Як вижити в душових вашого гуртожитку

Автор: Marcus Baldwin
Дата Створення: 21 Червень 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
Сериал За витриной: Серия 1 | МЕЛОДРАМА 2019
Відеоролик: Сериал За витриной: Серия 1 | МЕЛОДРАМА 2019

Зміст

Душові та туалетні кімнати в гуртожитку можуть бути набагато, набагато гірше, ніж та, що у вас вдома. Не так-то просто ділити зручності з цілим поверхом людей, не всі з яких охайні. Ми розповімо вам, як впоратися з цим випробуванням.

кроки

  1. 1 Якщо в санвузлі жахливий запах, дихайте повільніше, щоб менше його відчувати. Ви так само можете дихати через сорочку або скористатися освіжувачем повітря, який нейтралізує (а не просто намагається замаскувати) неприємні запахи.
  2. 2 Завжди носіть свої власні тапочки, шльопанці або в'єтнамки. Ніколи не заходьте в санвузол босоніж. Невідомо, які бактерії або віруси кишать. Звичайно, навряд чи ви підете в туалет без взуття, проте це відноситься і до душу: приймайте душ в шльопанцях. Взуття допоможе захистити вас від таких хвороб, як менінгіт, підошовні бородавки (викликаються вірусом папіломи людини), грибок стопи, стафілокок і стрептокок. Безліч бактерій, вірусів і грибків відмінно живуть і розмножуються в теплій і вологому середовищі, такий як стать в душовій. Щоб уникнути бородавок на стопах, не надягайте чуже взуття і нікому не давайте свою.
  3. 3 Постарайтеся якомога менше чіпати навколишні предмети. Не чіпайте стіни в душі і в туалетних кабінках. Перш ніж вийти з санвузла, ретельно вимийте руки з милом.
  4. 4 Будьте ДУЖЕ обережні під час гоління. Через тьмяного освітлення ви можете легко порізатися під час гоління. Якщо вам важко голитися в душі, спробуйте скористатися іншими засобами, такими як віск, креми для депіляції або електрична бритва.
  5. 5 Якщо інші мешканці з вашого поверху вперто не бажають змивати за собою або часто бруднять стільчак, не соромтеся і залиште на дверях записку. Гнівна записка допоможе зробити такі події менш частими, а санвузол - чистішим. Можливо, вам доведеться час від часу вішати нові записки, коли мешканці будуть знову забувати прибирати за собою. Найкраще розмістити по окремій записці на двері кожної кабінки з внутрішньої сторони: так люди точно побачать і прочитають ваше звернення, поки роблять свої справи. Зробіть записку яскравою і додайте до неї картинку, щоб привернути увагу. Короткі і доброзичливі повідомлення підійдуть відмінно, тоді як довгі і нудні будуть, швидше за все, проігноровані.
  6. 6 Очищайте сидіння унітазу, перш ніж сісти на нього.
    • Можливо, дівчата вирішать взагалі не сідати на унітаз, а робити свої справи, злегка піднявшись над ним, щоб взагалі до нього не торкатися. Однак в такій позі м'язи тазу залишаються напруженими, що в довгостроковій перспективі може зробити негативний вплив на сечовий міхур. Крім того, так ви з більшою ймовірністю забризкав стільчак або підлогу, і вам ще й доведеться прибирати. Ходіть в туалет в такій позі, тільки якщо іншого вибору дійсно немає.
    • Шар туалетного паперу може захистити вас від видимих ​​плям і бризок, які вже присутні на сидінні, але, з іншого боку, дає тільки більше простору бактеріям. Туалетний папір теж не стерильна, так як висить поруч з унітазом і за неї береться безліч ще не митих рук. Так що кращий спосіб в цьому випадку - протерти стільчак туалетним папером і сісти на нього (або присісти над ним, якщо сідати аж надто страшно). Шкіра - виключно надійний бар'єр проти бактерій, так що ймовірність чимось заразитися на чистому на вигляд сидіння дуже мала.
  7. 7 Якщо є така можливість, постарайтеся сходити в туалет в більш комфортному місці. Знайдіть інші місця, де можна іноді скористатися більш приємними зручностями. Спробуйте знайти туалет або душову чистіше або які відвідує менше народу, наприклад на іншому поверсі. Якщо ви ходите в спортзал або басейн, приймайте душ там.
  8. 8 Завжди мийте руки після туалету, і нагадуйте про це іншим. Навіть якщо ви не вживаєте ніяких інших дій, цей крок обов'язковий! Також, якщо це нікому не заважає, залишайте двері в санвузол відкритою, коли заходите. Постарайтеся не торкатися дверної ручки при виході - якщо двері закриті, візьміться за ручку шматком паперового рушника або туалетного паперу. Якщо ви миєте руки, бруд в санвузлі буде швидше просто неприємна, ніж небезпечна для вашого здоров'я. Крім того, часте миття рук зупиняє поширення захворювань.

Поради

  • Записки на дверях будуть більш дієві, якщо ви пишете їх з гумором або навіть у віршах.
  • Купіть пляшку антибактеріального спрея. Розпорошите його в душі, перш ніж увійти в нього. Врахуйте, що містять хлор кошти дезінфікують ефективно, але запах в замкнутому просторі буде нестерпний. Щоб не посковзнутися, як слід змийте засіб (направте лійку душу на стінки, щоб помити і їх теж).
  • Якщо ви хлопець, користуйтеся пісуаром або піднімайте сидіння унітазу, перш ніж використовувати його за призначенням.
  • Якщо ситуація не покращується, поговоріть з комендантом гуртожитку або завгоспом. Якщо адміністрація відмовляється що-небудь робити, поговоріть з іншими студентами. Купіть вскладчину чистячі засоби, рукавички, йоржики та інше і домовтеся про черговість прибирання. Якщо люди самі будуть докладати зусиль, щоб утримувати зручності в чистоті, навряд чи вони захочуть там бруднити.
  • Якщо санвузол знаходиться дійсно в жахливому стані, слід все так же звернутися до адміністрації. Можливо, доведеться влаштувати збори студентів з вашого поверху, щоб обговорити належне користування санвузлом або колективне звернення до адміністрації (особливо якщо проблема не стільки в грязі, а, скажімо, в протікають трубах).
  • Навіть якщо стільчак виглядає чистим, на ньому часто залишаються дрібні бризки сечі. Протирайте його перед використанням.
  • Майте на увазі, що антисанітарні умови небезпечні для здоров'я. Тому або домагайтеся дій від адміністрації, або беріть все в свої руки.
  • У старих гуртожитках бруд і цвіль можуть накопичуватися роками і ставати джерелами неприємного запаху. Якщо в санвузлі погано функціонує вентиляція, зверніться до коменданта гуртожитку або іншій відповідальній особі, щоб вони викликали майстра для її перевірки і прочищення.
  • Перед використанням сидіння унітазу можна протерти антибактеріальної вологою серветкою або звичайною паперовою серветкою з краплею САНІТАЙЗЕР для рук. Зачекайте кілька секунд, поки сидіння висохне.
  • Якщо ви дівчина і справляєте нужду, чи не сідаючи на унітаз, ви можете забризкати сидіння. Якщо ви бачите, що бризки або навіть цілий потік потрапили не туди, закінчивши, протріть сидіння туалетним папером. Хоча іноді ви можете забути про це, в цілому все ж намагайтеся не залишати за собою безладу.
  • Якщо у вас вставлений гігієнічний тампон, а сідати на унітаз ви не хочете, врахуйте, що потік може прийняти неконтрольоване напрямок. Постарайтеся не намочити власні ноги або штани!
  • Якщо ви хлопець і до вас приходять гості жіночої статі, чесно попередьте їх, якщо на унітаз краще не сідати.

попередження

  • Якщо ви забруднили що-небудь, то ви самі повинні прибрати за собою, навіть якщо інші цього не роблять або їм все одно. Чи не забруднюйте санвузол ще сильніше. Якщо ви самі не приберете за собою, кому-то все одно доведеться це робити. Навіть якщо за чистоту туалетів та душових відповідає прибиральниця, не залишати за собою бруду - це нормальна людська вихованість по відношенню і до неї, і до ваших сусідів. До того ж, якщо вас зловлять після того, як ви не прибрали за собою, на вас можуть поскаржитися коменданту або головному по поверху (що буде, погодьтеся, ніяково і неприємно).
  • Будьте уважні, щоб не посковзнутися на мокрій підлозі.
  • Хлопці, не забувайте: ви не завжди потрапляєте точно в ціль. Якщо ви не прибере за собою, комусь іншому доведеться це робити.У майбутньому вам доведеться мити санвузол у власному житлі, так що можете вважати це практикою.
  • Не звинувачуйте людини, що виходить з кабінки, що це він влаштував в ній бруд. Можливо, до його приходу все вже так і було.
  • Ніколи не змішуйте аміак з хлорним відбілювачем.
  • Деякі промислові чистячі засоби володіють сильним ароматом, але погано дезінфікують. Якщо засіб добре пахне, це ще не означає, що воно добре чистить. Чемно запитайте у кого-небудь з персоналу, яким засобом краще скористатися (якщо персонал не розташований до спілкування, порадьтеся з продавцем у відділі побутової хімії).
  • Цвіль і грибок шкідливі для здоров'я. Якщо вони розмножилися у вас в санвузлі, зверніться до адміністрації гуртожитку.
  • Відбілювач і інші сильнодіючі хімікати можна використовувати тільки в добре провітрюваному приміщенні. У деяких людей буває підвищена чутливість або алергія на їх запах.
  • Після чистячих засобів підлога стане слизьким. Якщо ви ними користуєтеся, ретельно вимийте їх водою зі стін і підлоги в душовій, щоб ні ви, ні інші люди не посковзнулися. Вас можуть притягнути до відповідальності, якщо хто-небудь постраждає.