Як змусити тісто піднятися швидше

Автор: Marcus Baldwin
Дата Створення: 15 Червень 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
Как стать диджеем и зарабатывать на VIP тусовках? Диджеинг как бизнес.
Відеоролик: Как стать диджеем и зарабатывать на VIP тусовках? Диджеинг как бизнес.

Зміст

Перед тим як випікати хліб, необхідно подбати про те, щоб тісто піднялося. Це може зайняти кілька годин, але іноді ми так поспішаємо, що тісто доводиться ставити в духовку раніше терміну. На щастя, є способи прискорити цей процес. Потрібно лише прибрати тісто в мікрохвильову піч або накрити його вологим рушником. Завдяки тепла і вологи підйом тесту прискориться, так що вам не доведеться довго чекати, щоб насолодитися смаком свіжоспеченого хліба.

кроки

Метод 1 з 4: За допомогою вологого рушника

  1. 1 Розігрійте духовку до температури випікання хліба. Як правило, хліб випікають при 177-260 ° C. Щоб дізнатися точну температуру, звіртеся з рецептом.
  2. 2 Змочіть кухонний рушник під теплою водою. Рушник має бути мокрим, але при цьому з нього не повинна стікати вода. Якщо з рушники стікає багато води, вичавіть його над раковиною.
  3. 3 Накрийте тісто вологим рушником. Тісто має бути повністю покрито рушником. Розтягніть рушник так, щоб його краї звисали з миски або лотка, в якому знаходиться тісто. Завдяки волозі з рушника підйом тесту прискориться.
    • Візьміть два вологих рушники і покладіть їх один на одного, якщо поверхня тесту занадто велика.
  4. 4 Поставте накрите тісто поруч з розігрітій духовкою (але не прямо на неї). Для цього звільніть трохи місця на стільниці поруч з духовкою. Завдяки теплу від духовки підйом тесту прискориться ще більше.
  5. 5 Зачекайте, поки обсяг тесту не збільшиться вдвічі. Перевірте тісто через півгодини. Якщо його розмір не було збільшено вдвічі, знову накрийте його рушниками і перевірте знову через 10-15 хвилин.

Метод 2 з 4: Підйом тесту в мікрохвильовій печі

  1. 1 Помістіть в мікрохвильову піч повний стакан води на 240 мл. Стакан повинен бути невеликим, щоб поміститися в мікрохвильовці.
  2. 2 Розігрівайте воду протягом 2 хвилин на високій потужності. Через 2 хвилини відкрийте мікрохвильовку і відсуньте стакан з водою в сторону, щоб звільнити місце для миски з тестом. Наведіть стакан прихватками або кухонним рушником, якщо він гарячий.
  3. 3 Викладіть тісто в миску. Миска повинна бути досить невеликий, щоб поміститися в мікрохвильову піч. Не бійтеся використовувати миску, що не придатну для роботи в мікрохвильовій печі, оскільки вам не доведеться її включати.
  4. 4 Поставте миску з тестом в мікрохвильову піч і закрийте дверцята. Залиште склянку з водою в мікрохвильовці разом з тестом. Стакан з водою і тепло від мікрохвильової печі створять теплу і вологу середу, завдяки якій підйом тесту прискориться. Ні в якому разі не вмикайте мікрохвильову піч.
  5. 5 Зачекайте 30-45 хвилин, щоб тісто піднялося. Перевірте стан тесту через півгодини. Тісто буде готове, коли воно вдвічі збільшиться в розмірах. Якщо цього ще не сталося, залиште тісто в мікрохвильовці ще на 15 хвилин.
  6. 6 Нагрійте воду, якщо тісто не піднімається. Якщо через 45 хвилин тісто не збільшиться вдвічі, дістаньте його з мікрохвильової печі. Протягом 2 хвилин розігрівайте стакан з водою на високій потужності, після чого поверніть тісто в мікрохвильовку. Зачекайте ще 10-15 хвилин, поки тісто не підніметься.

Метод 3 з 4: Підйом тесту в духовці

  1. 1 Розігрів духовки 2 хвилини на самій низькій температурі. Поставте таймер, щоб не забути. Поки духовка розігрівається, поставте на плиту каструлю з водою і доведіть її до кипіння. Вимкніть духовку, коли 2 хвилини закінчаться.
  2. 2 Вилийте окріп в придатну для духовки скляну миску. Візьміть середню або велику миску і наповніть її водою, щоб до краю залишалося 2,5-5 см.
  3. 3 Поставте миску з окропом в духовку і закрийте дверцята. Поки ви готуєте тісто, залиште миску з водою в духовці. Тепло, що виходить від духовки і миски з водою, створить теплу і вологу середу, завдяки якій підйом тесту прискориться.
  4. 4 Викладіть тісто в придатну для духовки каструлю і помістіть її в духовку, після чого закрийте дверцята.
  5. 5 Залиште тісто в духовці, поки воно не збільшиться вдвічі. Перевірте стан тесту через 15 хвилин. Якщо тісто ще не готове, залиште його в духовці ще на 15 хвилин.

Метод 4 з 4: За допомогою швидкодіючих дріжджів

  1. 1 Купіть пакетики з швидкодіючими дріжджами. Вони продаються у вигляді невеликих гранул, що прискорює їх активацію. Більш швидка активація дріжджів означає і більш швидкий підйом тесту. Швидкодіючі дріжджі можна купити в найближчому продуктовому магазині. Вони також можуть називатися «активними дріжджами» або «швидко зростаючими дріжджами».
  2. 2 Змішайте пакетик дріжджів швидкодіючих з сухими інгредієнтами тесту. На відміну від звичайних дріжджів, швидкодіючі дріжджі не потрібно розчиняти у воді. Просто змішайте їх з борошном та іншими інгредієнтами для тесту. Порівняйте з рецептом, щоб дізнатися, скільки пакетиків з дріжджами вам знадобиться.
  3. 3 Пропустіть ранній підйом тесту і виліпити його після того, як замісити. Якщо в рецепті тісто має підніматися в два етапи, проведіть тільки другий. З швидкодіючими дріжджами тісто має піднятися тільки один раз. Пропустивши перший етап, ви тим самим зменшите час удвічі.
  4. 4 Перш ніж спекти хліб, дайте тесту піднятися один раз. Поставте тісто в тепле вологе місце, щоб воно піднялося швидше. Врахуйте, що нездобне тісто, що складається в основному з води і борошна, підніметься швидше, ніж тісто з молока, яєць, солі і жиру.

Поради

  • У теплому вологому середовищі підйом тесту прискорюється завдяки прискоренню процесу бродіння всередині нього.
  • Візьміть невелику миску. Додайте в миску дріжджі і трохи цукру, а потім налийте теплу воду (не гарячу) і гарненько все перемішайте, поки цукор повністю не розчиниться. Після цього залиште дріжджі на 15 хвилин. Вилийте цю суміш в борошно, додайте при необхідності води, і замісіть тісто, поки воно не стане м'яким. Якщо ви виконаєте все це, тісто має піднятися швидше.

попередження

  • Поки тісто піднімається, не давайте йому нагрітися вище 49 ° C, так як при занадто високих температурах дріжджі можуть загинути.

Що вам знадобиться

За допомогою вологого рушника

  • Духовка
  • Кухонний рушник

Підйом тесту в мікрохвильовій печі

  • Стакан, придатний для використання в мікрохвильовій печі
  • Мікрохвильова піч
  • миска

Підйом тесту в духовці

  • Духовка
  • Жаростійкий скляний миска
  • жаростійкий каструля

За допомогою швидкодіючих дріжджів

  • Пакетики з швидкодіючими дріжджами