки своїм фільмам Брюс Лі став легендою. Ці фільми також зацікавили багатьох молодих людей бойовими мистецтвами.

Поради

  • Ніяких обмежень немає. Якщо вони з'являться, не бійтеся їх зруйнувати.
  • Життя коротке, і життя Брюса Лі тільки підтверджує це.
  • Щоб краще зрозуміти Брюса Лі, читайте про нього книги. Це допоможе вам краще зрозуміти цю людину.