Як стати розумнішими, ніж ви є зараз

Автор: Ellen Moore
Дата Створення: 19 Січень 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
Норина Хертц: Как работать с экспертами - и когда этого лучше не делать
Відеоролик: Норина Хертц: Как работать с экспертами - и когда этого лучше не делать

Зміст

Щоб стати розумнішими, необхідно щодня працювати, але ця робота не повинна бути стомлюючої або нудною. Вивчення нових речей може бути захоплюючим і захоплюючим. Незалежно від того, чи подобається вам навчатися в інтернеті, читати книги, займатися спортом або кидати виклик своєму мозку за допомогою головоломок та ігор, існує безліч способів стати розумнішим, і необов'язково вибирати тільки один з них!

кроки

Метод 1 з 4: Стаємо розумніші за допомогою інтернету

  1. 1 Використовуйте час, що проводиться в інтернеті, для вивчення нових речей. Інтернет - це чудовий інструмент, який можна використовувати не тільки для публікацій в соціальних мережах і перегляду відеороликів з котиками. Всякий раз, роблячи перерву на інтернет, замість того, щоб перевіряти повідомлення, знайомтеся зі статтею про малознайому предмет або історією про тему, про яку раніше не чули.
    • Такі веб-сайти, як Вікіпедія та Google, дозволяють випадковим чином вибирати інші сайти або статті.
  2. 2 Проходьте безкоштовні онлайн-курси, щоб розширити кругозір. Існує безліч безкоштовних онлайн-курсів, завдяки яким можна дізнатися більше інформації про конкретній темі. Такі веб-сайти, як Stepik і Coursera, пропонують безліч безкоштовних курсів з програмою навчання, матеріалами і навіть відеозаписами діючих викладачів. Зайдіть в інтернет, щоб знайти варіанти на цікаву для вас тему або вивчити абсолютно нову.
    • Деякі онлайн-курси навіть видають сертифікати про навчання, які прирівнюються до отримання ступеня в акредитованому вищому навчальному закладі.

    Порада: можна отримати сертифікат про закінчення і здати тести, щоб показати, що ви пройшли курс і засвоїли матеріал.


  3. 3 Дивіться TED talks онлайн, щоб дізнаватися про різні теми зі слів експертів. TED (абревіатура від англійського technology, entertainment і design) - це некомерційна організація, що займається поширенням знань та ідей. Вона проводить конференції, де експерти за встановленими темам виступають перед аудиторією з презентацією. Ці виступи записуються і їх можна дивитися безкоштовно в будь-який час. Перейдіть на сайт TED.com (велика частина роликів тут представлена ​​англійською, але є і відео з російськими субтитрами) і https://ted-talks.online/ (якщо хочете дивитися виступи російською мовою) і перегляньте лекцію щодо необхідної вас або навіть абсолютно незнайомої теми.
    • Кожен виступ на TED триває близько 10-15 хвилин.
    • Крім того, там є лекції з поезії, літературі, історії та науці.
  4. 4 Скачайте додаток «Слово Дня». Почніть свій день з вивчення нового слова або дізнайтесь більше про знайомого слові, включаючи його етимологію, синоніми та інші цікаві факти. Щодня переходите в додаток, щоб розширювати свій словниковий запас. Якщо ви хочете поповнити свої знання англійської мови, можна підписатися на щоденну розсилку по електронній пошті від Merriam-Webster або Dictionary.com і щоранку отримувати нове слово.
    • Ще приклади додатків: «Бізнес слово дня», «Тлумачний словник російської мови» або «Грамотей».
    • Існують і інші додатки-словники російської або іноземних мов в стилі «Слово дня», які можна скачати на смартфон або планшет.

Метод 2 з 4: Грайте в ігри і вирішуйте головоломки

  1. 1 Вирішуйте кросворди, щоб тренувати і покращувати пам'ять. Кросворди розвивають вербальні навички і збільшують словниковий запас. Крім того, це дійсно захоплюючий процес, а завершення одного кросворду допоможе зменшити стрес і підняти настрій. У щоденних газетах, як правило, є рубрика з кросвордами, де можна спробувати свої сили. Або можете знайти безкоштовні варіанти в інтернеті.
    • Скачайте додаток з кросвордами на свій смартфон, щоб вирішувати їх в дорозі або коли виникне бажання.
    • Ще один відмінний варіант - гра «Ерудит». У вас буде можливість пограти з іншою людиною, щоб перевірити свій словниковий запас і внести трохи духу суперництва. Завантажте програму «Ерудит» на свій смартфон, щоб грати проти друзів або незнайомців в будь-який час.
  2. 2 Завантажте програму для тренування мозку. До популярних додатків відносяться «Lumosity», «Peak» і «IQ Pro», де є багато ігор і завдань, спрямованих на поліпшення пам'яті, навичок вирішення проблем і когнітивних функцій. Як і у випадку з тілом, мозок необхідно тренувати і підтримувати активним, щоб зберігати його в тонусі.
    • Додатки для тренування мозку також допомагають збільшити швидкість обробки даних мозком і запобігти виникненню утворень в мозку, пов'язаних з деменцією і хворобою Альцгеймера.
    • Деякі додатки для тренування мозку безкоштовні, а інші стягують плату за завантаження або вимагають щомісячної підписки.
  3. 3 Збирайте кубик Рубіка, щоб підвищити концентрацію і когнітивну здатність мозку. Кубик Рубика - це класична головоломка, для рішень якої потрібна інтенсивна концентрація. До переваг гри з кубиком Рубіком відносять поліпшення зорово-моторної координації, збільшення короткочасної пам'яті і душевний підйом (якщо вам вдасться зібрати його). Кубик Рубика можна придбати у великих роздрібних магазинах, наприклад, Fix Price і «Ашан» за 100-350 рублів.
    • Кубик Рубика можна також замовити в інтернеті на сайтах роздрібних магазинів або на Aliexpress.

    Порада: щоб ускладнити собі завдання, спробуйте різні версії кубика Рубіка, наприклад, варіант з великою кількістю квадратів чи інших форм, наприклад трикутної і шестикутної.


  4. 4 Киньте виклик своєму стратегічному і критичного мислення, граючи в шахи. Шахи були винайдені в шостому столітті і продовжують залишатися популярною грою, яка задіює стратегічне мислення, пам'ять і просторові навички. Гра в шахи стимулює ріст дендритів - розгалужених відростків нейронів в мозку, які передають інформацію між клітинами, що збільшує швидкість їх взаємодії, дозволяючи людині мислити швидше і чіткіше.
    • Базовий набір шахів можна придбати у великих мережевих магазинах, наприклад, «Ашан», «Стрічка» і Fix Price, приблизно за 150-300 рублів.
    • Можна також грати в шахи в інтернеті або в додатку на смартфоні.

Метод 3 з 4: Займайтеся спортом для поліпшення функцій мозку

  1. 1 встановіть режим занять спортом, Щоб розвивати і формувати нові нейрони. Під час фізичних вправ в організмі підвищується рівень нейротрофічних фактора головного мозку, який є білком, який стимулює зростання нових нейронів (спеціальних клітин у мозку, які передають нервові імпульси).Регулярні заняття спортом покращують циркуляцію крові і функціонування мозку, а також підвищують рівень кисню в ньому.
    • Чим більше у вас буде нейронів (і чим здоровіше вони будуть), тим швидше ви зможете міркувати, і тим краще буде ваша пам'ять.
    • Розробіть регулярну програму тренувань, щоб ввести цю справу в звичку. Наприклад, можна поставити перед собою мету займатися спортом в певні дні тижня або виділяти певну кількість часу після роботи або навчання.
  2. 2 займайтеся аеробікою, Щоб організм виробляв більше білка під назвою ірізін. Вважається, що ірізін активує гени, які беруть участь в тренуванні пам'яті в мозку. Аеробні вправи задіють великі групи м'язів, розташовані на спині, ногах і руках, що збільшує частоту серцебиття і частішим дихання, при цьому організм виробляє більше білка ірізіна, який пов'язаний з розвитком нових нейронів.
    • Подумайте про те, щоб відвідувати тренажерний зал, де є класи по заняттю аеробікою.
    • Можна також придбати DVD-диски або слідувати онлайн-тренувань з аеробними вправами вдома.

    попередження: не перевантажуйте себе заняттями спортом, так як це призводить до погіршення когнітивної функції мозку, нездатності зосередитися і втрати пам'яті. Якщо ви - новачок в заняттях спортом, почніть не поспішаючи і поступово нарощуйте темп для більш складних тренувань.


  3. 3 Кидайте виклик своєму мозку, змінюючи види тренувань. Можна легко загрузнути в рутині вправ, що викличе нудьгу або занепад духу, якщо вам здасться, що ні поліпшень, ні прогресу немає. Коли ми пробуємо нові види вправ, ми загострюємо увагу і стимулюємо когнітивні здібності, так як використовуємо різні частини мозку, щоб впоратися з новим фізичним викликом або навиком.
    • Якщо ви регулярно відвідуєте певні заняття в тренажерному залі, спробуйте записатися на інші.
    • Якщо ви часто працюєте з обтяженнями, перемкніть свою увагу на спринтерські забіги.
  4. 4 Спробуйте займатися йогою, Щоб поліпшити свої навички вирішення проблем. Регулярні заняття йогою підвищать вашу здатність використовувати логіку, виявляти закономірності і вирішувати нові проблеми. Медитація, задіяна в йозі, уповільнює мозкову активність, що дозволяє йому реорганізуватися і відпочити. Коли ми даємо нашому мозку можливість відпочити в період активності, він сприймає нову інформацію і підходить до проблем з іншої точки зору.
    • Запишіться на курси йоги, щоб займатися з фахівцем.
    • Йога також задіє роботу м'язів, що покращує кровообіг і когнітивні функції.
    • «Headspace» - популярний додаток з інструкціями для медитацій (англійською мовою). Російською мовою можна спробувати додаток «Meditopia: Сон і медитація».

    Порада: немає необхідності медитувати годинами. Дослідження показують, що 20 хвилин в день достатньо, щоб отримувати користь від медитації.

Метод 4 з 4: Читайте, щоб ставати розумнішими

  1. 1 Читайте невелика кількість часу кожен день, щоб поліпшити когнітивні функції. Розумова стимуляція від читання розвиває навички мислення і пам'яті. Читання підвищує гнучкість мислення мозку (важливу частину для запам'ятовування), стимулюючи весь мозок і підтримуючи активність кожної з його областей.
    • Необов'язково читати всю книгу за день. Всього 15-20 хвилин безперервного читання принесуть користь вашому мозку, необхідну, щоб стати розумнішими.
    • Зручним варіантом може бути прослуховування аудіокниг.
  2. 2 Читайте більше художньої літератури, щоб розвиватися емоційно. Читання художньої літератури допоможе вам краще розуміти інших людей і дивитися на світ з їх точки зору, тому що романи і розповіді спонукають нас розуміти мотиви і погляди кількох персонажів. Здатність розуміти інших людей вимагає високого ступеня емоційного інтелекту, а художня література - це простий спосіб його поліпшити.
    • Художня література також покращує когнітивну гнучкість, подумки поміщаючи нас в різні ситуації і обставини, дозволяючи уявити, як би ми відреагували.
  3. 3 Читайте новини кожен день, щоб знати, що відбувається в світі. Читаючи новини, ви завжди будете в курсі подій, а постійна порція національних, місцевих і міжнародних новин зробить вас розумнішим і освіченіші, а також заточить ваш розум. Будь то звичайна газета або новинне додаток на смартфоні / планшеті, прагнете читати хоча б про останні події, що відбулися за день.
    • Не нехтуйте місцевими новинами. Бути в курсі того, що відбувається у вашому співтоваристві так само важливо, як і дізнаватися про те, що нового сталося світі в цілому.
    • Радіобесіди - зручний спосіб дізнаватися новини дня.

    Порада: підпишіться на розсилку новин від Meduza, щоб швидко отримувати інформацію про важливі події.

джерел

  1. ↑ https://www.huffpost.com/entry/the-benefits-of-online-le_b_2573991
  2. ↑ https://www.entrepreneur.com/article/288781
  3. ↑ https://www.forbes.com/sites/allbusiness/2018/02/11/9-must-watch-ted-talks-that-will-make-you-a-better-entrepreneur/# +182873064124
  4. ↑ https://www.businessinsider.com/daily-habits-that-make-you-smarter-2014-7
  5. ↑ https://newforums.com/crossword-puzzles-creativity/
  6. ↑ https://www.neuronation.com/science/what-brain-training-good-0
  7. ↑ https://www.businessinsider.com/brain-games-make-you-smarter# snippets-the-fast-paced-anything-goes-word-game-16
  8. ↑ https://www.businessinsider.com/brain-games-make-you-smarter# snippets-the-fast-paced-anything-goes-word-game-16
  9. ↑ https://www.psychologytoday.com/us/blog/the-athletes-way/201310/scientists-discover-why-exercise-makes-you-smarter
  10. ↑ https://www.psychologytoday.com/us/blog/the-athletes-way/201310/scientists-discover-why-exercise-makes-you-smarter
  11. ↑ https://www.psychologytoday.com/us/blog/the-athletes-way/201310/scientists-discover-why-exercise-makes-you-smarter
  12. ↑ https://www.inc.com/melanie-curtin/want-to-raise-your-iq-by-23-percent-neuroscience-says-to-take-up-this-simple-hab.html
  13. ↑ https://exploringyourmind.com/7-benefits-of-reading-every-day/
  14. ↑ https://www.forbes.com/sites/ehrlichfu/2015/06/14/why-read-fiction/# 2c60f759c6a7
  15. ↑ https://www.businessinsider.com/daily-habits-that-make-you-smarter-2014-7