Створіть графічний органайзер

Автор: Robert Simon
Дата Створення: 22 Червень 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
Как создать графический интерфейс на Python с нуля
Відеоролик: Как создать графический интерфейс на Python с нуля

Зміст

Графічні організатори - це інструменти, що використовуються для осмислення інформації. Їх часто використовують у школах для пояснення понять. Графічні організатори допомагають порівняти та порівняти, узагальнити інформацію, побудувати часові шкали та показати стосунки. Є кілька графічних організаторів, які є більш поширеними та загальновживаними.

Крок

Спосіб 1 з 5: Створення діаграми Венна

  1. Намалюйте коло на чистому аркуші паперу. Найкраще класти папір горизонтально, щоб у вас було достатньо місця для малювання.
    • Якщо ви намалюєте коло компасом, він буде рівним і акуратним. Якщо ви використовуєте компас, обережно тримайте обидві ніжки компаса, щоб уникнути виштовхування кінця олівця назовні, роблячи коло більшим і нерівним.
    • Намалюйте коло з одного боку, а не в центрі.
  2. У центрі паперу намалюйте друге коло, що перекриває перше. Наприклад, якщо ви намалюєте своє перше коло більше праворуч, то це коло має бути більше лівіше, при цьому все одно перекриваючи перше.
    • Зберігайте компас на однакових налаштуваннях, щоб два кола мали однаковий розмір.
  3. Перевірте, чи достатньо місця для написання з обох боків кіл і де вони перекриваються посередині. Якщо у вас недостатньо місця, найкраще стерти речі і почати спочатку, або взяти новий аркуш паперу і намалювати на ньому більші кола.
  4. Використовуйте діаграму Венна для порівняння та протиставлення двох речей. Угорі кожного кола напишіть речі, які ви порівнюєте, такі як книги, люди, фільми, тварини тощо. Там, де коло перетинається посередині, напишіть "Обидва".
  5. Порівняйте дві речі у зовнішніх колах і порівняйте їх там, де вони перекриваються посередині. У кожному із зовнішніх кіл ви пишете дані про кожну річ, що робить її чітко відокремленою та відмінною від іншої речі. Посередині напишіть інформацію, спільну між цими двома речами.

Метод 2 з 5: Створіть таблицю Т

  1. Намалюйте вертикальну лінію в центрі паперу. За допомогою лінійки тримайте лінію прямою і проведіть лінію зверху вниз.
    • Не має значення вертикальний чи горизонтальний папір - це ваші уподобання залежно від того, скільки місця ви хотіли б мати для запису даних.
  2. Накресліть на папері другу горизонтальну лінію так, щоб вона перетиналася з вертикальною. За допомогою лінійки відміряйте приблизно 1-2 см від верху, залишаючи місце для написання заголовків у верхній частині кожної колонки.
  3. Напишіть заголовок у верхній частині кожного стовпця, на невеликому просторі, який ви залишили між верхом сторінки та горизонтальною лінією. Графік Т використовується для порівняння та протиставлення речей, тому ви пишете дві речі, які порівнюєте, у кожному заголовку. Приклади речей для порівняння:
    • Комп’ютери
    • Смартфони
    • Історії
    • Люди
    • Міста
    • Націй
  4. Запишіть дані про кожну річ, яка відрізняє її від іншої. Для упорядкування списку використовуйте маркери або цифри. Помістіть дані у правильний стовпець.
    • Немає стовпця чи місця для написання спільного між цими двома речами, як на діаграмі Венна вище. Ви просто вказуєте, чим ці дві речі відрізняються одна від одної.
    • Наприклад, ви можете сказати, чим Сполучені Штати відрізняються від Австралії.Під заголовком "Сполучені Штати" ви перелічите таку інформацію, як чисельність населення, кількість штатів, конституція та інша відповідна інформація. Тоді ви можете перерахувати відповідну інформацію про Австралію під заголовком "Австралія".

Метод 3 з 5: Створіть блок-схему

  1. У верхньому лівому куті паперу намалюйте коробку, яка повинна бути горизонтальною. Використовуйте лінійку, щоб допомогти вам намалювати прямі лінії, зробивши кожен квадрат приблизно 2 см (7 см)2{ displaystyle ^ {2}}Залиште простір 2-3 см праворуч від коробки, а потім намалюйте ідентичну рамку в центрі сторінки (7 см2{ displaystyle ^ {2}}Відміряйте ще 2 см праворуч від середньої коробки і завершіть верхній ряд, намалювавши третю коробку з однаковими розмірами (7 см2{ displaystyle ^ {2}}Намалюйте стрілки вправо в проміжку 2-3 см між ящиками, вказуючи зліва направо. У вас повинна бути стрілка, спрямована від лівого вікна до середнього вікна, а потім від середнього вікна до правого вікна.
  2. Пронумеруйте ліву рамку "1", середню рамку "2" і крайню праву рамку "3". Зберігайте цифри малими, оскільки ви будете писати більше даних у ці поля.
    • Запишіть цифри в одному з кутів коробок, наприклад у верхньому лівому куті. Ви можете створити додаткове маленьке поле навколо цифр, щоб відокремити їх від тексту, який буде в них записаний.
  3. Перейдіть до кінця сторінки і намалюйте знову три 7-сантиметрові коробки2{ displaystyle ^ {2}}Намалюйте стрілки вліво між полями, що рухаються справа наліво. Намалюйте стрілку ліворуч від правого вікна до середнього вікна, а потім від середнього вікна до лівого вікна.
  4. Пронумеруйте праву рамку "4", середню рамку "5" та ліву рамку "6". Не забувайте тримати цифри малими, щоб ви залишали місце для написання у полях.
    • Знову ж таки, навколо цифр можна намалювати маленькі квадратики, щоб відокремити їх від тексту, який буде в них записаний.
    • Запишіть числа під тим самим кутом, що і верхній рядок, щоб діаграма була однаковою.
    • У верхньому рядку читається "від 1" до "3" зліва направо, а в нижньому рядку "4" - "6" справа наліво.
  5. Намалюйте стрілку вертикально вниз від поля 3 до поля 4. Це означає, що схему слід читати праворуч від неї, а не по діагоналі.
  6. Заповніть поля інформацією про низку подій або часову шкалу. Блок-схеми надзвичайно корисні для вивчення послідовності подій і побачення того, як одне веде до іншого.
    • Таким чином, зобразити події в історії, наприклад, ускладнення, що призвели до кульмінації.
    • Покажіть, як щось робити, у порядку "зробіть це спочатку, потім зробіть тощо".
    • Значні події у війні чи історичному моменті, такі як основні події Американської революції, що призвели до її закінчення.

Метод 4 з 5: Створіть зведену діаграму

  1. Намалюйте на папері великий прямокутник. Папір може бути вертикальним або горизонтальним, залежно від ваших уподобань.
    • Ви можете намалювати прямокутник безпосередньо всередині країв паперу, щоб він мав майже такий самий розмір, як папір. Наприклад, у вас є красиві великі теми, в яких ви можете написати короткі відомості з історії, книги, підручника чи іншого уривка для читання.
    • За допомогою лінійки зробіть прямокутник так, щоб лінії були прямими.
  2. Вирішіть, як розділити прямокутник на п’ять рядків однакового розміру. Візьміть висоту свого великого прямокутника і розділіть його на п’ять, щоб отримати оцінку висоти кожного рядка.
    • Наприклад, якщо ваш папір вертикальний, ви можете розділити 12 дюймів на 5, щоб отримати 6 дюймів для висоти ваших рядів. Якщо папір горизонтальний, розділіть 20 на 5, і кожен ряд буде висотою 4 см.
  3. Виміряйте від верхньої частини прямокутника до правильної відстані, яку ви знайшли на другому кроці. Зробіть олівцем невелику горизонтальну позначку в цьому положенні.
    • Потім потрібно повернути лінійку горизонтально, щоб вона була паралельна вершині великого прямокутника, і провести лінію по ширині прямокутника. Він повинен бути перпендикулярним до сторін прямокутника.
  4. Покладіть кінець лінійки на цей новий рядок і знову виміряйте відстань від кроку 2. Потім повторіть процес позначення маленької горизонтальної лінії на правильній відстані та малювання горизонтальної лінії по ширині вашого великого прямокутника.
    • Тепер у вас є два з п’яти рядків, необхідних для вашої оглядової карти.
  5. Виміряйте відстань другого кроку від нижньої частини другого ряду і зробіть третю невелику горизонтальну позначку. Накресліть лінію горизонтально вздовж лінійки так, щоб у вас був третій ряд по ширині прямокутника.
  6. Покладіть кінець лінійки на лінію внизу третього ряду і востаннє виміряйте відстань від другого кроку. Зробіть горизонтальну позначку на цій відстані і проведіть свою лінію по всій ширині.
    • Цей останній рядок розділяє рядок 4 і рядок 5. Тепер у вас має бути п’ять рядків однакового розміру по ширині прямокутника.
    • Зробіть все можливе, щоб за допомогою лінійки виміряти кожен рядок до потрібного розміру.
  7. Відміряйте 2-3 см від лівої сторони прямокутника і зробіть олівцем невелику вертикальну позначку. Потім за допомогою лінійки проведіть лінію вертикально від вершини прямокутника до низу на позначці 2-3 см.
  8. Напишіть категорії для узагальнення у вертикальній колонці 2-3 см ліворуч на оглядовій карті. Ви можете використовувати цю підсумкову таблицю, щоб узагальнити уривок з історії, книги чи наукової літератури. Ось простий спосіб узагальнити більшість історій чи статей, щоб ви могли написати кожну з них в одному з п’яти вікон уздовж вузької вертикальної колонки зліва:
    • ВООЗ?
    • Що?
    • Коли?
    • Правда?
    • Чому?
  9. Заповніть рядки поруч із кожною категорією даними з історії чи уривка, що відповідають на це запитання. Ви можете використовувати кулі, цифри або цілі речення.
    • Наприклад, поруч із написом "Хто" ви пишете залучену особу, людей чи персонажів. На додаток до "Де" ви пишете обстановку історії або те, де відбувається стаття. Напишіть дату чи часовий проміжок поруч із написом "Коли". Потім, поруч із пунктом "Що", ви можете описати те, що сталося, наприклад важливий сюжет або тему статті новин. Нарешті, поруч із розділом "Чому" поясніть, чому сталася ця подія, відповідно до інформації в історії, статті тощо.

Метод 5 з 5: Відображення циклу

  1. Намалюйте квадрат 7х7 на аркуші паперу, викладеному горизонтально. Помістіть квадрат приблизно на 3-5 см від верхньої частини паперу, в центрі ширини паперу (з обох боків квадрата буде хороших 10 см).
    • За допомогою лінійки намалюйте прямі, рівні лінії.
  2. Перемістіть приблизно на 1 см праворуч від квадрата, а потім приблизно на 5 см вниз. За допомогою лінійки вимірюйте ці відстані.
    • Намалюйте в цьому новому місці ще один квадрат однакових розмірів (тобто 7x7).
    • Цей квадрат слід намалювати прямо вправо і трохи вниз від першого квадрата, ніби це був крок до першого квадрата.
  3. Пройдіть на 1 см ліворуч від першого квадрата, а потім вниз приблизно на 5 см. За допомогою лінійки намалюйте третій квадрат із тими ж розмірами, що і попередній.
    • Цей квадрат також повинен знаходитись трохи ліворуч від першого квадрата, також як крок до першого квадрата. Три коробки разом повинні нагадувати форму піраміди.
  4. Намалюйте вигнуту стрілку праворуч від верхнього квадрата до правого квадрата. Потім намалюйте вигнуту стрілку вліво від правого квадрата ліворуч. Нарешті, намалюйте вигнуту стрілку вправо від лівого квадрата назад до верхнього квадрата.
    • Тепер три квадрати слід з’єднати у „коло” трьома вигнутими стрілками. Всі стрілки кола повинні бути спрямовані за годинниковою стрілкою.
  5. Заповніть квадрати інформацією про цикл. Цей графічний органайзер показує, як відбувається процес, а потім повторюється знову і знову, тому що так робить цикл. Ви можете додати більше клітинок до "кола", якщо вам потрібно, але комірки потрібно буде намалювати менше.
    • Водний цикл
    • Цикли людського тіла (наприклад, циркадний ритм)
    • Міграції тварин
    • Цикли Сонячної системи

Поради

  • Майте на увазі мету для вашого графічного органайзера перед його створенням. Кожен тип графічного органайзера використовується з певною метою, тому обов’язково намалюйте правильний для того, що вам потрібно проаналізувати чи вивчити.

Потреби

  • Папір
  • Олівець
  • Гумка
  • Лінійка
  • Компас