Запобігайте лущенню нігтів

Автор: Robert Simon
Дата Створення: 22 Червень 2021
Дата Оновлення: 24 Червень 2024
Anonim
Ожог ногтевой пластины / Зачистка ногтя
Відеоролик: Ожог ногтевой пластины / Зачистка ногтя

Зміст

Незалежно від того, чи лущиться ніготь через занадто часте миття рук, вплив хімічних речовин на нігті, чи загальний знос лаку та манікюру, вони можуть змусити вас почуватись впевнено. На щастя, є кілька простих речей, які ви можете зробити, щоб допомогти нігтям загоїтися і запобігти лущенню в майбутньому.Припиніть на деякий час фарбувати нігті або робити манікюр і зосередьтеся на зволоженні нігтьових ложок оліями та кремами. Вживайте профілактичних заходів, таких як носіння рукавичок під час чищення, використання таких речей, як сошники для розкриття упаковки, і прийом добавки для зміцнення нігтів.

Крок

Спосіб 1 з 2: Обробіть відшарування нігтів

  1. Зніміть лак для нігтів засобом для зняття лаку без ацетону. Якщо ви помітите, що нігті лущаться, то час зайняти кілька тижнів, щоб вони зажили, перш ніж знову наносити лак. Тим часом дістаньте в аптеці неацетоновий засіб для зняття лаку (ацетон висушує кутикули, тому уникайте цього) і використовуйте його для видалення будь-якого лаку, який все ще залишається на ваших нігтях.
    • Не здирайте і не здирайте лак для нігтів. Це дуже шкідливо для ваших нігтів, і при цьому часто видаляється шар нігтів.
    • Нанесіть засіб для зняття лаку ватними кульками або тампонами. Акуратно розтирайте кожен ніготь, поки лак не відірветься.
    • Якщо у вас зараз є нігті шелак або гель, вам потрібно буде використовувати ацетоновий засіб для зняття лаку.
    • Завжди використовуйте зволожуючий крем після зняття лаку з нігтів. Навіть засіб для зняття лаку без ацетону може пересушити ваші нігті.
  2. Підстрижіть нігті після душу, щоб вони не розколювались. Для того, щоб нігті зажили, потрібно тримати їх короткими протягом декількох тижнів. Після душу використовуйте машинки для стрижки нігтів, щоб обрізати нігті так, щоб краї були приблизно на одному рівні з кінчиками пальців. Повторюйте це раз на тиждень, поки нігті не перестануть лущитися.
    • Після прийняття гарячого душу або ванни ваші нігті пом’якшають, і це найкращий час для їх обрізки, щоб вони більше не ламалися.
    • Обов’язково використовуйте чисті кусачки для нігтів. Ви можете дезінфікувати його перед кожним використанням, промиваючи теплою водою та миючим засобом.
  3. Напилюйте нігті круглої форми, щоб запобігти їх зачеплення. Помістіть пилочку для нігтів паралельно бічній стороні нігтя, а потім перемістіть пилочку збоку до центру. З центру перемістіть файл вниз на протилежну сторону. Завжди пилюйте в одному напрямку (не туди і назад, оскільки це збільшує ймовірність того, що нігті зламаються або осипаються). Продовжуйте подачу, поки ви не сформуєте ніготь круглої форми замість квадратної.
    • Завжди пиляйте нігті після різання, щоб видалити нерівні краї.
    • Використовуйте пилку для дрібних пісок, щоб отримати рівну поверхню на нігті. Якщо ви також хочете зменшити довжину нігтів, використовуйте грубішу піщинку, щоб підпилити ніготь перед тим, як розгладити його пилкою для дрібних пісок.
  4. Щодня масажуйте зволожуючу олію на нігтях і кутикулах. Варіантів лікування олією багато. Найкращий варіант - це масло для кутикули, яке ви можете придбати в аптеці. Ви можете використовувати натуральні олії, які у вас вже є вдома, такі як оливкова, кокосова або арганова олія. За допомогою піпетки нанесіть по одній краплі олії на кожен ніготь, а потім масажуйте його у нігтьовому ложі.
    • Олія зволожує ваші нігті, роблячи їх рідшими.
  5. Регулярно застосовуйте зволожуючий крем для рук, щоб зволожити пошкоджені нігті. Обробляючи лущення нігтів, пам’ятайте, щоб руки та нігті були зволоженими. Використовуйте зволожуючий крем кілька разів на день, особливо після миття рук.
    • Носіть крем із собою протягом дня, щоб ви могли підтримувати нігті у зволоженому стані, навіть коли ви в дорозі.
  6. Відпочиньте від звичайного лаку, акрилових і гелевих нігтів. У вас може виникнути спокуса покрити відколені нігті свіжим шаром лаку, а може, ви просто любите робити нігті або робити їх у салоні. Тим не менше, зробіть два-три тижні відпустки від нанесення лаку на нігті. Вашим нігтям потрібен час для зволоження та загоєння, а лаки, акрилові та гелеві нігті сповільнять процес загоєння та потенційно ще більше пошкодять ваші нігті.
    • Якщо ви збираєтеся знову фарбувати нігті, пам’ятайте, що не слід здирати старий лак.

Метод 2 з 2: Вжити профілактичних заходів

  1. Одягайте рукавички, щоб захистити нігті, коли чистите і виконуєте домашні справи. Занадто багато води та засобів для чищення на ваших нігтях може пересушити їх. Наступного разу, коли митимете посуд або прибиратимете дім, надіньте гумові рукавички.
    • Це корисно не тільки для ваших нігтів - гумові рукавички також захищають ваші руки від надмірного висихання або подразнення засобами для чищення.
  2. Повністю висушіть руки, якщо вони змокнуть. Хоча ви можете асоціювати воду з гідратацією, вона насправді може витягувати вологу з нігтів та шкіри. Не дозволяйте воді сідати на шкіру. Повністю висушіть руки рушником, коли миєте їх або коли вони змочують.
    • Після цього нанесіть зволожуючий крем, щоб ваші руки та нігті були зволоженими.
  3. Відкривайте пакунки чимось іншим, крім нігтів. Не вишкрібайте ярлики, скотч або наклейки та не використовуйте нігті для відкриття коробок, листів або пакунків. Замість цього використовуйте сошник для літер, службовий ніж або ножиці.
    • Навіть розкриття содових банок нігтями може завдати їм шкоди. Коли тільки можете, робіть це пальцем, монетою чи чимось іншим замість нігтя.
  4. Протистоять бажанням відшаровувати або знімати лак для нігтів. Якщо у вас закінчився лак для нігтів, переконайтеся, що ви не стягуєте і не відшаровуєте старий лак. Навіть якщо ви помітите, як лак починає відшаровуватися, втримайтеся від спокуси потягнути його. Це часто не тільки видаляє лак, але і шар вашого нігтя. Замість цього використовуйте неацетоновий засіб для делікатного видалення старого лаку.
    • Особливо, якщо на ваших нігтях є шелак або гель, ви дійсно не хочете знімати його. На те, щоб ваші нігті відновилися після такого пошкодження, можуть знадобитися місяці.
  5. Почніть приймати такі добавки, як біотин, залізо або цинк. Біотин може зробити ваші нігті міцнішими (а також чудово підходить для росту волосся), цинк може допомогти, якщо на ваших нігтях є забарвлені плями, а залізо може потовщити тонкі нігті. Виберіть одну добавку, яку потрібно додати до свого щоденного раціону, і тримайте її протягом трьох-чотирьох місяців, щоб побачити, як реагує ваше тіло.
    • Ви також можете доповнити свій раціон, вживаючи більше продуктів, багатих залізом, таких як шпинат, бобові, червоне м’ясо та гарбузове насіння.
  6. Не надто поліруйте нігті, коли доглядаєте за ними. Полірування нігтів може видалити шари, витерти ефірні здорові олії і, можливо, навіть вплинути на ділянки лущення. Якщо і коли ви поліруєте нігті, робіть кожен ніготь всього шість-вісім мазків і не натискайте на нього сильно.
    • Полірування може сформувати ваші нігті і зробити їх блискучими, але якщо ви відчуваєте відшарування, пропустіть цей крок на кілька місяців, поки ваші нігті не стануть в кращому стані.

Поради

  • Додатково обробляйте нігті після занять, що створюють їх напругу, таких як альпінізм, садівництво або фарбування.
  • Якщо нігті на ногах відшаровуються, ви можете використовувати ті ж методи, щоб обробити їх і уникнути зайвого лущення.

Потреби

Лікування відшаровування нігтів

  • Засіб для зняття лаку без ацетону
  • Слабаки
  • Ножнички для нігтів
  • Пилка для нігтів
  • Олія для кутикули або щось подібне
  • Піпетка
  • Лосьйон для рук

Вживайте профілактичних заходів

  • Рукавички для чищення
  • Відкривачка листів або ніж Стенлі
  • Добавки, такі як залізо, цинк або біотин (за бажанням)