Як зменшити набряк на обличчі

Автор: Carl Weaver
Дата Створення: 26 Лютий 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
КАК УБРАТЬ ОТЕК ЛИЦА ЗА 5 МИНУТ ПРИ ПОМОЩИ ПРОСТЫХ СРЕДСТВ
Відеоролик: КАК УБРАТЬ ОТЕК ЛИЦА ЗА 5 МИНУТ ПРИ ПОМОЩИ ПРОСТЫХ СРЕДСТВ

Зміст

Набряк обличчя може бути викликаний низкою причин, включаючи алергічні реакції, лікування або видалення зубів і різні захворювання (наприклад, водянку). У більшості випадків такі набряки на обличчі не представляють небезпеки і їх можна вилікувати, прикладаючи лід і приймаючи вертикальне положення. Якщо ж у вас сильний набряк обличчя, негайно зверніться до лікаря.

кроки

Метод 1 з 3: Як лікувати набряк на обличчі

  1. 1 З'ясуйте ймовірні причини появи набряку. Набряк обличчя може виникнути внаслідок безлічі захворювань і реакцій організму. Лікування залежить від конкретного випадку, саме тому важливо визначити причину набряку, що допоможе знайти найбільш ефективне рішення. Ймовірними причинами набряку особи є:
    • алергічні реакції;
    • целюліт, бактеріальна інфекція шкіри;
    • синусит, бактеріальна інфекція пазух носа;
    • кон'юнктивіт, запалення слизової оболонки ока;
    • ангіоедема (або ангіоневротичний набряк Квінке), сильний підшкірний набряк;
    • захворювання щитовидної залози.
  2. 2 Прикладіть пакет з льодом. Прикладіть холод до місця набряку, щоб зменшити запалення і біль.Можна взяти пакет з льодом і обернути його рушником або ж використовувати спеціальний холодний компрес, щоб прикласти його до набряклим ділянкам. Прикладайте холод на 10-20 хвилин.
    • Прикладати холод можна кілька разів на день протягом 72 годин.
  3. 3 Тримайте голову вище. Намагайтеся тримати голову вище, щоб набряк трохи спав. Тримайте голову прямо, тобто намагайтеся стояти або сидіти. Перед тим як піти спати, підкладіть подушки так, щоб голова знаходилася значно вище.
    • Підкладіть подушки під голову і під верхню частину спини, щоб голова знаходилася якомога вище.
  4. 4 Уникайте всього гарячого. Якщо у вас набряк обличчя, постарайтеся уникати всього гарячого хоча б протягом 48 годин. Високі температури збільшують набряк і підсилюють запалення. Саме тому необхідно на якийсь час відмовитися від гарячого душу, гарячих ванн і / або гарячих компресів.
  5. 5 Спробуйте нанести пасту з куркуми. Куркума - це натуральний засіб, яке, як вважається, зменшує будь-яке запалення. Приготувати пасту з куркуми можна, змішавши порошок куркуми з водою. Отриману пасту можна наносити на обличчя, уникаючи при цьому області навколо очей.
    • Залиште пасту приблизно на 10 хвилин. Потім змийте і прикладіть до обличчя вологий прохолодні компреси.
  6. 6 Дочекайтеся, коли набряк спаде. У деяких випадках набряк на обличчі проходить самостійно, особливо якщо він викликаний несерйозною травмою або алергією. Вам просто потрібно запастися терпінням і почекати. Однак якщо набряк не спадає або не зменшується протягом декількох днів, то зверніться до лікаря
  7. 7 Постарайтеся не приймати будь-які ліки. Якщо у вас набряк обличчя, щось не приймайте аспірин і НПЗЗ (нестероїдні протизапальні препарати), щоб позбутися від болю. Подібні типи препаратів перешкоджають згортання крові, що, в свою чергу, може призводити до кровотеч і більш тривалого набряку.

Метод 2 з 3: Зверніться за медичною допомогою

  1. 1 Зверніться до лікаря, якщо набряк не проходить або посилюється. Якщо набряк не проходить протягом 2-3 днів або симптоми погіршуються, зверніться до лікаря. Можливо, запалення пов'язане з серйозною інфекцією або більш серйозними захворюваннями.
    • Якщо ви відчуваєте оніміння або поколювання, у вас з'явилися проблеми із зором або ви помітили гній або інші ознаки інфекції, зверніться до лікаря.
  2. 2 Приймайте антигістамінні засоби. Набряк обличчя може бути викликаний алергічною реакцією. Приймайте безрецептурні антигістамінні засоби і подивіться, чи допомагають вони. Якщо ви не помітили змін, то зверніться до лікаря. Лікар зможе краще визначити причини набряку і виписати більш сильні антигістамінні засоби.
    • Антигістамінні засоби можуть бути як у формі крему, так і в формі таблеток.
  3. 3 Приймайте сечогінні засоби. У деяких випадках набряк обличчя може бути викликаний на водянку - в таких випадках потрібні лікарські препарати, які виводять з організму зайву рідину. Зверніться до лікаря і він пропише сечогінний засіб, щоб вивести з організму зайву рідину разом з сечею.
  4. 4 Замініть ліки, які ви приймаєте. Деякі лікарські препарати, наприклад преднизон, можуть викликати набряки, в тому числі і на обличчі. Проконсультуйтеся з лікарем - можливо, прийняті вами препарати стати причиною набряку. Якщо лікар запідозрить, що причиною набряку обличчя став лікарський препарат, то він запропонує інший засіб.

Метод 3 з 3: Змініть спосіб життя

  1. 1 Покладете під голову більше подушок. Якщо ви спите на занадто плоскій подушці і голова знаходиться низько, то набряк на обличчі може посилитися. Підкладіть одну-дві додаткових подушки або використовуйте більш об'ємну подушку, ніж зазвичай. Завдяки цьому ваша голова буде знаходитися вище - це допоможе зменшити запалення і набряк вранці.
  2. 2 Їжте здорову збалансовану їжу. Якщо ви стали споживати більше цукру і крохмалю, це могло викликати появу набряків.Щоб уникнути цього, вживати здорову їжу, стежте за збалансованістю свого раціону - він повинен включати білки високої якості і овочі, що не містять крохмалю, наприклад, зелені листові овочі. Постарайтеся з'їдати хоча б 5 порцій фруктів і овочів в день, також мінімізуйте споживання алкоголю, напоїв, що містять цукор, і оброблених продуктів.
  3. 3 Зменшіть споживання натрію. Сіль сприяє розвитку запалення, і вона затримує в організмі воду, збільшуючи таким чином набряки. Постарайтеся максимально знизити споживання солі в своєму раціоні - цим ви зменшите набряк на обличчі. Лікарі рекомендують дорослим споживати близько 1500 мг натрію в день.
    • Зменшити споживання солі можна, якщо обмежити споживання консервованих продуктів, продуктів швидкого приготування і обробленої їжі. У таких продуктах міститься велика кількість натрію.
    • Готуйте їжу самостійно і з простих інгредієнтів, а не з напівфабрикатів - так вам буде простіше відслідковувати кількість солі, яке ви споживаєте, що дуже складно робити, якщо використовувати готові продукти.
  4. 4 Ведіть активний спосіб життя. Недостатня фізична активність може збільшувати набряклість. Включіть у свій режим дня хоча б 30 хвилин помірної фізичної активності - це може бути біг або ходьба. Так ви зможете краще контролювати хронічні набряки.
  5. 5 Пийте більше води. Зневоднення часто сприяє розвитку запалення і посилення набряклості. Недостатнє споживання води робить шкіру сухою і призводить до подразнення і запалення. Щоб обличчя виглядало сяючим і здоровим, випивайте хоча б 1,8 л води в день.
  6. 6 Спробуйте регулярно виконувати гімнастику для обличчя. Гімнастика для обличчя, наприклад, смоктання щік і стискання губ, допомагає тримати обличчя в тонусі. Також корисно виконувати такі вправи:
    • Обережно поплескайте по обличчю середніми пальцями обох рук одночасно.
    • Складіть пальці у формі букви V і обережно проведіть по бровах вгору і вниз.
    • Стисніть зуби, а потім як би скажіть "О", "У", "І" з навмисним зусиллям

Поради

  • Набряк обличчя внаслідок алергічної реакції може призвести до анафілактичного шоку, саме тому необхідно негайно звернутися за медичною допомогою. Якщо набряк обличчя супроводжується набряком горла, утрудненим диханням, тривожністю, підвищенням ЧСС (частоти серцевих скорочень) або запамороченням, то ви повинні негайно викликати швидку допомогу або звернутися до лікаря.