Як вести себе на похоронах

Автор: Alice Brown
Дата Створення: 27 Травень 2021
Дата Оновлення: 25 Червень 2024
Anonim
Как вести СЕБЯ НА ПОХОРОНАХ.  ТРАДИЦИИ, которые нужно соблюдать
Відеоролик: Как вести СЕБЯ НА ПОХОРОНАХ. ТРАДИЦИИ, которые нужно соблюдать

Зміст

Як правило, похорони проходять на другий день після смерті людини. Якщо ви відвідуєте похорон в перший раз або давно не були присутні на такому заході, познайомтеся з цією статтею. Прочитавши її, ви дізнаєтеся загальні правила і норми поведінки на похоронах. Обов'язково прийдіть на похорон вчасно. Підберіть відповідний одяг. Як правило, на похорон ходять в одязі темних кольорів. Також не забудьте висловити співчуття родичам померлого. Крім того, на похоронах можуть проводитися різні релігійні обряди. Дізнайтеся заздалегідь, які будуть проводитися обряди, щоб підготуватися і відчувати себе більш невимушено.

кроки

Метод 1 з 3: Прибуття на похорон

  1. 1 одягніться консервативно. Розглядаючи питання про те, як одягатися на похорон, в першу чергу слід відзначити, що необхідно віддати перевагу консервативні наряди. Не носіть одяг яскравих кольорів. Крім того, уникайте мішкуватих предметів одягу.Також не варто надягати на похорон короткі спідниці або плаття. Вам необов'язково приходити в одязі чорного кольору. Однак вибирайте одяг більш темних тонів, наприклад, синього, сірого або зеленого. На похорон, як правило, одягаються більш офіційно, слідуючи діловому стилю.
  2. 2 Приходьте раніше. Постарайтеся прийти на похорон на 10 хвилин раніше. Завдяки цьому ви зможете зайняти зручне місце. Якщо на похоронах передбачена реєстрація гостей, обов'язково вкажіть своє ім'я та прізвище; Ви можете вказати, ким доводиться вам померлий, наприклад, одним, знайомим, колегою.
  3. 3 Не сідайте на місця в передніх рядах. Як правило, ці місця призначені для родичів і близьких друзів. Якщо ви не є близьким другом або родичем, вибирайте місця, розташовані посередині або ззаду.

Метод 2 з 3: Як поводитися під час похорону

  1. 1 Вимкніть пристрої, які можуть вас відволікати під час похорону. Якщо можливо, вимкніть телефон. Якщо немає, тримайте його в сумці або кишені. Ви відчуєте збентеження, якщо телефон задзвонить в самий невідповідний момент.
    • Під час похорону не варто спілкуватися в соціальних мережах, таких як Instagram, Twitter, Facebook або Snapchat. Така поведінка вважається поганим тоном.
    • Фотозйомка на похоронах, як правило, заборонена. Однак ви можете уточнити це питання у організатора похорону.
  2. 2 Висловіть свої щирі співчуття рідним померлого людини. Як правило, на похоронах кожен, хто прийде висловлює співчуття близьким людям померлого. Висловити співчуття можна різними способами. Наприклад, можна відправити або принести на похорон квіти або сказати кілька добрих слів про померлого. Головне, ведіть себе спокійно і не робіть нічого зайвого.
    • Перш ніж купувати на похорон квіти, дізнайтеся у членів сім'ї або організатора похорону, чи доречно це.
    • Висловіть співчуття, сказавши: «Я дуже шкодую про те, що трапилося» або «Я буду завжди поруч, якщо вам щось знадобиться». Якщо вам здається, що слів мало, обійміть людини, який втратив близьку або надішліть йому листівку зі словами розради.
  3. 3 Чи не стримуйте сліз. Якщо ви відчуваєте, що не можете стримати сльози, плачте. Цілком доречно плакати на похоронах. Сльози - це нормальна реакція на горі. Однак якщо ви відчуваєте, що вам не вдається взяти себе в руки, вибачитеся і постарайтеся трохи заспокоїтися.
  4. 4 Слухайте жалобну промову. Звичайно, не на всіх похоронах вимовляється траурна мова. Наприклад, в деяких конфесіях не прийнято вимовляти жалобну промову на похоронах. Однак якщо ви перебуваєте на похоронах, де передбачено проголошення такої мови, уважно слухайте її. Тим самим ви проявите свою повагу. Якщо ви будете відволікатися під час жалобній промові, близькі померлого людини можуть образитися на вас.
    • Всім відомо, що на похоронах не можна сміятися. Сміх буде виправданий, якщо в жалобній промові згадується щось смішне, пов'язане з життям померлого. Спостерігайте за родичами померлого і дотримуйтесь їх приклад.
  5. 5 Дивіться на померлого тільки в тому випадку, якщо ви можете впоратися зі своїми почуттями та емоціями. На деяких похоронах труну відкритий, і всі, хто прийшов можуть бачити померлої людини. Якщо вам складно, ви можете не підходити до гробу близько. Якщо ви хочете підійти до відкритого гробу, але вам здається, що ви не впораєтеся зі своїми емоціями, попросіть когось підійти разом з вами.

Метод 3 з 3: Відвідування релігійної похоронної церемонії

  1. 1 Дізнайтеся заздалегідь про те, які релігійні обряди можуть проводитися на похоронах. У деяких випадках людина може виявитися на релігійному похоронної церемонії, навіть не маючи уявлення про те, які обряди проводитимуться під час церемонії. Щоб уникнути незручних ситуацій, проведіть невелике дослідження, пов'язане з майбутнім відвідуванням таких похорону. Наприклад, у євреїв не прийнято покладати на могилу квіти або вінки. У католиків прийнято відправляти запрошення на месу.
  2. 2 Робіть те, що роблять інші. Якщо ви не знаєте, як себе вести, спостерігайте за іншими і робіть те ж саме, що й вони, а вставайте і сідайте, коли інші це роблять. Вам буде легше, якщо ви сядете ззаду. У вас буде можливість спостерігати за іншими і наслідувати їх приклад.
  3. 3 Чи не поступається своїми релігійними поглядами. Пам'ятайте, що вам не слід робити те, що суперечить вашим переконанням. Якщо ви присутні на похоронах, на яких проводяться релігійні обряди, виконання яких не доречно для вас, ви можете відмовитися робити це. Наприклад, якщо вимовляється молитва або виконується пісня, можна просто опустити голову. Тим самим ви проявите свою повагу до присутніх.

Поради

  • Якщо ви плануєте брати з собою на похорон дітей, підготуйте їх емоційно до майбутньої події. Розкажіть їм про те, що буде відбуватися на похоронах. Однак якщо ваші діти ще зовсім маленькі, попросіть когось із близьких доглянути за ними. Не варто їх брати з собою на похорон.