Як весь час бути позитивним

Автор: Carl Weaver
Дата Створення: 25 Лютий 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
Павел Воля: как всегда быть в хорошем настроении и почему это так важно
Відеоролик: Павел Воля: как всегда быть в хорошем настроении и почему это так важно

Зміст

Виявлялися ви коли-небудь в компанії людини, який завжди може знайти в ситуації щось хороше? Якщо ви самі хочете бути більш оптимістичним, то можете зробити невеликі кроки, щоб зробити велику перерву в своєму світогляді. Розпізнаючи і переосмислюючи негативні думки про себе, які можуть у вас виникнути, ви створите позитивний образ мислення. І цей позитивний погляд на світ може поліпшити вашу здатність справлятися з хворобливими і негативними ситуаціями.

кроки

Частина 1 з 2: Зміна способу мислення

  1. 1 Повторюйте позитивні афірмації. Кожен день згадуйте про те, що ви любите і поважаєте в собі. Згодом у вас з'явиться більше позитивне ставлення до себе завдяки цим самоствердження, позитивним висловлюванням, які допоможуть вам надихнутися. Самоствердження можуть також зробити вас більш жалісливим і турботливим по відношенню до себе, перемагаючи всі негативні думки, які у вас виникають. Ось кілька прикладів позитивних афірмації:
    • Я здатний зробити все сьогодні.
    • У мене є сила подолати це погане обставина і все провернути.
    • Я сильний і спритний чоловік, я можу продовжувати рухатися вперед.
  2. 2 Запишіть свої позитивні риси. Використовуйте позитивні афірмації, щоб скласти список своїх якостей, які ви цінуєте. Запитайте себе, що вам найбільше подобається в собі, і запишіть ці риси. Крім того, можна додати вміння і досягнення, якими ви пишаєтеся. Можна, наприклад, написати "спритний", "здатний" або "здобув вищу освіту".
    • Використовуйте свій список, щоб нагадати собі про всі свої позитивні якості. Можна перечитувати їх кожен день, щоб позитивні думки про себе добре вкоренилися у вашій голові.
  3. 3 Займіться тим, що любите. Можна легко попастися в пастку негативного мислення, якщо вам не подобається те, що ви робите. Можливо, ви пригнічені роботою або особистим життям. Кожен день приділяйте час заняття тим, що приносить вам радість. Це може бути навіть щось настільки просте як перерву на каву з одним або 30 хвилин в теплій пінній ванні в кінці довгого дня.
    • Дослідження показали, що улюблене заняття, яке змушує вас посміхатися, може навіть полегшити біль.
  4. 4 Визнайте важливість впевненості в собі і подяки. Зміцнення впевненості в собі і підвищення самооцінки можна вважати формою позитивного мислення про себе. Дослідження показали, що почуття вдячності може принести вам відчуття добробуту і підвищити ваше почуття власної гідності. Подяка також сприяє позитивним почуттям по відношенню до інших, і нагадає вам про всі позитивні сторони вашого життя.
    • Почуття подяки також асоціюють з більш високим рівнем співпереживання, яке допоможе вам відчути більшу єднання з іншими людьми.

Частина 2 з 2: Практика позитивного способу життя

  1. 1 Займіться усвідомленої медитацією. Замість того щоб медитувати, щоб очистити розум, зосередьтеся на тому, щоб повністю бути присутнім в поточному моменті і в повній мірі усвідомлювати свої переживання. Знайдіть тихе зручне місце і проведіть деякий час, зосереджуючи увагу на своїх думках. Це загострить ваш розум і змусить вас відчути себе підготовленим, і те й інше допоможе вам залишатися позитивним. Накажіть розуму бути спокійним і не робити нічого, просто думати про кожен поточний момент.
    • Дослідження показали, що усвідомленість знижує рівень стресу.Це сприяє позитивному мисленню, знижуючи занепокоєння, схильність до поганого настрою і зниженого рівня енергії, які пов'язані зі стресом.
  2. 2 Практикуйте глибоке дихання. Почніть зосереджуватися на своєму диханні. Звертайте увагу на те, як ви відчуваєте себе в фізичному та емоційному плані, коли вдихаєте і видихаєте. Зосереджуйте на те, що відбувається навколо вас. Роблячи максимально усвідомлені вдихи, використовуйте свої почуття, щоб відзначити, що ви бачите, чуєте і відчуваєте в кімнаті або просторі. Ваше тіло втомлено, розслаблено або напружене? Будьте уважні до своїх думок і почуттів.
    • Глибоке дихання - це відмінний спосіб переглянути, що поглинуло більшість ваших думок і вплинуло на ваші почуття протягом дня.
  3. 3 Займіться когнітивно-поведінкової терапією (КПТ). Подумайте про те, щоб попрацювати з психотерапевтом, що спеціалізуються на КПТ. Така терапія допоможе вам змінити поточний спосіб мислення. Оскільки думки сильно впливають на ваш світогляд, вам варто почати змінювати свої негативні думки на позитивні. Для цього вам спочатку потрібно навчитися усвідомлювати свої думки. Коли зловите себе на негативній думки, зупиніться і переформуліруйте її в позитивну. Наприклад, якщо ви застрягли на зупинці, і ніяк не дочекаєтеся потрібного автобуса, з вдячністю сприймайте цей час як можливість розслабитися або поговорити з кимось, хто теж чекає автобус.
    • Іноді корисно записувати подібні думки, щоб допомогти собі переосмислити і перефразувати їх. Наприклад, ви можете записати негативну думку (наприклад, ви не любите водити машину під час дощу) на щось позитивне (це можливість отримати більше практики у водінні в дощову погоду).
  4. 4 Запишіть свої цілі. Частина позитивного ставлення до життя - це почуття надії на майбутнє. Постановка цілей - це відмінний спосіб зосередитися на майбутньому. Крім того, коли досягнете мети, ваша самооцінка помітно зросте. Щоб підвищити свої шанси на успішне досягнення цілей, переконайтеся, що вони:
    • Записані на папері (дослідження показують, що записані цілі більш детальні і будуть виконані з більшою ймовірністю)
    • детальні
    • реалістичні
    • Створені з тимчасовими рамками або крайніми термінами
    • Сформульовано в позитивній манері
  5. 5 Реалістичні очікування. Весь час бути позитивним, так, така ідея може здатися чудовою, але все ж потрібно бути реалістом і чесним із самим собою. У вашому житті будуть часи, коли ви просто не будете відчувати себе позитивно. Насправді, іноді можуть виникати і такі ситуації, які цілком обгрунтовано викличуть у вас почуття смутку або злості. Тим не менш, ви можете використовувати свій позитивний погляд на життя, щоб допомогти собі впоратися з неприємними емоціями і знайти почуття прийняття і надії.
    • Наприклад, якщо ви тільки що втратили улюбленого вихованця, звичайно ж, ви будете сумним і засмученим. Але ви все ж можете використовувати позитивне мислення, щоб нагадати собі, що у вас є, що цінувати, наприклад, час, проведений зі своїм улюбленим домашнім тваринам. А ще можна використовувати оптимізм, щоб нагадати собі, що ці важкі часи минуть.