Як вивчити твір напам'ять

Автор: Mark Sanchez
Дата Створення: 28 Січень 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
►КАК БЫСТРО ЗАПОМНИТЬ [выучить] ТЕКСТ/ ✔Мои 8 советов!
Відеоролик: ►КАК БЫСТРО ЗАПОМНИТЬ [выучить] ТЕКСТ/ ✔Мои 8 советов!

Зміст

Здатність запам'ятовувати твори буде корисною на іспитах і презентаціях, а також підвищить загальний рівень знань. Якщо потрібно запам'ятати твір слово в слово, то не поспішайте і вчіть текст невеликими фрагментами.Використовуйте такі методи запам'ятовування, як уявні образи і матеріальні підказки, щоб при необхідності згадати необхідну інформацію. Далеко не завжди потрібно запам'ятовувати текст напам'ять. Іноді набагато корисніше запам'ятати ключові ідеї і важливі цитати.

кроки

Метод 1 з 3: Як вивчити кожен фрагмент твору

  1. 1 Складіть план. Правильно сплануйте доступне час. Якщо терміни не підтискають, то можна вчити потроху (20-30 хвилин) кожен день. Якщо у вас є лише один-два дня, також працюйте блоками по тридцять хвилин, але з перервами в один-два години.
  2. 2 Запам'ятовуйте потроху кожен день. Починайте вчити твір завчасно. Виділяйте один день на абзац або сторінку. Кожен день запам'ятовуйте необхідний уривок. Запам'ятавши два різних фрагмента, спробуйте з'єднати їх воєдино.
  3. 3 Розділіть твір на фрагменти. Запам'ятовувати невеликі порції тексту набагато простіше. Вам слід розділити твір на невеликі фрагменти. Залежно від загального обсягу тексту, кожен фрагмент може займати кілька пропозицій, абзац або навіть сторінку.
  4. 4 Спочатку прочитайте твір вголос. Дуже важливо прочитати і вимовити кожне окреме слово в тексті. Це допоможе запам'ятати твір.
  5. 5 Перевірте себе після прочитання. Попрацювавши над текстом деякий час, відкладіть його в сторону і спробуйте повторити по пам'яті все, що вдається пригадати. Спочатку напевно ніяк не вийде запам'ятати занадто багато, але з кожним разом ви будете запам'ятовувати все більше і більше інформації.
    • Працюйте з партнером, який буде перевіряти вас. Якщо ви забули слово або пропустили пропозицію, то він підкаже вам наступне слово, яке допоможе згадати весь текст.
  6. 6 Починайте з кінця, якщо не вдається запам'ятати твір в прямому порядку. Якщо текст великий, то іноді простіше починати з кінця. Спочатку запам'ятаєте останнє речення або абзац, а потім переходите до передостаннього пропозицією або абзацу.
  7. 7 Розділіть твір на фрагменти, щоб швидко запам'ятовувати текст. Якщо залишилося мало часу, то вчіть невеликими порціями, а також робіть перерви після кожного підходу. Використовуйте методи активізації пам'яті - уявні образи і прогулянки вперед-назад, щоб ефективно запам'ятовувати інформацію.
    • Наприклад, попрацюйте п'ятнадцять хвилин, потім зробіть перерву на десять хвилин, після чого знову поверніться до тексту ще на п'ятнадцять хвилин.
    • Спробуйте переписати твір пару раз. Це допоможе краще запам'ятати текст.
    • Не намагайтеся "зубрити" текст в останній вечір. Один підхід - не найкращий спосіб запам'ятати твір. Повтори і невеликі уривки набагато ефективніше стомлюючої спроби завчити текст за один вечір.

Метод 2 з 3: Як відтворювати інформацію

  1. 1 Подумки уявляйте фрагменти твору. Придумайте картину-асоціацію для кожного фрагмента тексту. Спробуйте уявити, як інформація перетворюється в фільм. Коли потрібно буде розповісти текст напам'ять, такі картини допоможуть згадати необхідні слова.
    • Наприклад, якщо перший фрагмент описує спроби врятувати популяцію тигрів, то уявіть собі живих тигрів. Якщо в наступному фрагменті йдеться про ареал проживання тигрів, то можна уявити джунглі.
  2. 2 Використовуйте метод палацу пам'яті. Вам слід уявити собі будівлю або приміщення, яке є твором. Кожен важливий фрагмент слід співвіднести з предметом меблів в такому приміщенні. Зв'яжіть такі предмети з кожним фрагментом, який потрібно запам'ятати.
    • Наприклад, якщо головні частини тексту зачіпають тему сім'ї, співпраці і спілкування, тоді можна уявити фотографію (сім'я), стіл (співробітництво) та телефон (спілкування).
    • Якщо потрібно згадати твір, то уявіть, як ви йдете від фотографії до столу, а потім до телефону.
  3. 3 Зв'язуйте уривки з рухами. Жести допомагають запам'ятати уривки твору шляхом зв'язку слів з рухами. Стукайте в чіткому ритмі на початку абзацу або використовуйте розлогі жести, щоб запам'ятати конкретні слова.
    • Також корисно ходити. Іноді люди навіть придумують прості танцювальні рухи, щоб запам'ятати твір.
  4. 4 Використовуйте підказки при відтворенні твори. У процесі запам'ятовування використовуйте підказки або натяки, які допоможуть вам пригадати послідовність пропозицій.
    • Задіюйте жести руками. Поєднуйте жести з конкретними моментами твори.
    • Якщо можна використовувати картки, то запишіть на декількох картках ключові моменти або план. Поглядайте на них, коли будете розповідати твір.
    • Попросіть одного в залі подати вам сигнал, якщо ви забудете рядок або пропозицію.

Метод 3 з 3: Як запам'ятовувати ключові ідеї тексту

  1. 1 Запишіть короткий план, щоб запам'ятати ключові моменти. Складіть план ключових ідей, понять і аргументів з твору. Вказуйте тільки найважливішу інформацію і дотримуйтесь чіткому порядку. Іноді досить запам'ятати план, щоб не запам'ятовувати все твір.
  2. 2 Зробіть картки, якщо потрібно запам'ятати цитати. Спробуйте записати на картках цитати з літературних або наукових есе, які необхідно запам'ятати. Вивчайте такі цитати по черзі. Також запам'ятайте автора, рік складання тексту і іншу необхідну інформацію.
  3. 3 Створіть схему головних ідей твори, якщо ви краще запам'ятовуєте візуальні інформацію. Зобразіть схему або карту ключових ідей тексту. У центр схеми помістіть тезу або головне твердження, потім проведіть бічні лінії до підтверджуючих фактів.
    • Коли потрібно буде запам'ятати твір, намалюйте схему заново, щоб перенести в пам'ять всі необхідні факти і поняття.
    • Також можна додати до схеми малюнки або зобразити основні моменти у вигляді коміксів.

Поради

  • Для пам'яті корисний здоровий сон і правильне харчування.
  • Якщо потрібно розповісти напам'ять твір, то спочатку потренуйтеся з друзями і рідними.
  • Запишіть на диктофон, коли будете читати твір вголос, а потім багато разів прослухайте запис.

попередження

  • Намагатися запам'ятати весь текст в останній вечір малоефективно. Краще починайте вчити заздалегідь.