Як поліпшити сексуальне здоров'я за допомогою дієти

Автор: Marcus Baldwin
Дата Створення: 13 Червень 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
ЧТО БУДЕТ, ЕСЛИ ПИТЬ ПРОТЕИН КАЖДЫЙ ДЕНЬ
Відеоролик: ЧТО БУДЕТ, ЕСЛИ ПИТЬ ПРОТЕИН КАЖДЫЙ ДЕНЬ

Зміст

Протягом життя сексуальний потяг людини може проходити різні фази, крім того, воно варіюється в широких межах у різних людей, і це стосується як чоловіків, так і жінок. Близько 50% чоловіків і жінок в певний момент свого життя відчували зниження лібідо. Якщо ви помітили, що ваше сексуальний потяг знижується, або ж просто хочете поліпшити своє сексуальне здоров'я, спробуйте змінити раціон харчування на той, який буде сприяти оптимальному сексуального здоров'я.

кроки

Метод 1 з 3: Конкретні продукти, які сприяють поліпшенню сексуального здоров'я

  1. 1 Їжте авокадо. Авокадо - це відмінний, корисний у багатьох сенсах суперпродукт, оскільки воно містить багато ненасичених жирів і мало насичених. Воно також надзвичайно корисно і для сексуального здоров'я. Оскільки цей плід корисний для серця, він підтримує циркуляцію крові, а значить, посилює сексуальне збудження. Правильне кровообіг і належне здоров'я серця допомагають чоловікам і жінкам отримувати приплив крові до геніталій.
    • Авокадо містять калій і вітамін В6, які сприяють кровообігу і відкладають серцеві захворювання.
    • Чоловіки з хворобами серця більш схильні до еректильної дисфункції, ніж чоловіки зі здоровим серцем.
  2. 2 Включіть в раціон більше мигдалю. Мигдаль пов'язаний з поліпшенням здоров'я серцево-судинної системи, а значить, допомагає підтримувати здоров'я кровоносних судин. Поліпшення здоров'я серця і судин допомагає знизити ризик ожиріння, яке часто призводить до зниження лібідо і поганого сексуального здоров'я. Здорові кровоносні судини також допомагають чоловікам і жінкам порушуватися і досягати оргазму.
    • Мигдаль містить цинк, селен і вітамін Е. Цинк бере участь в процесі вироблення статевих гормонів у чоловіків і допомагає підвищити лібідо. Селен, як відомо, допомагає при безплідді у жінок. Вітамін Е укріплює стінки серця і клітин, тим самим покращуючи кровообіг, що дуже корисно для статевих органів.
    • Крім того, мигдаль сприяє порушенню і діє як афродизіак. Також вважається, що мигдаль допомагає жінкам з фертильністю і знижує ризик виникнення еректильної дисфункції у чоловіків.
  3. 3 Додайте цибулі та часнику. Хоча запах у цибулі і часнику, звичайно ж, не дуже сексуальний, що містяться в них речовини дуже корисні для сексуального здоров'я. Лук, наприклад, допомагає зміцнити репродуктивні органи обох статей. Часник, як вважають, допомагає підвищити сексуальну витривалість, а цибулю ще й підвищує лібідо.
    • Лук - це чудове джерело мікроелементів. Він містить хром, який допомагає регулювати рівень цукру в крові. Лук також допомагає виробляти "хороший" холестерин.
    • Обидва ці продукт підвищують тестостерон у чоловіків.
  4. 4 Їжте більше риби. Риба містить велику кількість омега-3 жирних кислот. Омега-3 - це корисні жири, які просто необхідні для хорошого кровообігу. Сприяючи хорошому кровообігу в організмі, вони сприяють поліпшенню сексуального здоров'я, так як покращують приплив крові до пеніса, клітора і вульві. Крім того, омега-3 жирні кислоти дуже важливі для здоров'я слизових оболонок (в тому числі і вагінальних).
    • Омега-3 жирні кислоти DHA і EPA підвищують рівень дофаміну в мозку, що стимулює збудження.
    • Їжте скумбрію, тунця, лосося і дикого лосося. У цих видів риби висока концентрація омега-3.
  5. 5 Їжте моркву. Морква корисна не тільки для здоров'я очей.Вона також сприяє сексуальному здоров'ю, тому що підвищує лібідо. Морква також містить велику кількість вітаміну А, який сприяє виробленню статевих гормонів.
    • Відповідно до недавнього дослідження, жовті та помаранчеві фрукти та овочі, особливо морква, підвищують якість і кількість сперми. Було виявлено, що морква збільшує кількість сперми на 6,5-8%.
  6. 6 Додайте в раціон більше листової зелені. Листова зелень дуже важлива для сексуального здоров'я. Вона містить фолієву кислоту, яка сприяє здоровому виробництва сперми і здоровому розвитку плода. Ще зелень сприяє кровообігу, очищаючи кров, що також стимулює збудження. Крім того, вітаміни групи В, які містяться в цих овочах, підвищують лібідо і сексуальний потяг. B-vitamins also help increase the libido and sexual drive.
    • Їжте капусту, гірчичну зелень, рукколу і шпинат. Або спробуйте якийсь інший вид зелені або салату. Їжте листову зелень раз в день.
  7. 7 Їжте чорну малину. Чорна малина (малина західна, не плутати з ожиною) діє як афродизіак, так як багата фітохімічними речовинами, які стимулюють роботу мозку і підвищують лібідо. Вона допомагає підвищити лібідо і сексуальну витривалість. Спробуйте з'їсти хоча б десять чорних малинок за пару годин до того, як плануєте займатися сексом. На жаль, чорноплідна малина росте тільки в Америці, тому замість неї можна взяти звичайну малину, яка містить такі ж корисні речовини, але в меншій кількості.
  8. 8 Включіть у свій раціон більше червоних продуктів. Було виявлено, що продукти червоного кольору сприяють сексуальному здоров'ю. Дослідження показали, що помідори, наприклад, допомагають чоловікам виробляти менше пошкоджень сперматозоїдів через що міститься в них лікопіну.
    • Полуниця - це ще один червоний продукт, який сприяє сексуальному здоров'ю. І причина не тільки в її червоному кольорі, який є сексуально стимулюючим, але і в фолієвої кислоти, яку містить полуниця. Ця кислота допомагає знизити ймовірність вроджених дефектів і збільшити кількість сперми.
    • Кавун - плід з рожево-червоною серцевиною, містить L-цитрулін. L-цитрулін - це амінокислота, яка підсилює ерекцію у чоловіків. Кавун також допомагає поліпшити потік крові, що сприяє порушенню як у чоловіків, так і у жінок.
  9. 9 Спробуйте інжир. Вважається, що інжир допомагає з фертильністю. Що ще більш важливо, він допомагає збільшити кількість феромонів, що допоможе вам і вашому партнерові прийти в потрібний настрій. Спробуйте з'їсти кілька плодів інжиру, перед тим як плануєте зайнятися сексом.
  10. 10 Їжте кайенскийперець. Кайенскийперець і інші гострі продукти покращують сексуальне здоров'я. Гострі продукти, такі як кайенский перець, містять капсаїцин. Він допомагає стимулювати кровообіг, що сприяє притоку крові до пеніса і клітора.

Метод 2 з 3: Правильні поживні речовини для поліпшення сексуального здоров'я

  1. 1 Збільште споживання вітаміну С. Вітамін С сприяє підвищенню лібідо і поліпшення кровотоку. Він особливо важливий для жінок, оскільки сприяє жіночої сексуальної стимуляції і здоров'ю.
    • Вітамін С також допомагає підтримувати здоров'я і якість сперми у чоловіків.
    • Вітамін С міститься в цитрусових, папайї, брокколі, полуниці, брюссельській капусті, капусті звичайної і болгарському перці.
  2. 2 Збільште споживання вітаміну А. Цей вітамін дуже важливий для вироблення чоловічих і жіночих статевих гормонів. Вітамін А сприяє здоровому жіночому репродуктивному циклу і чоловічому сексуальному здоров'ю, допомагаючи виробляти здорову сперму.
    • Вітамін А міститься в моркві, солодкому картоплі, брокколі і вівсянці.
  3. 3 Перевірте наявність дефіциту заліза. Дефіцит заліза у жінок може негативно позначатися на сексуальне здоров'я. Низький рівень заліза може знизити лібідо, зменшити ймовірність оргазму і вироблення змазки.
    • Вашому організму потрібно всього 20 мг заліза в день. Воно міститься в червоному м'ясі, курці, свинині, листової зелені і бобах.
  4. 4 Скоротіть споживання насичених жирів. Насичені жири можуть закупорювати судини в геніталіях, що зменшує кровотік і перешкоджає збудження і оргазму. Крім того, насичені жири підвищують рівень поганого холестерину, що знижує лібідо і загальну сексуальну активність.
    • Замініть насичені жири корисними жирами (мононенасиченими і поліненасиченими), які містяться в авокадо і горіхах.
    • Тримайтеся подалі від жирних видів м'яса, такого як бекон, сосиски і жирний яловичий фарш. Якщо вам хочеться м'яса, переконайтеся, що це пісна вирізка. Якщо купуєте бекон або сосиски, вибирайте продукти без нітратів і їжте їх в помірних кількостях.
    • Скоротіть споживання молочних продуктів. Вони теж містять насичені жири. Коли купуєте сир або молоко, вибирайте більш здоровий варіант зі зниженим вмістом жиру, близько 2%.
  5. 5 Вживайте більше цинку. Цинк допомагає знизити пролактин, який може пригнічувати лібідо. Також він сприяє здоровому рівню тестостерону, який важливий як для чоловіків, так і для жінок.
    • Цинк також допомагає збільшити кількість сперми у чоловіків.
    • Цинк міститься в червоному м'ясі, молюсках, баранині, оленини і домашній птиці. А ще в насінні кунжуту, сирих гарбузовому насінні і зеленому горошку.
  6. 6 Їжте більше продуктів з вітамінами групи В і магнієм. Вітаміни групи В, такі як фолієва кислота і В6, допомагають підтримувати оптимальний рівень гормонів. В6 сприяє репродуктивному здоров'ю та фертильності у жінок, а В12 грає важливу роль в стимуляції сексуального потягу у чоловіків і жінок і покращує оргазм.
    • Фолієва кислота знижує кількість пошкоджень сперматозоїдів.
    • Ці поживні речовини містяться в овочах, особливо в листової зелені і бобових.

Метод 3 з 3: Підтримка здорового ваги

  1. 1 Скиньте вагу. Здоровий раціон харчування сприяє підвищенню лібідо. Ожиріння часто призводить до еректильної дисфункції і зниження рівня тестостерону у чоловіків і до безпліддя у жінок. Дотримуючись плану здорового харчування, ви зможете ефективно і безпечно скинути вагу.
    • Ожиріння нерідко призводить до виникнення занепокоєння, депресії і проблем з самооцінкою, що, в свою чергу, негативно позначається на сексуальному здоров'ї.
  2. 2 Їжте натуральні, необроблені продукти. Скорочення споживання оброблених продуктів допомагає усунути з раціону доданий цукор і сіль, які містяться в цих продуктах, і зосередити свою харчування на продуктах з найвищою якістю і змістом поживних речовин. Вживання необроблених продуктів допомагає усунути з раціону їжу, яка призводить до ожиріння, замінюючи її здоровими, натуральними продуктами, такими як фрукти, овочі і пісне м'ясо.
    • Намагайтеся вибирати продукти, які максимально близькі до своєї натуральної та природній формі. Це допоможе вам уникнути синтетичних пестицидів, антибіотиків і гормонів, які містяться в неорганічних або оброблених продуктах. Ці шкідливі добавки потенційно впливають на загальний стан здоров'я і на вироблення гормонів.
  3. 3 Включіть в раціон складні вуглеводи. Мінімум 80-90% вуглеводів у вашому раціоні повинні бути складними. Споживання складних вуглеводів рекомендовано для зниження ризику виникнення діабету другого типу, серцево-судинних захворювань та ожиріння. Утримайтеся від вживання простих вуглеводів.
    • Складні вуглеводи містяться в цільних, необроблених продуктах, таких як цілісні зерна, горох, сочевиця, квасоля і овочі.
    • Прості вуглеводи часто містяться в оброблених продуктах. Гарне правило - ніколи не є білих продуктів. Тобто ніякого білого хліба, білих макаронів і білого рису. Також варто уникати цукерок, печива, тістечок та інших шкідливих закусок.
    • Це допоможе контролювати збільшення ваги, так як складні вуглеводи перетравлюються довше.Це дозволяє вам довше відчувати ситість, значить, ви з'їсте менше.
  4. 4 Обмежте споживання цукру. Варто скоротити кількість цукру в своєму раціоні. Щоб уникнути доданого цукру, потрібно дотримуватися споживання необроблених продуктів. Звертайте увагу на етикетки і склад продуктів, так ви зможете зрозуміти, скільки цукру в них міститься.
    • До простих вуглеводів також відносяться додані цукру, такі як глюкоза, сахароза, фруктоза і кукурудзяний сироп з високим вмістом фруктози.
    • Оброблені продукти містять як прості вуглеводи, так і додані цукру, які можуть збільшити ризик виникнення різних розладів, в тому числі і збільшення ваги.
  5. 5 Збільште кількість фруктів і овочів у своєму раціоні. Їжте більше фруктів і овочів, це допоможе вам підтримувати здорову вагу. Збільште щоденне споживання фруктів і овочів. Ці продукти забезпечать організм найважливішими поживними речовинами, вітамінами і мінералами, необхідними для оптимального сексуального здоров'я.
    • Споживайте якомога більше органічних фруктів і овочів. По можливості вибирайте органічні продукти, так як споживання пестицидів негативно впливає на сексуальне здоров'я.
  6. 6 Їжте більше клітковини. Збільште кількість клітковини в своєму раціоні. Боби і овочі - чудові джерела клітковини, крім того, вони містять вітаміни і мінерали (в тому числі і важливі вітаміни групи В), які підвищують ваше сексуальне здоров'я.
    • Клітковина довго підтримує відчуття ситості, що допоможе уникнути переїдання.
  7. 7 Їжте здорове м'ясо. Коли ви їсте м'ясо, вибирайте нежирні сорти. Їжте більше пташиного м'яса без шкірки. Обмежте споживання червоного м'яса.
    • Купуйте м'ясо птиці, яка вирощена в природних умовах, і не містить ні гормонів, ні антибіотиків.
    • Якщо ви все-таки їсте червоне м'ясо, переконайтеся, що ця яловичина не містить гормонів та антибіотиків, і що тварина годували травою.
    • Не їжте шкірку птиці. Вона містить велику кількість жирів, а також додані гормони й антибіотики.

Поради

  • Якщо ви відчуваєте постійний знижений інтерес до сексу, який триває довше декількох тижнів, відчуваєте біль або дискомфорт під час сексу, відчуваєте труднощі з отриманням або підтриманням ерекції або з досягненням оргазму, вам слід записатися на прийом до лікаря, щоб обговорити цю проблему.
  • Цитрулін, який міститься в кавуні, підвищує рівень окису азоту, яка розслабляє кровоносні судини, тобто виробляє ефект, аналогічний ефекту віагри.