Як прибрати подряпини з пластика

Автор: Carl Weaver
Дата Створення: 21 Лютий 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
Как удалить царапину на пластика автомобиля в салоне? Подрезаем коврик
Відеоролик: Как удалить царапину на пластика автомобиля в салоне? Подрезаем коврик

Зміст

Якщо ви помітили подряпину на пластиковому столі, автомобілі або іншій поверхні - нічого страшного. Більшість подряпин можна розгладити за допомогою звичайної полірувальної пасти. Для видалення глибоких подряпин використовуйте дрібнозернисту наждачний папір. Щоб розгладити подряпину на поверхні авто, обов'язково використовуйте спеціально призначені полірувальні інструменти. Щоб приховати подряпину на пофарбованому пластиці, скористайтеся маркером для усунення подряпин.

кроки

Метод 1 з 3: Полірування незначних подряпин

  1. 1 Протріть пластик. Занурте чисту вологу тканину в теплу мильну воду. Круговими рухами акуратно протріть ділянку навколо подряпини, щоб її було легше видалити, прибравши весь бруд і жир. Коли закінчите, витріть це місце сухою чистою тканиною.
  2. 2 Проведіть нігтем по рані, щоб визначити його глибину. Неглибокі подряпини можна без праці відполірувати. Проведіть нігтем по всій поверхні подряпини. Якщо ніготь потрапить в канавку, значить, подряпина дуже глибока для полірування. Для усунення глибоких подряпин скористайтеся іншими методами.
  3. 3 Нанесіть зубну пасту на вологу ганчірку. Такий легкий абразивний матеріал, як зубна паста, дозволить видалити подряпину. Використовуйте звичайну пасту, а не гелеву. Чи не наносите дуже багато пасти, а лише стільки, щоб її можна було розмазати по всій поверхні. Замість зубної пасти можна використовувати:
    • меблевий лак;
    • фірмовий поліроль для пластику;
    • харчову соду - змішайте пару ложок соди з водою до утворення однорідної пасти.
  4. 4 Протріть подряпину круговими рухами. Почніть з одного кінця подряпини і рухайтеся до іншого, щоб розгладити подряпину на пластиці. Шліфуйте поверхню, поки подряпина не зникне.
  5. 5 Протріть відшліфований ділянку. Протріть поверхню чистою вологою ганчіркою, щоб видалити пасту та інші сліди. Потім візьміть чисту тканину, і все насухо витріть.

Метод 2 з 3: Видалення глибоких подряпин

  1. 1 Купіть наждачний папір декількох зернистостей. Якщо подряпина досить глибока, спробуйте її відшліфувати. Для цього вам знадобляться декілька листів наждачного паперу різної зернистості: від 800 до 1500 (від М20 до М10 по ГОСТу) або навіть 2000 (М7).
    • У західній маркування чим вище показник зернистості, тим менше розмір зерна. У вітчизняній нумерація йде в порядку спадання.
    • Наждачний папір можна придбати в будь-якому будівельному магазині. Найчастіше вона продається у вигляді готових наборів, щоб вам не довелося купувати окремі листи з різною зернистістю.
  2. 2 Для початку змочіть шкірку з зернистістю 800. Візьміть шматок наждачного паперу і складіть його втричі, щоб папір було простіше утримувати. Це також дозволить зменшити робочу поверхню. Нанесіть на наждачний папір трохи води.
    • Обов'язково намочіть наждачний папір, щоб вона не стала занадто абразивної і вам було простіше прибирати пил і сміття під час роботи.
  3. 3 Відшліфуйте подряпину круговими рухами. Кругові рухи абразивної наждачного паперу дозволять усунути більшість подряпин. Але робити це потрібно обережно. Надто різкі рухи можуть призвести до утворення нових подряпин.
    • Шліфуйте поверхню пластика, поки подряпина не зникне.
  4. 4 Протріть відшліфований ділянку. Протріть робочу поверхню чистою вологою ганчіркою. Візьміть нову чисту ганчірку і насухо витріть всю ділянку.
  5. 5 При необхідності візьміть дрібнозернисту наждачний папір. Огляньте подряпаний ділянку. Тепер, після шліфування, він повинен виглядати інакше, а від подряпини могло і зовсім не залишитися і сліду. Якщо ж подряпину все ще видно, спробуйте пройтися по ній дрібнозернистим наждачним папером. Візьміть аркуш із зернистістю 1200 і повторіть вже знайому вам процедуру шліфування.
    • Не забудьте щоразу змочувати наждачний папір і працюйте акуратно.
    • Якщо 1200 зернистості виявиться недостатньо, візьміть наждачний папір з ще більш дрібним зерном (наприклад, 1500).
  6. 6 Відполіруйте поверхню. Полірування вирівняною поверхні поверне їй колишній блиск. Нанесіть на чисту ганчірку фірмову полірувальну пасту для пластику або акрилу. Відполіруйте всю поверхню пластика, щоб вона стала однорідною. Залишки поліролі витріть інший чистою ганчіркою.
    • Полірувальну пасту можна знайти в будь-якому великому супермаркеті, а саме у відділі автомобільних товарів або побутових миючих засобів.

Метод 3 з 3: Полірування подряпин на автомобільній поверхні

  1. 1 Протріть поверхню подряпини. Використовуйте для цього тканину, змочену в розчині теплої води і м'якого миючого засобу. Протріть подряпину і навколишнє її поверхню, щоб прибрати пил і бруд.
  2. 2 Візьміть полірувальну губку і полірувальну пасту. Їх можна купити в будівельному магазині і в деяких магазинах автозапчастин. Полірувальну губку можна використовувати в якості насадки на електродриль. Полірувальна паста допоможе розгладити подряпину.
  3. 3 Відполіруйте подряпину за допомогою дрилі і полірувальної губки. Одягніть полірувальну губку на дриль. Нанесіть на губку трохи полірувальної пасти, слідуючи інструкціям на упаковці. Увімкніть дриль і акуратно пройдіться губкою по всій поверхні подряпини.
  4. 4 При необхідності використовуйте маркер для усунення подряпин. Якщо подряпина досить глибока, спробуйте заповнити її маркером. Дізнайтеся точну кодування фарби на автомобілі (з керівництва користувача або мітки на автомобілі) і купіть маркер відповідного кольору в магазині автозапчастин (або замовте в інтернеті).
    • Проведіть маркером уздовж лінії подряпини, щоб нанести фарбу.
    • Перш ніж продовжити, дайте цій ділянці висохнути.
  5. 5 Нанесіть прозорий шар лаку. Прозорий шар допоможе вирівняти відполірований ділянку з рештою поверхні авто. Після нього ніхто й не здогадається, що на цьому місці була подряпина.
    • Прозорий лак можна купити в магазині автозапчастин.
    • Дотримуйтесь інструкцій виробника. Якщо подряпина досить мала, можливо, вам вдасться приховати її одним лише прозорим шаром.
    • Працюйте в добре провітрюваному приміщенні.
  6. 6 Відполіруйте поверхню автомобільним воском. Як тільки з подряпиною буде покінчено, а поверхня пластику висохне, нанесіть на неї звичайний автомобільний віск. Обробіть всю поверхню воском, використовуючи чисту тканину або поліруючу губку. Після цього кроку ваш автомобіль буде виглядати як новенький.

Що вам знадобиться

  • чисті ганчірки
  • Мило і вода
  • Зубна паста, меблевий лак або полірувальна паста для пластику
  • Кілька видів дрібнозернистої наждачного паперу
  • електричний дриль
  • полірувальна губка
  • Маркер для усунення подряпин
  • прозорий лак
  • Автомобільний віск