Як дізнатися, чи є у вас внутрішній геморой

Автор: Alice Brown
Дата Створення: 24 Травень 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
Геморрой - причины, симптомы, стадии и виды геморроя.
Відеоролик: Геморрой - причины, симптомы, стадии и виды геморроя.

Зміст

Геморой розвивається внаслідок збільшення вен, розташованих усередині і зовні анального отвору. Відня збільшуються при підвищенні тиску в венах таза і прямої кишки, що тісно пов'язано з запорами, діареєю і зусиллями при дефекації. Внутрішній геморой складно самостійно діагностувати, однак існують деякі ознаки і симптоми.

кроки

Частина 1 з 2: Симптоми геморою

  1. 1 Звертайте увагу на кровотечі під час дефекації. Виявити кров можна на туалетному папері або в унітазі. Це найбільш поширений симптом внутрішнього геморою.
    • Кров або слиз в калі може бути ознакою та інших захворювань, наприклад, колоректального раку, раку прямої кишки, а не тільки геморою. При появі таких симптомів обов'язково зверніться до лікаря.
  2. 2 Звертайте увагу на відчуття повноти в прямій кишці після дефекації. Більшість людей з внутрішнім гемороєм описують відчуття незакінченої дефекації. Це пов'язано з набуханням гемороїдальних вен, відчутних як кал в анус.
  3. 3 Пам'ятайте, що внутрішній геморой може виходити назовні. Ви можете виявити випадання вузлів із прямої кишки. Це буде рожева маса, яка випирає з заднього проходу. Таке явище називається пролапсом, і воно часто призводить до виходу кишкового вмісту.Пролапс викликає дискомфорт, але не біль.
    • Внутрішній геморой не завдає болю, оскільки в венах немає нервових закінчень.
  4. 4 Будьте особливо уважні до ознак геморою, якщо маєте хоча б один фактор ризику. Геморой виникає не тільки коли ви сильно тужітесь під час дефекації, але і внаслідок ожиріння, підйому важких речей і вагітності. Під час вагітності геморой виникає через збільшення навантаження і підвищення тиску в венах в нижній частині тіла.
  5. 5 Лікування початкових стадій геморою будинку. Найчастіше внутрішній геморой може бути вилікуваний в домашніх умовах. Для цього достатньо лише збільшити кількість клітковини в раціоні харчування та пити більше води. Все це розм'якшує стілець, полегшуючи дефекацію. Завдяки цьому знижується внутрішній тиск, який є головною причиною геморою.
    • Їжте більше їжі, багатої на клітковину, або приймайте спеціальні добавки з клітковиною. Дотримуйтесь інструкції на упаковці при використанні добавок з клітковиною.
    • Пийте достатню кількість води, щоб запобігти зневоднення і розм'якшити стілець. Необхідно випивати близько 6-8 повних склянок води в день.

Частина 2 з 2: Медична допомога

  1. 1 Зверніться до лікаря, якщо у вас геморой. Зверніться до лікаря, якщо ви підозрюєте внутрішній геморой і не відчуваєте полегшення навіть після зміни раціону харчування на декілька днів (збільшивши кількість клітковини і води). Лікар визначить наявність гемороїдальних вузлів або інших захворювань.
    • Підготуйтеся до обстеження: складіть перелік симптомів і складіть список питань лікаря про методи розм'якшення стільця.
    • Зазвичай внутрішній геморой не викликає хворобливих відчуттів, і виявити його можна тільки при появі крапель крові в калі або в анус.
  2. 2 Пройдіть медичне обстеження. Завдяки ректальному обстеження лікар визначить наявність внутрішнього або зовнішнього геморою. Лікарю потрібно оглянути область ануса, завдяки чому він визначить тяжкість геморою.
    • Лікар проведе ректальне дослідження. Під час процедури лікар одягне рукавички і обстежує пряму кишку.
  3. 3 Будьте готові до поглибленого аналізу. Якщо ректальні кровотеча не викликане гемороєм, лікар порекомендує провести додаткові дослідження, наприклад, ректороманоскопию або колоноскопію. Такі дослідження необхідні, оскільки ректальні кровотеча може бути симптомом раку кишечника.
    • Ректороманоскопія - це дослідження, при якому лікар оглядає пряму кишку і частина ободової кишечника. Під час колоноскопії проводиться огляд прямої кишки і всієї ободової. Обидва види обстежень припускають введення ендоскопа в анус.
    • Для діагностування внутрішнього геморою досить аноскопии і ендоскопії. Під час аноскопии лікар вводить в пряму кишку тонку трубочку з підсвічуванням. Ендоскопія проводиться аналогічно, однак трубочка з підсвічуванням вводиться глибше, в пряму або ободочную кишку.
  4. 4 Пройдіть курс лікування. Лікування внутрішнього геморою може бути дискомфортним, але не болючим. Для лікування внутрішнього геморою використовують такі процедури:
    • Лігування - затягування ниткою підстава гемороїдального вузла для припинення кровотоку.
    • Ін'єкція хімічного розчину в гемороїдальних вузол для його зменшення.
    • Припікання - термічний вплив на гемороїдальних вузол.
    • Геморроїдектомія - хірургічне видалення гемороїдального вузла.