Як бути феміністкою

Автор: Marcus Baldwin
Дата Створення: 20 Червень 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
Складно бути жінкою і не бути феміністкою. Розмова з психологинею
Відеоролик: Складно бути жінкою і не бути феміністкою. Розмова з психологинею

Зміст

Немає єдиного рецепту про те, як бути феміністкою. Фемінізм проявляється в різних формах. Фемініст - це людина, яка вірить в гендерна рівноправність. Більшість людей скажуть, що вони підтримують рівноправ'я статей і вірять, що у чоловіків і жінок повинні бути рівні права і можливості розпоряджатися своїм життям на власний розсуд.

кроки

Частина 1 з 3: Фемінізм в повсякденному житті

  1. 1 Любіть себе. Це може звучати не особливо оригінально, але якщо жінка любить себе і дбає про себе, то це надає їй впевненість. Коли ви любите себе, тим самим ви показуєте, що вам байдуже бути самою собою.
    • Любити себе означає любити своє тіло (особливо!), Навіть якщо воно не відповідає стереотипам досконалості, пропагованим в ЗМІ. Феміністки часто борються проти неправильної концепції, яка стверджує, що приваблива жінка повинна володіти певними зовнішніми даними.
    • Це не означає, що ви не повинні витрачати зусилля, щоб виглядати привабливо. Ви можете наносити макіяж або носити туфлі на високих підборах і одночасно бути феміністкою. Однак ви не повинні цього робити, якщо вам не хочеться!
  2. 2 У відносинах з партнером у вас повинні бути рівні права. Це відноситься як до гетеросексуальним відносинам, так і до шлюбу. Ви повинні зруйнувати стереотипи про традиційні гендерні ролі. Якщо ви хочете залишитися вдома з дітьми, поки чоловік працює, прекрасно! Ви все ще можете бути феміністкою! Тим не менш, ви і ваш партнер повинні прийняти усвідомлене рішення про розділення домашніх обов'язків.
    • Якщо приготування в основному на вас, то чоловік може взяти миття посуду на себе. Якщо ваш партнер взяв на себе обов'язок робити прання по вихідним, то ви можете бути відповідальні за прибирання будинку пилососом. Поки ви приймаєте рішення про розділення відповідальності, грунтуючись на особистих уподобаннях, а не на гендерних стереотипах, фемінізм буде частиною вашого способу життя.
  3. 3 Привчайте ваших дітей до гендерної рівності. Є багато способів навчати дітей цього. Для початку навчіть їх слідувати своїм інтересам і вподобанням незалежно від статі. Ви також можете пояснити їм гендерні переваги (наприклад, чому дівочі речі незмінно рожеві і фіолетові, а хлоп'ячі інших квітів і не можуть бути рожевими). Допоможіть їм ставити перед собою цілі, які не залежать від їх статі.
    • Важливо чітко пояснити дітям роль матері і батька як партнерів. Це дозволить звести до мінімуму поширені переконання, що мама виконує роль батька, а тато - добувача.
  4. 4 Постарайтеся підтримувати гендерну рівність на роботі. Ідеальна робота - це коли всі рівні незалежно від статі, етнічної приналежності, сексуальної орієнтації і так далі. Насправді, на жаль, це не завжди так. Будьте професіоналом і завжди виконуйте роботу найкращим чином. Їли ви відчуваєте дискримінацію по відношенню до вас, наприклад, вам платять менше за однакову роботу або відмовляють просувати по службі через статевої приналежності, не бійтеся говорити про існуючу несправедливість.
    • Якщо ви на керівній посаді, забезпечте рівноправність при прийомі на роботу, оплаті праці і просуванні по службових сходах.
  5. 5 Підтримуйте інших жінок. На жаль, в сучасному світі жінкам властиво засуджувати і принижувати інших жінок (зокрема, в соціальних мережах). Щоб бути феміністкою, підтримуйте і розширюйте права і можливості інших жінок. Зрозумійте, що жінки, які приймають рішення, відмінні від ваших, теж гідні поваги.

Частина 2 з 3: Просування загального гендерної рівності

  1. 1 Будьте обізнані про систематичні порушення прав жінок. Щоб бути феміністкою, необхідно зібрати якомога більше інформації про порушення прав жінок у всьому світі. Ви не можете вплинути на думку кожної людини щодо ролі жінок в суспільстві, але можете підняти питання про систематичні порушення прав жінок.
    • Ви можете вступити в організацію, що займається захистом прав жінок на освіту і кар'єру.
    • Ви можете зібрати статистику процентного співвідношення жінок в політиці в різних країнах.
    • Усвідомте, що в політичних системах, де порушуються права жінок на освіту і трудову діяльність, жінки стають економічно залежними від тих, хто при владі.
  2. 2 Боріться з гендерною нерівністю. Приєднуйтеся до організації, яка бореться проти гендерної нерівності у вашій країні і в інших країнах. Виступаючи проти нерівності, ви робите важливий крок на шляху до досягнення рівноправності. Ви можете знайти ресурси для феміністичної активності тут: http://feminist.com/activism/ here.
  3. 3 Голосуйте за політичних лідерів жінок. Один із способів бути феміністкою і підтримувати феміністичні руху - голосувати на виборах за кандидатів-жінок. Голосуючи за кандидатів, які борються за право жінок на трудову діяльність, освіту, отримання медичної допомоги, ви допомагаєте втілити ідеї фемінізму в життя.
    • Більш того, ви можете дізнатися, чи є в передвиборному штабі кандидата (чоловіки або жінки) жінки. Якщо кандидат ратує за рівні права жінок на трудову діяльність, а сам не наймає жінок, то це несерйозно.
  4. 4 Підтримуйте рівні права жінок і чоловіків. Феміністка має виступати за рівноправність для всіх, незалежно від статевої приналежності, мати право розпоряджатися свій життям і кар'єрою на свій розсуд, навіть якщо це означає порушення традиційних гендерних стереотипів. Це означає, що мама або тато можуть вибирати, залишитися вдома і піклуватися про дітей або виходити на роботу. Це означає вірити, що чоловік або жінка може стати генеральним директором компанії, політиком або президентом.

Частина 3 з 3: Дізнаємося про історію фемінізму

  1. 1 Дізнайтеся більше про фемінізм. Феміністка вважає, що чоловіки і жінки повинні мати рівні можливості. Фемінізм не цурається жіночу сексуальність і не відстоює перевагу жінок над чоловіками. Цей рух бореться проти упереджень щодо гендерних ролей. Потрібно проводити дослідження і задавати питання, наприклад: "чому пілоти зазвичай чоловіки, а бортпровідники, як правило, жінки?"
  2. 2 Досліджуйте поширені помилки про фемінізм. Є багато неправильних уявлень про фемінізм. Деякі люди, чуючи слово "феміністка", уявляють собі жінку з короткою стрижкою, яка ненавидить чоловіків і поводиться агресивно. Проте, феміністкою може бути також і домогосподарка, яка виховує 4 дітей і витрачає весь свій час на підготовку і прибирання.
    • Феміністки не повинні ненавидіти чоловіків, ставати лесбіянками або не виходити заміж.
    • Феміністки не повинні одягатися або діяти з яких-небудь кліше.
  3. 3 Вивчіть історію феміністичного руху. Щоб дійсно зрозуміти це рух, необхідно вивчити різні його течії. Дізнайтеся про найвпливовіших жінок-лідерів руху суфражисток. Дізнайтеся про проблеми, з якими стикаються жінки на роботі, таких як рівна оплата за рівну працю tax benefits for childcare, і право на декретну відпустку.

Поради

  • Завжди вірте в себе. Можливостям жінки, яка вірить в себе, немає меж.
  • Не ігноруйте той факт, що чоловіки і жінки відрізняються один від одного біологічно. Не робіть помилку, плутаючи фізичні відмінності, з насильно культивованими.
  • Усвідомте, що і чоловіки, і жінки виросли в однаковій гендерної середовищі. Проявіть терпіння до тих, хто ще не зрозумів, чому фемінізм так важливий. Люди будуть більш відкрито обговорювати проблеми феміністок, якщо ви будете ставитися до них з повагою.
  • Прочитайте книгу Бетті Фрідан "Загадка жіночності". Це один з найважливіших праць, оскільки ознаменував початок другої хвилі фемінізму.
  • Будьте собою. Це дуже важливо, тому що, маючи сильний характер, ви точно ніколи ні для кого не змінитеся.