Як виростити траву з насіння

Автор: Helen Garcia
Дата Створення: 20 Квітень 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
Как выращиваю траву для кота.
Відеоролик: Как выращиваю траву для кота.

Зміст

На вашій галявині з'явилися лисини? Зростаюча трава закриває грунт і захищає її від ерозії, а також прикрашає сад. З цієї статті ви дізнаєтеся, як правильно вибрати насіння газонної трави для вашого регіону, посіяти їх і як допомогти їм вирости в пишний трав'яний килим.

кроки

Метод 1 з 4: Посадка насіння

  1. 1 Розкидайте насіння. Якщо у вас велика площа, то краще орендувати або купити розкидач насіння або механічну сівалку, яка буде розкидати насіння трави рівномірно по вашій галявині. Якщо у вас невелика площа газону порозсипайте насіння вручну.
    • Використовуйте стільки насіння, скільки вам порадив посіяти фахівець в магазині або садовому центрі або підрахував калькулятор в інтернеті. Важливо правильно розрахувати кількість насіння, щоб трава росла рівномірно.
    • Не потрібно сіяти занадто багато насіння. Якщо у вас залишилися зайві насіння, не потрібно розкидати їх додатковим шаром по газону. Трава на тих ділянках, де насіння занадто багато, виросте тонкої і слабкою, оскільки паросткам доведеться боротися за обмежену кількість поживних речовин.
  2. 2 Покрийте насіння шаром грунту або мульчі. Нещодавно посаджені насіння повинні бути захищені від впливу навколишнього середовища, поки вони не укорінятимуться. Можна присипати їх тонким шаром грунту, але краще всього використовувати пухку мульчу, яка буде утримувати вологу. Мульчируйте засіяний ділянку вручну або, якщо площа велика, за допомогою лісництва або спеціальної насадки для газонокосарки.
    • Солома - популярний варіант мульчі для газонів, тому що вона коштує дешево і згодом легко подрібнюється газонокосаркою. Не беріть сіно, так як в ньому занадто багато насіння, або свіжу хвою, так як вона уповільнює зростання трави (стару соснову хвою використовувати можна).
    • Можна використовувати і інші типи мульчі, однак щільну мульчу, наприклад компост або тирсу, потрібно наносити шаром не товще 6 мм.
  3. 3 Полийте грунт. Прикріпіть на садовий шланг розсіювач з дуже дрібними отворами і акуратно полийте грунт, поки вона вся не стане вологою. Для великого газону можна включити на кілька хвилин розприскувач в центрі ділянки.
    • Не використовуйте сильний струмінь води, щоб не вимити насіння з ґрунту.
    • Нещодавно посаджені насіння слід поливати через день, поки не з'являться паростки.
  4. 4 Не давайте людям і домашнім тваринам ходити по газону. Насіння повинні бути захищені від витоптування протягом перших кількох тижнів після посадки. Можете вкопати табличку або захистити ділянку мотузкою з прапорцями. Якщо домашні тварини вільно переміщаються по вашому двору, для захисту газону коштує поставити тимчасову огорожу.

Метод 2 з 4: Вибір типу трави

  1. 1 Дізнайтеся, які типи трав добре ростуть у вашому регіоні. Найбільш поширені трави відносяться до однієї з двох категорій: трави для прохолодної пори року і трави для теплої пори року. Щоб мати гарний газон круглий рік, важливо знати, трава якого типу найкраще росте в тому регіоні, де ви живете.
    • Трави для прохолодного сезону хороші для регіонів з нежарким влітку і найкраще ростуть навесні і восени при температурі 16-24 ° С. Влітку вони часто стають бурими і неживими, але при належному поливі знову оживають і можуть залишатися зеленими навіть взимку. До них відносяться:
      • Тонконіг лучний - тонка темно-зелена трава, яка добре росте в тіні.
      • Костриця лучна - жорстка трава, яка не потребує особливого догляду.
      • Плевел багаторічний, або райграс, - трава середньої текстури, яка добре росте на сонці.
    • Трави для теплого сезону найкраще ростуть в південних регіонах і субтропіках. Їх саджають навесні, але по-справжньому вони приймаються в зростання, коли температура досягає 27-32 ° С, а при похолоданні у них настає період спокою. До них відносяться:
      • Свінорой пальчатий (пальчатнік, бермудська трава) - тонка трава, яка набагато краще росте на відкритих сонячних місцях, ніж в тіні.
      • Зойсія - трава середньої текстури, яка переносить зиму краще, ніж більшість теплолюбних трав.
      • Узкоборозднік однобокий (Августінова трава) - жорстка трава, яка не переносить холодних зим.
  2. 2 Вирішіть, який тип трави буде краще рости в умовах вашого саду. Умови вашого двору впливатимуть на здоров'я вашого газону настільки ж, наскільки і клімат вашого регіону. Сотні сортів насіння були розроблені для різних умов. Розглянемо докладніше, що впливає на вибір типу трави:
    • У вашому саду хороший дренаж? Може, грунт пересихає занадто швидко? Деякі сорти були виведені для переувлажненной грунту, а інші підходять для посушливої.
    • Ваш сад знаходиться в тіні або отримує багато сонця?
    • Чи багато будуть ходити по траві? Одні трави прекрасно себе почувають, коли по ним ходять, а інші довго відновлюються.
    • Сієте ви траву для декоративних цілей, або ви хочете мати можливість пройтися по ній босоніж? Деякі трави гарні на вигляд, але жорсткі на дотик, а інші м'які і ідеально підходять для того, щоб побігати, посидіти або полежати.
    • Як часто ви плануєте косити газон? Деякі трави ростуть швидко, і їм необхідно приділяти увагу кожного тижня або дві, в той час як інші можуть рости без догляду більш тривалий час.
  3. 3 Купуйте насіння трави в магазині для садівників або замовте через інтернет. Купуйте у надійного продавця.
    • Розрахуйте, скільки насіння вам потрібно. Різні трави забезпечують різне покриття. Виміряйте ділянку, який плануєте засіяти, розрахуйте його площу, а потім проконсультуйтеся з продавцем в магазині або розпліднику про те, скільки насіння потрібно для цієї площі.
    • На сайтах онлайн-магазинів для садівників іноді бувають вбудовані калькулятори для розрахунку кількості насіння.

Метод 3 з 4: Підготовка ґрунту для посадки

  1. 1 Спушите верхній шар грунту. Перекопування верхнього шару грунту полегшує процес вкорінення насіння трави. Якщо у вас велика площа газону, купіть або орендуйте мотокультиватор. З його допомогою ви зможете розпушити грунт на вашій галявині. Якщо газон невеликий, ви можете використовувати садові граблі або мотику.
    • При перекопуванні розбивайте великі грудки землі, щоб земля була рівною і м'якою.
    • Видаляйте з газону камені, палиці та інше сміття.
    • Якщо ви хочете засіяти лисини на вашому газоні, використовуйте культиватор або граблі, щоб розпушити грунт на оголених ділянках.Скосите решту газону максимально коротко.
    • Краще рихлити ґрунт відразу перед посадкою. Якщо розпушена грунт встигне засохнути грудками, її доведеться рихлити знову.
  2. 2 Вирівняйте поверхню газону. Якщо на газоні є низькі місця, які наповнюються водою, коли йде дощ, їх потрібно вирівняти. Трава, посаджена там, не виживе, якщо буде перебувати під водою протягом тривалого періоду часу. Вирівняйте поверхню, додавши шар грунту в низини. За допомогою культиватора перемістіть грунт з країв низини в її центр.
  3. 3 Удобрити грунт. Трава росте набагато краще в удобреному грунті. Купіть добриво, спеціально призначене для щойно посадженої трави.

Метод 4 з 4: Догляд за газоном

  1. 1 Поступово скорочуйте полив. Коли трава підросте, їй потрібно буде все менше і менше води (в залежності від погоди). Найкраще продовжувати злегка поливати траву через день протягом тижня або двох після того, як вона проросте. Потім поступово скорочуйте полив, довівши його в підсумку до одного разу на тиждень. При цьому можна поливати рясніше, щоб грунт як слід просочилася водою (але не хлюпала від неї).
    • Якщо трава починає ставати коричневою або здається сухий на вигляд, відразу полийте її, щоб повернути до життя.
    • Чи не поливайте газон після сильного дощу, інакше він може стати заболочених.
  2. 2 Косіть траву. Скошування трави допомагає їй рости більш густий і здоровою. Якщо вона виросте занадто високою, вона стане грубою і жорсткою. Косіть траву, коли вона буде досягати 10 см у висоту.
    • Якщо ви залишите скошену траву на газоні, вона буде діяти як природна мульча і допоможе траві рости сильніше.
    • Подумайте про те, щоб використовувати ручну механічну газонокосарку, а не бензокосарки. Ручні механічні газонокосарки краще для здоров'я вашої трави, так як вони зрізають траву акуратно, а бензинові рвуть і подрібнюють її, що робить її більш сприйнятливою до хвороб. Крім того, ручні газонокосарки екологічніше, так як від них немає шкідливого викиду.
  3. 3 Удобрюйте газон. Через шість тижнів, коли трава виросте здоровою і високою, удобрити газон спеціальним добривом, розробленим для газонних трав. Це гарантує, що вона продовжить добре рости і решту сезону. Удобрюйте газон на початку сезону щороку.

Поради

  • Якщо вам необхідно повторно засіяти травою газон з лисинами, спробуйте спочатку визначити, чому трава не росте. Чи є проблеми з ерозією грунту? Бідна грунт? Засуха? Перезволоження?
  • Птахи люблять спостерігати за людьми, сіють насіння, так як для них це означає безкоштовне піршесство. Відлякуйте птахів, розвісивши поруч старі CD-диски, «музику вітру» або інші блискучі і галасливі об'єкти. Якщо це не допоможе, можливо, газон потрібно буде прикрити сіткою, поки трава як слід не зійде.
  • Якщо вам потрібно якомога швидше закрити лисину на газоні, спробуйте посадити плевел багатоквітковий (однорічний). Він зійде менше, ніж за тиждень! Так як це однорічна трава, згодом вам потрібно буде посадити замість нього щось з багаторічників.

попередження

  • Постарайтеся якомога менше ходити по знову засадженому травою газону. 80 кілограмовий доросла людина може легко втоптати насіння в землю так глибоко, що воно не проросте.

Що вам знадобиться

  • насіння трави
  • добрива
  • хороший грунт
  • Культиватор і сівалка (необов'язково)
  • газонокосарка
  • Садовий шланг для поливу