Як заспокоїти кошеня

Автор: Carl Weaver
Дата Створення: 27 Лютий 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
Советы ветеринара: как успокоить гиперактивного кота
Відеоролик: Советы ветеринара: как успокоить гиперактивного кота

Зміст

Незважаючи на те, що кошенята багато сплять, в решту часу вони зазвичай гіперактивні! Щодня навчаючись і дізнаючись щось нове, кошеня може злякатися і почати нервувати, зіткнувшись з чимось невідомим йому. Кошеня здатні порушити і досить звичайні речі, такі як погладжування і взяття на руки, і в результаті він може почати кусатися і дряпатися. Щоб заспокоїти нервового і порушеної кошеня, спробуйте наведені нижче методи.

кроки

Метод 1 з 3: Заспокоєння кошеня

  1. 1 Намагайтеся, щоб кошеня втомлювався від ігор. Грайте зі своїм вихованцем щодня, по можливості кілька разів на день. Відведіть певний час для ігор, грайте з кошеням пару годин перед сном. Намагайтеся, щоб в результаті ігор кошеня витратив всю надлишкову енергію і втомився.
    • Якщо після закінчення гри ви виявили, що кошеня все ще перебуває в грайливому настрої, переведіть його увагу на іграшку. Нехай ваш вихованець, бігаючи за нею, витратить зайву енергію перед сном. Підійдуть такі іграшки як хутряна миша, кульки з дзвіночками або без, пір'я, підвішені на мотузці до дверної ручки, тощо.
    • Прив'яжіть іграшку до мотузки, прикріпленої до кінця палиці (наприклад, вудки) - так ви зможете грати з кошеням, залишаючись на місці. Сидячи на дивані і просто ворушачи палицею, ви змусите свого вихованця бігати і стрибати, переслідуючи іграшку. Таким чином ви обережете свої руки від укусів і подряпин!
  2. 2 Після ігор виділяйте час для того, щоб кошеня міг відпочити і розслабитися. Ближче до кінця гри сповільнюйте руху і робіть їх більш плавними. Не припиняйте гру раптово посеред її активної фази.
    • Раптове припинення гри в той час, коли кошеня розпалений і дуже активний призведе до того, що він захоче продовження і стане ганятися за вашими ногами, коли ви спробуєте відійти в сторону.
    • Якщо під час занять з кошеням ви використовуєте будь-яку іграшку, дайте кошеняті можливість спіймати її в кінці гри.
  3. 3 Виберіть для ігор з кошеням окремі іграшки. Розглядайте ігровий час в якості особливого періоду. Відберіть іграшки, які ви будете використовувати лише в цей час. В інший час ховайте ці іграшки, щоб кошеня не мав до них доступу. Незабаром ваш вихованець почне дізнаватися їх, збуджуючи при їх вигляді і здогадуючись про настання ігрового часу!
    • Слід також завести іграшки, з якими кошеня зможе грати протягом усього дня. Перед сном можна ховати іграшки, що виробляють багато шуму (створюють звукові ефекти, що містять дзвіночки, зроблені з твердої пластмаси і так далі).
  4. 4 Годуєте кошеняти відразу після закінчення гри. Природна поведінка кішок передбачає прийом їжі, потім догляд за собою і сон. Давши кошеняті виплеснути надлишкову енергію під час гри, відразу ж погодуйте його. Після цього кошеня, швидше за все, почистить свою шерсть і засне.
  5. 5 Спонукаєте кошеня добувати свою їжу. Замість того, щоб просто давати йому їжу, зробіть так, щоб перед їжею йому доводилося прикладати певні зусилля. У продажу є безліч пристроїв і пристосувань, що дозволяють ховати котячу їжу. Щоб поїсти, вашому кошеняті доведеться спочатку визначити місцезнаходження їжі і дістати її з відповідною іграшки.
    • Ви можете також створювати з картонних коробок та інших матеріалів лабіринти, в кінці яких буде лежати призначена кошеняті їжа. Відповідну інформацію і приблизні схеми можна знайти в Інтернеті.
    • Спонукаючи кошеня шукати і добувати їжу, ви допоможете йому швидше позбутися від надлишкової енергії. Це особливо актуально в кінці дня, коли наближається час сну.
  6. 6 Щоб дати зрозуміти кошеняті, що пора зробити перерву, використовуйте різкий звук. Якщо ваш кошеня часто не бажає припиняти тривалу гру і грайливо атакує вас, спробуйте видавати гучний раптовий шум, який сильно вразить і відверне вашого вихованця. Мета полягає не в тому, щоб налякати кошеня, а скоріше в тому, щоб здивувати його і збити грайливий настрій.
  7. 7 Припиняйте гру в тому випадку, якщо ваш вихованець починає вести себе занадто грубо. У разі занадто грубого, агресивної поведінки кошеня, незалежно від того, грає він з вами або самостійно, припиніть звертати на нього якесь увагу. Не слід заохочувати таку поведінку, приділяючи кошеняті увагу. У таких випадках намагайтеся ігнорувати кошеня, даючи йому зрозуміти, що його поведінка є неприйнятною і не подобається вам.
  8. 8 Заведіть пару кошенят. Кращим напарником по іграх для кошеняти є інше кошеня. Зростаючі разом кошенята, особливо якщо вони з одного посліду, дружать і люблять грати один з одним. У цьому випадку вони будуть витрачати зайву енергію під час спільних розваг та ігор. Кошенята зможуть також вчитися один у одного, визначаючи, яка поведінка є неприйнятною.

Метод 2 з 3: Лякливий кошеня

  1. 1 Придбайте своєму кошеняті високу котяче дерево або будиночок. Як правило, кішкам подобається залазити вище, звідки вони можуть оглядати околиці. Це одна з причин того, що вони часто підіймаються на високі полки або холодильник. Забезпечивши свого вихованця високим котячим деревом або будиночком, ви надасте йому прекрасне місце, в якому він буде відчувати себе комфортно.
    • Такий затишний куточок особливо стане в нагоді вашому вихованцеві в тих випадках, коли що-небудь злякає його. Наприклад, кошеня зможе відсиджуватися на своєму дереві в той час, коли ви пилососите підлогу або дивитеся телевізор, включивши гучний звук.
  2. 2 Відведіть кошеняті місце, де він міг би сховатися. Вам навряд чи сподобається, якщо кошеня буде використовувати в якості притулку різні предмети меблів, ризикуючи застрягти під ними, тому подбайте про затишному куточку, в якому він зміг би сховатися, відчуваючи непевність або переляк. Чудово підійдуть котяче дерево з притулком або котяча намет.
    • Вам, мабуть, відомо, що кішкам подобаються різні коробки, тому в якості притулку можна використовувати також одну або кілька картонних коробок.
    • Краще, якщо у кошеняти буде не один, а кілька затишних куточків. Можна розмістити по одному такому куточку в тих кімнатах, які вважає за краще ваш вихованець.
  3. 3 Намагайтеся не шуміти. Нервовий кошеня може злякатися практично всього. Кращий спосіб уникнути цього полягає в тому, щоб звести здатні налякати його фактори до мінімуму. Тому намагайтеся не робити зайвого шуму і давайте кошеняті можливість звикнути до нових для нього звуків.
    • Кошеня може злякатися звуку телевізора, радіо, пилососа, пральної або посудомийної машини, вентилятора і так далі.
    • Якщо для кошеняти відведена окрема кімната, час від часу неголосно включайте в ній радіо або інші пристрої, щоб ваш вихованець зміг звикнути до стороннього шуму.
  4. 4 Спробуйте використовувати для заспокоєння кошеня рослинні засоби. Існують різні рослинні препарати, які допомагають знизити тривогу і занепокоєння у кішок. Залежно від виду препарату ви зможете додавати його в воду для пиття або закопувати в вуха тварини.
    • Деяких кішок заспокоює запах лаванди або жимолості.
    • Щоб заспокоїти кошеня, спробуйте використовувати масло лаванди або жимолості, або спреї, що містять ефірні масла цих трав.
    • Не наносіть спрей або ефірну олію безпосередньо на кошеня. Побризкайте їм на місце для сну, іграшки та інші предмети.
  5. 5 Використовуйте для заспокоєння свого вихованця котячі феромони. Ці феромони допомагають заспокоїти кішок і знизити їхню тривогу. Чоловічі феромони продаються у вигляді спреїв або вставок для домашніх розпилювачів. Ці феромони схожі з тими, які виділяють кішки, коли вони труться підборіддям і мордочкою про що-небудь приємне ім.

Метод 3 з 3: Гіперактивний кошеня

  1. 1 Підготуйте свій будинок до прийому нового кошеня. Перш ніж заселити в свій будинок кошеня, слід підготуватися. Кошенята гіперактивні і не завжди розуміють, що можна робити, а чого немає. Приготуйтеся до того, що вашій меблів та іншого майна буде завдано певних збитків, і постарайтеся знизити його.
    • Приберіть зі столів і нижніх полиць тендітні, легко ушкоджуються предмети.
    • Заблокуйте або зніміть мотузки для штор.
    • Зніміть фіранки і штори, за якими міг би видертися кошеня, або замініть їх на більш короткі.
    • Переставте меблі так, щоб кошеня не міг забратися під неї або між нею і стіною, застрягши там.
  2. 2 Занісши кошеня в свій будинок, ізолюйте його. Спочатку краще помістити кошеня в невелике обмежений простір, а потім поступово розширювати його. Можна розмістити його в спальній або ванній кімнаті.
    • Знайомлячи кошеня з новими місцями, стежте за ним, поки він не звикне.
  3. 3 Не дозволяйте кошеняті грати в спальні вночі. Якщо кошеня посеред ночі намагається розбудити вас, НЕ реагуйте на це. Коли кошеня намагається грати або просить поїсти вночі, не слід поступатися його вимогам. Проявивши слабкість, ви привчите кошеняти до подібної поведінки, і він продовжить турбувати вас.
    • Якщо кошеня часто будить вас ночами, закривайте на ніч свою спальну кімнату.

Поради

  • Під час ігор кошеня керується своїми мисливськими інстинктами хижака. Граючи з кошеням, використовуйте ці інстинкти.
  • Якщо у вас надзвичайно гіперактивний або полохливий кошеня, покажіть його ветеринару. Лікар порадить вам, як впоратися з цією проблемою, і при необхідності призначить ліки, які допоможуть знизити збудження і нервозність тварини.

попередження

  • Чи не задійте при грі з кошеням своє тіло (ноги, руки і так далі). Кошеня не повинен сприймати частини вашого тіла в якості іграшки, інакше він буде атакувати їх в подальшому. Як тільки кошеня починає дряпатися і кусатися, використовуйте замість рук і ніг будь-яку іграшку.