Як видалити сліди маркера з пофарбованої стіни

Автор: Carl Weaver
Дата Створення: 2 Лютий 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
Як видалити сліди маркера з пофарбованої стіни - Суспільство
Як видалити сліди маркера з пофарбованої стіни - Суспільство

Зміст

1 Наведіть сліди звичайного маркера виводять маркером. В ідеалі, який виводиться маркер повинен бути одного кольору зі звичайним.
  • 2 Зітріть сліди обох маркерів сухою чистою ганчіркою. Вони повинні зійти, можливо, трохи не до кінця. При необхідності, повторіть процес кілька разів до повного видалення слідів маркера.
  • Метод 2 з 7: Зубна паста

    1. 1 За допомогою чистого дрантя нанесіть невелику кількість білої зубної пасти поверх слідів від маркера. Не використовуйте зубний гель; найкраще підійде дешева біла зубна паста. Також можна трохи розбавити зубну пасту, змішавши її з невеликою кількістю води. Нанесіть цей розбавлений розчин на слід від маркера.
    2. 2 Залиште нанесену зубну пасту на 5-10 хвилин.
    3. 3 Потріть слід м'якою тканиною. Розтирайте пасту по сліду маркера круговими рухами.
    4. 4 Видаліть зубну пасту вологою ганчіркою. Слід повинен зникнути.

    Метод 3 з 7: Харчова сода

    1. 1 Використовуйте губку для миття посуду з жорсткою стороною. Змочіть губку водою і насипте на неї невелику гірку харчової соди. Прикладіть губку до обмалював ділянці стіни і почніть обережно терти його круговими рухами. Ймовірно, вам доведеться змити соду і повторити процес, в залежності від того, наскільки все погано (саме тому для тих же цілей використовується зубна паста, адже вона містить значну кількість харчової соди).

    Метод 4 з 7: Хімічні засоби для чищення

    1. 1 Спробуйте вивести сліди ізопропіловий спирт (медичний спирт), антибактеріальну гелем для рук, лаком для волосся або рідиною для зняття манікюрного лаку. Працюйте з цими засобами в рукавичках. Крім іншого, так ви не забрудните руки чорнилом. Якщо ви відмиваєте велику ділянку стіни зі слідами маркера, то можна також відкрити вікно.
    2. 2 Перевірте, як поводиться конкретний засіб. Нанесіть невелику кількість миючого засобу на маленький непримітний ділянку стіни. Багато засобів можуть знебарвлювати або прати фарбу, тому обережно потріть стіну і подивіться, що станеться.
      • Якщо стіни покриті латексної фарбою, то будьте дуже обережні. При нанесенні ізопропілового спирту або рідини для зняття лаку, латексна фарба може стати липкою або взагалі відокремитися від стіни. Також в цьому місці стіна перестане блищати.
    3. 3 Налийте засіб на м'яку ганчірку або ватний тампон. При використанні ганчірки вона повинна бути такою, яку не шкода викинути.
    4. 4 Нанесіть очищувальну рідину на слід від маркера. Якщо просте нанесення не допомагає, почніть терти круговими рухами.Для видалення слідів може знадобитися кілька проходів.
    5. 5 Очистіть ділянку м'яким милом і водою. Після видалення слідів маркера, очищення стіни дозволить видалити залишки агресивного хімічної речовини.

    Метод 5 з 7: WD-40

    1. 1 Перед використанням WD-40 слід надіти рукавички. WD-40 - це універсальне мастильна речовина, засіб для видалення бруду і нальоту, витіснювач води. Якщо ви відмиваєте велику ділянку стіни зі слідами маркера, то можна також відкрити вікно. Перед виведенням прочитайте всі попередження на упаковці.
    2. 2 Розпорошите невелика кількість WD-40 на сліди від маркера. При цьому утримуйте під слідами розправлену ганчірку, щоб можливі патьоки не забруднити стіну.
    3. 3 Використовуючи чисту суху ганчірку, потріть сліди маркера круговими рухами.
    4. 4 Очистіть ділянку м'яким милом і водою. Після видалення слідів маркера, очищення стіни дозволить видалити залишки агресивного хімічної речовини.

    Метод 6 з 7: Побутові засоби для виведення плям

    1. 1 Спробуйте засіб для виведення плям. Такі кошти призначені для видалення стійких плям з поверхні. Перед використанням продукту завжди читайте інструкції на етикетці.
    2. 2 Нанесіть засіб для виведення плям на сліди маркера.
    3. 3 Обережно потріть слід від маркера м'якою ганчіркою. Так ви видалите сліди.
    4. 4 Очистіть ділянку м'яким милом і водою. Після видалення слідів маркера, очищення стіни дозволить видалити залишки агресивного хімічної речовини.

    Метод 7 з 7: Зафарбовування слідів

    1. 1 Зафарбуйте слід, щоб приховати його. Якщо слід занадто великий або жоден з вищеописаних способів не допомагає, то повторна фарбування може бути єдиним способом вирішення проблеми.
    2. 2 Знайдіть банку з фарбою, якою ви фарбували цю стіну. Також можна купити пробник фарби такого ж кольору. Якщо ви не знаєте точного кольору, то використовуйте кольорові карти.
    3. 3 Підготуйте ділянку стіни до фарбування. Протріть начисто і дайте повністю висохнути.
    4. 4 Зафарбуйте слід. Нанесіть кілька шарів, щоб повністю приховати слід. Колір закрашеного ділянки повинен максимально відповідати кольору всієї стіни, щоб це місце не виділялося як «латка».
    5. 5 Дайте фарбі висохнути.

    Поради

    • Чим швидше ви виявите сліди від маркера, тим краще, адже з часом маркер все сильніше проникає в фарбу.
    • Ховайте маркери подалі від маленьких дітей.
    • Такими способами можна видаляти сліди різних маркерів.
    • На напівматової і глянцевих стінах простіше вивести сліди, ніж на матових або тьмяних забарвлених стінах.

    попередження

    • Тертя і багато чистячі засоби можуть залишати смужки, сліди і блискучі плями на забарвлених стінах. Також існує ризик видалення фарби зі стіни. В такому випадку єдиним рішенням стане повторна фарбування.