Як прати конопляну мішковину

Автор: Helen Garcia
Дата Створення: 20 Квітень 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
4 идеи Что можно сделать из пенопластового шарика на Новый год 2022. Подарки и Поделки своими руками
Відеоролик: 4 идеи Что можно сделать из пенопластового шарика на Новый год 2022. Подарки и Поделки своими руками

Зміст

Пенькова мішковина є універсальною міцної тканиною, яка використовується у виробництві спецодягу та інших речей. При правильній пранні вона може стати м'якше і комфортніше, стаючи з часом тільки краще. Пенькова мішковина швидко вбирає вологу, завдяки чому створює більшу зручність того чоловіка, одягненого в неї. Щоб правильно доглядати за речами з конопляної мішковини, вам слід навчитися належним чином прати їх вручну і за допомогою пральної машини, щоб уникнути скоєння поширених помилок, які зіпсують тканину.

кроки

Метод 1 з 3: Ручне прання прядив'яної мішковини

  1. 1 Мийте конопляну мішковину вручну. Мішковина є довговічною і міцної тканиною, але найбільш ефективно прати її вручну. Машинне прання, і особливо сушка, призводять до більш швидкого зносу волокон прядив'яної тканини, вона втрачає свою текстуру і міцність, за які її цінують багато людей.
    • Якщо ви вирішили прати конопляну мішковину вручну, використовуйте м'яке повністю натуральне миючий засіб і потім ретельно його виполіскує. Наприклад, можна скористатися милом «Дуняша».
    • Залишки мила можуть містити клітковину, яка при окисленні залишає на мішковині великі коричневі плями. Тому після прання мішковини дуже важливо замочувати її в чистій воді.
  2. 2 Якщо вам потрібно пом'якшити предмети одягу з конопляної мішковини, виперіть їх кілька разів. Чим більше ви використовуєте і перете конопляну мішковину, тим м'якше вона стає. Якщо вам необхідно швидше розм'якшити мішковину, то скористайтеся спеціальним пом'якшувачем тканини, або просто замочіть конопляну тканину, щоб її волокна розм'якшилися.
    • Для швидкого розм'якшення прядив'яної мішковини її можна випрати в пральній машині, а потім закинути в сушарку. Використовуйте при пранні гарячу воду, щоб розпушити волокна пеньки, а потім перейдіть мішковину в сушарці кілька разів. З сушарки мішковина повинна вийти м'якою і пухнастою, як будь-яка інша тканина.
  3. 3 Давайте одязі з мішковини просохнути самостійно. Для продовження терміну служби пеньки рекомендується давати предметів одягу з неї самим просохнути на повітрі. Якщо вашою метою є пом'якшення мішковини, то непогано просушити її кілька разів в сушарці, але в довгостроковій перспективі її просто слід розвішувати для просушування. При належний догляд і природній сушці прядив'яна мішковина може вважатися однією з найбільш довговічних і міцних тканин.
  4. 4 Пом'яту після прання конопляну тканину гладьте гарячою праскою. Після висихання відповідного предмета одягу його можна прасувати гарячою праскою, якщо після прання він пом'явся. Найкраще гладити злегка вологу мішковину, тому для прасування зняти річ з сушильної мотузки можна трохи раніше.
    • Розправте річ до її нормальних пропорцій і розмірів, а потім пропрасуйте. Забарвлену мішковину гладьте виключно з виворітного боку.

Метод 2 з 3: Машинне прання прядив'яної мішковини

  1. 1 Скористайтеся програмою делікатного прання. Покладіть свої речі з мішковини в пральну машину, встановіть програму делікатного прання, завантажте м'яке натуральне миючий засіб. Особливо делікатні речі з мішковини для захисту можна помістити в сіточку для прання білизни, перш ніж класти в пральну машину.
  2. 2 Прати мішковину можна при будь-якій температурі. Якщо мішковина раніше вже піддавалася пранню, то її можна прати в пральній машині при будь-якій температурі. Якщо ж мішковина пофарбована, то краще буде прати її в холодній воді, щоб речі не злиняли.
    • Як ополіскувача в циклі полоскання можна додати у відповідний відсік пральної машини чашку білого винного оцту для кращого вимивання мила і пом'якшення мішковини. Винний оцет дозволяє прибрати неприємний запах мішковини, залишаючи на ній лише запах чистоти. Після висихання речі не будуть пахнути оцтом.
  3. 3 Дозвольте мішковині висохнути самостійно. Після прання непогано давати речам з мішковини просихати самостійно. Якщо ж вам необхідно помістити речі в сушарку, не встановлюйте максимальний нагрів і виймайте речі з сушарки до повного висихання.
    • Сушка речей на сонці призводить до легкого вицвітання мішковини, що для деяких речей є цілком бажаним ефектом. Якщо ж ви хочете, щоб мішковина зберігала свій натуральний колір, не сушіть її під прямими сонячними променями.

Метод 3 з 3: Запобігання помилок в догляді за прядив'яної мішковиною

  1. 1 Не використовуйте хлорним отбеливателями. Хлорка залишить плями на прядив'яної тканини. Якщо вам необхідно відіпрати брудні плями з мішковини, заперіть ці місця м'яким натуральним милом і постарайтеся після сушки знебарвити їх за допомогою сонячного світла.
    • Сонячне світло добре допомагає боротися з плямами на прядив'яної мішковині. Якщо ви наставили плям на речі з мішковини, ретельно її відіпрати, а потім залиште сушитися на сонці на дуже тривалий час, щоб природним шляхом вивести плями.
  2. 2 Уникайте високих температур. Сушка мішковини при високих температурах дуже швидко посадить її, якщо відразу ж після прання поміщати мішковину в дуже гарячу сушилку. Припустимо іноді користуватися сушаркою, але важливо уникати використання високих температур, в основному ж, слід розвішувати мішковину для природної сушки.
    • В цілому, мішковина сохне дуже швидко, в порівнянні з іншими тканинами. Зазвичай не варто переживати з приводу сушіння і, тим більше, використовувати високі температури.
  3. 3 Не виконуйте суху чистку мішковини. Суха чистка оббивки, чохлів, тентів та інших речей з мішковини призводить до дуже великої усадки матеріалу і псує речі. Зазвичай для домашніх меблів завжди рекомендується проводити суху чистку текстильних частин, щоб уникнути усадки тканини, проте, з мішковиною все навпаки. Вам слід мити її, як зазначено вище.

Поради

  • Якщо у вас простий шматок прядив'яної мішковини, не забудьте обмітати його краю, перш ніж кидати його в пральну машину, щоб тканина не обсипалася під час прання.

попередження

  • Чи не відбілюйте конопляну мішковину, так як це послабить її міцність.