Як видалити плями крові з матраца

Автор: Carl Weaver
Дата Створення: 24 Лютий 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
КАК ОТСТИРАТЬ ПЯТНО КРОВИ ОТ МЕСЯЧНЫХ? ♛ BeautyGuild
Відеоролик: КАК ОТСТИРАТЬ ПЯТНО КРОВИ ОТ МЕСЯЧНЫХ? ♛ BeautyGuild

Зміст

Кров містить велику кількість білка, тому плями крові так важко видалити. Щоб видалити пляму крові з матраца, потрібно спочатку видалити залишки крові, а потім ретельно очистити забруднене місце. Після цього необхідно як слід висушити матрац, так як на вологому місці може швидко завестися цвіль.

кроки

Частина 1 з 3: Промокніть пляма крові

  1. 1 Зніміть постільна білизна. Щоб видалити з матраца пляма, для початку слід звільнити його від постільної білизни. Зніміть з матраца подушки, ковдри, простирадла та інші постільні приналежності. Відкладіть подушки та інші приналежності в сторону, щоб вони не заважали вам, коли ви будете чистити матрац.
    • Якщо кров потрапила на простирадла, наволочки, подушки та інші постільні приналежності, попередньо змочіть плями засобом для прання, що містить ензими, або засобом для виведення плям. Зачекайте близько 15 хвилин, поки засіб вбереться, а потім виперіть білизну в пральній машині.
  2. 2 Промокніть пляма вологою ганчіркою. Змочіть чисту ганчірку холодною водою. Як випливає вичавіть зайву воду, щоб ганчірка була холодною і вологою. Втисніть холодну ганчірку в пляма крові і промокніть його, щоб вода вбралася в забруднене місце. Не тріть пляму, інакше кров проникне глибше в тканину матраца.
    • Використовуйте холодну воду, оскільки гаряча вода може закріпити пляма, і його буде важче вивести.
  3. 3 Промокніть пляма сухим рушником. Після того як забруднене місце вбере вологу, промокніть його чистим сухим рушником, щоб видалити залишки крові. Продовжуйте промаківать пляма до тих пір, поки воно не висохне, і на рушник перестануть з'являтися сліди крові. Не тріть пляму рушником, щоб кров не проникла ще глибше в матрац.
  4. 4 Продовжуйте змочувати і висушувати пляма. Обполосніть вологу ганчірку холодною водою і вичавіть зайву воду. Знову промокніть ганчіркою пляма, щоб вода вбралася в матрац. Потім візьміть чисту суху ганчірку і промокніть нею пляма, щоб в ганчірку вбралося якомога більше крові. Промаківайте пляма до тих пір, поки воно знову не висохне.
    • Продовжуйте змочувати і промаківать пляма до тих пір, поки на сухий ганчірці не перестануть залишатися сліди крові.

Частина 2 з 3: Виведіть пляма

  1. 1 Приготуйте очищуючий розчин. Є безліч засобів для чищення розчинів, які можна використовувати для того, щоб вивести пляму крові з матраца. Найкраще використовувати кисневмісний відбілювач або засіб для чищення, що містить ензими, оскільки вони спеціально призначена для розщеплення білків, якими багата кров. Можна використовувати також такі чистячі розчини:
    • Додайте в ½ склянки (125 мілілітрів) рідкого миючого засобу 2 столових ложки (30 мл) води і збивайте суміш, поки не виступить піна.
    • Змішайте одну частину харчової соди з двома частинами холодної води.
    • Додайте в ½ склянки (55 грамів) крохмалю, 1 столову ложку (20 грамів) солі і ¼ склянки (60 мілілітрів) перекису водню, так щоб вийшла пастоподібна маса.
    • Додайте в 1 склянку (250 мілілітрів) холодної води 1 столову ложку (15 мілілітрів) нашатирного спирту.
    • Змішайте 1 столову ложку (13 грамів) порошку для розм'якшення м'яса з 2 чайними ложками (10 мілілітрів) холодної води, так щоб вийшла пастоподібна маса.
  2. 2 Просочіть забруднене місце миючим засобом. Якщо ви використовуєте рідина, занурте в неї чисту ганчірку і вичавіть надлишки, після чого промокніть пляма, щоб воно просочилося засобом. Якщо ви використовуєте пасту, зачерпніть її кінчиком ножа або пальцем і нанесіть на пляму, так щоб вона повністю покрила його.
    • Матраци з ефектом пам'яті не можна мочити взагалі, тому нанесіть на такий матрац стільки миючого засобу, скільки необхідно для того, щоб просочити їм пляма.
    • Чи розпилювати рідкий засіб прямо на матрац. Матраци дуже добре вбирають вологу, і якщо рідина не висохне повністю, вона може зруйнувати тканину матраца або привести до появи цвілі.
  3. 3 Залиште розчин на 30 хвилин, щоб він як слід вбрався. В результаті засіб для чищення проникне в пляму і розщепити білки, що полегшить видалення крові з матраца.
  4. 4 Потріть пляма, щоб видалити частинки крові. Через 30 хвилин потріть пляму з нанесеним на нього миючим засобом зубною щіткою. Можна також ще раз промокнути забруднене місце чистою ганчіркою. Під дією зубної щітки або ганчірки пляма має збліднути і зникнути.
  5. 5 Промокніть залишилися сліди крові і миючого засобу. Змочіть чисту ганчірку холодною водою і вичавіть зайву воду. Промокніть нею тільки що очищене вами місце, щоб видалити з матраца залишки миючого засобу і крові.
    • Продовжуйте очищати матрац ганчіркою до тих пір, поки не видалите всі сліди миючого засобу і крові.
  6. 6 Висушіть очищене місце чистим рушником. Візьміть чисте сухе рушник і останній раз промокніть їм очищене місце, щоб видалити звідти залишки вологи. Покладіть на очищену ділянку рушник і натисніть на нього обома руками, щоб тканина ввібрала залишки вологи.

Частина 3 з 3: Захистіть матрац

  1. 1 Висушіть матрац на повітрі. Після видалення плями не застилаєте матрац протягом хоча б кількох годин, а краще залиште його сохнути на всю ніч. Дайте матрацу як слід висохнути, щоб з нього вивітрилася вся волога, яка може привести до появи цвілі. Щоб матрац швидше висох, можна поступити наступним чином:
    • Встановіть на вентиляторі максимальну швидкість і направте його на матрац.
    • Розведіть фіранки, щоб на матрац падав сонячне світло.
    • Розкрийте вікно, щоб в кімнату провітрити.
    • Винесіть матрац на вулицю і залиште його на кілька годин на сонці і свіжому повітрі.
    • Видаліть залишки води пилососом для сухого та вологого прибирання.
  2. 2 Пропилососьте матрац. Після того як матрац висохне, пропилососьте всю його поверхню, щоб видалити бруд і пил. Регулярно чистите матрац, щоб він довше залишався як новий. Використовуйте при цьому насадку для чищення м'яких меблів. Пропилососьте верх, низ, боки і шви матраца.
  3. 3 Одягніть на матрац чохол. Наматрацники не пропускають воду і захищають матрац від рідини, бруду і пилу. Наприклад, якщо ви проллєте що-небудь на матрац, рідина залишиться на чохлі і не намочить матрац.
    • Матрацні подушки легко чистяться. Якщо ви пролили на матрацна подушку рідина або забруднили її ще якимось чином, очистіть її відповідно до вказівок по догляду. Деякі подушки можна прати в пральній машині, в той час як інші слід протирати вологою ганчіркою.
  4. 4 Застелите ліжко. Коли чистий матрац висохне і ви надягнете на нього чохол, застеліть його натяжна простирадлом на гумці і постеліть зверху інші простирадла, ковдри, подушки і покривала, як ви робите це зазвичай. Простирадла також допомагають захистити матрац від поту, пилу і бруду.

попередження

  • При очищенні матраца від чужої крові надіньте герметичні рукавички, щоб запобігти від хвороб, що передаються через кров.

додаткові статті

Какстірать подушки Какнайті дірку в надувному матраці Какпочістіть матрац Какзаклеіть дірку в надувному матраці Какочістіть пухова ковдра на дому Какзавернуть простирадло під матрац Какзастеліть ліжко в готелі Какстірать ковдри Какнадуть матрац Какбистро вбити муху Какпользоваться вентиляторами для того, щоб охолодити будинок Каквскрить замок Какоткрить замок шпилькою або шпилькою Какрассчітать споживану потужність електроприладу