Як прибрати кола в унітазі

Автор: Bobbie Johnson
Дата Створення: 1 Квітень 2021
Дата Оновлення: 26 Червень 2024
Anonim
Как очистить УНИТАЗ ИДЕАЛЬНО от известкового налета, даже когда ничего не помогает…РАБОТАЕТ 100%
Відеоролик: Как очистить УНИТАЗ ИДЕАЛЬНО от известкового налета, даже когда ничего не помогает…РАБОТАЕТ 100%

Зміст

Як би завзято ви не намагалися зберегти свій унітаз в чистоті, ваш фарфоровий трон може в підсумку покритися неприємними колами. На щастя, ці розводи - виникають з вини жорсткої води - можна дуже легко (і недорого) відмити кількома простими методами. Від кіл в унітазі можна позбутися за допомогою звичайних побутових засобів на кшталт пемзи, харчової соди і оцту, лимонної кислоти і серветок з антисептиком.

кроки

Метод 1 з 4: Очищення пемзою

  1. 1 Візьміть в руки пемзу. Пемза відома своєю здатністю отшелушивать і очищати мертві клітини шкіри. Якщо у вас десь завалявся шматочок пемзи, використовуйте його для очищення свого унітазу. Або купіть пемзової щітку, яка спеціально призначена для цієї мети.
    • Одягніть робочий фартух і гумові рукавички, якщо плануєте використовувати звичайний пемзовий камінь, оскільки вам доведеться занурювати руки в воду.
  2. 2 Занурте пемзу в воду. Перед тим, як приступити до очищення унітазу, необхідно пом'якшити пемзу водою. Помістіть камінь в унітаз і почекайте 15 хвилин.
  3. 3 Розітріть всі кола каменем. Коли камінь трохи пом'якшиться, просто натріть їм кола в унітазі. Пемза діє за типом олівцем гумки, стираючи кола жорсткої води з поверхні унітазу! Після закінчення прибирання змийте воду в унітазі.

Метод 2 з 4: Очищення содою і оцтом

  1. 1 Обробіть унітаз харчовою содою. Харчова сода є ефективним, натуральним і неабразивним миючим засобом, яке без проблем очистить кола в унітазі. Просто відкрийте банку з содою і розсипте щедре її кількість по внутрішній частині унітазу.
  2. 2 Почекайте 1 годину (або довше). Через деякий час сода почне роз'їдати плями жорсткої води. Встановіть таймер на годину і почекайте, поки сода зробить свою справу. Поки ви чекаєте, перелийте в пульверизатор трохи розведеного білого оцту.
  3. 3 Обприскати харчову соду оцтом. З суміші оцту і харчової соди виходить дуже сильне натуральне засіб для чищення. Візьміть пляшку з оцтом і розпорошите його на внутрішню частину унітазу. Використовуйте за раз лише невелику кількість оцту і додайте більше в міру необхідності.
  4. 4 Йоржиком ретельно протріть кола в унітазі. Якщо залишити його надовго всередині, оцет може пошкодити внутрішній устрій унітазу. Щоб цього уникнути, обов'язково змийте воду в унітазі не менше трьох разів після чистки.

Метод 3 з 4: Очищення лимонною кислотою

  1. 1 Нанесіть лимонну кислоту на поверхню унітазу. Відкрийте пакетик лимонної кислоти (продається в багатьох продуктових магазинах). Розсипте порошок по всій поверхні унітазу, обов'язково покривши кола жорсткої води.
  2. 2 Зачекайте 1 годину. Після обробки унітазу лимонною кислотою встановіть таймер на 1 годину. Простежте за тим, щоб туалетом не користувалися, поки не пройде встановлений час.
  3. 3 протріть унітаз. Круговими рухами розітріть лимонну кислоту в унітазі йоржиком. Особливу увагу приділіть колам від жорсткої води. Коли закінчите, змийте воду в унітазі.

Метод 4 з 4: Видалення кіл серветками з антистатиком

  1. 1 Не поспішайте викидати старі серветки з антистатиком. Ще одним ефективним засобом для видалення кіл в унітазі є звичайна серветка з антистатиком. Більш того, використані серветки діють набагато краще нових! Витягнувши одяг з сушарки, збережіть використані серветки з антистатиком.
  2. 2 Одягніть гумові рукавички. На певному етапі цього методу вам доведеться занурити руки в воду. Щоб уникнути контакту з мікробами, надіньте гумові рукавички.
  3. 3 Протріть унітаз. Розітріть кола в унітазі серветкою, поки вони не зникнуть. Коли закінчите, змийте воду в унітазі. Серветки з антистатиком можна використовувати для очищення раковини, ванни, душа і будь-яких інших поверхонь у ванній кімнаті.

Поради

  • Магазинні кошти, начебто Lime-A-Way, є ефективною альтернативою розчину соди і оцту.
  • Для видалення стійких плям використовуйте соляну кислоту. Використовуйте лише трохи кислоти і обов'язково в добре провітрюваному приміщенні. Ні в якому разі не користуйтеся інструментом сильної кислотою без рукавичок.