Пост протягом доби

Автор: John Pratt
Дата Створення: 17 Лютий 2021
Дата Оновлення: 3 Липня 2024
Anonim
Канадский Дом за 7 дней своими руками. Шаг за шагом (Часть 1)
Відеоролик: Канадский Дом за 7 дней своими руками. Шаг за шагом (Часть 1)

Зміст

Починаючи голодування, ви свідомо утримуєтесь від їжі заздалегідь визначений проміжок часу. Деякі люди швидко схуднуть, а інші - отримати релігійну чи духовну ясність. Сенс тут такий: Пост суперечить природній тенденції організму до саможивлення, тому вам слід чітко усвідомлювати, для чого ви це робите, якщо хочете так продовжувати. Перш ніж постити, слід випити багато води, з’їсти багато фруктів та овочів та переконатися, що ви висипаєтесь. Досвід принесе вам більше ясності, якщо ви ретельно доглядаєте за своїм тілом до, під час та після досвіду.

Крок

Частина 1 з 3: Визначення вашого наміру

  1. Чітко зрозумійте, чому ви хочете поститись. Задайте собі питання, чому ви хочете навчитися з цього досвіду, і використовуйте цю мету, щоб визначити свій намір на день. Ви можете виявити, що день посту ви отримуєте більше користі, якщо є причина для вашої дисципліни. Запитайте себе, чи ставите перед собою цілі для свого духовного чи розумового розвитку, чи просто хочете скористатися фізичними перевагами. Поміркуйте над темою, питанням або метою.
    • Швидка детоксикація організму. Не харчуючись протягом дня, ви можете допомогти організму вивести токсини, засмічення та інші забруднення, які втомлюють вас.
    • Швидко змусити прорив. Можливо, вам потрібна відповідь на проблему, ви хочете зрозуміти ситуацію або спробувати сформулювати ідею чи розуміння. Голодування може поставити ваш розум у простіший стан, полегшуючи вам постановку своїх проблем.
    • Голодування в поєднанні з глибокою медитацією, йогою або сенсорною депривацією для вивчення глибин вашого розуму. Перевершіть відволікання голоду дисципліновано та зосереджено.
  2. Визначте початок і кінець вашого посту. Багато традиційних періодів релігійного посту вимагають лише не їсти, поки не зайде сонце. Наприклад, якщо ви постите через ісламський ритуал, піст починається приблизно за 1,5-2 години до сходу сонця, і вам дозволяється щось з'їсти після заходу сонця. Однак повний 24-годинний піст став популярним завдяки своїм користям для здоров’я та сили - особливо в рамках руху йоги. Мета цілодобового голодування - припинити їсти після вечірньої їжі та утриматися від їжі до наступного вечірнього прийому їжі.
  3. Можливо, не просто для схуднення. Голодування може допомогти вивести токсини, а також може ефективніше засвоювати їжу - особливо, якщо ви це зробите звичкою. Однак голодування не обов’язково допомагає схуднути. Якщо ви голодуєте цілий день, а потім насолоджуєтеся важкою їжею, повною вуглеводів, ваш метаболізм почнеться лише після їжі. Ви не спалите більше жиру, ніж якби не голодували.
    • Якщо ви просто хочете схуднути, почніть з того, що споживаєте дуже невелику кількість калорій спочатку вранці, а не швидко. Ця закуска активує ваш метаболізм, так що ваш шлунок почне харчуватися накопиченим жиром.
    • Подумайте, як просто пити сік протягом дня. За допомогою сокової дієти ви можете забезпечити свій організм достатньою кількістю поживних речовин, щоб вам не довелося використовувати запаси цукру в печінці та м’язах. Таким чином ви можете провести детоксикацію, не руйнуючи м’язову масу.
  4. Візьміть собі звичку постити. Подумайте про голодування протягом 24 годин щотижня. Піст запускає самовідновлювальні властивості людського організму; тобто ваше загальне самопочуття може покращитися, коли вашій травній системі дають перерву, а вашим органам дають час на самовідновлення. Регулярне голодування може допомогти ефективніше засвоїти їжу, загострити розум, зміцніти як фізично, так і металево, вивести токсини, поліпшити зір та прищепити загальне почуття добробуту.

Частина 2 з 3: Підготовка до посту

  1. Випивайте щонайменше два літри води за день до посту. Вода допомагає збалансувати рідини в організмі, що сприяє травленню, засвоєнню та транспортуванню поживних речовин; кровообіг; вироблення слини та правильної температури тіла. Це не означає, що вам слід просто збити воду натщесерцем. Це змусить вас часто мочитися через кілька годин. Краще збільшити споживання води за 72 години до голодування.
    • Сік, молоко, чай, гаторад та інші зволожуючі напої також допомагають підготуватися до посту. Їжте багато їжі, багатої водою, особливо фруктів та овочів.
  2. Харчуйтеся добре за день до посту та забезпечуйте своє тіло достатньою кількістю поживних речовин. Не переїдайте! Їжте меншими порціями, ніж зазвичай. Якщо можливо, їжте переважно фрукти та овочі, щоб збалансувати свою систему. Їжа, багата на поживні речовини, допомагає організму підготуватися до швидкого. Уникайте вживання хлібобулочних виробів, особливо тих, що містять багато солі та цукру.
    • Уникайте вживання солодких, рафінованих продуктів за день до посту. Ваше тіло не буде нормально функціонувати, якщо йому доведеться працювати переважно на цукрі. Крім того, оброблена їжа може зайняти більше часу, щоб покинути вашу систему, ускладнюючи швидке «очищення».
    • Якщо ви діабетик, проконсультуйтеся з лікарем, перш ніж почати їсти багато фруктів.
  3. Висиптеся вночі перед постом. Ваше тіло не працюватиме на звичайному калорійному паливі, і ви не зможете перебороти втому, отримавши поживну енергію. Якщо ви дасте собі основну кількість відпочинку, вам буде набагато легше працювати протягом дня - і ви отримаєте більше користі від свого посту.

Частина 3 з 3: Піст

  1. Зосередьтеся на своїх намірах. Зосередьтеся на темах та запитаннях, на які ви хочете відповісти. Зосередьтеся на самодослідженні, дослідженні ідеї, обґрунтуванні своєї духовності або просто втраті себе в стані цілеспрямованої дисципліни. Якщо ви маєте намір детоксикувати систему, використовуйте цю мету, щоб рішуче дотримуватися посту та боротьби з голодом.
  2. Якщо ви голодуєте лише водою, переконайтеся, що ви отримуєте багато рідини. У будь-якому випадку випивайте півлітра води кожні дві години. Вода наповнює шлунок, забезпечує вас новою енергією і розбавляє шлункову кислоту, що змушує почувати голод. Однак не пийте стільки води, щоб вас нудило.
    • Деякі традиції, такі як традиційний період ісламського посту, забороняють пити воду між сходом та заходом сонця. У цьому випадку особливо важливо забезпечити вашу систему достатньою кількістю води до і після голодування.
  3. Будьте зайняті. Бездіяльність і нудьга можуть змусити задуматися про їжу. Натомість спробуйте зайнятися чимось, у що ви можете зануритися, але це фізично не вимагає.Читання, письмо, медитація, повільні рухи йоги, робота за комп’ютером, прогулянка в лісі, перегляд телевізора та їзда на короткі відстані - це хороші способи зайняти себе під час посту. Уникайте занять, які вимагають багато енергії, таких як сильні фізичні вправи, відвідування тренажерного залу, підняття великої тяжкості або біг на великі відстані: сильні фізичні вправи спалять багато калорій і змусять вас без потреби голодувати.
    • Уникайте думок про їжу. Уникайте наближення їжі, зображень їжі або запахів їжі.
  4. Зачекай. Якщо у вас раптово виникає бажання здатися, нагадайте собі, чому ви постите. Будьте дисциплінованими. Переконайтесь, що ваш голод не триватиме вічно. І крім того, якщо ви твердо стоїте зараз, винагорода буде набагато більшою, ніж якщо ви здастеся.
    • В кінці посту, швидше за все, ви почуватиметеся напруженими та виснаженими. Це коли потрібно ввести резервні війська. Дрімайте, якщо можете, або відволікайтеся на візуальні медіа. Бойовик, в який ви можете зануритися, може створити чудеса в такій ситуації.
  5. Припиніть голодування в той момент, коли ви домовились із собою. Спокійно і приділяйте особливу увагу тому, що ви їсте. З’їжте половину порцій: надзвичайно важливо, щоб ви не їли стільки, скільки зазвичай їсте під час їжі. Ваша травна система працює на ступінь і зараз не може з’їсти важкий гамбургер. Віддайте перевагу спочатку їсти більш легку їжу, таку як фрукти, овочі та суп. Також важливі вода і сік.
    • Пам’ятайте, що не слід занадто швидко їсти і пити. З’їжте яблуко і спочатку випийте склянку води, а потім почекайте кілька хвилин. Після цього випийте миску супу зі склянкою апельсинового соку.
    • Розділіть це на 30 хвилин до години. Якщо з’їсти зараз багато овочів, ви можете довго проводити час в туалеті, супроводжуючись сильними болями - і це може навіть нашкодити вашому здоров’ю. Заспокойся.

Попередження

  • Якщо ви починаєте відчувати слабкість і виснаженість, припиніть голодування. Це може бути ознакою того, що ваше здоров'я не йде добре, або ви не належним чином підготувались до посту.
  • Можливо, ні, якщо ви вагітні або хворі, або якщо ви приймаєте ліки. Ваша імунна система вже ослаблена, тому утримання необхідних поживних речовин може уповільнити ваше відновлення.