Як видалити плями з вапняку

Автор: Alice Brown
Дата Створення: 24 Травень 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
Как ВЫВЕСТИ ЖИРНОЕ ПЯТНО с одежды. Как отстирать жирные пятна с белой или цветной одежды
Відеоролик: Как ВЫВЕСТИ ЖИРНОЕ ПЯТНО с одежды. Как отстирать жирные пятна с белой или цветной одежды

Зміст

Плями на вапняку є досить складною проблемою, тому що цей камінь сам по собі пористий і має поглинаючою здатністю. Зовні вапняк виглядає приголомшливо, але вам буде необхідно прикладати певні зусилля до того, щоб він залишався чистим. Щоб уникнути пошкодження вапняку при видаленні з нього плям, розумно буде робити попереджувальні заходи по його очищенню.

кроки

Метод 1 з 2: Очищення поверхонь з вапняку

  1. 1 Пропилососьте вапняк.Для догляду за вапняком цілком можна використовувати пилосос, особливо якщо на ньому відключається турбощітка (при її наявності). Навіть якщо відключити турбощітку неможливо, ви все ще можете швидко пропилососити пил і сміття з поверхонь з вапняку. Пилосос допомагає витягти і зібрати пил з тріщин і пор у вапняку.
    • Якщо з вапняку виконаний стіл чи інша поверхня, яка не є підлогою, по можливості користуйтеся ручним пилососом. Класичні моделі пилососів зазвичай оснащуються шлангами. Вони теж підходять для очищення піднятих поверхонь, наприклад кухонних стільниць.
  2. 2 Скористайтеся сухий шваброю або віником. Після часткового видалення забруднень з полови з вапняку, додатково обмітаючи їх поверхню сухою шваброю. Чи не мочіть швабру, використовуйте її в сухому вигляді для видалення небажаної пилу і інших забруднень. Також з тією ж метою можна використовувати віник.
    • У продажу можна знайти навіть кілька варіантів швабр для сухого прибирання, ефективних для очищення вапняку.
  3. 3 Змочіть поверхню вологою ганчіркою. Важливо видалити з поверхні будь-які частинки сміття перед застосуванням рідин, так як смітинки можуть подряпати її. Наповніть відро теплою водою і додайте в нього пару столових ложок рідкого мила (близько 15 мл). Можна використовувати рідке мило для рук або ж засіб для миття посуду, але в меншій кількості. Щоб зволожити ганчірку, спочатку занурте її в мильний розчин, а потім відіжміть якнайкраще. Обережно протріть поверхню вапняку ганчіркою.
    • Не поспішайте і не бійтеся витратити більше часу на протирання ганчіркою зони з плямою.Споліскуйте і віджимають ганчірку стільки раз, скільки буде потрібно.
  4. 4 Використовуйте спеціальні засоби для виведення плям для вапняку. Засоби для виведення плям для вапняку містять в собі суміш меленої крейди і перекису водню. У деяких засобах використовується не перекис, а інші хімікати. Обов'язково дотримуйтесь інструкцій, які додаються до використовуваного вами засобу. Узагальнені вказівки щодо застосування таких засобів представлені нижче.
    • Додайте в порошкове засіб воду.
    • Нанесіть склад на пляму або забруднений зону.
    • Залиште примочку на 48 годин. За цей час вона висохне. У процесі висихання примочка вбереться в вапняк.
    • Зітріть примочку. Пляма має зникнути.
  5. 5 У душових відмивають мильний наліт з вапняку за допомогою харчової соди. Мильна наліт можна дбайливо відтерти губкою з нанесеною на неї харчовою содою, працюючи круговими рухами. Після цього залишається лише сполоснути поверхню водою. При необхідності можна використовувати безкислотні кошти для видалення мильного нальоту.
    • Протирайте душову насухо кожен раз після використання, щоб уникнути утворення мильного нальоту.

Метод 2 з 2: Догляд за поверхнями з вапняку

  1. 1 Негайно відмивають свіжі плями. Відразу ж стирайте свіжі плями вологою ганчіркою або щіткою (якщо маєте справу з сажею, брудом і тому подібним) з додаванням рідкого мила. Деякі плями можна видалити просто щіткою, особливо коли вони ще свіжі. Чим швидше ви відреагуєте, тим краще. В іншому випадку буде необхідно вдатися до прийомів більш глибокого очищення вапняку. РАДА СПЕЦІАЛІСТА

    Michelle Driscoll, MPH


    Засновниця Mulberry Maids Мішель Дрісколл - власниця клінінгової служби Mulberry Maids на півночі Колорадо. Отримала ступінь магістра охорони здоров'я в Школі охорони здоров'я Колорадо в 2016 році.

    Michelle Driscoll, MPH
    Засновниця Mulberry Maids

    Наш фахівець погоджується: «Найкраще зайнятися видаленням плями якомога швидше. Вапняк пористий, і джерело освіти плями може швидко вбратися в цей камінь ».

  2. 2 Очищайте вапняк регулярно. Підлоги з вапняку необхідно протирати сухою шваброю кожні два тижні. Якщо ж у вас є стільниці з вапняку, то їх слід протирати спеціальною ганчіркою від пилу щотижня. У продажу існує досить багато матеріалів для ефективного сухого очищення поверхонь.
    • На столах і стільницях можна застосовувати мітлу для убору пилу (за умови, що вона чиста).
  3. 3 Використовуйте килимки та килимові доріжки. Для жвавих зон будинку, де часто ходять люди, застосовуйте килимки, килимки та килимові доріжки. Приділіть особливу увагу придверні зонам і коридорах, що ведуть до дверей. Багато плями на підлогах з вапняку утворюються через сміття і бруду, принесених на ногах.
    • Можна також використовувати вуличні придверні килимки, щоб витирати ноги перед входом в будинок.
  4. 4 Користуйтеся підставками. Для столів і стільниць з вапняку використовуйте підставки під кружки! Вапняк схильний до утворення кіл від кухлів і плям від води. Запобігайте можливі пошкодження поверхні - запасіться достатньою кількістю підставок під кружки як для вас, так і для гостей.
    • Гарячу кухонне начиння ставте на захисні підставки під гаряче. За аналогією з конденсацією вологи на холодних гуртках жар від гарячих тарілок теж здатний привести до утворення плям на вапняку і його пошкодження.

Поради

  • Вам може допомогти отпариватель. Уважно ознайомтеся з інструкцією до приладу.
  • Можливо, вам буде потрібно зробити кілька спроб з видалення плями, щоб позбутися від нього.
  • Для вуличних поверхонь з вапняку розгляньте варіант застосування мийки високого тиску.

попередження

  • Вапняк містить карбонат кальцію. Він погано реагує на вплив кислотних розчинів і речовин, які здатні викликати його ерозію з плином часу. Тому не застосовуйте кислотні чистячі засоби для вапняку.Якщо ви ними скористаєтеся, то тим самим можете викликати руйнування поверхні, через що вона стане рябої.