Як висушити телефон без рису

Автор: Eric Farmer
Дата Створення: 9 Березень 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
5 Способов спасти Смартфон, если он упал в Воду. Проверка Лайфхаков с техникой
Відеоролик: 5 Способов спасти Смартфон, если он упал в Воду. Проверка Лайфхаков с техникой

Зміст

Якщо ви випадково упустили телефон в воду і вам потрібно його висушити, не хвилюйтеся. Є кілька способів зробити це, не опускаючи телефон в миску з сирим рисом. Рис може навіть і не бути самим надійним способом вилучення вологи з мокрого телефону. При висушуванні телефону вкрай важливо якомога швидше вийняти його з води і розібрати на частини. Насухо витріть внутрішні компоненти і дайте їм відлежатися в висушують засобі не менше 48 годин. Крім того, ніколи не трусіть мокрий телефон, так як це може призвести до його пошкодження.

кроки

Частина 1 з 3: Виберіть висушує засіб

  1. 1 Спробуйте сілікагелевой наповнювач для котячих лотків. Він надзвичайно добре вбирає вологу і відмінно справляється з поглинанням вологи з пошкодженого водою телефону. Сілікагелевой наповнювач можна придбати в будь-якому великому супермаркеті або зоомагазині.
    • Не використовуйте інші види наповнювачів для котячих лотків. Глиняні або порошкові наповнювачі можуть прилипнути до телефону, перетворивши його на щось мокре і покрите глиною.
  2. 2 Спробуйте вівсянку швидкого приготування. Вівсяна каша швидкого приготування куди краще поглинає вологу, ніж звичайні вівсяні пластівці або необроблений овес. Якщо у вас вже є вівсяна каша будинку, вона може виявитися найефективнішим речовиною для висушування телефону.Врахуйте, що якщо ви використовуєте вівсяну кашу для сушіння компонентів телефону, то після неї на ньому можуть залишитися дрібні липкі шматочки вівсяної пилу.
    • Прісну вівсянку швидкого приготування можна придбати в продуктовому магазині.
  3. 3 Знайдіть декілька пакетиків з синтетичним влагопоглотителем. Пакетики з синтетичним влагопоглотителем - це пакети розміром близько 2 см, які вкладають в упаковку з різними товарами, такими як взуття та шкіряні вироби, сушені продукти (наприклад, в'ялена яловичина або спеції) і електронні пристрої. Ці пакетики, як правило, заповнені кульками силикагеля, які володіють сильними абсорбуючими властивостями і можуть витягнути вологу з телефону. Пакети не потрібно розривати. Просто покладіть їх на телефон і почекайте, поки вони не поглинуть всю вологу.
    • Цей метод можна застосовувати лише в тому випадку, якщо ви заздалегідь збирали пакетики з силікагелем протягом декількох місяців. Втім, це непогана ідея: смартфони є у багатьох, і впустити свій смартфон в воду може кожен.
    • Якщо ж ви не збирали пакети з силікагелем, замовте їх оптом в онлайн-магазині.
  4. 4 Використовуйте зерна кускусу, щоб висушити телефон. Кускус - це різновид подрібненого і висушеного зерна пшениці. Маленькі сухі зерна будуть діяти подібно кулькам силикагеля або вівсянки, витягаючи залишки вологи з компонентів телефону. Зерна кускусу можна купити в продуктовому магазині або супермаркеті. Вони не залишать пилу на компонентах телефону, що робить цей варіант більш чистим, ніж вівсянка.
    • Купуйте для цієї мети тільки кускус без спецій і інших добавок.

Частина 2 з 3: Дістаньте телефон з води

  1. 1 Негайно дістаньте телефон з води. Якщо ви упустили телефон в унітаз, ванну або озеро, перш за все вам необхідно якомога швидше витягнути його з води. Чим довше телефон буде залишатися у воді, тим більше ушкоджень він отримає.
    • Тривале перебування телефону в воді дасть їй час вбратися в більшу кількість внутрішніх електронних компонентів.
  2. 2 Вийміть акумулятор телефону та інші внутрішні деталі. Перш ніж робити які-небудь кроки для висушування зовнішніх поверхонь телефону, витягніть електричні компоненти. Відкрийте чохол телефону і витягніть акумулятор і SIM-карту. Якщо в телефоні стоїть карта пам'яті micro SD, витягніть і її.
    • Внутрішні компоненти відповідають за працездатність телефону. Якщо вони просочаться водою, телефон перестане працювати.
  3. 3 Сдуйте воду з компонентів телефону і витріть їх насухо рушником. Подуйте на електричні деталі телефону, щоб видалити більшу частину води. Протріть деталі телефону чистим сухим рушником, щоб видалити залишки вологи з поверхні деталей. Для видалення вологи, що проникла всередину компонентів телефону, використовуйте висушують кошти.
    • Замість того щоб здувати воду, спробуйте струсити деталі телефону, щоб висушити їх. Постарайтеся при цьому випадково не залишити батарею через всю кімнату.

Частина 3 з 3: Використовуйте висушує засіб

  1. 1 Помістіть компоненти телефону в ємність об'ємом 1-2 л. Якщо ви збираєтеся покрити свій телефон висушуючою засобом, вам знадобиться досить велика його кількість. Отже, відкрийте шафа і витягніть великий порожній глечик, велику миску або каструлю. Опустіть все розібрані компоненти телефону на дно ємності.
    • Пластикову задню кришку телефону можна залишити зовні. Вона не так важлива для роботи телефону і висохне на повітрі.
  2. 2 Висипати на телефон не менше 4 склянок (340 грамів) висушує кошти. Яке б засіб ви не вибрали, не скупіться. Вам знадобиться значна кількість кошти, щоб видалити останні залишки води з електричних компонентів телефону.
    • Накрийте ємність кришкою, якщо ви використовуєте неїстівне засіб, таке як силікагель.
  3. 3 Залиште телефон в ємності на 2-3 дня. Знадобитися час, щоб телефон висох до такої міри, щоб його знову можна було використовувати.Залиште його в висушують засобі не менше ніж на 48 годин. Якщо ви витягнете телефон завчасно, то при складанні всередині нього все ще може залишатися вода.
    • Якщо вам потрібно буде терміново зателефонувати, дізнайтеся у одного, чи можете ви ненадовго позичити його телефон. Або просто спілкуйтеся по електронній пошті і в соціальних мережах замість текстових повідомлень і телефонних дзвінків.
  4. 4 Зберіть телефон і спробуйте його включити. Після закінчення 48-72 годин опустіть руку в висушує засіб і дістаньте телефон. Струсіть шматочки кошти і вставте акумулятор, SIM-карту і SD-карту назад в телефон. Натисніть кнопку живлення, щоб знову включити телефон.
    • Якщо телефон не увімкнеться після сушки - або включиться, але буде працювати з перебоями, або його екран буде пошкоджений - віднесіть його в професійну майстерню по ремонту телефонів.

Поради

  • Якщо у вас немає висушує речовини, залиште телефон в прохолодній кімнаті з вентилятором.
  • Ніколи не кладіть телефон в теплу духовку або під гарячий фен. Тепле повітря може пошкодити - або навіть розплавити - важливі компоненти телефону.
  • Якщо у вас смартфон Galaxy (або інший Android), відкрийте чохол нігтем. Для видалення деяких чохлів може знадобитися невелика хрестова викрутка, яку використовують для ремонту очок. Для iPhone вам знадобиться спеціальна викрутка «pentalobe».