Як виростити дерево магнолії

Автор: Helen Garcia
Дата Створення: 17 Квітень 2021
Дата Оновлення: 15 Травень 2024
Anonim
Вырастить магнолию ОЧЕНЬ ЛЕГКО!  Самый красивый кустарник наших широт!
Відеоролик: Вырастить магнолию ОЧЕНЬ ЛЕГКО! Самый красивый кустарник наших широт!

Зміст

Дерева магнолії славляться своєю красою. Їх запашні квіти відрізняються великою різноманітністю забарвлень, тому не дивно, що ця рослина користується великою популярністю.Якщо у вашому саду є підходяще місце для дерева, можна приступити до створення прекрасного куточка з самого початку - з посадки насіння. Щоб виростити доросле дерево, потрібні час і терпіння, але кінцевий результат напевно буде коштувати витрачених зусиль.

кроки

Частина 1 з 3: Посадка насіння

  1. 1 Подумайте про клімат, в якому ви живете. Кожній рослині необхідний певний клімат. Хоча деревах магнолії найкраще підходить помірний клімат, вони досить невибагливі. Тим не менш жорсткі температурні умови можуть нашкодити дереву. Інформацію про морозостійкість рослин, а також карти із зображенням різних кліматичних зон можна знайти в інтернеті. Це допоможе вам визначити, наскільки клімат вашій місцевості підходить для вирощування магнолій.
    • Деякі великі види дерев магнолії можуть вирости до висоти 12-20 метрів.
    • Різних видів дерев магнолії може підходити різний клімат. Незважаючи на те що зазвичай для дерев магнолії оптимальний помірний клімат, деякі види, наприклад магнолія великоквіткова, можуть постраждати, якщо температура опуститься нижче -5 ° C. Шкідливий вплив низьких температур можна пом'якшити, якщо посадити дерево в тихому безвітряному місці.
    • Слід також врахувати час року. Найкраще висаджувати дерева магнолії ранньою весною. У цьому випадку рослини зможуть перенести більшість сезонних змін протягом першого року свого життя.
    • Шкода від суворої погоди можна знизити, якщо посадити дерево в захищеному від вітру місці. Спробуйте посадити дерево в тихому місці (наприклад, за огорожею), щоб захистити його в перші роки життя, коли воно найбільш вразливе.
  2. 2 Виберіть місце з достатнім сонячним освітленням. Дерева магнолії люблять яскраве сонце, хоча їм може бракувати і легкої тіні. Проте, якщо ви живете в сухому кліматі, можливо, варто посадити дерево в злегка затіненому місці, щоб тінь захищала грунт від надмірної сухості. Взагалі кажучи, краще знайти місце, яке хоча б частину дня висвітлюється сонцем. Крім того, буде потрібно достатня площа, щоб дерево могло безперешкодно досягти своєї природної висоти. Це означає, що поблизу не повинно бути можливих перешкод, таких як стіни або низько розташовані лінії електропередачі.
    • Якщо ви вважаєте, що дерево виросте високим (наприклад, в разі магнолії крупноцветковой), висаджуйте його не ближче ніж в 2 метрах від асфальтованих доріжок або бетонного фундаменту. В іншому випадку через кілька років коріння дерева можуть прорости крізь бетон.
    • Оскільки вирощування дерева магнолії триває чимало часу, необхідно вибрати таке місце, до якого у вас буде відкритий доступ протягом ряду років. Врахуйте це з точки зору власності (наприклад, якщо ви орендуєте ділянку або садите дерево в громадському місці).
  3. 3 Переконайтеся, що грунт досить родюча. Дерева магнолії воліють злегка кислий грунт з великою кількістю гумусу і вологи. Хоча в помірному кліматі з достатньою кількістю опадів грунт цілком може підходити для дерева магнолії, в разі проблем можна придбати високородючих грунт в магазині товарів для саду.
    • Грунт можна перевірити за допомогою покупного набору для тестування грунту.
    • Гумус (перегній) являє собою високородючих компонент грунту, він утворюється в результаті розпаду залишків рослин.
  4. 4 Зберіть кілька насіннєвих стручків. Хоча насіння магнолії можна придбати в магазині або замовити через інтернет, їх можна зібрати і під деревами магнолії. Деякі фахівці рекомендують використовувати останній варіант, так як висохлі насіння втрачають свою життєздатність. Пошукайте насіннєві стручки під деревами магнолії у вересні або жовтні, щоб потім використовувати їх навесні. Можна також знайти постачальників насіння, які збирають їх у вашій місцевості. Ось кілька найпоширеніших видів магнолії:
    • Магнолія великоквіткова - велике дерево, яке вимагає теплий клімат.Це один з найбільш великих видів магнолії, він виростає до 24 метрів.
    • Магнолія зірчаста виростає до 5 метрів, для неї характерні білі квіти, які з'являються ранньою весною. Даний вид віддає перевагу більш холодний клімат.
    • Магнолія віргінська виростає до 15 метрів, вона має ароматними білими квітками і густий зеленим листям.
    • Якщо ви збираєте насіння гібридного дерева, яке виросло з них дерево зовсім не обов'язково буде в точності таким же, як його батько. Ви не зможете точно передбачити, що у вас виросте, поки посаджене дерево не дасть через роки перші квітки.
  5. 5 Очистіть і скаріфіціруют насіння. Після того як ви дістанете насіння, очистіть їх від зовнішньої оболонки. Покладіть насіння в миску з теплою водою на ніч, щоб вони розм'якли. Після цього слід очистити насіння від оболонки: злегка потріть їх наждачним папером або дротяною мочалкою. Це необхідно для того, щоб насіння легше проросли, коли опиняться в грунті.
    • При скарификации видаляється зовнішня оболонка насіння, що полегшує їх проростання.
  6. 6 Як випливає зберігайте насіння. Якщо ви зібрали насіння у вересні або жовтні, вам доведеться зберігати їх всю зиму. Висушіть зібрані насіння і помістіть їх в герметичний пакет. Зберігайте пакет з насінням в безпечному місці до ранньої весни, коли настане час висаджувати їх. Можна тримати пакет з насінням в холодильнику або на вулиці, щоб вони не надто висохли.
    • Перед зберіганням можна помістити насіння в воду, щоб вони досить розм'якли.
  7. 7 Посадіть насіння. Після того як ви протримаєте насіння всю зиму, настане час посіву. Викопайте в землі ямку глибиною 5 сантиметрів і акуратно покладіть в неї насіння. Присипте насіння невеликою кількістю землі і почекайте, поки вони проростуть. Можна також висадити насіння в горщик, а потім пересадити пророслі пагони в сад. В цьому випадку слід викопати в землі досить велику ямку, потім викопати з горщика втечу (в тому числі всі корені з налиплого на них грунтом) і перенести його в ямку.
    • Дерева ростуть дуже повільно, тому не чекайте швидких результатів. Дерева магнолії починають цвісти приблизно через десять років після посадки насіння.

Частина 2 з 3: Догляд за деревом магнолії

  1. 1 Поливайте дерево в початковий період. При відсутності регулярних дощів намагайтеся поливати втечу 2-3 рази в тиждень протягом перших 3-6 місяців його зростання. Після цього стежте, щоб дерево зволожуючий хоча б раз на тиждень. Дерева магнолії досить невибагливі, і при достатній кількості дощів годі й дуже часто поливати їх в сезон зростання.
    • Кількість необхідної побіжу води залежить від того, в наскільки жаркому кліматі ви живете. Природно, чим спекотніше клімат, тим більше потрібно води.
    РАДА СПЕЦІАЛІСТА

    Maggie Moran


    Спеціаліст по дому і саду Меггі Моран - професійна садівниця з Пенсільванії.

    Maggie Moran
    Спеціаліст по дому і саду

    Магнолії ростуть досить повільно. Садовод-культуролог ММггі Моран пояснює: «На те, щоб магнолія стала повноцінним деревом висотою 18-24 метри, потрібно багато років. Це дерево виростає лише на 30-60 сантиметрів на рік. Ступінь зростання магнолії залежить від здоров'я дерева і навколишніх умов ».

  2. 2 Регулярно подрезайте дерево. При цьому слід обрізати кінчики гілок. Хоча це і може здатися дивним, дана процедура сприяє утворенню нових пагонів і прискорює ріст дерева в довгостроковій перспективі. Дочекайтеся середини весни і обріжте гілки, які виглядають хворими або відмерлими. Обрізуйте також пересічні гілки, оскільки вони сповільнюють ріст один одного.
    • Цей процес схожий з підрізанням кінчиків волосся, яке сприяє їх росту.
    • Чи не подрезайте зрілі дерева, якщо цього можна уникнути. Надмірне підрізання зрілого дерева може погубити його. Підрізати слід лише ті дерева, які продовжують рости.
  3. 3 Надайте дереву бажану форму. Регулярне підрізання протягом декількох сезонів дозволяє вплинути на вигляд дерева.Наприклад, можна більше обрізати гілки з одного боку і надати дереву несиметричну форму.
  4. 4 Слідкуйте за появою хвороб і шкідників. Дерева магнолії схильні до ряду шкідників і хвороб. Уважно стежте за деревом на предмет таких проблем, як білі або чорні плями на листі, нарости і гниль на гілках. Крім того, звертайте увагу на наявність дрібних комах. Найбільш характерні для магнолії такі проблеми:
    • Бактерії і грибок, які можуть привести до появи білих і чорних плям по всьому дереву. У цьому випадку просто зрізайте всі заражені листя і видаляйте ті, що вже опало.
    • Некроз - призводить до деформації і руйнування гілок. Якщо помітите гілка, уражену некрозом, негайно видаліть її. Поливайте і удобрюйте дерево належним чином, щоб уникнути подальших ускладнень.
    • Neolecanium cornuparvum - комаха, що вражає дерева магнолії. У разі поразки дерево потрібно буде обприскувати інсектицидом. Для захисту дерева від цієї напасті одноразово обробляйте його пестицидним маслом в серпні, жовтні і березні.

Частина 3 з 3: Альтернативні способи

  1. 1 Виростите дерево магнолії з держака. Замість того щоб починати з насіння, можна відрізати держак від уже наявного дерева магнолії і посадити його в землю. Продезінфікуйте садові ножиці, відріжте 15-20 сантиметрів від зростаючої гілки магнолії і поставте держак в воду, щоб він не висох. Потім помістіть живці в ящики або горщики з землею для розсади і прикрийте їх целофановими пакетами, які будуть утримувати вологу. Протягом наступних кількох місяців живці можуть пустити коріння.
    • Живці не завжди пускають коріння. Значна частина живців може залишитися без коренів. Проте можна збільшити шанси на успіх - перед посадкою опустіть живці в гормональний розчин для рослин, який можна придбати в магазині товарів для саду.
    • Цей спосіб набагато швидше, ніж використання насіння. В даному випадку квіти можуть з'явитися вже через 2 роки, а не через 10 років, як у випадку насіння.
  2. 2 Придбайте пагони в розпліднику рослин. Таким чином ви зможете заощадити час на пророщування насіння. Дерева магнолії досить популярні, і їх пагони нескладно знайти в розплідниках рослин. Тим самим ви заощадите місяці на зберіганні насіння і просто висадіть готову розсаду навесні. Крім того, при придбанні пагонів в розпліднику ви точно будете знати, які квіти будуть у дорослих рослин.
  3. 3 Зачекайте, поки проростуть нові насіння. Дерева часто поширюються без допомоги людини. Покладіться на сили природи, і вітер рознесе насіння по окрузі. Якщо ви виростили дерево магнолії на відкритому для вітру ділянці, не виключено, що його насіння дадуть життя новим рослинам. Хоча це може зайняти десятиліття, в кінці кінців ваші зусилля винагородяться, і вас будуть оточувати красиві дерева магнолії.
    • Дерева не ростуть в тому випадку, якщо їм ніде пустити коріння.

Поради

  • Відвідайте сад магнолій. Якщо ви любите магнолії і підшукуєте собі підходяще дерево, краще поглянути на можливі варіанти на власні очі. Відвідайте громадський парк в період цвітіння магнолій і подивіться на них у всій красі - фотографії в інтернеті не передають всієї краси.
  • Зрозуміло, якщо ви хочете швидкого результату, можна придбати дерево магнолії і посадити його в своєму саду.

попередження

  • Не забувайте про те, що ви вирощуєте ціле дерево, і пройде не один рік, перш ніж ви досягнете наміченого результату. В деякій мірі зростання дерева можна порівняти з поступовим дорослішанням дитини - це теж поступовий і тривалий процес.
  • Оскільки від посадки дерев магнолії до перших квітів проходить близько десяти або більше років, ви довго не зможете дізнатися, які саме квіти будуть у вашого дерева.