Як доглядати за саламандрами

Автор: Carl Weaver
Дата Створення: 21 Лютий 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
Аксолотль - Содержание и лечение
Відеоролик: Аксолотль - Содержание и лечение

Зміст

Абсолютно точно відомо, що у саламандр милі мордочки. Друге, що про них відомо, - за ними досить нескладно доглядати за умови, що ви знаєте, як це робити. Наша стаття допоможе вам з другим пунктом (з першим - немає, тому що саламандра не потрібна допомога, щоб бути забавними і симпатичними). Перейдіть до кроку 1, щоб дізнатися про те, як найкраще доглядати за саламандрою. Зверніть увагу: саламандра - це не тритон, інформацію про тритонах шукайте в інших статтях, наприклад в цій.

кроки

Частина 1 з 4: Житло для саламандри

  1. 1 Для утримання саламандри використовуйте акваріум або тераріум. Акваріуми або спеціальні тераріуми для рептилій найкраще підійдуть для утримання вашої улюблениці. Використовуйте ємність на 35-40 літрів: такий обсяг забезпечить саламандра досить простору, щоб ховатися, ритися і спокійно дрімати цілими днями. Акваріуми найкраще підходять для водних і навколоводних саламандр. Гарненько вимийте ваш акваріум, перед тим як почати споруджувати житло для саламандри.
    • Якщо ви не хочете купувати скляний акваріум, можете використовувати пластиковий або акриловий.
  2. 2 Переконайтеся, що кришка щільно закривається. Саламандри - відмінні скелелази, і стінки акваріума для них не перешкода. Тому важливо, щоб кришка щільно закривалася, інакше саламандра може втекти. Найкраще використовувати сітчасті кришки, які забезпечують відмінну вентиляцію.
    • Якщо ви не можете купити сітчасту кришку, кришка з отворами теж підійде.
  3. 3 Визначте, яке житло потрібно вашій саламандра - водне, околоводной, або наземне. Це залежить від виду саламандри, яка у вас вже є або яку ви збираєтеся купити. Якщо ви не можете визначити вид вашої саламандри, проконсультуйтеся в зоомагазині або пошукайте в інтернеті.
    • Водні саламандри, такі як аксолотль, все життя живуть у воді.
    • Околоводним саламандрам потрібна ємність, половина якої буде зайнята водою, а половина - сушею.
    • Для сухопутних саламандр водойму в тераріумі не потрібен.
  4. 4 Обладнайте тераріум. Знову-таки, все буде залежати від виду вашої саламандри. Пам'ятайте, що тут дано лише загальні вказівки - ви можете самі придумати, як краще вирішити ті чи інші завдання в вашому тераріумі.
    • Водний тераріум: використовуйте акваріум, щоб поселити в нього вашу саламандру.Покладіть на дно промитий акваріумний гравій шаром в 5 сантиметрів. Зробіть ухил з гравію, щоб його товщина переходила від 5 до 8 сантиметрів. Можете посадити водні рослини, але пам'ятайте, що саламандри можуть їх пошкоджувати, тому будьте готові часто їх пересаджувати.
    • Околоводной тераріум: розділіть ваш тераріум листом плексигласу так, щоб одна половина була водної, а друга наземної. Насипте на дно водного половини п'ять сантиметрів аквариумного гравію, посадіть кілька акваріумних рослин. Створіть нахил з гравію таким чином, щоб саламандра могла виходити з води на сушу. У наземної частини насипте 5 сантиметрів аквариумного гравію, поверх якого укладіть субстрат, що складається з мульчеобразной грунту, такий як подрібнена кора або кокосове волокно. Зверху насипте стерильну горшечную суміш або садову землю.
    • Земляний тераріум: зробіть все те ж саме, що було в наземної частини навколоводних тераріуму, тільки на всій площі дна. Посадіть рослини і мохи.
  5. 5 Пам'ятайте, що сухопутної саламандра потрібна поїлка. Ця поїлка повинна бути відносно маленькою і неглибокою, тому що сухопутні саламандри погано плавають і можуть навіть потонути в глибокій поїлки.
  6. 6 Зробіть кілька притулків. Незалежно від виду саламандри, яку ви утримуєте, потрібно спорудити кілька надійних притулків. Саламандри можуть стати нервовими, тому дуже важливо, щоб у них були такі місця, де б вони могли розслабитися. Вашу саламандру можуть ощасливити печери з каменів, великі осколки кераміки, великі шматки кори, а також покупні готові укриття.
  7. 7 Чистіть тераріум щотижня. Одягніть рукавички, вийміть саламандру з тераріуму і посадіть її в надійне місце на час збирання. Потім почистіть тераріум і його «обстановку», використовуючи гарячу воду, і висушіть, перш ніж повертати в нього саламандру.

Частина 2 з 4: Освітлення, обігрів

  1. 1 Використовуйте лампу з широким спектром. Не ставте тераріум з саламандрою під прямі сонячні промені, тому що так він може дуже легко перегрітися. Використовуйте таймер, щоб вмикати і вимикати освітлення в ті години, коли сонце сходить і заходить в природному середовищі існування вашої саламандри. Це означає, що потрібно робити «дні» і «ночі» коротше або довше в залежності від пори року, щоб ваша саламандра відчувала себе в вашому тераріумі, як в дикій природі.
  2. 2 Забезпечте потрібну температуру. Необхідна температура залежить від виду саламандри, який ви будете виконувати. Саламандри, в природі живуть в помірному кліматі, не потребують взагалі ні в якому обігріві. Саламандра, що живуть в тропічному і субтропічному кліматі, потрібен додатковий обігрів. Запитайте в зоомагазині або пошукайте в інтернеті, яка температура потрібна вашій саламандра. Забезпечте різницю температур в тераріумі - один кінець тераріуму повинен бути тепліше, ніж інший. Організувати обігрів ви можете одним з таких способів:
    • Акваріумний обігрівач: це водний обігрівач, який буде нагрівати воду і підвищувати вологість в тераріумі.
    • Термокилимок: його можна покласти знизу під тераріум.
    • Інфрачервона лампа: за ними потрібно уважно стежити, тому що вони можуть вбити рослини у вашому тераріумі. Крім того, обігрів інфрачервоної лампою потрібно регулювати з великою обережністю.

Частина 3 з 4: Здоров'я та звернення

  1. 1 Забезпечте вашу саламандру фільтрованої водою. Воду для саламандр потрібно постійно фільтрувати. Ви можете купити рециркуляционний фільтр для води або встановити який-небудь інший фільтр.
    • Давайте сухопутної саламандра фільтровану воду. Ви можете давати їй водопровідну воду, з якої шляхом обробки видалені хлор і хлорамін, або бутильовану джерельну воду.
  2. 2 Не беріть саламандру на руки. Незважаючи на те, що милі маленькі мордочки саламандр можуть викликати в вас бажання взяти їх в руки, робити це не рекомендується. Жир, що виділяється людськими руками, може нашкодити саламандрам.Так само і секрет, що виділяється шкірою саламандр, може нашкодити людині. Тому вам обом буде краще, якщо ви будете тільки спостерігати за вашою саламандрою, а не брати її в руки.
    • Якщо вам все-таки потрібно взяти саламандру в руки, наприклад, щоб пересадити в іншу ємність або якщо вона захворіла, вимийте руки гарячою водою з милом. Ретельно змийте мило з рук.
  3. 3 Дайте саламандра впасти в зимову сплячку. Саламандри помірного клімату зариваються в землю на зимові місяці. Звичайно, вам буде нудно бачити «порожній» тераріум, але якщо саламандра НЕ буде замовити як в природних умовах, вона проживе менше.

Частина 4 з 4: Годування

  1. 1 Пам'ятайте, що саламандри - нічні створення. Тому найкраще годувати їх вночі, в період найбільшої активності. Коли ви тільки стали власником саламандри, ставте собі будильник, щоб не забувати годувати її вночі.
  2. 2 Годуєте вашу саламандру 2-3 рази в тиждень. Пам'ятайте, що саламандра може не їсти кілька днів в новому тераріумі. Саламандри легко починають нервувати, тому, коли ви поселили вашу саламандру в новий будинок, дайте їй декілька днів, щоб звикнути до нової обстановки. Втім, деякі саламандри можуть відразу ж освоїтися і почати активно харчуватися в перший же день.
    • Якщо ви купили молоду саламандру, годуєте її щодня, поки вона не перестане рости і не стане дорослою.
  3. 3 Годуєте вашу саламандру збалансовано. Саламандри - хижаки, вони люблять полювати на свою здобич. Тому потрібно годувати їх живим кормом. Якщо вам доводиться купувати мертву здобич, то краще купувати морожену, а не суху. Саламандри люблять:
    • Живих дощових черв'яків, мотиля (можна купити в рибальському магазині) і цвіркунів (можна купити в зоомагазині), опаришів і живих слимаків. Також вони їстимуть морозива мотиля, але вам, можливо, доведеться його ворушити, щоб привернути увагу саламандри.
    • Давайте вашій водної саламандра артемію. Також можете їм давати рачків дафній.
  4. 4 Слідкуйте за кількістю корму. Зазвичай саламандри просто перестають їсти, коли наситяться. Вони самі краще знають, скільки їм потрібно з'їсти. Перші кілька днів дайте саламандра певну кількість корму (скільки - вирішуйте самі, але відраховуйте поштучно) і через кілька годин перевіряйте, скільки залишилося. Якщо в тераріумі залишилися нез'їдені черви або цвіркуни, ви будете знати, що саламандра потрібно менше їжі.
    • Врахуйте, що вогненні і тигрові саламандри схильні до переїдання і ожиріння.
  5. 5 Прибирайте нез'їдений корм з тераріуму. Якщо саламандра не з'їла всю свою їжу за кілька годин, значить, вона наїлася. Приберіть живу здобич з тераріуму - якщо цього не зробити, вона може вкусити чи роздратувати вашу саламандру.
    • Якщо ви тримаєте водну саламандру, завжди прибирайте нез'їдений корм з води, щоб уникнути загнивання води і зростання цвілі.

Поради

  • Саламандри люблять темні, сирі і вологі місця.
  • У тераріумі не повинно бути предметів з гострими краями, які можуть пошкодити ніжну шкіру саламандри.
  • Мийте руки перед і після того, як брати в них саламандру.
  • Якщо ви годуєте саламандру цвіркунами, не давайте їй чорних.
  • Ви можете знайти земляних черв'яків у вашому саду або купити їх недорого в рибальському магазині.
  • Тераріум об'ємом 35-40 літрів ідеальний для будь-якої саламандри. У ньому буде достатньо місця для води і укриттів, а при необхідності також для годівниці і поїлки.
  • Для сухопутної або околоводной саламандри ідеальної поїлки стане маленька черепашка двостулкового молюска на кшталт вонголе або устриці. Вона не дуже підноситься над землею, вміщує в себе досить води і досить дрібна, щоб салмандра в ній не потонула.
  • Якщо ви не можете знайти черв'яків для саламандри, підійдуть і мокриці.
  • Оприківайте водою тераріум для сухопутних саламандр.
  • При необхідності можете взяти саламандру в руки, але обов'язково вимийте їх.

попередження

  • Якщо ваш тераріум стоїть на відкритій терасі або балконі, переконайтеся, що на нього не потрапляють прямі сонячні промені.
  • Людська шкіра токсична для саламандр, тому не беріть їх в руки.