Як прибрати гальмівний пил з алюмінієвих коліс

Автор: Helen Garcia
Дата Створення: 15 Квітень 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
Як прибрати гальмівний пил з алюмінієвих коліс - Суспільство
Як прибрати гальмівний пил з алюмінієвих коліс - Суспільство

Зміст

Осідання гальмівного пилу на колесах і ковпаках автомобіля - стандартні наслідки процесу гальмування і того моменту, коли машина рушає з місця. Тиск роторів змушує найменші частинки злітати з гальмівних колодок в той час, коли водій тисне на гальма. Більшість людей сприймають гальмівний пил як щось, що псує зовнішній вигляд автомобіля, але це лише вершина айсберга, - якщо вчасно не прибирати накопичилася на колесах пил, вона може привести до плям і окисленню алюмінієвих коліс, що потім майже неможливо виправити. Додатковим фактором служить теорія про можливість виникнення раку легенів у пацієнтів, що вдихають певні види пилу протягом тривалого часу. Щоб зберегти свої колеса (і, можливо, здоров'я), перетворите чистку коліс в регулярний ритуал догляду за автомобілем!

кроки

Частина 1 з 3: Підготовчі дії

  1. 1 Припаркуйтеся на безпечній, рівній поверхні з хорошим дренажем.
    • Поставте ваш автомобіль на ручне гальмо. Чи не паркуйтесь на крутому схилі на зразок пагорба або будь височини - це не завжди так, але зазвичай машини скочуються вниз, незалежно від виробника.
    • Унаслідок використання в даному методі мила або спеціального очищувача коліс для цього методу, не варто паркується в місці, де брудна вода від миття машини буде стікати в дощовій слив або річку. Замість цього, краще зупиніться на газоні & mdash, трава абсорбує воду і хімікати, які не забруднивши джерело води у вашій місцевості.
  2. 2 Зніміть ковпаки з коліс.
    • Більшість сучасних ковпаків для коліс можуть бути зняті за допомогою відкручування або за допомогою спеціальних інструментів. До слова, деякі типи ковпаків захищені пластиковими шурупами або затискними гайками. Якщо ви не впевнені, який тип ковпачка у вас, дивіться посібник з експлуатації. Спроби зняти затиски руками можуть привести до поломки ковпака.
    • Ковпаки слід мити, обполіскувати і сушити окремо від алюмінієвих коліс. Не забувайте мити внутрішню частину ковпаків - гальмівна пил там також осідає.
  3. 3 Перед початком очищення переконайтеся, що колеса досить охололи.
    • Процес гальмування генерує інтенсивне тертя між гальмівною колодкою і диском (або ротором). Різке гальмування може сильно нагрівати диск або інші частини колеса. Щоб попередити появу опіків, дайте шанс вашим колесам охолонути перед початком, якщо ви тільки що припаркувалися.
    • Щоб визначити, гарячі ваші колеса чи ні, обережно проведіть тильною частиною долоні по колесу при знятих ковпаках. Дайте автомобілю деякий час охолонути, якщо відчуєте будь-що виходить тепло.
    • Візьміть на замітку, що надмірно гарячі колеса після того як вести можуть бути ознакою проблем з тормозамі.Следует негайно перевірити гальмівні колодки на СТО в разі, якщо ви помітили сильний жар, що виходить із коліс.
  4. 4 Не забудьте надіти маску і рукавички перед початком роботи з гальмівною пилом.
    • Радимо взяти до уваги думку медекспертів про те, що тривалий вплив гальмівного пилу на легені людини може привести до типу раку під назвою мезотеліома.Другіе світила науки схиляються до більш простої версії і обмежують причини раку впливом азбесту, що міститься в гальмівних колодках.
    • Для кращої безпеки, ви, можливо, захочете надіти звичайну хірургічну маску і захисні рукавички під час роботи з гальмівною пилом. У будь-якому випадку, не варто так серйозно сприймати настанови лікарів: неважливо які попереджувальні дії ви робите, одиничний вплив гальмівного пилу навряд чи призведе до раку.

Частина 2 з 3: Очищення коліс

Використовуючи мило і воду

  1. 1 Приготуйте розчин теплою мильною води.
    • Для дешевого, простого очищувача гальмівного пилу, спробуйте змішати мило і теплу воду. Додайте чайну ложечку або близько того (приблизно 20 мл) рідини для миття посуду в відро, а потім влийте теплої води з-під крана.
    • Швидко розмішайте суміш кілька разів рукою або палицею перед початком очищення.
  2. 2 Змочіть колеса водою.
    • Збризніть алюмінієві колеса водою зі шланга (не тієї мильної, а чистої), щоб розмочити накопичилася бруд, пил і пісок. Позбавляючись від них зараз, ви готують до наступної фази роботи.
    • Для посилення напору, прикрутіть до шлангу насадку і використовуйте режим «струмінь».
  3. 3 Зітріть гальмівний пил з коліс.
    • Далі, візьміть в руки компактну і зручну ручну щітку. Занурте її в мильний розчин і почніть терти колеса. Гальмівна пил повинна сходити дуже легко, але доведеться натиснути, щоб зняти старі нагромадження бруду. Будьте терпимі і не поспішайте, переконуючись, що протерли кожен сантиметр колеса - не забувайте і про внутрішні частини, їх добре видно в разі якщо у вас колеса з відкритими спицями.
    • Для подібної роботи краще взяти маленьку щітку з м'якою або середньо-жорсткою щетиною. Деякі автомагазини продають «щітки для чищення коліс», спеціально призначені для цієї процедури, а виглядають вони схожими на йоржики для унітазів.
    • Не використовуйте жорстку щітку (як та з металевою щетиною, якою ви зазвичай чистите гриль). Такі щітки можуть подряпати і здерти алюмінієве покриття з ваших коліс.
  4. 4 Використовуйте очищувальну рукавичку.
    • Відмінно для чищення пристосування, яким ви по можливості захочете скористатися, щоб зробити роботу швидше, називається чищення рукавичка. Вона має вигляд звичайної гумової рукавички зі щіткою, прикріпленою до пальців. Деякі експерти по догляду за автомобілем рекомендують подібні щітки через їх кращої очищення важкодоступних місць, в той час як більшість досі віддають перевагу традиційним щітки.
    • Якщо ви хочете перевірити, наскільки мають рацію експерти, перевірте очищувальну рукавичку в дії. Чистячі рукавички зазвичай продаються за недорогою ціною автомагазинах - їх середня ціна зазвичай не перевищує $ 10.
  5. 5 Прополосніте кожне колесо, змиваючи все мильні залишки.
    • Після того, як ви добре поскребли колеса, промийте їх шлангом, - це прибере весь пил і мильні залишки.
    • Повторіть подібну процедуру для кожного колеса. Зазвичай набагато швидше шкребти щіткою все колеса, потім їх обполоснути, ніж терти і полоскати кожне окремо, - так ви не витрачаєте багато часу, перемикаючись між пристроями для очищення і шлангом.
  6. 6 Повторіть процес скрабування в разі потреби.
    • Після того як ополоснете колеса, ви можете помітити що пропустили парочку брудних місць. В цьому випадку, просто потріть їх щіткою і знову сполосніть, поки не будете задоволені результатом.

Чистячий засіб

  1. 1 Візьміть упаковку відповідного миючого засобу для коліс.
    • Спеціалізовані засоби для очищення коліс (зазвичай коштують менше $ 10) відмінно знімають накопичену гальмівний пил. Але ми радимо, перш ніж купувати упаковку миючого засобу для коліс, уважно читати етикетку - деякі очисники призначені тільки для коліс, зроблених з певних типів металу, і можуть легко зруйнувати покриття, якщо їх неправильно використовувати.
    • В ході опитування постійних покупців автотоварів, експерти виявили, що продукти Eagle One, Meguiars, and Mothers вважаються одними з найбільш ефективних засобів для чищення для коліс. У той же час, ті самі опитування підтвердили, що Zep Industrial Purple Cleaner & Degreaser (універсальний очищувач) набагато ефективніший.
  2. 2 Набризгайте очищувач прямо на колесо.
    • Побризкайте колесо очищувачем (або нанесіть його, як сказано в інструкції). Будьте впевнені, що покрили всю площу колеса.
    • Візьміть до уваги, що в інструкції до певного типу миючого засобу для коліс буде рекомендовано захистити очі, руки і не дихати випарами продукту. Якщо ви не впевнені в належній мірі захисту, проконсультуйтеся в службі підтримки виробника вашого товару.
  3. 3 Використовуйте засіб для чищення для духовки.
    • Якщо ви не хочете витрачати гроші на очищувальну рідину для коліс, або просто не можете знайти продукт спеціально для вашого типу коліс, можете скористатися очищувачем для духовки. Згідно з деякими джерелами, очищувач для духовки можна порівняти з комерційними очистителями по здатності прибирати наросшую бруд і гальмівний пил з коліс.
    • Запам'ятайте: не дивлячись на вищесказане, очищувач для духовки не призначений спеціально для використання на металевих колесах. Так, є можливість, що подібний засіб може залишити плями або розлучення на покритті коліс. Тому будьте обережні, особливо якщо переживаєте за зовнішній вигляд коліс.
  4. 4 Гарненько промокніть колесо очищувачем і дайте отмокнуть.
    • Після того як завдали очищувач на колесо, зачекайте кілька хвилин, поки пил не розм'якне. Рекомендований час очікування може варіюватися від продукту до продукту - дізнайтеся більше в службі підтримки виробника.
  5. 5 Потріть колеса чистить щіткою.
    • Після того як очищувач вбрався в колесо, починайте терти. Ви можете робити це за допомогою чого завгодно, - від старої ганчірки до туалетного йоржика, але автоматичні щітки для коліс працюють найкраще.
    • Як зазначено вище, скористайтеся м'якою або середньо-жорсткою щіткою для цієї роботи. Жорстка або металева щетина може подряпати покриття.
  6. 6 У разі необхідності, прополощіть колеса і нанесіть очищувач ще раз.
    • Як у випадку з мильним розчином, ви захочете прополоскати колеса шлангом після того, як потрете їх щіткою. Ще раз нагадаємо: не дозволяйте воді після полоскання коліс стекти в водовідведення, - хімікати очищувача можуть нашкодити локальному водяному джерела.
    • Після полоскання можуть виявитися пропущені місця. Не бійтеся повторювати процедуру очищення до тих пір, поки не будете задоволені результатом.

Частина 3 з 3: Завершальний етап очищення

  1. 1 Негайно висушіть кожне колесо відразу після ополіскування.
    • Після того як ви задоволені зовнішнім виглядом коліс, відразу ж приступайте до сушіння. Якщо упустите час, маленькі сліди від крапель будуть надавати колесам непривабливий плямистий вид. Ви тільки що так важко попрацювали, щоб ваші колеса виглядали чудово, тому не забувайте про цей ключовий етап!
    • Кращі Сушільна ганчірки для такої роботи - старі, зношені махрові рушники або універсальні чистячі ганчірки. Краще взяти в міру м'який рушник, тому що воно не залишає розлучень. Високоякісні рушники (наприклад, зроблені з мікрофібри) можуть порватися, якщо витирати ними колеса.
  2. 2 Нанесіть віск для тривалого захисту.
    • Паста-віск високої якості може допомогти зберегти ваші колеса в чудовій формі, попереджаючи накопичення гальмівної пилу і виникнення корозії в майбутньому.Перед тим як повернете на місце ковпаки, покрийте колеса воском - це не займе багато часу і стане хорошою інвестицією на довгий час.
    • Для максимального захисту, повторюйте процедуру кожні півроку як ритуал регулярного догляду за автомобілем.
  3. 3 Одягніть назад на колеса все ковпаки.
    • Після закінчення миття, ополіскування і сушіння коліс, робота практично закінчені. Прикрутіть на місце ковпаки (які слід було почистити окремо).
    • Вітаємо! Ви тільки що прибрали гальмівний пил з коліс вашого автомобіля, Тепер можна бути наочно впевненим в їх чудовий зовнішній вигляд і власне здоров'я!

Відео

Шаблон: Відео: Очищення алюмінієвих коліс від гальмівного пилу


рекомендації

  • Гальмівна пил завдає постійний шкоди автомобілю в тому випадку, якщо ви не миєте ваші колеса регулярно. Ваші алюмінієві колеса будуть окислюватися і покриватися плямами під впливом пилу.
  • Мийте колеса автомобіля регулярно - так на них не буде наростати надмірна гальмівна бруд.
  • Запитуйте про гальмівні колодки високої якості на станції техобслуговування, під час чергової перевірки гальм. Тоді на колесах не буде наростати настільки гальмівного пилу, плюс в машині буде найкраща гальмівна потужність.
  • Встановіть щитки гальмівної колодки між гальмівним ротором і колесами. Щитки відштовхують гальмівний пил. Якщо ви їздите на авто високого класу, інвестуйте в покупку набору вентиляційних гальмівних щитків від пилу, - так гальма будуть швидше охолоджуватися після того, як ви зупините машину.
  • Обстежте ваші гальма відповідно до специфіки виробника автомобіля. Регулярно обстежені гальма працюють більш ефективно і залишають менше пилу.

Увага!

  • Гальмівна пил може пошкодити вашим легким. Мийте і чистите гальма на відкритій і добре провітрюваному території.

Набір необхідних пристосувань

  • відро
  • Засіб для миття посуду
  • Тепла вода
  • Миюча рукавичка (за бажанням)
  • садовий шланг
  • Насадка на шланг
  • старі рушники
  • Комерційний очищувач для коліс
  • Миючий засіб для духовки (за бажанням)