Як вгамувати свербіж за вухами у котів

Автор: Eric Farmer
Дата Створення: 6 Березень 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
Як вгамувати свербіж за вухами у котів - Суспільство
Як вгамувати свербіж за вухами у котів - Суспільство

Зміст

Іноді коти чешуть за вухами, щоб вгамувати свербіж і роздратування, однак якщо ваш вихованець робить це занадто часто і інтенсивно, швидше за все, проблема в чомусь більш серйозному. Якщо ви виявите інфекцію або травму вух, яка була викликана захворюванням або самим актом чесання, відвезіть кота до ветеринара. Він перевірить вуха, поставить діагноз і запропонує лікування. Завдяки допомозі ветеринара кішка дуже скоро позбудеться від сверблячки і перестане часто свербіти.

кроки

Частина 1 з 2: Зверніться за допомогою до ветеринара

  1. 1 Відвезіть кота на огляд до ветеринара. Зверніться до ветеринара, якщо кіт часто чеше вуха, ви помітили ознаки інфекції або через сильного свербіння кіт поранив себе.Запишіться на прийом до ветеринара і візьміть з собою кота. Обговоріть з ветеринаром помічені симптоми, після чого він огляне вашого вихованця.
    • Після медогляду обговоріть з ветеринаром діагноз. Сверблячка вух може бути викликаний низкою причин, включаючи вушних кліщів, вушну інфекцію, а також присутність поліпів і пухлин.
    • Якщо у кішки серйозне захворювання вух, то для проведення ретельного медогляду кішці, можливо, доведеться дати заспокійливе.
  2. 2 попросіть ветеринара почистити коту вуха. Ветеринар може запропонувати прочистити коту вуха в клініці або порадити зробити це вдома. Якщо ветеринар скаже вам почистити коту вуха будинку, то він детально розповість вам, як це зробити, а також надасть сам очищуючий розчин або назва хорошого кошти.
    • Використовуйте очищуючий розчин, спеціально призначений для прочищення котячих вух. Чистіть дуже обережно - при грубому поводженні можна пошкодити перетинки або внутрішнє вухо кішки. Ніколи не вставляйте ватяну паличку або інший предмет у вушний канал кішки.
    • Не чистіть вуха кішки перед походом до ветеринара. Можливо, для визначення причини сверблячки ветеринара знадобиться зразок виділень.
    • Іноді для вирішення проблеми з сверблячкою достатньо почистити вуха і видалити з них бруд і сміття. В цьому випадку вам не доведеться більше нічого робити.
  3. 3 Довірте ветеринара провести всі потрібні процедури. Якщо ветеринар виявить у вусі кішки поліпи або інші пухлини, то він, швидше за все, запропонує їх видалити. Цей тип хірургічного втручання проводять під анестезією, при цьому тварина потребує передопераційному і післяопераційному догляді.
    • До іншим процедурам, через які вашому вихованцеві, можливо, доведеться пройти, відноситься видалення чужорідного тіла і швів, щоб можна було закрити рану.
  4. 4 Закопуйте вуха кішки. Якщо для лікування кішки ветеринар порадив вам закопувати в її вуха медичні краплі, то робити це потрібно з особливою обережністю. Покладіть кота на коліна і рукою акуратно відверніть одне вухо. Потім іншою рукою швидко закапайте у вухо кота потрібну кількість крапель. Після цього загорніть вухо назад і потримайте кішку.
    • Коли краплі виявляться в вусі кішки, швидко закрийте її вушний канал і в міру міцно тримайте тварину. Якщо кішка вирішить вирватися, то почне сильно трясти головою, через що ліки виллється з вушного каналу.
  5. 5 Дотримуйтесь іншим вказівкам щодо лікування. Можливо, крім крапель ветеринар також накаже інші ліки і дасть рекомендації по догляду за кішкою. Дотримуйтесь цих вказівок, щоб ваш вихованець видужав якомога швидше.
    • У багатьох випадках на кішку потрібно надіти елизаветинский комір, щоб вона більше не могла чесати вуха і ще більше поранити себе.
    • Якщо інфекція дуже сильна або поширилася за межі вух, ймовірно, крім крапель ветеринар також призначить пероральні антибіотики.

Частина 2 з 2: Симптоми захворювання вух

  1. 1 Остерігайтеся надмірного чесання. Коти зазвичай чухають за вухами, щоб вгамувати легкий свербіж або роздратування. Вони також можуть терти вуха, щоб почистити їх. Для цього вони облизують лапи, а потім труть ними вуха. Однак існують відмінності між звичним і надмірним Чесанов. Якщо ви помітите, що кішка постійно чеше вуха, огляньте їх на наявність можливих проблем.
    • Якщо кішка постійно чеше вуха і дряпає шкіру навколо них, то у неї може бути захворювання вух, потребує ветеринарний огляд.
  2. 2 Огляньте вуха кішки, якщо помітите, що вона часто чеше вуха. Посадіть кота на коліна або опустіться на підлогу. Погладьте його і заспокойте, а потім уважно погляньте на зовнішню частину вуха. Акуратно відверніть вуха і загляньте всередину.
    • Переконайтеся, що всередині вуха немає почервоніння, струпів або лущиться шкіри.
    • Як правило, зовнішня сторона вух кішки покрита шерстю, але всередині її набагато менше. Шкіра всередині вуха повинна бути здорового рожевого кольору.
  3. 3 Остерігайтеся інших симптомів захворювання вуха. При огляді вух кішки спробуйте виявити симптоми захворювання.Якщо у кота інфекція вуха або інше захворювання вух, то крім акту чесання можливо прояв і інших симптомів, включаючи:
    • наявність виділень;
    • підвищена чутливість до дотиків;
    • неприємний запах з вух;
    • постійне базікання головою;
    • ерзанье вухами по підлозі і іншим поверхням.
  4. 4 Вирішіть, який догляд необхідний кішці. Якщо у вухах кішки присутній невелике скупчення вушної сірки або бруду, але в цілому вони здорові, тоді їй просто потрібно почистити уші.После того, як вуха кішки знову стануть чистими, уважно простежте за тим, чи не зникне свербіж. Якщо ж кішка поранила себе, коли свербіла, або ви виявили ознаки захворювання вуха, тоді відвезіть кішку на огляд до ветеринара.
    • Кішки дуже добре приховують дискомфорт і біль. Якщо ви не помітили змін в її поведінці або ознак невдоволення, це ще не означає, що кішці не потрібна допомога ветеринара.