Очищення розетки сушарки

Автор: Robert Simon
Дата Створення: 22 Червень 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
Полотенцесушитель бьёт током ⚡ Устраняем проблему
Відеоролик: Полотенцесушитель бьёт током ⚡ Устраняем проблему

Зміст

Якщо вихлоп витяжної сушарки не очищався протягом останніх двох років, настав час. Як це очистити?

Крок

  1. Вийміть вилку з розетки.
  2. Розмістіть сушарку так, щоб мати хороший доступ до вентиляційного отвору.
  3. Від'єднайте зливну трубу. Це можна зробити за допомогою викрутки або послабити затискачі, залежно від марки сушарки.
  4. Вийміть зливну трубку із сушильної машини.
  5. Протягніть руку якомога далі до вентиляційного отвору сушильної машини і видаліть якомога більше ворсинок. Для цього також можна використовувати пилосос.
  6. Тепер ви очищаєте зливну трубу. Це можна зробити так само.
  7. Більша частина пуху буде на початку і в кінці зливної труби. Якщо в середині багато пуху, для видалення пуху можна скористатися очищувачем для зливу. Шланг пилососа також проходить довгий шлях.
  8. Прикріпіть зливну трубку до сушарки та поверніть сушарку на місце.
  9. Якщо у вас є настінна прохідна або віконна решітка для сушарки, також зніміть і почистіть її. Це може означати, що вам доведеться видалити будь-який наявний герметик (це можна зробити ножем Стенлі) або відкрутити все. На решітці може бути комір, витягніть все відразу.
  10. Знову ретельно очистіть внутрішню частину отвору пилососом. Багатий, наскільки це можливо, шланг пилососа.
  11. Добре загляньте всередину, щоб переконатися, що нічого не пропустили.
  12. Підключіть шнур живлення назад до розетки.
  13. Запустіть сушильну машину на холодну програму впродовж 10 хвилин (лише на повітрі), щоб залишок пухкого пуху задувся. Не стояти прямо перед отвором.
  14. Перевірте ще раз зовні, чи все чисто. Очистіть сітку і покладіть все на місце.

Поради

  • На ринку є спеціальні інструменти для очищення зливної труби від кінця до кінця. В основному це гнучка ручка з прикріпленою до неї щіткою. Це найкращий спосіб очищення довгих сантехнічних труб. Вони мають 4-метрову гнучку рукоятку, можуть підключатися до акумуляторної дрилі та мати різні типи щіток.
  • Якщо ви чистите фільтри, ви також можете зняти панель на передній частині сушарки та почистити її там. Також добре подивіться на область навколо ваших пухових фільтрів.
    • Якщо вихідна трубка вашої сушарки дуже довга, має кілька вигинів, і у вас є вентилятор, ви можете з'єднати вентилятор і нагнітальну трубку за допомогою спеціального з'єднувального елемента. Ви можете знайти ці розпірки у трубах з ПВХ у будівельному магазині. Ви можете правильно все з’єднати за допомогою декількох затискачів. Увімкніть повітродувку, і ви будете вражені тим, скільки ворсу все ще виходить із зливної труби після її очищення, як описано вище. Деякі пилососи також можуть дути. Якщо ви не можете знайти стандартний розпір для використання, можливо, ви зможете імпровізувати його.
  • Місце виходу сушильної машини: У більшості випадків найкоротший і прямий вихід визначатиме місце виходу виходу сушильної машини. На жаль, вікна, двері або опалення часто заважають. У більшості орендованих будинків вихлопні труби зазвичай вивішуються через вікно. З будинком на продаж, ви можете зробити нерухому розетку, зроблену в стіні або даху, враховуючи вищезазначені перешкоди. Якщо ви перетинаєте карниз досить далеко, ви можете зробити там вихлоп.
  • Завжди чистіть ворсистий фільтр після використання сушарки. Це гарантує, що набагато менше пуху потрапляє в зливну трубу, і тоді сушарка працюватиме якомога ефективніше.
  • Злив вашої сушарки завжди повинен мати вихід назовні. На даху чи в стіні.
  • Якщо у вас є магазинний пилосос, він ідеально підходить для очищення зливної труби. Діаметр і довжина шланга цього пилососа ідеальні, а виступи шланга забезпечують розпушення пуху в випускній трубці. По-перше, пилососіть весь пух зі зливної трубки, енергійно рухаючи шланг пилососа вперед-назад ... Потім видуйте решту пуху, і зливна трубка буде такою ж чистою, як і коли ви її купили.
  • Види вихлопних ковпаків: Дах, стінка, карниз. Тип вихідного ковпака може сильно вплинути на ефективність вашої сушарки, а також визначає, наскільки швидко дренажна труба заповнюється ворсом. У багатьох випадках використовується лише розклад. Тоді пройде лише кілька місяців, поки сітка не засмітиться ворсом. Тож пильно стежте за розкладами. Тип навісу з ламелями не заважає дрібним птахам використовувати теплий отвір як місце гніздування. А деякі витяжки відкриваються недостатньо широко або спроектовані неефективно. У будь-якому випадку необхідний зворотний клапан.

Попередження

  • Прочищайте зливну трубу принаймні раз на два роки. Залишився пух може спричинити пожежу.
  • Обережно потягнітьсь до зливної трубки. З внутрішньої сторони можуть бути гострі краї та наконечники гвинтів. Звернути увагу. Використовуйте якомога більше рукавичок та інструментів.
  • У деяких будинках неможливо вивести вихлопну трубу вашої витяжної сушарки назовні. Якщо це так, усвідомлюйте, що все те вологе повітря і пух, що виходить із витяжної сушарки, дуже шкодять вашому здоров’ю. Не існує єдиного методу боротьби з цим здоровим способом. В Інтернеті ви можете знайти статті, в яких описуються нездорові наслідки утримання вологого повітря та ворсу в приміщенні. Цвіль, алергія, хвороби, лущення фарби, накопичення пилу ...У такому випадку скоріше шукайте альтернативи, такі як конденсаторна сушарка, або попросіть визнаного монтажника встановити дренажний канал назовні.

Потреби

  • Викрутка
  • Викрутка шлангового затискача, відкритий або торцевий ключ
  • Сміттєвий бак або мішок
  • Спіраль для чищення (опція)