Як взяти собі цуценя

Автор: Ellen Moore
Дата Створення: 19 Січень 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
12 Человеческих Привычек, Которые Собаки Терпеть Не Могут
Відеоролик: 12 Человеческих Привычек, Которые Собаки Терпеть Не Могут

Зміст

Якщо ви хочете завести цуценя, щоб він жив у вас вдома, ви повинні бути ніжними і турботливими. Цуценята, як і немовлята, істоти тендітні і вразливі. Перед тим як взяти цуценя і принести додому жити разом з вами, слід дізнатися, як до цього краще підготуватися. Ось в цьому вам і допоможе ця стаття.

кроки

Метод 1 з 4: Як правильно підняти і тримати цуценя

  1. 1 Занесіть руку під груди цуценя. Спочатку обхопіть груди цуценя під ребрами. Можна скористатися не тільки кистю руки, але і передпліччям. Підійдіть до цуценяти збоку і просуньте руку між його передніми лапами.
  2. 2 Підтримуйте цуценя ззаду. Коли будете піднімати цуценя, другою рукою підтримуйте його ззаду. Ваша рука або передпліччя повинні бути під задніми ногами і задом цуценя.
  3. 3 Підніміть цуценя. Коли руки займуть правильне положення, підійміть цуценя. Слідкуйте, щоб ваші руки як і раніше підтримували цуценя і спереду, і ззаду. Ви також можете помістити одну руку під круп, а інший обхопити цуценя за тулуб, притиснувши його до себе на рівні грудей.Щільно притискайте цуценя до себе. Не тримайте його у висячому положенні, інакше він може вивернутися з ваших рук.
  4. 4 Точно таким же способом поставте цуценя на підлогу. Коли будете опускати цуценя вниз, стежте, щоб ваші руки підтримували його груди і задню частину. Ніколи не кидайте цуценя. Обережно опустіть його на підлогу.
  5. 5 Ніколи не хапайте цуценя за шию або за хвіст. Можливо, вам відомо, що не можна хапати цуценя за хвіст. Але не можна брати його і за шию, навіть якщо ви тримаєте його за шкірку. Інакше ви можете травмувати або навіть убити його. Також не можна піднімати цуценя за ногу, ви можете її пошкодити.

Метод 2 з 4: Привчайте цуценя до рук

  1. 1 Сядьте і візьміть цуценя на коліна. Хороший спосіб привчити цуценя до себе - сісти на підлогу і взяти його до себе на коліна. Якщо не можете сісти на підлогу, сядьте в крісло, а цуценя візьміть до себе на коліна.
    • Притримуйте цуценя за нашийник, щоб він не втік. Можна просто просунути в нашийник палець.
  2. 2 Заспокойте цуценя, почухайте йому голову. Гладьте його ніжно, м'яко, по всій голові. Ніжно почухайте йому груди. Ще добре почухати за вухами.
    • Розмовляйте зі своїм щеням заспокійливим тоном, скажіть йому, що все добре, що він в безпечному і комфортному місці.
    • Продовжуйте поплескувати цуценя і розмовляти з ним, поки він повністю не заспокоїться.
  3. 3 Переверніть його на спинку. Коли цуценя розслабився, його можна перевернути на спинку, як і раніше тримаючи на колінах. Обережно почухайте йому животик круговими рухами, стежте, щоб вони не були грубими. Можна також почухати в області тазостегнового суглоба.
    • Спочатку такі вправи повинні бути короткочасними, не довше ніж п'яти хвилин. Нехай щеня звикає до рук.
    • Коли цуценя навчиться розслаблятися, почніть поступово раз по раз продовжувати час, який він проводить у вас на колінах.
  4. 4 Нехай цуценя беруть на руки і інші люди. Ви ж не хочете, щоб щеня не спілкувався ні з ким, крім вас. Вам потрібно привчити його і до інших членів сім'ї. Крім того, намагайтеся, щоб ваші гості теж спілкувалися з вашим щеням. Запропонуйте взяти його на пару хвилин на руки, а потім опустити на підлогу.
    • Покажіть їм, як можна заспокоїти цуценя, щоб він відчував себе безпечно в людських руках.
    • Якщо ви будете вчити цуценя спілкуватися з різними людьми, це стане в нагоді вам, коли прийде час з'явитися з ним на людях, щоб він не боявся чужих. Це також допоможе під час візитів до ветеринара.
  5. 5 Міцно тримайте цуценя, навіть якщо він виривається. Якщо ви відпустіть його, коли він почне вириватися, він зрозуміє, що таким шляхом може звільнитися. Тому, якщо щеня бореться з вами, коли ви намагаєтеся його обійняти, тримайте його. Притисніть його спиною до свого живота, щоб щеня не зміг вкусити вас за обличчя. Покладіть руку йому на живіт, притисніть до себе, а іншою рукою тримайте за нашийник.
    • Тримайте цуценя в такому положенні, поки він не заспокоїться. Потім знову приголубити його.
    • У той же час не варто піддавати своїх друзів або членів сім'ї ризику вступити в боротьбу з вашим щеням.
  6. 6 Користуйтеся частуваннями. Ще один спосіб привчити цуценя до спілкування - заохочувати його ласощами. Коли підходить час годування цуценя, нехай хто-небудь доторкнеться його за вушко або за лапку, а потім дайте йому корм. У цуценя виникне асоціація між дотиками і нагородою за них.

Метод 3 з 4: Як взяти цуценя в притулку або в магазині

  1. 1 Візьміть з собою поводок і нашийник. Візьміть адреснік з інформацією про вас. Підберіть відповідний нашийник. Коли підете забирати цуценя, відразу можна буде надіти на нього нашийник з вашою адресою. Якщо щеня втече від вас по дорозі, по крайней мере, на ньому буде інформація про вас.
  2. 2 Візьміть з собою контейнер-перенесення. Звичайно, заманливо просто взяти цуценя на руки і тримати його на колінах, але цуценяті буде безпечніше в перенесенні або в клітці. Якщо ви можете встановити в своїй машині клітку і відвезти в ній цуценя додому, скористайтеся цією можливістю. Якщо немає, придбайте невеликий перенесенням, щоб ваш щеня їхав в машині в безпеці.
    • Візьміть з собою в машину рушник або ковдру для цуценя. Щеня повинен відчувати себе комфортно, тому подбайте, щоб цуценя могло сходити в туалет по дорозі додому.
  3. 3 Візьміть з собою ще когось. В дорозі назад хорошою допомогою стане присутність ще однієї людини. В цьому випадку хтось із вас зможе сидіти на задньому сидінні замість з цуценям.
  4. 4 Запитайте, як і коли годувати цуценя. Там, де ви будете брати щеняти, потрібно запитати, коли він звик їсти і скільки їжі йому потрібно. Запитайте також, до якого корму привчений щеня. Коли привезете цуценя додому, намагайтеся дотримуватися того ж розпорядку харчування і годуєте тим же кормом, щоб щеня не відчував стресу через різку зміну обстановки.
  5. 5 Заповніть документи. У разі, якщо ви берете або купуєте собаку в розпліднику, необхідно заповнити деякі документи. Можливо, перед від'їздом потрібно буде заплатити за собаку певний внесок.
  6. 6 Помістіть цуценя в переноску. Після того як ви заповнили всі документи, настав час забрати цуценя додому. Посадіть його в переноску, яку ви привезли з собою, переконайтеся, що він може в ній сидіти або стояти.
  7. 7 Нехай хтось сяде на задньому сидінні поруч з цуценям. Зберігайте спокій. Не вмикайте гучну музику, нехай все буде тихо і спокійно.
    • Якщо щеня заскиглить, що сидить поруч з ним людина повинна покласти руку на решітку перенесення або поговорити з цуценям тихим, спокійним голосом.
  8. 8 Надійно встановіть перенесення в машині. Невелику перенесення найкраще розмістити на підлозі за вашим сидінням, так як ремені безпеки можуть викликати проблеми при аварії. Якщо перенесення побільше, то помістіть її на заднє сидіння. Багажне відділення позашляховика - не найбезпечніше місце, оскільки його часто називають «зоною зминання» під час аварії. Мається на увазі, що виробники розраховують, що під час аварії ця частина автомобіля може бути зім'ята заради захисту пасажирів.

Метод 4 з 4: Підготуйте будинок до приїзду цуценяти

  1. 1 Підготуйте будинок до приїзду цуценяти. Цуценята можуть залізти скрізь, і ваш це обов'язково зробить, тому будинок треба обов'язково підготувати до появи в ньому собаки. Так ви збережете і свій будинок, і свого цуценя.
    • Наприклад, можна відгородити місце, де щеня буде спочатку перебувати. Для цього можна скористатися дитячим манежем. Швидше за все, ви не захочете пускати цуценя на килимове покриття, поки він не привчиться до туалету.
    • Приберіть всі небезпечні предмети за межі досяжності цуценя. Викиньте все хімікати, які щеня може з'їсти, або приберіть їх наверх, щоб щеня не міг до них дістатися. Приберіть всі рослини, килими і все, що щеня може пошкодити або що може пошкодити цуценяті.
    • Прикріпіть електропроводи, щоб щеня їх не міг їх гризти.
  2. 2 Підготуйте для цуценя все необхідне. Перш ніж привезти собаку додому, переконайтеся, що у вас є все необхідне. Вам знадобиться миска для корму, миска для води, поводок, іграшки і клітина або вольєр, якщо ви збираєтеся дресирувати свою собаку. Корисно також підготувати ліжко або ковдру для собаки.
  3. 3 Обговоріть з домашніми правила догляду. Домовтеся, хто і коли буде годувати цуценя, хто буде водити його на прогулянки і прибирати за ним. Також обговоріть, в які кімнати цуценяті можна буде заходити, а в які ні.
    • Важливо також визначитися, які команди ви будете подавати цуценяті. Наприклад, якщо ви будете говорити цуценяті "сидіти", а інші члени вашої родини - "сядь", то це буде збивати цуценя з пантелику. Складіть і роздрукуйте список команд, помістіть його на холодильник, щоб всі їхні запам'ятали.
  4. 4 Зробіть собачий будиночок або вольєр. Організуйте собаці простір, де вона зможе відчути свою територію. Крім того, вольєр корисний при дресируванні собаки. Якщо ви вирішите зробити вольєр, встановіть його до приїзду цуценя в будинок.
    • Вольєр повинен бути досить великим, щоб цуценя могло в ньому зростати. Коли щеня виросте, він повинен мати можливість вставати, потягуватися і сидіти в цьому вольєрі.