Як вилікувати посічені кінчики волосся

Автор: Ellen Moore
Дата Створення: 19 Січень 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
ИЗБАВЬСЯ ОТ СЕКУЩИХСЯ КОНЧИКОВ РАЗ И НАВСЕГДА БЕЗ НОЖНИЦ!
Відеоролик: ИЗБАВЬСЯ ОТ СЕКУЩИХСЯ КОНЧИКОВ РАЗ И НАВСЕГДА БЕЗ НОЖНИЦ!

Зміст

1 Використовуйте правильний тип шампуню і кондиціонера. Шукайте на етикетці вказівка ​​на те, що це засіб покращує структуру, відновлює, живить або зволожує волосся. Ці шампуні і кондиціонери розроблені для того, щоб забезпечити ваше волосся додатковим зволоженням, протеїнами (білками) і вітамінами, роблячи їх здоровішими і сильніше. Вони не зроблять посічені кінчики знову цілими, але допоможуть впоратися з ними і запобігти подальшому розщеплення по всій довжині волосся.
  • Пам'ятайте, що посічені кінчики відновити не можна. Можна тільки зробити їх менш помітними і вжити заходів, щоб волосся сіклися менше.
  • 2 Робіть маску глибокого дії 2-3 рази на місяць. Вимийте волосся як завжди, але замість звичайного кондиціонера скористайтеся маскою-кондиціонером глибокої дії. Чи не змивайте її відразу; замість цього вичавіть зайву вологу з волосся і надіньте шапочку для душу. Потримайте маску на волоссі 15-20 хвилин, потім сполосніть ноги прохолодною водою. Не тримайте маску занадто довго, інакше містяться в ній протеїни можуть зробити ваше волосся крихкими. Якщо ви не можете знайти маску для волосся спеціально для посічених кінчиків, пошукайте маску, на якій вказано що-небудь на зразок:
    • «Глибоке відновлення»;
    • «Відновлюючий догляд»;
    • «Відновлення структури волосся».
  • 3 Наносите сироватку для волосся на кінчики раз в тиждень. Знайдіть сироватку, яка володіє кондиціонуючими властивостями і додає волоссю блиск. Нанесіть щедре кількість цієї сироватки на пошкоджені посічені кінчики. Покладіть волосся як зазвичай. Сироватка допоможе вилікувати і розгладити посічені кінці. На етикетці сироватки для волосся, що січеться, як правило, зазначено що-небудь на зразок:
    • «Крем для посічених кінчиків»;
    • «Натуральні масла для догляду».
  • 4 Спробуйте бразильське кератіновие випрямлення волосся для відновлення посічених кінчиків. Вам потрібно знайти парікмахерскуій салон з хорошою репутацією, де пропонують цю процедуру. Вона займає близько 10 хвилин і найбільш ефективна відразу після стрижки або підрівнювання волосся. Поєднання кератинового кошти і м'якою гарячої укладки допоможе «запечатати» посічені кінчики на термін до чотирьох тижнів.
    • При цій процедурі кінчики волосся будуть оброблені спеціальним складом і «запечатані». Однак майте на увазі, що вони не відновляться, і ефект буде тільки тимчасовим. Насправді дуже часте кератіновие випрямлення може ще більше зашкодити ваше волосся.
  • Метод 2 з 3: Натуральні засоби і процедури

    1. 1 Нанесіть на волосся 1/2 чайної ложки оливкової олії. Налийте трохи олії в долоні і дбайливо втирайте у волосся, зосередившись на кінчиках і піднімаючись вгору. Чи не змивайте масло, якщо тільки воно не додасть волоссю засмальцьований вид. Якщо у вас немає оливкової олії, можете скористатися наступними варіантами:
      • Масло авокадо має зволожуючі властивості і тому ідеально підходить для сухих і пушістихя волосся.
      • Кетамін трохи підсушує волосся, але також надає їм сили, тому чудово підходить як для жирних, так і для ламких волосся.
      • Кокосове масло надає зволожуючу дію і підходить для всіх типів волосся. Воно зробить волосся м'якими і блискучими.
      • Масло жожоба не ускладнює волосся і ідеально підходить для жирного волосся.
      • Кунжутне масло прекрасно підходить для всіх типів волосся. Воно кондиціонує волосся і надає їм блиск.
    2. 2 Приготуйте масляну маску для волосся. Підігрійте 1 / 4-1 / 2 склянки (60-120 мл) оливкової олії в мікрохвильовій печі; воно повинно бути дуже теплим, але не гарячим. Нанесіть масло на волосся, зосередившись на кінчиках і уникаючи коріння. Надіньте шапочку для душу і потримайте маску на волоссі 20-60 хвилин. Коли час закінчиться, зніміть шапочку і вимийте волосся. Можливо, вам буде потрібно промити волосся кілька разів, щоб повністю змити масло. Якщо у вас дуже ослаблені волосся, можете додати в оливкове масло один з наступних зміцнювальних компонентів:
      • 1 чайна ложка масла ним;
      • 1 чайна ложка гелю алое вера;
      • 4 краплі олії насіння моркви.
    3. 3 Приготуйте живильну маску для волосся з яйця і масел. Змішайте в мисці 2 столові ложки оливкової олії, 1 столову ложку кокосового масла і 1 яйце. Нанесіть суміш на волосся, зосередившись на кінчиках і уникаючи коріння. Одягніть на волосся шапочку для душу і потримайте маску 30 хвилин. Коли час закінчиться, зніміть шапочку і промийте волосся прохолодною водою. Не використовуйте гарячу воду, якщо не хочете, щоб у вас на голові вийшов омлет.
      • Оливкова олія дуже добре зволожує. У ньому також міститься багато жирних кислот, антиоксидантів і вітаміну Е.
      • Кокосове масло не тільки зволожує, але і багате білками і вітамінами E і K, які важливі для збереження волосся сильними і здоровими.
      • Яйце містить вітаміни A, D і E, важливі для здоров'я волосся, а також зволожуючі жирні кислоти і багато білка.
    4. 4 Зробіть зволожуючу маску для волосся з меду і кокосового масла. Змішайте 2 столові ложки рідкого кокосового масла і 1 столову ложку меду. Втирайте суміш в кінчики волосся і залиште на 30-60 хвилин. Можете надіти шапочку для душу, щоб суміш не засохла і не забруднила навколишні предмети і одяг. Коли час закінчиться, вимийте волосся.
      • Кокосове масло містить білки і вітаміни, які важливі для збереження здоров'я і сили волосся. Кокосове масло також дуже добре зволожує волосся.
      • Мед допоможе наситити волосся вологою. Посічені кінчики зазвичай зазвичай утворюються на ламких і сухих волоссі, тому підтримка волосся зволоженими допоможе зробити так, щоб волосся сіклися менше, а стан вже існуючих посічених кінців не погіршувався.
    5. 5 Змішайте авокадо, кілька яєчних білків і оливкове масло для живильної маски. Вам знадобиться 1 авокадо (очищене і з вийнятої кісточкою), 2 столові ложки яєчного білка і 3 столові ложки оливкової олії. Розімніть авокадо з іншими інгредієнтами, поки не отримаєте однорідну кремоподібну масу. Розподіліть суміш по волоссю і надіньте шапочку для душу. Після закінчення 45-60 хвилин зніміть шапочку і вимийте волосся як зазвичай. Не використовуйте занадто гарячу воду, в іншому випадку яйця зваряться прямо у вас на голові.
    6. 6 Приготуйте суміш папайї і йогурту для оздоровчої білкової маски. Вам знадобиться 1 плід папайї (очищений, з вийнятими насінням) і 1/2 склянки (125 г) йогурту без добавок. Змішайте ці два інгредієнти за допомогою блендера до крему, потім розподіліть суміш по волоссю. Надіньте шапочку для душу і залиште маску на волоссі на 45 хвилин. Потім вимийте голову своїм звичайним шампунем.
    7. 7 Використовуйте желатин, щоб приготувати оздоровчу маску для волосся. Для початку вимийте волосся шампунем, потім змішайте 1 склянку (240 мл) води з 1 столовою ложкою звичайного желатину без добавок і 1 чайною ложкою яблучного оцту.Розподіліть суміш по волоссю і залиште на 5 хвилин. Після закінчення часу змийте суміш. Це допоможе зміцнити волосся і запобігти появі посічених кінчиків, а також зробити так, щоб стан вже посекшіхся кінчиків непогіршувався.

    Метод 3 з 3: Догляд за січеться кінцями

    1. 1 Спіть на атласній або шовкової наволочці. Бавовняні і лляні наволочки можуть бути дешевше, але їх шорстка поверхня може чіпляти ваше волосся, погіршуючи стан посічених кінчиків. Подумайте про те, щоб витратитися на атласну або шовкову наволочку.
      • Якщо ви не можете знайти атласну або шовкову наволочку, купите бавовняну наволочку з тканини з високою щільністю, такий як єгипетський хлопок.
    2. 2 Подумайте про те, щоб підстригати волосся раз в 6-8 тижнів. Це допоможе запобігти перетин кінчиків ваших волосся. Якщо у вас вже є посічені кінці, вам знадобиться зістригти близько 3-4 сантиметрів; це допоможе запобігти подальшому розщеплення волосся.
      • Коли посічені кінці будуть під контролем, ви зможете підтримувати волосся здоровими, зістригаючи близько 1,5 см раз в 6-8 тижнів.
      РАДА СПЕЦІАЛІСТА

      Arthur Sebastian


      Професійний перукар Артур Себастьян - власник перукарського салону Arthur Sebastian Hair Salon в Сан-Франциско, Каліфорнія. Працює перукарем більше 20 років, отримав ліцензію косметолога в 1998 році. Переконаний, що успіху в цій справі може домогтися тільки той, хто по-справжньому любить перукарське мистецтво.

      Arthur Sebastian
      Професійний перукар

      Належить регулярно стрижка запобігає перетин волосся. Якщо ваше волосся пошкоджені, кінчики розщеплюються на дві або три частини. Але якщо ви регулярно підстригаєте волосся, вони не доходять до стадії, на якій кінці починають сіктися. Насправді стрижка може допомогти волоссю відрости трохи довше.

    3. 3 Їжте багато білкової їжі.Білки дуже важливі для сильних і здорових волосся. Вони не зможуть склеїти назад розщеплені кінці, але допоможуть зміцнити інші волосся і запобігти подальшому пошкодження. Ось деякі продукти, багаті на білок:
      • квасоля;
      • молочні продукти, такі як сир, молоко і йогурт;
      • яйця;
      • риба і морепродукти, в тому числі палтус, сьомга і тунець;
      • м'ясо, в тому числі курятина, пісна яловичина, індичка, свинина і телятина;
      • горіхи та насіння, такі як фісташки і гарбузове насіння;
      • соєві продукти, такі як тофу і соєве молоко.
    4. 4 Їжте продукти, багаті вітамінами і біотин. Як і білки, вітаміни дуже важливі, щоб зберегти силу і здоров'я волосся, а також запобігти їх подальше пошкодження.
      • Намагайтеся включати в свій раціон цитрусові, брокколі або шпинат - всі вони багаті вітаміном C.
      • Щоб додати в раціон біотину, їжте більше ягід, риби і горіхів.
    5. 5 Захистіть волосся від впливу навколишнього середовища. Це не відновить посічені кінці, але допоможе уникнути подальшого пошкодження. Існують різні способи захисту волосся від факторів навколишнього середовища. Ось що можна зробити для початку:
      • Перед виходом з будинку взимку надягайте шапку і шарф, а влітку - капелюх або інший головний убір. Холодне повітря так само шкідливий, як і палюче сонце. Якщо ви збираєтеся провести довгий час на вулиці в жарку сонячну погоду, варто використовувати спрей для волосся, захищає від ультрафіолетового випромінювання.
      • У басейні надягайте шапочку для плавання, щоб захистити волосся від попадання хлору.
    6. 6 Уникайте засобів для волосся, що містять сульфати, парабени і силікони. Ці компоненти дуже шкідливі для волосся, і вони погіршать стан посічених кінчиків ще більше. Ось чого вам слід уникати і чому:
      • Сульфати, іноді вказуються як сульфіти, - це агресивні миючі речовини, також використовуються в господарських миючих засобах. Завдяки їм шампуні добре піняться, але вони також можуть вимити природний жир з вашого волосся, зробивши їх сухими і ламкими.
      • Силікони - це полімерні матеріали, завдяки якому ваше волосся стає гладкими.На жаль, вони змиваються тільки сульфатами; результатом накопичення силікону можуть стати мляві і тьмяне волосся.
      • Парабени - це консерванти, які можуть викликати рак. Намагайтеся уникати їх.
    7. 7 Не піддавайте волосся агресивному хімічному впливу. Сюди відносяться хімічна завивка, випрямлення і фарбування - всі вони можуть пошкодити волосся. Хімічний вплив послаблює волосся, і вони легше ушкоджуються. Якщо ви все ж вдаєтеся до таких процедур, намагайтеся проводити їх якомога рідше.
      • Шкода можна мінімізувати, вносячи лише невеликі зміни (наприклад, використовуючи засоби відтінків) замість радикальних.
    8. 8 Рідше укладайте волосся за допомогою високих температур і використовуйте термозахисні спреї. По можливості сушіть волосся природним шляхом. Якщо ви все ж використовуєте фен, включайте його на найнижчу потужність. Також намагайтеся не користуватися прасками і плойками для волосся кожен день. Надмірне нагрівання може зробити волосся сухим і ламким, що погіршить стан і без того пошкоджених кінчиків волосся.
      • Завжди використовуйте термозахисний спрей перед випрямленням або завивкою волосся. Це захистить їх і запобіжить сухість і ламкість.
    9. 9 Правильно розчісуйте волосся, щоб не смикати їх. Починайте з кінців і просувайтеся вгору, розчісуючи невеликі пасма за раз. Якщо у вас кучеряве волосся, спробуйте скористатися гребінцем з рідкісними зубцями. Ніколи не розчісуйте ваше волосся прямо від коріння; це може привести до висмикування і випадання волосся, що зможе зробити собі статок ваших кінчиків ще гірше. РАДА СПЕЦІАЛІСТА

      Arthur Sebastian


      Професійний перукар Артур Себастьян - власник перукарського салону Arthur Sebastian Hair Salon в Сан-Франциско, Каліфорнія. Працює перукарем більше 20 років, отримав ліцензію косметолога в 1998 році. Переконаний, що успіху в цій справі може домогтися тільки той, хто по-справжньому любить перукарське мистецтво.

      Arthur Sebastian
      Професійний перукар

      Прагніть не дуже багато користуватися тугими резинками для волосся. Якщо ви користуєтеся гумками, вибирайте більш м'які, які будуть дбайливіше до волосся. Стягнутість і тиск від гумок ушкоджують волосся, і якщо ви кожен раз перетягує волосся гумкою в одному і тому ж місці, гумка перетирає поверхню волосся і ламає їх.

    Поради

    • Коли ви пробуєте нову процедуру або продукт, враховуйте, що вони можуть не спрацювати негайно; постарайтеся використовувати їх кілька разів або аж до двох тижнів. При використанні деяких засобів повинно пройти якийсь час, перш ніж ви побачите результат. Іноді вашому волоссю просто потрібно звикнути до нового засобу.
    • Щоб повністю позбутися посічених кінчиків, вам знадобиться їх зістригти. Недоглянуті посічені кінчики можуть продовжувати розщеплюватися, піднімаючись вгору до коріння і викликаючи все більшу пошкодження.