Як поліпшити кровообіг в ногах

Автор: Carl Weaver
Дата Створення: 27 Лютий 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
Вот как нормализовать кровообращение в ногах
Відеоролик: Вот как нормализовать кровообращение в ногах

Зміст

Поганий кровообіг означає, що до тієї чи іншої частини тіла приливає недостатньо крові. Найбільшою мірою до цього схильні кінцівки, особливо ноги. Хороший кровообіг в ногах допомагає тканинам отримувати поживні речовини і позбуватися від відходів, а це значить, що ваші ноги надовго залишаться здоровими і сильними. Циркуляцію крові можна поліпшити, засвоївши прості звички, приймаючи трави та інші харчові добавки, а також внісши зміни в свій раціон.

кроки

Метод 1 з 4: Корисні звички

  1. 1 Не сидіть і не стійте занадто довго. Важливо рухатися протягом дня, щоб кров проходила через ваші ноги. Якщо ви довго сидите або стоїте, то кров застоюється, що шкідливо для вашого здоров'я. Якщо ви виявите, що перебуваєте в одному положенні протягом години або більше, посувайтеся кілька хвилин.
    • Якщо ви працюєте в офісі і вам доводиться подовгу сидіти, вставайте і робіть перерви кожні півтори години або близько того. Навіть якщо ви просто пройдетеся в туалет і назад до свого робочого столу, ваші ноги будуть рухатися, а це забезпечує циркуляцію крові.
    • Ви також можете змінити сидячий стіл на стоячий, що дозволить вам стояти, а не сидіти під час роботи.
    • Якщо ви часто літаєте літаком, кожні 30 хвилин піднімайтеся з сидіння і стійте прямо перед ним по кілька хвилин. Якщо з якої-небудь причини це неможливо, спробуйте сидячи робити обертальні рухи щиколотки, щоб поліпшити кровообіг.
  2. 2 Сидіть в позі, яка буде сприяти кровообігу. Можливо, ви схрещує ноги, коли сидите. У цьому положенні кровообіг в ногах перекривається, що значно утруднює надходження крові в тканини ніг. Заведіть звичку сидіти в такому положенні, яке не заважає кровообігу.
    • Сидіть так, щоб ваші ноги були злегка розставлені, а ступні знаходилися на підлозі. Не забувайте вставати час від часу, щоб не перебувати в такому положенні занадто довго.
    • Можна також трохи підняти ноги, щоб сприяти кровообігу. Ставте ноги на лавочку заввишки 15-30 см.
  3. 3 Виконуйте вправи. Якщо вам вдасться знайти час для фізичних вправ, ваше кровообіг, безумовно, покращиться. Будь-які вправи, що задіють ноги, стимулюють кровообіг. Спробуйте зайнятися спортивною ходьбою, бігом, їздою на велосипеді, плаванням, пішими прогулянками або іншими вправами, які вам подобаються і які змусять ваші ноги рухатися.
    • Для максимальної користі займайтеся щодня. Навіть півгодини ходьби 4-5 разів на тиждень дозволять поліпшити здоров'я ваших ніг.
    • Високі навантаження не для вас? Спробуйте зайнятися йогою. Існує багато розслаблюючих поз, що задіюють ноги і стимулюючих серцево-судинну систему.
  4. 4 Носіть зручне взуття. Носіння високих каблуків, туфель з загостреними носками або інший тісного взуття може перешкоджати кровотоку від ніг до серця. Якщо ви дбаєте про поліпшення кровообігу в ногах, важливо носити зручне взуття на низьких підборах з хорошою амортизацією.
    • Носіть кросівки або мокасини, які дозволяють ногам дихати.
    • Змініть загострені туфлі на туфлі із закругленими або мигдалевидними носками. Якщо вам необхідна додаткова висота, робіть вибір на користь платформи, а не каблуків.
  5. 5 Носіть компресійні панчохи або колготки. Вони схожі на звичайні, але спеціально розроблені для стабілізації тканин ніг і стимуляції кровообігу. Ви можете купити їх в аптеці або звернутися до лікаря, щоб він порадив, які з них відповідають вашим індивідуальним потребам.
  6. 6 Припиніть вживати тютюн. Куріння може призвести до захворювання периферичних артерій - станом, при якому артерії в ногах тверднуть і більше не можуть пропускати кров. Якщо у вас поганий кровообіг, вкрай важливо відмовитися від куріння і використання інших тютюнових виробів, щоб відновити здоров'я ніг.

Метод 2 з 4: Трави і харчові добавки

  1. 1 Спробуйте чай з березовий кори. Він стимулює серцево-судинну систему. Його можна пити не тільки в якості добавки, але і просто як чай, особливо якщо додати в нього трохи імбиру. Увімкніть чашку такого чаю в свій щоденний раціон.
  2. 2 Приймайте добавки гінкго. Екстракт дерева гінгко вже давно використовується в лікувальних цілях, і є докази, що він розширює кровоносні судини і покращує кровообіг.
    • Рекомендується приймати 120-240 мг екстракту листя гінкго в день. Розділіть цю дозу на два або три прийоми.
  3. 3 Пийте чай з кайенского перцю. Кажуть, що цей гострий перець сприяє розширенню кровоносних судин і покращує кровообіг. Можна посипати їм їжу або додати в чай ​​з медом. Щоденне вживання кайенского перцю згодом покращує кровообіг.
  4. 4 Приймайте добавки риб'ячого жиру. Риб'ячий жир містить жирні кислоти омега-3, які вкрай необхідні для здорової ліпідограмми. Високий рівень «корисного» холестерину покращує кровообіг.
    • Добавки з риб'ячого жиру продаються в формі капсул; як правило, їх виготовляють зі скумбрії, тунця, печінки тріски, лосося або оселедця.

Метод 3 з 4: Правильне харчування

  1. 1 Їжте менше солі. Через солі наш організм затримує більше води, що викликає набряки, може позначитися на венозному тиску і привести до поганої циркуляції крові. Спробуйте скоротити споживання солі вдвічі і уникати підсолювання їжі після приготування.
    • Намагайтеся побільше готувати вдома, а не харчуватися в кафе і ресторанах. Ніколи не знаєш, скільки солі там поклали в їжу, а її зазвичай більше, ніж здається.
    • Уникайте солоних закусок (на кшталт чіпсів або сухариків), фастфуду та їжі, що розігрівається в мікрохвильовій печі.
    • Пийте більше води, щоб виводити сіль з організму. Потрібно випивати близько двох літрів води в день, щоб заповнювати її запаси в вашому організмі.
  2. 2 Підтримуйте здорову вагу тіла. Важливою частиною збереження здоров'я ваших ніг і ступень і поліпшення кровообігу є підтримання здорового ваги тіла. Надмірна вага дає додаткове навантаження на систему кровообігу.Дотримуйтеся збалансованої дієти і консультуйтеся у лікаря, щоб досягти ваги, який підходить для вашого типу статури.
    • Їжте багато фруктів і овочів, цільнозернових і пісного м'яса.
    • Переконайтеся, що ви отримуєте достатньо клітковини, споживаючи бобові, горіхи, вівсянку і інші багаті клітковиною продукти.

Метод 4 з 4: Медична допомога

  1. 1 Поговоріть з лікарем про поліпшення циркуляції крові. Нерідко поганий кровообіг є симптомом більш серйозних проблем зі здоровьем.Обсудіте з лікарем, що у вашому випадку може викликати погану циркуляцію крові і яке лікування вам доступно.
    • Найчастіше поганий кровообіг викликають такі захворювання: ожиріння, діабет, хвороби серця, артеріальний тиск і захворювання периферичних артерій.
    • Багато з цих захворювань лікуються медикаментозно, а також шляхом внесення змін до образ життя. Комплексний підхід в лікуванні при цьому спрямований на зниження рівня цукру і холестерину.
    • Якщо не лікувати захворювання периферичних артерій, воно може привести до інфаркту міокарда або інсульту.
  2. 2 Слідкуйте за симптомами. Допомога лікаря буде ефективніше, якщо ви зможете точно повідомити йому, що конкретно вас турбує. Слідкуйте за тим, які симптоми у вас спостерігаються, коли вони виникають і як довго не проходять. Ось деякі поширені ознаки поганого кровообігу:
    • поколювання в ногах;
    • оніміння ніг;
    • пульсація або печіння в ногах;
    • біль в ножних м'язах;
    • м'язові спазми.

Поради

  • Завжди звертайтеся до лікаря за професійною допомогою.