Визначення статі вашого хом'яка

Автор: Tamara Smith
Дата Створення: 26 Січень 2021
Дата Оновлення: 2 Липня 2024
Anonim
Как определить пол хомяка - Джесси мальчик? : 0
Відеоролик: Как определить пол хомяка - Джесси мальчик? : 0

Зміст

Ви коли-небудь замислювались, ваш хом'як хлопчик чи дівчинка, але не можете зрозуміти? Це може бути дуже важливо з’ясувати, особливо якщо у вас більше одного хом'яка, і ви не хочете, щоб він розмножувався. Визначити стать хом'яка можна за кілька етапів, включаючи з’ясування того, на що звертати увагу. Можливо, вашому хом'яку не сподобається, коли ви повернете його, щоб дізнатися його стать, але процес незабаром закінчиться, і згодом ви дізнаєтесь, чи є у вас милий маленький хлопчик чи дівчинка.

Крок

Спосіб 1 з 3: Тримайте хом'яка

  1. Зачекайте потрібного часу, щоб оглянути хом'яка. Щоб визначити стать, вам потрібно буде поглянути на задню і нижню частину вашого хом'яка. Найкраще зачекати, поки хом'як не насторожиться і не розслабиться, щоб оглянути його. Ловити сплячого або напруженого хом'яка - хороший спосіб отримати укуси.
    • Спробуйте приділити своєму хом'яку перекус і трохи уваги. Хом'яки не люблять, коли їх перевертають догори дном (а саме цим ви будете займатися), тому це значно полегшить цей процес, якщо погладити свого хом'яка і спокійно.
  2. Подумайте над роботою над великим контейнером або ящиком, вистеленим рушником. Це дасть хом'яку м’яке місце для посадки, якщо він зможе вільно хитатися. Він також одночасно утримуватиме вашого хом'яка, не даючи йому негайно впасти і втекти.
  3. Вхопіть хом'яка за загривок. Щоб утримувати вихованця безпечно, підходьте до хом'яка спокійно і не дозволяйте йому вас здивувати. Покладіть долоню однієї руки над хом'яком, великим і вказівним пальцями прямо над лопатками. Акуратно схопіть пухку шкіру, трохи вище плечей, між великим і вказівним пальцями, щоб перевірити голову і переконатися, що хом'як не може вас вкусити.
    • Не тягніть за шкіру і не намагайтеся піднімати тварину лише за сміття.
  4. Візьміть хом'ячка і переверніть його. Решту руки використовуйте для підтримки тіла тварини. Вільною рукою витримайте вагу хом'яка, підніміть хом'яка і переверніть його так, щоб його тіло впиралося в долоню руки, якою ви тримаєте за потилицю. У цей момент все його тіло повинно бути підтримане.

Метод 2 з 3: Пошук гендерних відмінностей у дорослих тварин

  1. Оцініть розмір хом'ячка. Самці, як правило, більші за самок. Якщо у вас немає іншого хом'яка для порівняння, це не допоможе вам визначити стать свого хом'яка. Але якщо у вас є інші хом'яки, ви можете порівняти їх. Хоча це не остаточний тест, він дасть вам чітке уявлення про те, чи є ваш хом'як самцем чи самкою.
    • Якщо подивитися на старшого самця хом'яка зверху, ви зможете побачити, що його спина більш загострена і піднята, тоді як самки хом'яків мають круглішу спину.
  2. Подивіться на дно хом'яка, близько до місця, де прикріплений хвіст. Хом'яки зазвичай досягають статевої зрілості приблизно у 35 днів, а у дорослих хом'яків часто досить легко помітити гендерні відмінності. Самці мають чіткі яєчка, які утворюють шишку на задній частині і приймають форму мигдалю, тоді як самки мають досить тупу спину.
  3. Огляньте живіт у вихованця на наявність сосків, оцінюючи область трохи нижче хвоста. Якщо ви бачите яєчка, це чоловіче. Якщо ви не бачите яєчок і можете бачити чіткі соски, це жінка. У самок є шість помітних пар сосків.
    • У карликових видів хом'яків самець також має дуже чіткий запах залози. У дорослого самця ця залоза, як правило, має чітко виражений жовтий колір і знаходиться на рівні пупка. Це в центрі живота, приблизно там, де можна очікувати пупок.
    • Якщо ви не можете сказати, чи є у вас хом'як - самець чи самка, можливо, тварина ще не дозріла статевим шляхом.

Метод 3 з 3: Пошук гендерних відмінностей у молодих тварин

  1. Знайдіть два отвори внизу хом'ячка. Вони схожі на маленькі рожеві кола і можуть здаватися трохи піднятими по краях. Задній прохід знаходиться трохи нижче хвоста, а сечостатевий отвір, місце уретри та статевих органів, знаходиться вище заднього проходу в напрямку до живота.
  2. Подивіться на відстань між анусом та сечостатевим отвором. Статеві відмінності важче побачити у зовсім молодих хом'яків, але визначити стать у молодої тварини можна, дивлячись на відстань між задним проходом та сечостатевим отвором. У самок отвори дуже щільно прилягають один до одного. Насправді у вас можуть виникнути труднощі з їх розрізненням, оскільки сечостатевий отвір, яким у цьому випадку є вульва, та задній прохід виглядають майже як єдиний отвір або структура. У самців отвори розташовані далі один від одного, тому існує дуже чіткий поділ між анусом і сечостатевим отвором.
    • Ви також можете побачити невеликі набряки в області промежини, якщо у вас є самець. Це зростаючі яєчка.
  3. Перевірте хом'яка ще раз в інший час, якщо ви все ще не впевнені. Якщо ви можете знайти лише одне отвір, особливо якщо воно виглядає досить великим, тоді ви можете розраховувати, що маєте справу з самкою, але частіше перевіряйте тварину або звертайтесь до ветеринара, досвідченого в екзотиці, якщо у вас пропущено друге отвір. Цей отвір може бути дуже тонким у дуже молодого самця, особливо якщо тварина, з якою ви працюєте, - карликовий хом'як.
    • Найпоширеніший хом'як, сирійський хом’як, є одиночним і його слід тримати окремо у власних клітках, тому не дуже важливо рано визначати стать. Карликові хом'яки, навпаки, утримуються в одностатевих групах. Якщо у вас є молоді тварини в групі статі, вам часто доведеться переглядати їх, поки стать не буде чіткою. Це допоможе вам уникнути випадків вагітності у вашій групі.

Поради

  • Майте на увазі, що хом'яки - це здобич і чутливі до стресів. Може бути спокусливо заспокоїти напружену тварину, погладжуючи або розмовляючи з нею, як це робили би цуценя чи кошеня, але для хом'яка краще, якщо ви залишите його одного в клітці після поводження.
  • Чим більше хом'яків ви зможете оглянути, тим краще ви будете визначати стать навіть у дуже молодих тварин.
  • Якщо ваш хом'як раптом багато надягає, є велика ймовірність, що вона вагітна. Вам доведеться навчитися доглядати за хом'ячками, але принаймні тепер ви точно знаєте, яка стать!
  • Окремі самці і самки хом'яків. Після того, як ви визначили стать хом'яка, ви повинні розділити самців і самців, якщо ви не хочете їх розводити. Якщо ви цього не зробите, майже напевно, що ваша хом'ячка завагітніє. Насправді, часто найкраще утримувати всіх хом'яків у власній клітці. Деякі породи, такі як сирійські хом'яки, схильні битися з іншими дорослими хом'яками.
  • Якщо у вас хом'яки вперше, переконайтеся, що у вас в руці немає шматочків їжі, або вас можуть вкусити. Найкраще здійснювати нагляд за дітьми молодшого віку при роботі з цими домашніми тваринами. Добре мити руки перед поводженням з хом'яком.

Попередження

  • Хом'яки не люблять, коли їх перевертають догори дном, тому будьте обережні, щоб ваш хом'як клав вам кігті в руку і намагався вас вкусити.