Як дізнатися, що кішка народжує

Автор: Carl Weaver
Дата Створення: 23 Лютий 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
ПЕРВЫЕ РОДЫ НАШЕЙ КОШКИ УСЯНЫ. Naissance d’un chaton 18+
Відеоролик: ПЕРВЫЕ РОДЫ НАШЕЙ КОШКИ УСЯНЫ. Naissance d’un chaton 18+

Зміст

Домашня кішка виношує потомство приблизно 63 дня. Але якщо ви не знаєте точної дати запліднення, то і не будете собі уявляти, коли кішка повинна народити. Якщо ви будете звертати увагу на певні фізичні і поведінкові ознаки пологів, що наближаються, то зможете вчасно подбати про тварину і зрозуміти, чи все йде без ускладнень.

кроки

Метод 1 з 3: Поведінкові ознаки пологів у кішки

  1. 1 Слідкуйте за тим, чи шукає кішка затишне місце (гніздо). В останні дні вагітності кішка буде шукати собі гніздо або підходяще місце для пологів і турботі про кошенят. Багато кішки, які повинні скоро народити, вважають за краще усамітнитися, наприклад в шафі або в своєму улюбленому затишному місці. Якщо ви помітили, що ваша вагітна кішка досліджує такі місця, можна покласти туди ковдру або рушники, щоб їй було зручніше.
    • Ви самі можете зробити кішці "гніздо", наприклад, в картонній коробці. Майте на увазі, що багато кішки неодмінно хочуть самі вибрати собі затишне місце і можуть навіть в останній момент його поміняти.
  2. 2 Слідкуйте за змінами в поведінці кішки. У міру того, як підходить час пологів, кішка може стати неспокійною і часто бродити по квартирі. Ви також можете помітити, що її звичне поведінка змінилася. Наприклад, якщо ваша кішка зазвичай байдужа до людської компанії, до пологів вона може стати більш лагідною (або навпаки).
  3. 3 Зверніть увагу, якщо кішка не їсть. Зазвичай вагітні кішки їдять більше. При цьому, коли наближаються пологи, вони можуть втратити апетит або навіть взагалі перестати їсти.
  4. 4 Зверніть увагу, якщо кішка почала активно лизати під хвостом. Коли починаються пологи, запускаються певні фізіологічні зміни, які кішка почне відчувати. Особливо, ви можете помітити, що вона почала вилизувати область геніталій. Це може супроводжуватися слизовими виділеннями, що є ознакою пологів, що наближаються.

Метод 2 з 3: Як оглядати кішку

  1. 1 Виміряйте температуру тіла кішки. Якщо почати перевіряти температуру тіла кішки приблизно з 60 дня запліднення, то у вас буде цілком надійна ознака пологів, що наближаються. Навіть якщо ви не знаєте точну дату парування, корисно буде регулярно вимірювати температуру тіла кішки, яка вже знаходиться на великому терміні вагітності.
    • Ректальна температура вагітної кішки варіюється від 37 до 38 ° С.
    • За дві години до пологів ректальна температура зазвичай падає на пару градусів.
  2. 2 Слідкуйте за фізичним станом кішки. Коли наближається дата пологів у вагітної кішки, її соски і молочні залози збільшуються. Кішка також може почати вилизувати соски. Серед інших фізичних ознакою пологів, що наближаються можна помітити опущений живіт і збільшену і м'яку вульву. Всі ці ознаки легко помітити при візуальному огляді.
  3. 3 Зверніть увагу на те, як кішка дихає. Якщо ви підозрюєте, що наближаються пологи, і кішка дозволяє вам до себе наближатися, уважно послухайте її подих. Дихання кішки може стати прискореним, у неї навіть може початися задишка. Кішка також може почати ритмічно і протяжно мурчать.
  4. 4 Подивіться, чи не здається живіт на дотик напруженим. Коли пологи вже на підході, у кішки починаються перейми. Ви можете дізнатися про це, акуратно обмацавши її живіт. Напруга в області живота, швидше за все, є ознакою що почалися сутичок. Ви навіть можете побачити, як живіт вашої кішки напружується і розслабляється. В цей час кішка може лежати на боці, і вам буде простіше її оглянути.

Метод 3 з 3: Як розпізнати ознаки проблемних пологів

  1. 1 Якщо пологи затягуються, зателефонуйте ветеринара. Більшість кішок спокійно народжують самостійно. Але завжди варто доглядати за кішкою під час пологів. Якщо за всіма ознаками (наприклад, ви бачите сутички) ваша кішка знаходиться на активній стадії пологів, але в перебігу години нічого не відбувається, негайно телефонуйте ветеринара. Лікар може визначити, яка допомога потрібна вашій кішці.
  2. 2 Уважно стежте за кішкою, якщо її температура зростає. Перевіряючи температуру тіла кішки, ви не тільки зможете дізнатися про роди, а й про потенційні проблеми. Зазвичай температура тіла кішки падає до пологів. Якщо ж відбувається навпаки, і температура тіла вашої кішки зростає, уважно стежте за нею і як можна швидше виміряйте температуру вдруге. Якщо вона все ще буде вищою за норму, зателефонуйте ветеринара.
  3. 3 Дивіться, чи немає підозрілих виділень. Під час пологів може виділятися невелика кількість крові. Серед виділень народжує кішки також буде слизова пробка і навколоплідної рідини. Але якщо ви помітили рясна кровотеча або виділення з неприємним запахом, зв'яжіться з лікарем, оскільки ці ознаки можуть свідчити про проблеми.
  4. 4 Зверніть увагу, якщо кішці явно боляче. Під час пологів кішка буде відчувати дискомфорт, і її поведінка буде про це говорити, так що важко відразу сказати, чи все з нею гаразд. Більшість кішок легко проходять через пологи самостійно.Але якщо кішка кусає свої геніталії, різко нявкає і лиже їх, краще зателефонувати ветеринара, щоб виключити можливі проблеми.
  5. 5 Слідкуйте за ознаками поведінки, що означає проблеми в пологах. Коли наближаються пологи, кішки починають вести себе незвично. Якщо ж кішка явно пригнічена і постійно спить, це може бути ознакою якоїсь проблеми. Зателефонуйте ветеринара, опишіть поведінку своєї кішки і отримаєте від лікаря інструкції про те, що робити далі.