Як заштопати носок

Автор: Helen Garcia
Дата Створення: 15 Квітень 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
Как зашить НОСОК. ЗАШИТЬ ДЫРКУ В НОСКЕ БЫСТРО И НЕЗАМЕТНО.
Відеоролик: Как зашить НОСОК. ЗАШИТЬ ДЫРКУ В НОСКЕ БЫСТРО И НЕЗАМЕТНО.

Зміст

1 Виберіть нитку. Вам потрібно буде вибрати нитку, яка підходить за кольором і товщині до носку. Ви можете використовувати темні кольори для горизонтального шва і світлі кольори для вертикальних швів. Якщо у вас є темні шкарпетки, і ви використовуєте світлу нитку, ви зможете краще побачити, що ви робите. Те ж саме відбувається зі світлими шкарпетками і темними нитками. Необов'язково, щоб нитка точно підходила під колір носка, якщо звичайно ви не модель, і ваші шкарпетки не будуть виставлені на загальний огляд.
  • 2 Протягніть нитку через голку для штопання. Ми радимо використовувати голку для штопання, але ви можете використовувати і звичайну голку. Вам потрібно буде протягнути нитку через голку, використовуючи пару пасом нитки, в залежності від товщини носка. Як ви вже напевно здогадалися, чим тонше носок, тим тонше повинна бути нитка (або два шматки нитки). Зауважте вузол в кінці нитки. Ви почнете з того, що будете шити з внутрішньої сторони носка, щоб і вузол був з внутрішньої сторони.
  • 3 Одягніть носок на яйце для штопання. Ці яйця для штопання зроблені з дерева і допомагають натягувати мисок носка, щоб ви могли краще побачити, де знаходиться дірка. Ви можете купити їх в будь-якому магазині, де продають тканини і нитки.
    • Якщо у вас немає яйця для штопання і ви не хочете купувати його, ви можете використовувати будь-який інший, круглий предмет.Відмінно підійде м'ячик для тенісу, лампочка (з якої варто бути акуратним) і ін. Ви можете використовувати іншу руку і протягнути її в носок. Правда, цей спосіб зробить весь процес складніше.
  • Метод 2 з 2: Частина вторячи: заштопати носки

    1. 1 Відріжте обірвані краю. Використовуйте ножиці для шиття, щоб відрізати бовтаються нитки. Постарайтеся не відрізати зайвого і не зробити дірку ще більше.
    2. 2 Протягніть нитку через один кінець дірки. Тепер протягніть голку через всю дірку, на протилежний край. Це називається біжить стібок, і все, що вам потрібно робити, це протягувати нитку з одного краю дірки до іншого.
      • Ви можете зашити навколо дірки, якщо хочете. Таким чином, ви зміцните шов, яким ви закриєте дірку і будете підтримувати нитки навколо дірки (яка, скоріше за все, настільки тонка, що сама скоро утворює дірку).
    3. 3 Повторіть шов. Вам потрібно буде кілька разів провести нитку поперек дірки, взад і вперед, поки вся дірка не буде закрита паралельними нитками.
    4. 4 Тепер зробіть перпендикулярні шви до паралельним швам (не обов'язково). Роблячи перпендикулярні попереднім швах шви, ви зможете зміцнити зашиту дірку. Протягуйте нитку через інші вже натягнуті нитки.

    Поради

    • Постарайтеся не чекати того, поки дірка стане занадто великий. Чим швидше ви заштопати дірку, тим менше нитки ви будете використовувати і вам знадобиться менше часу для виправлення.

    попередження

    • Будьте обережні і не уколи палець голкою. Ви можете надіти на палець наперсток або використовувати голку для штопання, у якій не гострі кінці.

    Що вам знадобиться

    • Носок з діркою
    • Голка для штопання
    • Відповідна до кольору носка нитка
    • Яйце для штопання або схожий предмет

    додаткові статті

    Какделать самокрутки Какіграть в УНО Каквиучіть азбуку Морзе Какрісовать модні ескізи Какочістіть і відполірувати черепашки Каквращать олівець навколо великого пальця Каксделать шорти зі старих джинсів Какразвеять нудьгу влітку Каксделать пап'є-маше Каксоздать електромагнітний імпульс Какокрашівать тканину за допомогою кави Какполіровать камені Какубіть час Какпускать млинчики по воді