Як вилікувати інфекцію пальця на нозі

Автор: Carl Weaver
Дата Створення: 27 Лютий 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
Панариций. Дергает и болит палец. Опух и покраснел. Что делать, куда обращаться?
Відеоролик: Панариций. Дергает и болит палец. Опух и покраснел. Что делать, куда обращаться?

Зміст

Інфекція пальця ноги може бути викликана різними станами: від легкої інфекцією врослого нігтя пальця стопи або грибка нігтя до більш важкої інфекції шкіри (абсцес або флегмона). Інфекція пальця ноги може посилитися і перерости в інфекцію суглобів або кісток. Хоча поверхневі інфекції, як правило, відносно прості в лікуванні і їх можна лікувати вдома, більш важкі форми інфекції потребують медичної допомоги. Навчіться відрізняти легку інфекцію від важкої, яку слід показати лікарю, щоб він переконався, що вона не призведе до ускладнень і не пошириться далі.

кроки

Метод 1 з 3: Оцінка стану інфекції пальця ноги

  1. 1 Оцініть симптоми. Іноді важко зрозуміти, яка у вас інфекція і наскільки вона серйозна.Це може бути звичайний врослий ніготь на пальці ноги або важча форма інфекції, яка може поширитися на інші ділянки тіла. Щоб зрозуміти різницю, необхідно оцінити свої симптоми.
    • До ознак і симптомів легкої інфекції відносяться: біль і / або больові відчуття при торканні, набряк, почервоніння і місцеве підвищення температури.
    • До ознак і симптомів більш важкої форми інфекції належать: освіта гнійного виділення, червоні смуги, які виходять від рани, і підвищення температури.
  2. 2 Зверніться за медичною допомогою, якщо у вас спостерігаються симптоми важкої інфекції. Повторимося, що до таких симптомів належать гнійні виділення, червоні смуги, що йдуть від рани, і підвищена температура. Якщо у вас виникнуть ці симптоми, негайно зверніться за допомогою до лікаря.
    • Важка інфекція може перейти від пальця на інші ділянки тіла. Дуже важка інфекція може навіть привести ваш організм в шоковий стан і поставити під загрозу ваше життя. Саме через це дуже важливо, щоб важка інфекція якомога швидше була оглянута лікарем.
  3. 3 Вирішіть, чи можна вилікувати будинку поверхневу інфекцію пальця ноги. Якщо у вас не спостерігаються симптоми важкої інфекції, а лише невеликий дискомфорт, то таку інфекцію можна вилікувати на дому. Як і інші види легких травм, інфекцію можна вилікувати шляхом промивання рани, нанесення антибіотика і перев'язки рани на кілька днів. Якщо інфекція і правда легка, тоді спробуйте вилікувати її вищезгаданими способами.
    • Якщо ви ретельно вичистили рану, перев'язали її, завдали хороший антибіотик, тримали в чистоті, а вона все одно болить або біль і запалення стали гірше, значить, прийшов час, щоб інфекцію оглянув лікар.
    • Навіть якщо інфекція легка і не несе великого ризику для вашого здоров'я, краще все одно записатися на прийом до лікаря, щоб він її оглянув. Вирішуйте самі, але краще все ж перестрахуватися.

Метод 2 з 3: Отримання медичної допомоги

  1. 1 Дотримуйтесь приписами лікаря щодо лікування легкої інфекції. Залежно від причини інфекції, лікування може бути різним. Лікар може призначити вам пероральні або місцеві антибіотики, але, швидше за все, просто порадить замочувати палець на 15 хвилин в розчині теплої води і рідкого антибактеріального мила (співвідношенням 1: 1) три-чотири рази на день і тримати рану чистоті.
    • Замочування допоможе пом'якшити шкіру, щоб інфекція «досягла своєї критичної точки».
    • При грибкової інфекції пальця ноги лікар може призначити пероральний протигрибковий ліки або рецептурний протигрибковий лак для нігтів.
  2. 2 Отримайте медичну допомогу при важкій формі інфекції. Якщо інфекція глибока і важка, лікар може запропонувати вилікувати її невеликої хірургічної процедурою. Тобто швидкий хірургічний дренаж, який зазвичай застосовують при абсцесах.
    • Лікар спочатку вколет в палець лідокаїн, щоб той занімів, а потім розкриє місце інфекції скальпелем і дозволить гною витекти. Потім, в залежності від глибини проникнення інфекції, в рану поміщається влагоотводящие матеріал, щоб посилити дренаж.
    • Потім рану забинтовують. Через 24-48 годин перев'язувальний матеріал знімають, рану оглядають і знову бинтують.
    • Пацієнту також можуть дати пероральні антибіотики.
  3. 3 Приймайте ліки для лікування поверхневої інфекції. Поверхневі інфекції пальця ноги можна вилікувати кількома способами. До них відносяться:
    • Замочування. Як і при важкій формі інфекції, лікарі рекомендують робити замочування в розчині води і антибактеріального мила (співвідношенням 1: 1). Замочуйте пальці на 15 хвилин один раз в день.
    • Безрецептурні антибактеріальні креми та мазі для лікування бактеріальних інфекцій. До них відносяться: Поліспорін, неоспорін, бацитрацин або мазь з потрійним антибіотиком.
    • Безрецептурні протигрибкові креми для лікування грибкових інфекцій. До них відносяться: лотрімін, дерман, канестен та інші протигрибкові препарати.

Метод 3 з 3: Домашні засоби

  1. 1 Спробуйте масло чайного дерева. Нанесіть масло чайного дерева прямо на місце з бактеріальної або грибкової інфекцією. Чайне дерево володіє протибактеріальної властивостями і допоможе убити інфекцію.
    • Наприклад, в клінічних дослідженнях було показано, як масло чайного дерева зменшувало інфекцію стопи у спортсменів.
  2. 2 Замочіть палець в яблучному оцті. Робіть замочування кожен день по 15 хвилин. Температура яблучного оцту не має значення. Робіть замочування в такій температурі, в якій вам буде комфортно.
    • Було доведено, що яблучний оцет має протимікробні властивості, частково завдяки своїй кислотності. Сам оцет вже кілька сотень років використовують як засіб проти інфекцій.
  3. 3 Нанесіть на інфекцію часникову пасту. Роздавите два-три зубчики часнику і додайте трохи оливкового або касторової олії, або лісового меду Манука, який також володіє антибактеріальними властивостями. Нанесіть цю пасту на місце інфекції і перев'яжіть його.
    • Намазуйте новий шар пасти кожен день.
    • Часник має природні протимікробні властивості, які допомагають боротися з шкірними інфекціями, наприклад, зі стафілококом.
  4. 4 щодня замочуйте палець в англійській солі. Насипте 100 грам солі в 750 мл теплої води. Замочіть палець в розчині на 15 хвилин або поки вода не охолоне.
    • Високий вміст солі допоможе вбити бактеріальну або грибкову інфекцію.
  5. 5 Вилийте в теплу воду рідина для полоскання рота «Листерин» і замочіть в цьому розчині палець. Змішайте разом рівні частини «Лістерін» і теплої води і кожен день замочуйте палець в цьому розчині. Листерин допоможе при легкої інфекції, так як в ньому міститься ментол, тимол і евкаліптол. Всі ці речовини отримані з різних природних антибіотичних джерел.
    • Якщо у вас грибкова інфекція пальця ноги, замочування в Лістерін і воді (співвідношенням 1: 1) допоможуть впоратися з інфекцією.
  6. 6 Зверніться до лікаря, якщо домашні засоби не допомагають. Зверніться до лікаря за медичною допомогою, якщо через кілька днів домашнього лікування стан інфекції не покращиться або навіть погіршиться. Не примушуйте себе продовжувати лікування, якщо воно не допомагає.