Як дізнатися стать цуценя

Автор: Bobbie Johnson
Дата Створення: 1 Квітень 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
Как определить пол щенка видео инструкция
Відеоролик: Как определить пол щенка видео инструкция

Зміст

Пол цуценя цілком очевидний, якщо знати кілька анатомічних особливостей собак. Звертайтеся з цуценям ніжно і акуратно. По можливості, дочекайтеся, поки цуценяті виповниться 3-4 тижні, перш ніж спробувати дізнатися його стать. Якщо в той час, поки собака-мама ще не встигла прив'язатися до цуценяти, брати його на руки занадто часто, то собака може просто відмовитися від цуценя.

кроки

Частина 1 з 2: Як поводитися з цуценям?

  1. 1 Піднімайте щеняти ніжно. Новонароджені і маленькі цуценята дуже слабкі. З обережністю беріть їх на руки. Цуценята погано бачать і чують, поки їм не виповниться кілька тижнів, тому, якщо підняти або взяти їх на руки, вони можуть почати нервувати і вередувати.
    • ніколи Не підіймайте ви цуценя за хвіст! Коли берете цуценя на руки, постарайтеся просунути долоні під тіло цуценя якнайдалі, щоб забезпечити йому надійну опору.
    • У перші два тижні після народження цуценят їх слід брати на руки як можна рідше. Якщо ви будете няньчити їх занадто довго і часто, собака-мама може рознервувався і нашкодити дитинчат.
    • Якщо це можливо, дочекайтеся, поки цуценятам виповниться принаймні 3-4 тижні, перш ніж спробуєте визначити їхню стать. До цього часу у них з матір'ю виникне необхідний зв'язок, а самі вони встигнуть зміцніти фізично.
  2. 2 Тримайте цуценя в двох долонях, складених чашечкою. Покладіть цуценя спинкою на долоні, лапками догори. Обов'язково підтримуйте долонями тіло цуценя цілком, щоб не перенапружувати його хребет. Ніколи не стискайте цуценя!
    • Буде простіше, якщо ви попросите кого-то потримати цуценя, поки самі будете його оглядати.
    • Також ви можете покласти цуценя спинкою на стіл, застелений теплим рушником: це допоможе цуценяті не замерзнути.
  3. 3 Проводьте огляд швидко. Новонароджені щенята не можуть підтримувати необхідну температуру тіла протягом кількох тижнів після народження і запросто можуть переохолодитися. Забрати цуценя від матері можна лише при необхідності і на нетривалий час. Брати на руки цуценя слід на час не довше ніж 5-10 хвилин.
    • Покладіть в лежанку для цуценят електроковдра або пляшку гарячої води, обгорнуту рушником, щоб тримати їх в теплі.
  4. 4 Слідкуйте за поведінкою цуценят. Якщо цуценята подають будь-які ознаки занепокоєння, наприклад, якщо вони повискують або занадто багато крутяться, негайно покладіть цуценя назад до матері. Мама-собака теж може нервувати, якщо не звикла до того, що ви берете на руки її цуценят. Якщо ви помітили, що собака турбується (наприклад, гавкає на вас), покладіть цуценя назад до неї.

Частина 2 з 2: Як визначити стать цуценя?

  1. 1 Огляньте живіт цуценя. Швидше за все, ви легко помітите пупок або невеликий рубчик. Пупок зазвичай розташований майже в центрі живота, прямо під грудною кліткою. Якщо щеня народився всього кілька днів тому, у нього все ще може залишатися шматочок пуповини. Як тільки пуповина підсохне і відпаде (це повинно відбутися протягом декількох днів), на животі цуценя залишиться лише невеликий шрам. Колір шраму трохи яскравіше, ніж у навколишньої шкіри, і сама шкіра на дотик здається товстіший.
  2. 2 Огляньте область під пупком або рубчиком. Якщо щеня - хлопчик, там буде ще одне невелике видатне місце, схоже на пупиришек на шкірі, на відстані приблизно 2,5 см під пупком. Це крайня плоть пеніса цуценя, в якій повинно бути видимим невеликий отвір по центру.
    • Навколо крайньої плоті (або навіть на ній) може рости тонкий пушок.
    • Не намагайтеся оголити пеніс цуценя або відсунути крайню плоть, поки їй не виповниться хоча б 6 місяців. Справа в тому, що у собак є так звана "пенісной кістка" (бакулюм). Ви можете пошкодити сам пеніс або пенісной кістка, якщо спробуєте відсунути крайню плоть у маленького цуценя чоловічої статі.
  3. 3 Перевірте, чи є у цуценяти яєчка. У цуценят-хлопчиків обов'язково є яєчка, але ви можете і не намацати їх, поки цуценяті не виповниться 8 тижнів. Якщо вам і вдасться виявити яєчка, то вони будуть розташовані високо між задніх лап цуценя.
    • Залежно від розміру вашого цуценя, його яєчка за величиною можуть варіюватися в межах розміру великого бобу квасолі. До 8 тижнів життя цуценя яєчка зазвичай ховаються в мошонці, схожою на мішечок.
  4. 4 Обережно обмацайте живіт цуценя. На відміну від хлопчиків, у дівчаток животики більш гладкі на дотик (виділяється лише пупок). У дівчаток немає крайньої плоті.
  5. 5 Огляньте область під хвостом. Анус цуценя розташований прямо під хвостом. Якщо щеня - хлопчик, то ви побачите тільки анус, а якщо дівчинка, то ви виявите також злегка видатні складочки шкіри відразу під анусом - вульву.
    • Вульва цуценя жіночої статі маленька за розміром і схожа за формою на листочок, який ділить вертикально навпіл щілинки. Зазвичай вульва розташована прямо між задніх лап цуценя. Тут так само, як і у хлопчиків, може рости тонкий пушок.
  6. 6 Не звертайте уваги на соски. Так само, як і у людей і інших ссавців, у собак обох статей є соски, тому їх наявність вам не допоможе визначити стать цуценя.
  7. 7 Порадьтеся з ветеринаром. Всім цуценятам ставлять перші щеплення десь о шостій місяців. Якщо ви так і не змогли зрозуміти, якої статі ваш щеня, ветеринар допоможе вам з'ясувати це під час чергового огляду.

Поради

  • Хороший спосіб виявити крайню плоть - це провести пальцем уздовж по животу цуценя. Якщо на животі намацується дві "кнопочки" одна під інший, то щеня - хлопчик. Якщо ж така нерівність тільки одна (пупок), то щеня - дівчинка.
  • Вам буде простіше оглянути цуценя, якщо хтось інший його потримає. У цьому випадку переконайтеся, що все тіло цуценя лежить на долонях.

попередження

  • Собака може відмовитися від свого цуценя, якщо брати його на руки в перші кілька тижнів життя занадто часто. Не чіпайте цуценят, якщо в цьому немає особливої ​​необхідності.

Схожі статті

  • Як розводити собак
  • Як визначити вік собаки по зубам
  • Як визначити стать кошеня
  • Як правильно брати таксу на руки
  • Як переконати батьків завести собаку
  • Як доглядати за німецькою вівчаркою
  • Як сподобатися собаці
  • Як навчити охоронну собаку
  • Як піклуватися про лабрадор ретривер