Як запускати небесні ліхтарики

Автор: Carl Weaver
Дата Створення: 1 Лютий 2021
Дата Оновлення: 16 Травень 2024
Anonim
Как запускать Китайские Фонарики. Форма Купол
Відеоролик: Как запускать Китайские Фонарики. Форма Купол

Зміст

Небесні ліхтарики (традиційна назва KongMing) - це маленькі, легкі повітряні об'єкти, зроблені з цигаркового паперу і бамбука або в металевому каркасі. Небесні ліхтарики доступні кожному, і їх можна легко зробити самому з підручних матеріалів. Запуск небесних ліхтариків знаменує святкування азіатських свят або можна робити це просто для задоволення. Важливо дотримуватися запобіжних заходів для гарного проведення часу і запобігання вогнищ загоряння.

кроки

  1. 1 Виберіть безпечне місце для запуску. У більшості випадків запуск небесних ліхтариків - безпечна і весела витівка. Зазвичай ліхтарик плавно піднімається в небо, сяючи, поки не закінчується паливо. Потім він плавно і безпечно опускається на землю. Проте, через джерела відкритого вогню і наявності цигаркового паперу, завжди буде шанс виходу процесу горіння з-під контролю. Користуйтеся здоровим глуздом при виборі місця запуску. Ось кілька речей, які потрібно враховувати:
    • Виберіть місце, вільне від перешкод. Парки та відкриті поля підійдуть для цього. Не повинно бути дерев, дахів, ліній електропередач та інших перешкод в безпосередній близькості під час запуску
    • Не заводьте небесні ліхтарики в місцях, де присутня суха деревина. Краще не запускати ліхтарики там, де присутня суха трава і листя через ризик загоряння. Враховуйте, що ліхтарики можуть далеко летіти, перш ніж почати приземлення, і хоча саме полум'я, швидше за все, згасне, можуть залишатися вугілля.
    • Краще уточніть місцеве законодавство. Дотримуйтесь місцевих законів, пов'язаних з використанням феєрверків та інших джерел відкритого вогню. Ліхтарики не варті того, щоб платити штрафи.
  2. 2 Запускайте в гарну погоду. Небесні ліхтарики повинні спокійно летіти по небу, щоб їх було видно в радіусі декількох кілометрів. Спробуйте запустити їх в хорошу, ясну ніч. Не заводьте ліхтарики при сильному вітрі і під час дощу. Несприятлива погода може порушити ваше торжество, ускладнивши запуск ліхтарика в небо і збільшуючи шанси на його падіння.
  3. 3 Відкрийте ліхтарик. Коли ви будете готові почати запуск, плавно відкрийте ліхтарик в нижній частині, там, де куля кріпиться до рамки. Якщо ви ще цього не зробили, можна прикріпити свічку або гніт, закріпивши його в нижній частині рамки. Для дротяного корпусу можна потягнути дріт через центр, закручуючи навколо джерела палива.
  4. 4 Наповніть ліхтар повітрям. Зробіть це перед запуском, щоб матеріали не провисали всередину. Це не тільки допоможе йому легше злетіти, але і мінімізує шанси на загоряння. Візьміть ліхтарик за рамку на дні, обережно розгорніть ліхтар і поступово наповнюйте його повітрям.
  5. 5 Запаліть паливо. Не важливо, чи маєте ви просочений гніт або інше джерело горіння - прийшов час запалити його. Тримайте ліхтарик вертикально, запаліть гніт і дозвольте повітрю прогрітися. Це може зайняти пару хвилин, щоб дозволити ліхтарику злетіти. Поки ви чекаєте, тримайтеся за краї, щоб ліхтарик був вільний по вертикалі.
    • Якщо ви переживаєте про можливе падіння ліхтарика - подбайте про відро з водою або про шлангу для його гасіння.
  6. 6 Відпустіть його і насолоджуйтеся! Зачекайте, поки не відчуєте плавний поштовх вгору, - просто відпустіть ліхтар, дайте йому летіти, не варто різко кидати його. Ваш небесний ліхтарик повинен плавно піднятися в нічне небо, випромінюючи теплий гарний світло. Насолоджуйтесь його польотом.
    • Якщо ви переживаєте, що ліхтарик може полетіти з поля зору, ви можете прив'язати до його рамці тонку стрічку, щоб тримати його як повітряного змія.
  7. 7 Згадайте бажання (якщо хочеться). Деякі традиції свідчать про те, що небесні ліхтарики виконують бажання їх власників або творців.Якщо ви або ваша сім'я хочете слідувати цій традиції, ви можете загадувати бажання, коли ваш ліхтарик летить по небу, або напишіть побажання на корпусі ліхтарика, перш ніж запускати його.

попередження

  • Завжди вживайте заходів обережності при роботі з вогнем.