Готуємо локшину

Автор: Robert Simon
Дата Створення: 22 Червень 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
Вкусный ужин за 25 минут! ЛАПША УДОН С КУРИЦЕЙ и овощами в соусе терияки. Рецепт от Всегда Вкусно!
Відеоролик: Вкусный ужин за 25 минут! ЛАПША УДОН С КУРИЦЕЙ и овощами в соусе терияки. Рецепт от Всегда Вкусно!

Зміст

Локшина - це смачний солоний гарнір або основна страва. Ви можете приготувати їх за п’ять хвилин і з’їсти з маслом та сиром, або ж залити спеціальним соусом, якщо ви вечеряєте. Вони також чудово смакують у супах та запіканках. Як саме готувати локшину, залежить від типу вашої локшини, але всі види локшини однаково прості у приготуванні. Читайте далі, щоб дізнатись, як приготувати пшеничну або яєчну локшину, рисову локшину, локшину з бобових муш і гречану (соба) локшину.

Крок

Спосіб 1 з 4: Приготування локшини з пшениці або яєць

  1. Доведіть велику каструлю з водою до кипіння. Наповніть велику каструлю водою, поставте каструлю на плиту і нагрівайте воду на сильному вогні.
  2. Покладіть у воду дрібку солі. Це допоможе ароматизувати локшину і дозволить воді кипіти при більш високій температурі, скорочуючи час приготування.
  3. Покладіть локшину в окріп. Якщо у вас довга тонка локшина, така як спагетті, можливо, вам доведеться розбити її навпіл, щоб усі вони помістилися в сковороді.
    • Не додавайте локшину у воду, поки вона не закипить, інакше вона стане змоченою і млявою.
    • Обережно покладіть локшину в каструлю, щоб гаряча вода не бризкала на шкіру.
  4. Готуйте локшину, поки вона не стане м’якою. Залежно від того, наскільки густа локшина, вам може знадобитися варити її від 5 до 12 хвилин. Прочитайте інструкції на упаковці локшини, щоб визначити правильний час приготування.
  5. Подивіться, чи закінчена локшина. Вилкою або щілинною ложкою витягніть струнку з каструлі та спробуйте її. Струна повинна бути досить м’якою для легкого жування, але все ж трохи твердою. Локшина повинна бути аль денте, її ще називають «аль денте». Ви також можете спробувати ці інші способи перевірити, чи готово локшину:
    • Накиньте струну до стіни. Якщо рядок прилипає, ваша локшина закінчена.
    • Слідкуйте за кінцями локшини. Якщо кінці білі, а решта локшини ні, тоді їх потрібно варити ще довше.
    • Витягніть трохи локшини з каструлі виделкою. Якщо локшина легко рухається вперед-назад, це готово.
  6. Зніміть локшину з вогню і відкиньте воду. Помістіть локшину в друшляк, щоб стікала вода.
  7. Покладіть локшину в миску і додайте кілька крапель оливкової олії. Додайте рівно стільки олії, щоб тонко покрити локшину, щоб вона не злипалася.
  8. Закінчіть страву або використовуйте локшину за рецептом. Локшина з пшениці та яєць чудово смакує з маслом, оливковою олією, сіллю та перцем. Ви також можете використовувати їх у запіканці, додати в суп або покрити макаронним соусом.

Спосіб 2 з 4: Приготування рисової локшини

  1. Замочіть суху рисову локшину в холодній воді на 30 хвилин. Ви пом’якшуєте локшину, щоб підготувати її до приготування.
    • Якщо ви використовуєте свіжу локшину замість сухої локшини, вам не потрібно замочувати локшину.
  2. Злийте воду.
  3. Доведіть каструлю з водою до кипіння.
  4. Покладіть локшину в окріп. Як довго вам варити локшину, залежить від виду рисової локшини. Рисова локшина готується дуже швидко і готова, коли стане просто м’якою.
    • Плоску, широку рисову локшину слід готувати близько 5 хвилин.
    • Міхоен або рисову вермішель ви повинні варити близько 2 хвилин.
  5. Злийте воду. Помістіть локшину в друшляк, щоб стекла гаряча вода.
  6. Подавайте локшину. Використовуйте локшину в салаті або супі. Локшина, обсмажена в мішанці, також є популярною стравою. Ви можете розмістити цю локшину у формі пташиного гнізда, коли ви зняли її з гарячої олії.

Спосіб 3 з 4: Приготування локшини з квасолі маш

  1. Доведіть каструлю з водою до кипіння.
  2. Зніміть каструлю з водою з вогню і дайте воді трохи охолонути. Не слід готувати локшину з бобових муш. Потрібно просто замочити їх у гарячій воді.
  3. Покладіть локшину в гарячу воду. Нехай вони просочуються приблизно від 15 до 20 хвилин, поки вони не розм’якнуть.
  4. Злийте воду. Помістіть локшину в друшляк, щоб стекла гаряча вода.
  5. Додати локшину до страви. Ви можете додавати цю локшину в супи, рагу та фрі.

Спосіб 4 з 4: Приготування гречаної локшини (локшина соба)

  1. Доведіть велику каструлю з водою до кипіння. Додайте у воду дрібку солі.
  2. Покладіть локшину в окріп.
  3. Зачекайте, поки вода знову закипить.
  4. Налийте в каструлю 250 мл холодної води. Це запобіжить перепіканню локшини.
  5. Готуйте локшину, поки вона не розм’якне. Це має зайняти від 5 до 7 хвилин. Локшина все одно повинна бути трохи твердою при варінні. Будьте обережні, щоб не переварити локшину, оскільки вона дуже швидко стає кашицею.
  6. Викиньте воду.
  7. Щоб зупинити приготування, швидко промийте локшину холодною водою.
  8. Подавайте локшину теплою або холодною. В Японії влітку люблять їсти холодний бульйон з локшиною соба. Взимку часто використовують теплий відвар. Ця локшина смачна з легкою заправкою та овочами або рибою на грилі.

Поради

  • Локшину можна придбати в багатьох місцях, наприклад, у супермаркетах (їх можна знайти на полиці з макаронами та готовими стравами), азіатських супермаркетах та токо, а також в Інтернеті.
  • Ви самі можете вирішити, як довго ви хочете готувати локшину. Ви хочете підготувати їх, як це роблять в Італії? Потім готуйте їх максимум 8 хвилин. Хочете, щоб вони були менш приготованими? Потім готуйте їх менше 8 хвилин. Ви хочете їх переварити? Потім готуйте їх довше 8 хвилин.
  • Завжди використовуйте певну марку локшини, коли хочете приготувати її вдома. Ніколи не використовуйте звичайний запас, оскільки він містить шкідливі речовини.

Потреби

  • Каструля (зазвичай глибока каструля)
  • Друшляк