Як закрити діру в гіпсокартонної стіні шпаклівкою

Автор: Helen Garcia
Дата Створення: 16 Квітень 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
Как заделать ДЫРУ в ГИПСОКАРТОНЕ
Відеоролик: Как заделать ДЫРУ в ГИПСОКАРТОНЕ

Зміст

Гіпсокартон легко пошкоджується. Він може постраждати від роботи дрилем, забивання цвяхів молотком або просто від випадкового падіння предметів на нього.Невеликі дірки в гіпсокартоні легко можна замазати шпаклівкою - складом, спеціально призначеним для закладення щілин і отворів. Після застосування шпаклівки гіпсокартонну стіну можна заново пофарбувати, і вона знову буде виглядати як нова.

кроки

Частина 1 з 3: Підготовка до ремонту гіпсокартону

  1. 1 Використовуйте шпаклівку для закладення дір в гіпсокартоні діаметром менше 10 см. Шпаклівкою можна замазати дірки розміром приблизно з вашу долоню. Для ремонту дірок, діаметр яких перевищує 10 см, вам буде потрібно додатково використовувати сітчасту або дротяну основу.
  2. 2 Придбайте в господарському магазині легку шпаклівку. Шпаклівка може мати різну щільність і вага і продаватися в тарі різного об'єму. Для закладення невеликих дірок в гіпсокартоні можна використовувати легку шпаклівку.
  3. 3 Зачистіть гіпсокартон навколо діри наждачним папером з зерном 12-Н (P100). Гіпсокартон складається безпосередньо з гіпсу і лицьового і тильного листів картону. При пошкодженні гіпсокартону ці матеріали розшаровуються, і їх дрібні фрагменти можуть навіть стирчати з стіни. Якщо залишити ці фрагменти як є, шпаклівки не прилипне до гіпсокартону належним чином. Тому, якщо матеріали сильно розшарувалися, обов'язково зачистите область гіпсокартону навколо діри за допомогою наждачного паперу з зерном 12-Н (P100).
    • Накладіть шматок наждачного паперу поверх дірки і кілька разів проверніть його за годинниковою стрілкою і проти неї. Так ремонтируемая зона вийде трохи менше, ніж якби ви затирали поверхню з боку в бік.
    • Якщо гіпсокартон пошкоджений не дуже сильно, можна використовувати наждачний папір з зерном 8-H (P150).
    • Якщо ви зашпаровують невеликий дефект, наприклад отвір від цвяха, можна просто продавити гіпсокартон в цьому місці великим пальцем або ручкою викрутки, а потім зашпаклювати отвір разом з вм'ятиною навколо нього.
    РАДА СПЕЦІАЛІСТА

    Norman Raverty


    Спеціаліст по домашньому ремонту Норман Раверті - власник San Mateo Handyman, сервісу по ремонту житла в області затоки Сан-Франциско. Займається столярними і теслярськими роботами, домашнім ремонтом і перебудовою більше 20 років.

    Norman Raverty
    Спеціаліст по домашньому ремонту

    Рада експерта: «Якщо наждачного паперу немає під рукою, можете скористатися звичайною губкою, а вірніше її абразивної стороною (попередньо губку потрібно змочити). Губка дозволить зібрати залишкову пил і запобігти безлад! »

  4. 4 Наскрібши ремонтовану область шпателем, щоб розрівняти її. Після зачистки наждачним папером обережно наскрібши гіпсокартон шпателем, щоб зняти з нього залишилися крихти матеріалів. Тримайте шпатель під нахилом до стіни і переміщайте вгору і вниз. Будьте обережні, щоб при роботі з шпателем випадково не збільшити дірку в гіпсокартоні.
    • Не переживайте про видалення старої фарби навколо діри. Пізніше ви закрасите відремонтовану область гіпсокартону.

Частина 2 з 3: Застосування шпаклівки

  1. 1 Підчепити трохи шпаклівки шпателем і намажте її поверх дірки. Використовувана кількість шпаклівки буде залежати від розмірів отвору в гіпсокартоні. Її повинно вистачити на те, щоб замазати саму дірку і захопити спустошену область навколо неї.
    • Коли ви наносите шпаклівку, працюйте рівними круговими рухами по відношенню до отвору на стіні.
    • При бажанні можна користуватися відразу двома шпателями: одним з вузьким лезом і одним з широким. Більш широким шпателем зачерпуйте шпаклівку з тари, а вузьким - наносите її на стіну. В такому випадку широкий шпатель буде служити вам аналогом палітри.
    • Якщо у вас під рукою немає шпателя відповідного розміру, можна скористатися старою пластикової візитною або подарункової карткою.
    • Обов'язково закривайте тару зі шпаклівкою після того, як візьмете з неї необхідне вам кількість шпаклівки. Якщо шпаклівка висохне, вона стане непридатною.
  2. 2 Дайте шпаклівці просохнути протягом 4-5 годин. Кількість часу, який піде на висихання, залежить від розміру отвору, використаного обсягу шпаклівки та її конкретної марки. Коли шпаклівка висохне, зачистите її наждачним папером, перш ніж наносити другий шар.
    • Щоб переконатися в тому, що шпаклівка висохла, помацайте її пальцем.
  3. 3 Замажте діру другим шаром шпаклівки. Можливо, вам знадобиться нанести шпаклівку в кілька шарів, перш ніж отвір буде повністю забите. Як тільки перший шар шпаклівки висохне, візьміть ще стільки ж шпаклівки для створення другого шару. За допомогою шпателя замажте шпаклівкою отвір і навколишнє його область.
    • Зачекайте 4-5 годин, поки шпаклівка висохне, перш ніж наносити черговий шар.
  4. 4 Нанесіть третій шар шпаклівки, коли другий повністю висохне. Зазвичай трьох шарів шпаклівки цілком достатньо для того, щоб закрити отвір в гіпсокартоні. До цього моменту ремонтируемая область, як правило, вже повністю закривається шпаклівкою і стає дуже міцною.
    • Завжди можна нанести і четвертий шар шпаклівки, якщо ви вважаєте це за необхідне. Проте, трьох шарів повинно бути достатньо. Інакше можна перестаратися, і все закінчиться утворенням опуклого виступу з шпаклівки на поверхні гіпсокартону.
    • Якщо у вас гіпсокартон з текстурованою зернистою поверхнею, останній сирої шар шпаклівки обробіть губчастої пензлем, щоб відтворити текстуру, схожу на іншу частину стіни.
  5. 5 Зніміть надлишки шпаклівки шпателем і наждачним папером. Після нанесення всіх необхідних шарів шпаклівки соскребите зі стіни її надлишки за допомогою шпателя. Щоб отримати рівну поверхню, тримайте шпатель під кутом до стіни і счищайте надлишки шпаклівки його лезом. Це полегшить подальшу роботу з ґрунтовкою і фарбою.
    • Якщо на стіні дуже багато зайвої шпаклівки, будьте обережні зі шпателем, щоб не зчистити занадто багато матеріалу. В такому випадку краще скористатися дрібнозернистим наждачним папером і з її допомогою поступово вирівняти шар шпаклівки з площиною решті стіни.

Частина 3 з 3: Обробка стіни ґрунтовкою і фарбування

  1. 1 Перш ніж приступати до фарбування, застеліть підлогу поліетиленом. До початку робіт з ґрунтовкою і фарбою застеліть підлогу поліетиленом, щоб захистити його від випадкових крапель. Відсуньте від ремонтованої зони будь-які меблі або теж накрийте її поліетиленом.
    • При необхідності заклейте малярським скотчем підлогові і стельові плінтуси, дверні петлі і тому подібні елементи.
  2. 2 Обробіть грунтовкою повністю висохлу шпаклівку. Якщо ремонтується отвір на стіні гіпсокартону було невеликим, ймовірно, вам не знадобиться перефарбовувати всю стіну. Проте, якщо на стіні в різних місцях було забито відразу кілька дірок, розумно буде перефарбувати її повністю. За допомогою валика або кисті покрийте ґрунтовкою ту область стіни, яку збираєтеся пофарбувати.
    • Якщо ви будете фарбувати всю стіну, ретельно зачистите наждачним папером відремонтовану шпаклівкою зону. Нанесіть один шар грунтовки поверх шпаклівки і дайте йому висохнути. Потім приступите до фарбування. Вам не потрібно обробляти ґрунтовкою всю поверхню стіни, якщо ви не збираєтеся міняти її колір.
    • Наносите ґрунтовку плавними, спокійними рухами валика або кисті.
  3. 3 Дайте грунтовці три години повне висихання. Грунтовка може здаватися сухий на дотик вже через годину після нанесення. Проте, це не означає, що вона вже готова до фарбування. Щоб шар грунтовки повністю висох, потрібно почекати приблизно три години.
    • Якщо в приміщенні прохолодно або дуже волого, грунтовки може знадобитися додаткова година, щоб висохнути.
  4. 4 Якщо ви не збираєтеся перефарбовувати всю стіну, використовуйте фарбу того ж тону, що і стара фарба. Нерозумно перефарбовувати всю стіну через ремонт однієї невеликої дірки. Перевірте, чи немає у вас в гаражі, сараї або коморі залишків тієї фарби, якою була спочатку пофарбована стіна.Якщо фарби немає, зверніться в місцевий будівельний магазин або спеціалізований магазин фарб, щоб вам допомогли підібрати відповідний колір.
    • Якщо є така можливість, візьміть додому колірні зразки фарби і прикладіть їх до стіни, щоб знайти точний колір, який вам необхідний.
    • Якщо вам не вдасться підібрати точний колір, ймовірно, буде потрібно перефарбувати всю стіну.
  5. 5 Нанесіть на гіпсокартон перший шар фарби. Коли грунтовка висохне, валиком або пензлем нанесіть на стіну перший шар фарби. Працювати можна плоскою кистю як з рівним, так і з округленим краєм. Якщо ви збираєтеся перефарбовувати всю стіну, вам краще скористатися малярським валиком.
    • Якщо необхідно зафарбувати лише невелику ділянку стіни, оброблений шпаклівкою, можна скористатися невеликою звичайної або губчастої пензлем, щоб нанести фарбу на цю зону.
  6. 6 Дайте першому шару фарби просохнути протягом 4-5 годин. Щоб фарба добре трималася на поверхні, дуже важливо дати їй повністю висохнути, перш ніж наносити другий шар. Фарба сохне трохи довше грунтовки. Щоб перевірити фарбу, прикладіть до неї паперову серветку. Потім огляньте серветку. Якщо на ній не залишилось залишків фарби, то фарба висохла.
    • Фарбу можна залишити сохнути на ніч. Це гарантовано дозволить їй висохнути перед нанесенням другого шару.
  7. 7 Нанесіть на стіну другий шар фарби. Коли перший шар фарби висохне, рівними, спокійними мазками нанесіть на стіну другий шар фарби. Після нанесення другого шару фарби ви вже відразу зрозумієте, чи буде потрібно вам ще один шар. Цілком можливо, що вам знадобиться і третій шар фарби, для того щоб повністю приховати шпаклівку.
    • Якщо ви збираєтеся наносити третій шар, дайте другого шару фарби 4-5 годин, щоб висохнути.

Поради

  • Не використовуйте шпаклівку, в якій присутні висохлі грудочки, так як це створить вам ще більше проблем.
  • Якщо діра занадто велика для того, щоб її можна було просто так замазати шпаклівкою, заклейте її малярським скотчем таким чином, щоб залишалося поглиблення. Потім замажте діру шпаклівкою поверх скотча.
  • Якщо шпаклівка не прилипає до ремонтованої поверхні або починає пузиритися, додайте в сиру шпаклівку трохи столярного клею.
  • Якщо ви випадково капнули шпаклівкою на підлогу, килим або меблі, краще залишити її до висихання. Шпаклівка швидко втрачає вологу. Як тільки вона стане сухою, її можна буде просто зняти.

попередження

  • Обов'язково використовуйте саме шпаклівку, а не подібні до неї продукти, наприклад, герметики.
  • Після роботи одразу ж вимийте шпатель, так як шпаклівка швидко сохне. Ніколи не користуйтеся брудним або деформованим шпателем.
  • Дуже великі діри або відсутні шматки гіпсокартону необхідно відновлювати штукатуркою.

Що вам знадобиться

  • шпатель
  • шпаклівка
  • Наждачний папір з зерном 12-H (P100)
  • поліетилен
  • малярський скотч
  • Грунтовка
  • Кисть або валик
  • губчаста кисть
  • фарба