Як вилікувати великий пухир

Автор: Helen Garcia
Дата Створення: 16 Квітень 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
Как правильно лечить насморк взрослым и детям
Відеоролик: Как правильно лечить насморк взрослым и детям

Зміст

Пухирі - це заповнені рідиною мішки на поверхні шкіри, які утворюються в результаті тертя або опіків. Найчастіше вони бувають на руках і ногах.Хоча більшість пухирів проходять самі по собі без спеціального лікування, більші, більш хворобливі пухирі, можливо, буде потрібно трохи підлікувати. На щастя, є багато способів лікування великих пухирів в домашніх умовах, а також запобігання появи і розвитку нових. У частині 1 ви дізнаєтеся про лікування в домашніх умовах; перейдіть до частини 2, щоб ознайомитися з домашніми засобами; і читайте частину 3, щоб дізнатися, як запобігти появі пухирів в майбутньому.

кроки

Частина 1 з 3: Лікування пухирів

  1. 1 Залиште пухир недоторканим, якщо він не болить. Більшість пухирів пройдуть природним чином, без необхідності видавлювати рідина. Це тому, що незаймана шкіра, що покриває міхур утворює захисний бар'єр, який захищає від інфекції. Через пару днів тіло почне поглинати рідину, що міститься в міхурі (відому як сироватка), і пухир зникне. Це кращий варіант, якщо міхур не болить, тому що це зводить до мінімуму ризик зараження інфекцією.
    • Якщо пухир утворився на руці або десь, де він не буде піддаватися подальшому тертю, ви можете залишити його відкритим, так як повітря допоможе організму залікувати його. Якщо він у вас на нозі, ви можете пов'язати його марлею або лейкопластиром, який захистить пухир і, в той же час, дозволить йому дихати.
    • Якщо пухир лопається сам, дайте рідини стекти, очистіть поверхню, а потім перев'яжіть сухий, стерильною пов'язкою, поки той не вилікується. Це допоможе запобігти інфікуванню.
  2. 2 Видавіть рідина з пухиря, якщо він болить. Хоча лікарі рекомендують не проколювати пухир, якщо можливо, в деяких випадках все ж необхідно видавити рідина, особливо якщо сильно болить або тисне. Наприклад, бігунам, які беруть участь в змаганнях, може знадобитися видавити рідина з великого міхура на підошві ноги, якщо вони мають змагання. Якщо вам потрібно видавити рідина з пухиря, важливо виконати процедуру правильно, щоб запобігти інфікуванню.
  3. 3 Промийте поверхню милом і водою. Перше, що вам потрібно зробити, це промити шкіру на пухирі і навколо нього теплою водою і милом. Будь-яке мило підійде, але антибактеріальну краще. Це допоможе видалити піт і бруд з поверхні шкіри перед тим, як приступити до витискування рідини.
  4. 4 М'яко протріть пухир йодом або спиртом. Змочіть шматочок вати або тампон йодом або спиртом і обробіть шкіру на пухирі і навколо нього. Це повністю простерилизуйте шкіру.
  5. 5 Простерилизуйте голку. Візьміть чисту, гостру голку і простерилизуйте її, використовуючи один з наступних методів: протріть невеликою кількістю спирту; облийте окропом; потримайте над відкритим вогнем, поки вона не засвітиться помаранчевим.
  6. 6 Проколіть пухир. Використовуйте стерилізовану голку, щоб проколоти міхур в декількох місцях по краях. Використовуйте чистий шматок марлі або тканини, щоб м'яко стиснути міхур, дозволяючи рідини стекти. Не обривати в'ялу шкіру, що прикриває пухир, так як це допоможе захистити його.
  7. 7 Нанесіть антибактеріальну мазь. Після того, як вся рідина стече, нанесіть трохи антибактеріальної мазі або крему на пухир. Підійде будь-який засіб, яке відпускається без рецепта: Неоспорін, Поліміксин Б або Бацітарцін. Мазь допоможе вбити бактерії навколо пухиря і запобігти інфікуванню, а також не дасть пов'язці прилипнути до відмерлої шкіри.
  8. 8 Чи не занадто туго обв'яжіть марлевою пов'язкою або бинтом пухир. Застосувавши мазь, обв'яжіть осушене пухир невеликий марлевою пов'язкою або прикладіть пластир на основі гелю. Це запобігатиме потраплянню бруду або бактерій на відкритий пухир, а також забезпечить комфорт при ходьбі або бігу, якщо пухир на нозі. Ви повинні прикладати новий пластир кожен день, особливо якщо старий стане мокрим або брудним.
  9. 9 Ображати отмершую шкіру і накладіть свіжу пов'язку. Через два або три дні зніміть пов'язку і використовуйте простерилізовані ножиці, щоб обрізати вільну, мертву шкіру.Не намагайтеся відшарувати шкіру, яка ще тримається. Очистіть поверхню шкіри знову, нанесіть більше мазі і обв'яжіть чистою пов'язкою. Пухир повинен повністю зажити протягом трьох-семи днів.
  10. 10 Зверніться до лікаря, якщо ви помітили будь-які ознаки інфекції. У деяких випадках інфекція все одно розвинеться, незважаючи на всі зусилля з профілактики. Якщо це станеться, то ви повинні негайно звернутися до лікаря. Він / вона може призначити сильний місцевий або оральний антибіотик, щоб вилікувати інфекцію. Ознаки інфекції: почервоніння шкіри і набряк навколо пухиря, скупчення гною, червоні смуги на шкірі і жар.

Частина 2 з 3: Застосування домашніх засобів

  1. 1 Прикладіть масло чайного дерева. Масло чайного дерева - це натуральне ефірне масло з ефективними антибактеріальними властивостями. Це також в'яжучий засіб, тобто воно може допомогти висушити пухир. Використовуйте ватяну паличку, щоб нанести трохи олії на осушене або розкритий пухир один раз в день, перед накладенням свіжої пов'язки.
  2. 2 Використовуйте яблучний оцет. Застосування оцту є традиційним домашнім засобом для лікування багатьох незначних недуг, в тому числі пухирів. Його, завдяки антибактеріальним властивостям, можна використовувати, щоб запобігти зараженню інфекцією. Яблучний оцет може сильно палити, так що розбавте його наполовину водою перед нанесенням ватною паличкою.
  3. 3 Спробуйте алое вера. Алое віра - це рослина, сік якого має заспокійливі і цілющими властивостями. Це природне протизапальну і зволожуючий засіб, що робить його відмінним вибором для лікування пухирів, викликаних опіками. Для використання відірвіть лист від рослини і протріть прозорим, гелеподібним соком навколо пухиря. Це особливо корисно, як тільки з'явився пухир, так як процедура прискорить процес загоєння.
  4. 4 Змочіть зеленим чаєм. Зелений чай володіє природними протизапальними властивостями, тому змочування шкіри в мисці або ванні з охолодженим зеленим чаєм заспокоїть опухлу або запалену шкіру навколо пухиря.
  5. 5 Використовуйте вітамін Е. Вітамін Е допомагає шкірі гоїтися швидше і запобігає утворенню рубців. Він продається в аптеці у вигляді масла або крему. Просто наносите невелику кількість на пухирі щодня для прискорення загоєння.
  6. 6 Зробіть компрес з ромашки. Ромашка має заспокійливі властивості і може допомогти зняти біль від опухлих пухирів. Зробіть чашку міцного ромашкового чаю і дайте йому настоятися протягом п'яти-шести хвилин. Як тільки він злегка охолоне, опустіть чисту ганчірку в чай, дайте їй просочитися, і відіжміть зайву рідину. Накладіть теплий компрес на пухир і тримайте близько 10 хвилин, поки біль вщухне.
  7. 7 Змочіть розчином англійської солі. Англійська сіль допомагає підсушити непроколотую пухир і сприяє тому, щоб рідина висохла. Просто розчиніть трохи солі в гарячій ванні і змочіть пухир. Будьте обережні: як тільки пухир лопне, сіль пектиме.

Частина 3 з 3: Усунення пухирів

  1. 1 Вибирайте взуття, добре підходить за розміром. Багато пухирі з'являються через тертя, викликаного погано сидить взуттям. У міру того, як взуття треться і ковзає на нозі, вона тягне шкіру назад і вперед, в результаті чого зовнішній шар шкіри відділяється від внутрішнього шару, створюючи мішок, який стає пухирі. Щоб цього не відбувалося, вибирайте якісне взуття, яка підходить ідеально і дозволяє ногам дихати.
    • Якщо ви бігун, врахуйте варіант походу в спеціалізований спортивний магазин, де професіонал зможе переконатися, що ви носите взуття, яка підходить якнайкраще.
  2. 2 Носіть правильно підібрані шкарпетки. Шкарпетки дуже важливі, коли справа доходить до профілактики пухирів, так як вони мінімізують вологу (яка сприяє утворенню бульбашок) і зменшують тертя. Одягайте капронові шкарпетки поверх бавовняних, так як вони забезпечують повітропроникність.Інший тип шкарпеток, які перебувають частково з вовни - ще один хороший варіант, так як вони відштовхують вологу від ніг.
    • Для бігунів також існують спеціальні спортивні шкарпетки, в яких передбачені м'які частини для місць, найбільш схильних до пухирі.
  3. 3 Використовуйте засоби, що зменшують тертя. Є багато бюджетних коштів, якими можна обробляти ноги перед ходьбою або бігом для зменшення тертя і накопичення вологи. Спробуйте використовувати порошок для ніг, яким обробляють шкарпетки перш, ніж надіти, щоб зберегти ноги сухими, або крем, з яким шкарпетки або черевики ковзають по шкірі, не викликаючи тертя.
  4. 4 Одягайте рукавички. Пухирі часто з'являються на руках в результаті ручної праці, наприклад, з використанням інструментів або лопати, або садівництва. Ви можете уникнути появи таких пухирів, якщо надягати захисні рукавички при виконанні такої роботи.
  5. 5 Користуйтеся сонцезахисним кремом. Бульбашки можуть легко утворитися на засмаглій шкірі. Кращий спосіб запобігти їх появі - перш за все, запобігти надмірний засмага шкіри, надягаючи світлий одяг з довгими рукавами і користуючись сонцезахисним кремом з високим ступенем захисту від ультрафіолету. Якщо ви все-таки обгоріли, ви можете запобігти появі пухирів, застосувавши зволожуючий крем, засіб для догляду за шкірою після засмаги і каламіновий лосьйони.
  6. 6 Будьте обережні з високими температурами і хімікатами. Пухирі можуть утворюватися внаслідок опіків гарячою водою, парою, сухим теплом або хімікатами, так що ви повинні прийняти відповідні запобіжні заходи при поводженні з гарячими предметами, такими як чайники або печі, або при використанні хімічних речовин, таких як відбілювач.

Поради

  • Не піддавайтеся спокусі обірвати шкіру з пухиря або подряпати її, так як це тільки викличе подальше роздратування.
  • Переконайтеся, що ви торкаєтеся до пухирю тільки стерилізованими інструментами. В іншому випадку, ви можете заразити поверхню шкіри мікробами і чужорідними бактеріями.
  • Якщо є бульбашки, ви можете використовувати протигрибковий крем (наприклад, Лотрамін), щоб підсушити поверхню.

попередження

  • Якщо з пухиря НЕ сочиться нічого, крім прозорої рідини, негайно зверніться до лікаря. Дуже серйозні інфекції можуть початися з маленького пухиря.
  • Чи не тріть і не обривати шкіру, не тріть пухир, так як це може занести інфекцію.
  • Не використовуйте на хворе місце вітаміном Е, поки воно не заживе. Він стимулює вироблення колагену; це відмінно підходить для лікування шрамів, але насправді уповільнює процес загоєння.
  • Ніколи не проколюйте пухир, заповнений кров'ю. Зверніться до лікаря.
  • Пухирі від опіків більш схильні до потрапляння інфекції.