Як прибрати скрип ліжка

Автор: Carl Weaver
Дата Створення: 2 Лютий 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
🚻Скрипит кровать? Убираем скрип раз и навсегда!!!🔞
Відеоролик: 🚻Скрипит кровать? Убираем скрип раз и навсегда!!!🔞

Зміст

Немає нічого більш прикрого, ніж поганий нічний сон через скрипучому ліжку. На щастя, немає ніякої необхідності витрачати круглу суму на придбання нових меблів, щоб позбутися від скрипу. Виявлення точного джерела неприємного звуку, а також підтяжка і мастило стикових з'єднань каркаса ліжка допоможуть вам усунути скрип і відновити спокійний сон.

кроки

Частина 1 з 3: Визначення причини скрипу

  1. 1 Зніміть з ліжка матрац і ортопедична основа. Вийміть з ліжка матрац і ортопедична основа. Ортопедична основа - це спеціальна основа з дерев'яних планок, яка розташовується під матрацом. Покладіть матрац і ортопедична основа ліжка на підлогу.
  2. 2 Перевірте, чи не скрипить чи матрац. Вам необхідно переконатися в тому, що сам матрац не є джерелом скрипу, перш ніж ви перейдете до перевірки каркаса ліжка. Залезьте на матрац і посувайтеся трохи, якщо почуєте скрип, то причиною скрипу є матрац.
  3. 3 Перевірте на скрип ортопедична основа ліжка. Натисніть на нього зверху і спробуйте покачати. Якщо почуєте скрип, ймовірно проблеми створює саме ортопедична основа, а не каркас ліжка.
  4. 4 Покачайте ніжки ліжка і уважно прислухайтеся. Скрип часто виникає в місцях стикових з'єднань між приліжковими ніжками і іншою частиною каркаса ліжка, тому спробуйте покачати кожну ніжку. Постарайтеся знайти точне місце, з якого виходить скрип.
  5. 5 Покачайте опорні планки внизу на внутрішній частині ліжкового каркаса. Опорні планки можуть бути дерев'яними або металевими, вони розташовуються на деякій відстані один від одного і тягнуться від однієї боковини каркасу до іншої. На них потім укладається ортопедична основа і матрац. Натисніть на кожну опорну планку, щоб перевірити, чи не скриплять вони.
    • Найчастіше причиною скрипу є тертя однієї дерев'яної деталі про іншу.

Частина 2 з 3: Усунення скрипу

  1. 1 Візьміть відповідні інструменти для роботи з тією частиною ліжка, яку ви зібралися полагодити. Подивіться, яким чином влаштовано стикове з'єднання ліжкового каркаса в тому місці, звідки виходить скрип. Якщо присутній кріплення на шурупах, візьміть викрутку відповідного розміру. Якщо є кріплення на болтах, вам буде потрібно гайковий ключ.
  2. 2 Затягніть скрипучі стикове з'єднання. Часом причиною скрипу ліжкового каркаса є ослабшие кріплення в місцях стикових з'єднань. Перш ніж повністю розбирати каркас, спробуйте підтягти шурупи і болти в тому місці, звідки виходить скрип. Якщо ви не в змозі сильніше затягнути кріпильні елементи, то вони вже затягнуті досить туго.
  3. 3 Скористайтеся шайбою, якщо у вас виникають труднощі з затягуванням болта до кінця. Якщо у вас не виходить до кінця стягнути стикове з'єднання болтом, надіньте на болт додаткову шайбу, щоб вона зайняла вільне місце між болтом і елементом ліжкового каркаса.
  4. 4 Повністю розберіть стикове з'єднання, якщо скрип не припиняється. Скористайтеся своїми інструментами, щоб відкрутити і вийняти болти або шурупи, що скріплюють стик деталей. Покладіть зняті болти і шурупи в окремий пакетик, щоб випадково не втратити їх. Роз'єднувач деталі каркаса, що входять в проблемне стикове з'єднання.
  5. 5 Змастіть кожен елемент стикового з'єднання. Нанесіть мастило на всі поверхні обох деталей стикового з'єднання, які торкаються один одного, включаючи замкові з'єднання, гачки і просто рівні поверхні. Нижче перераховані непогані види мастила для цих цілей.
    • Парафін. Парафін являє собою воскообразное речовина, яке випускається у вигляді брусків, якими легко натирати потрібні поверхні.
    • WD-40. Засіб WD-40 є аерозольним мастилом, яка добре підходить для обробки ліжок з металевим каркасом. Однак, вона має властивість висихати.
    • Віск свічки. Якщо у вас немає можливості скористатися спеціальною ціною купівлі мастилом, спробуйте взяти свічковий віск. Натріть необхідні деталі свічним воском, як якщо б користувалися будь-який інший воскової мастилом.
    • Біла мастило або мастильна речовина на основі силікону. Купіть в господарському магазині білу мастило або мастило на основі силікону і обробіть нею елементи стикового з'єднання, щоб позбутися від скрипу.
  6. 6 Заново зберіть ліжковий каркас. Поверніть на своє місце всі шурупи і болти, які ви відкрутили, загвинтите їх своїми інструментами. Переконайтеся в тому, що всі елементи кріплення затягнуті до кінця, щоб вони випадково не почали видавати ще більше скрипу.
  7. 7 Перевірте, припинився чи скрип. Покачайте ліжко, щоб перевірити, чи не залишився скрип. Якщо скрип ще присутній, постарайтеся зрозуміти, звідки він виходить. Якщо скрип видає інше стикове з'єднання, а не те, яке ви виправили, виконайте всі ті ж самі операції і з ним. Якщо скрипить те ж саме місце, спробуйте ще сильніше затягнути болти і шурупи, що скріплюють даний стик.

Частина 3 з 3: Швидкі способи виправлення проблем

  1. 1 Прокладіть опорні планки каркаса старим одягом. Візьміть для цієї мети старі шкарпетки або сорочки, які більше не носите. Тканина не дозволить ортопедичному основи або матрацу тертися об каркас ліжка і видавати скрип.
  2. 2 Використовуйте корковий ущільнювач, щоб заповнити зайві зазори в ліжку з дерев'яним каркасом. Перевірте ліжко на наявність зазорів в яких ортопедична основа або матрац потенційно можуть їздити і тертися об ліжковий каркас. Наклейте корковий ущільнювач в цих зазорах, щоб всі компоненти ліжка щільно підходили один до одного.
  3. 3 Підсуньте рушник під нерівні ніжки ліжкового каркаса. Ліжкову ніжку можна вважати нерівній, якщо вона не стосується статі. Підсуньте рушник в проміжок між відповідної ніжкою і підлогою, щоб ліжко не хиталася і не видавала зайвих звуків.
  4. 4 Підкладіть книгу під матрац поруч з джерелом скрипу. Якщо скрип йде від опорних планок, вийміть з ліжка матрац і ортопедична основа, а потім покладіть книгу на скриплячу планку. Потім поверніть на місце ортопедична основа і матрац.

Поради

  • Якщо присутній щілину в одному з стикових з'єднань, через що з'являється скрип, прокладете між двома сполучаються поверхнями смужку повсті, щоб заповнити порожній простір.