Проведення масажу гарячими каменями

Автор: Roger Morrison
Дата Створення: 8 Вересень 2021
Дата Оновлення: 21 Червень 2024
Anonim
Основные приёмы массажа горячими камнями
Відеоролик: Основные приёмы массажа горячими камнями

Зміст

Масаж гарячими каменями використовує поєднання гарячих каменів та масажних технік для розслаблення напружених м’язів, зняття болю та скутості та поліпшення кровообігу. Це лікування можна застосовувати при таких станах, як біль у м’язах, ревматизм та аутоімунні захворювання. Тепло від каменів проникає в шкіру, сприяючи кращому кровотоку, виведенню токсинів і глибшому розслабленню м’язів, ніж при звичайному масажі. Помістивши гарячі камені на точки точкового масажу, можна вивільнити енергетичний потік і сприяти власному процесу оздоровлення організму. Лікарі масажу гарячими каменями також можуть пристосувати лікування до конкретних потреб та уподобань клієнта. Дуже важливо бути обережними та уважно стежити за клієнтом. Опіки гарячим каменем - це причина номер один у судах проти ліцензованих масажистів!

Крок

Частина 1 з 3: Збір матеріалу

  1. Знайдіть або купіть камені. Камені, що використовуються при цій обробці, зазвичай виготовляються з базальту, щоб зберегти тепло. Камені повинні бути дуже гладкими, щоб вони ніяк не могли дратувати шкіру. Однак, якщо ви не можете знайти базальтові камені, гладкі річкові камені теж чудові. Ви можете замовити набір для масажу з гарячим камінням через Інтернет на сайті Bol.com або в масажному магазині. Не купуйте камені з кар’єру, якщо ви не можете вибрати кожен камінь окремо.
    • Ви повинні мати приблизно від 20 до 30 каменів, хоча для деяких професійних масажів потрібно від 45 до 60 каменів. У вас повинно бути принаймні два великі овали довжиною близько 8 дюймів і шириною 6 дюймів, сім каменів, які поміщаються в руку, і вісім маленьких каменів розміром з яйце.
  2. Налаштуйте своє робоче місце. Якщо у вас немає масажного столу, ліжко або підлога теж добре. Вирішивши, де робити масаж, покладіть на нього чистий простирадло або щільний рушник, щоб людина, якій ви збираєтеся робити масаж, могла лягти на нього. В результаті він не тільки буде зручно лежати, але й зайва масажна олія вбереться.
    • Для справді розслаблюючого середовища ви можете запалити ароматерапевтичні свічки. Заспокійливі аромати, такі як лаванда, лимонник, евкаліпт і ваніль, допомагають клієнтові повністю зануритися в масаж.
    • Ви також можете відтворити тиху класичну музику або звуки дощу, щоб поліпшити настрій.
  3. Прогрійте камені. Бажано починати з підготовки каменів приблизно за 30 60 хвилин до початку масажу. Вода не повинна бути теплішою за 55 ° C. Під час використання камені охолонуть. Все, що нижче 45 ° C, вважається масажем гарячими каменями, однак важливо зазначити, що камінь при температурі 40 ° C може когось спалити, якщо його залишити на голій шкірі протягом декількох хвилин.
    • Для нагрівання каменів використовуйте горщик ємністю не менше 6 літрів або велику каструлю з 3-дюймовим бортиком. Тільки майте на увазі, що каструлі та подібні кухонні прилади нагріваються з інтервалами, а це означає, що температура може змінюватися, і тому слід уважно стежити за нею. Краще використовувати пристрій, для якого можна встановити фактичну температуру, а не низьку-середню-високу.
    • За допомогою термометра для м’яса перевіряйте температуру в каструлі. Ніколи не використовуйте скляний термометр - вони можуть зламатися. Налаштування температури на горщику має бути теплим або низьким, щоб вода не кипіла.
    • Також перед використанням потрібно змастити камені масажним маслом.
  4. Ніколи не кладіть гарячий камінь прямо на шкіру людини, не рухаючи його. Фотографії, які ви бачите в рекламі спа-центру, не є надійними і мають лише виглядати привабливо. Щоб уникнути опіків, розкладіть фланелевий простирадло або рушник, а потім покладіть камені зверху.
    • Майте на увазі, що тепло від каменів проникає до шкіри за 3-4 хвилини.

Частина 2 з 3: Виконання масажу

  1. Майте на увазі, що ніколи не слід залишати клієнта на розпеченому камені, оскільки можуть виникнути серйозні опіки.
  2. Покладіть чотири маленькі камінчики на обличчя клієнта. Після того, як клієнт стане на місце, візьміть чотири менших камені - без олії - і покладіть їх на точки точкового масажу на його обличчі. На лобі повинен бути один камінь, один під губами і по одному на кожній щоці. Не наносіть масло на ці камені, оскільки вони можуть закупорити пори або подразнити шкіру. Прекрасною альтернативою є охолодження каменів перед обличчям, а не їх нагрівання - це допоможе зменшити будь-яке зростання.
  3. Помістіть середні та великі камені на грудину, ключиці та в його або її руках. Розмір каменів, які ви використовуєте, може змінюватися залежно від висоти та ширини замовника. Однак ви повинні покласти один або кілька каменів по обидва боки ключиць і два камені, які поміщаються в долоні, в обидві руки. Їх не потрібно затискати, але вони повинні бути повністю розслабленими і м’яко обволіканими руками.
  4. Використовуйте два камені розміром з долоню, щоб масажувати решту тіла. Оголіть частини тіла, які ви збираєтеся робити масаж, і не забудьте спочатку видалити всі покладені камені. Натріть трохи олії шкірою та камінням. Стежте за м’язами, щоб позбутися від будь-яких вузлів, замінюючи камені, коли вони охолоджуються і коли це потрібно. Закінчивши, накрийте масажну ділянку, замініть камені і переходьте до наступної області. Після закінчення повного масажу видаліть усі камені.
  5. Переверніть клієнта. Закінчивши передній масаж, клієнт повинен повернутися лежачи на животі. Щоб клієнту було зручніше, можна підкласти згорнутий рушник під щиколотки.
    • Також не забудьте замінити камені, щоб вони залишалися теплими.
  6. Накрийте клієнта і покладіть камені на лопатки, тильну сторону коліна і між пальцями ніг. Візьміть більші камені для лопаток і задньої частини коліна. Для пальців ніг покладіть невеликий камінь між кожним пальцем ноги. Після цього оберніть рушник навколо кожної ноги, щоб затримати тепло і утримати камені на місці.
    • Поклавши це, відкрийте область, яку хочете помасажувати, і втріть трохи олії на шкіру. Візьміть два промаслені камені розміром з долоню і використовуйте їх для масажу клієнта. Як і раніше, слід покрити область після масажу, замінити камені і перейти до наступної області.

Частина 3 з 3: Випробування різних технік

  1. Замість того, щоб використовувати руки, використовуйте камені для масажу. Зробіть це, обережно пересуваючи камені по напружених і болючих місцях. Тиск, який чинять камені, може бути досить високим, але оскільки м’язи клієнта вже досить розслабилися від спеки, процес буде практично безболісним.
  2. Поєднуйте теплі камені з іншими масажними прийомами. Ви можете спробувати шведський масаж або глибокий масаж тканин. Це допоможе вам отримати максимум від цього досвіду. Поки камені зігрівають і заспокоюють м’язи, інші методи масажу можна застосовувати з незначним дискомфортом або зовсім без нього - або з каменями, які все ще перебувають на шкірі, або після їх видалення.
  3. Чергуйте гаряче каміння з холодним мармуровим камінням. Більшість клієнтів помічають, що через певний час їхнє тіло стає настільки розслабленим від технік масажу гарячими каменями, що вони навіть не помічають різниці температур більш охолоджуваних каменів. Цей процес часто рекомендується для зняття травм, які можуть призвести до хворобливого набряку або запалення.

Попередження

  • Незалежно від того, чи будете ви самостійно робити масаж гарячими каменями чи наймаєте для цього терапевта, важливо, щоб методи виконувались правильно. Дізнайтеся про масаж гарячими каменями у фахівця в цій галузі або домовтесь про зустріч із досвідченим та ліцензованим масажистом для досягнення найкращих результатів.
  • Ніколи не залишайте камені в одному місці, якщо ви спочатку не накриєте їх товстим фланелевим простирадлом або рушником. Якщо цього не зробити, це може призвести до опіків.