Як бути смиренним

Автор: Carl Weaver
Дата Створення: 26 Лютий 2021
Дата Оновлення: 28 Червень 2024
Anonim
Очень Сильная проповедь! Ты удивишься, как хорошо быть смиренным! - Старец Силуан Афонский
Відеоролик: Очень Сильная проповедь! Ты удивишься, как хорошо быть смиренным! - Старец Силуан Афонский

Зміст

«Важко бути смиренним, коли ти досконалий у всіх відносинах» - співається в старій пісні в стилі кантрі. Безсумнівно, деякі люди насправді вважають себе ідеальними у всьому. Але все ж досить важко бути смиренним, особливо якщо ви живете в суспільстві, заохочує конкуренцію і індивідуальність.

Навіть у такій культурному середовищі скромність залишається важливою позитивною якістю. Виховання смирення є першорядним в більшості духовних традицій, і скромність допомагає вам встановлювати і насолоджуватися більш повноцінними і насиченими відносинами з оточуючими, поряд зі створенням можливостей заробити собі повагу.

кроки

Частина 1 з 3: Прийняти свої кордони

  1. 1 Зізнайтеся, що ви не можете бути найкращим у всьому - чи в чомусь. Незалежно від того, наскільки ви талановиті, майже завжди знайдеться той, хто робить щось краще за вас.Дивіться на тих, хто краще і подумайте про потенціал для розвитку. Ніхто не може бути найкращим у чомусь.
    • Навіть якщо в чомусь ви «найкращий» в світі, завжди знайдеться той, що ви не можете робити і, можливо, ніколи не зможете.
    • Визнання своїх обмежень не означає відмови від мрій і не означає, що треба здаватися у вивченні всього нового і не розвивати свої існуючі можливості. Це просто означає визнавати, що всі ми люди, всі ми не ідеальні, і жоден з нас не може все робити сам.
  2. 2 Визнайте свої власні помилки. Ми засуджуємо оточуючих, тому що це набагато простіше, ніж подивитися на себе. На жаль, це до того ж, абсолютно непродуктивно і, в багатьох випадках, шкідливо. Засудження оточуючих стає причиною розбрату в стосунках і перешкоджає формуванню нових. Ймовірно навіть гірше, це не дає нам спробувати поліпшити себе. Всі роблять помилки.
    • Ми весь час судимо про навколишніх, як правило, навіть не усвідомлюючи цього. В якості практичного вправи, спробуйте зловити себе на факті засудження людини або групи людей, і кожен раз замість цього оціните себе. Подумайте краще про те, як би ви могли покращити себе, а не про те, як повинні діяти оточуючі. Все-таки ви не можете управляти рішеннями і поведінкою інших людей - але можете контролювати своє.
    • Працюйте над своїми недоліками. Не забувайте, що ріст і розвиток є процесом усього життя, який ніколи не припиняється, навіть якщо ви дуже досвідчені в чомусь.
  3. 3 Будьте вдячні за те, що маєте. Припустимо, ви закінчуєте один з найстаріших університетів Англії з найвищими оцінками. Ви, безсумнівно, заслуговуєте похвали за багато годин, присвячені навчанню, і за свою завзятість. Подумайте, проте, що є такий же розумний і працьовитий чоловік як ви, у якого менш заможні батьки, він виріс в іншому середовищі або просто зробив неправильний вибір в житті. Ви б могли опинитися на його місці.
    • Завжди пам'ятайте, що якщо б вчора ви зробили неправильний вибір, все ваше життя сьогодні могла б змінитися і, крім того, сьогодні може виявитися днем, коли ваш правильний вибір змінить все життя.
    • Хоча ви, безсумнівно, працювали, щоб отримати те, що маєте, але ви не могли б цього досягти без підтримки інших людей. Все, що ми робимо - це результат того, що оточуючі зробили для нас. Ми сформувалися завдяки людям навколо нас і стаємо кращими в деякому роді, так що можемо досягати своїх цілей.
  4. 4 Не бійтеся робити помилок. Частиною смирення є розуміння того, що ви будете робити помилки. Усвідомлювати це, і зрозумійте, що всі люди роблять помилки, і ви позбудетеся від важкого тягаря. Проте, це не означає, що ви повинні бути необачні - намагайтеся уникати очевидних помилок, але не бійтеся пробувати нові методи досягнення своїх цілей.
    • Кожен з нас за раз може випробувати лише маленький шматочок життя. Завжди є люди старше і мудріше вас. До думки старших варто прислухатися, таким чином, ви повинні приймати рішення, засновані на цих знаннях.
  5. 5 Визнайте свої помилки. Хоча ви можете боятися, що люди будуть злитися або дратуватися на вас, але краще завжди визнаватися, а не приховувати їх. Здійснили ви помилку, будучи начальником, батьком, або іншому, люди оцінять той факт, що ви бажаєте визнати, що ви не досконалі і що ви працюєте над тим, щоб поліпшити себе і намагаєтеся виправити ситуацію. Визнання своїх помилок демонструє, що ви не вперті, що не егоїстичні, і не боїтеся виглядати не ідеальним в очах оточуючих.
    • Визнання своїх помилок змусить людей більше поважати вас, будь то ваші власні діти або колеги по роботі.
  6. 6 Чи не хвастайте. Це нормально мати здорову самооцінку і пишатися своїми заслугами, але нікому не подобається, коли хтось намагається постійно звертати увагу на себе і на свої досягнення. Якщо ви відчуваєте, що дійсно зробили щось велике, є ймовірність, що люди почнуть помічати, і за вашу скромність вони почнуть поважати вас навіть більше.
    • Це не означає, що ви повинні обманювати про свої досягнення; якщо хтось запитує вас, пробігли ви марафон, то цілком прийнятно сказати «так». Але не слід постійно розповідати про те, як ви були чудові, коли втікали марафон, або домагалися інших цілей.
  7. 7 Будьте уважні в розмовах. Смиренний людина не повинна бути покірним тихонею - смирення не означає не мати власної гідності. Проте, смиренна людина повинен проявляти увагу до всіх в бесіді, не повинен перебивати або змушувати когось мовчати. Як смиренна людина, ви повинні розуміти, що все, включаючи вас, мають власні цілі і мрії і їм, можливо, хочеться говорити про свої досягнення і висловлювати свої думки.
  8. 8 Не ставте все собі в заслугу. Всі ми люди і те, ким ми є, багато в чому залежить від впливу та участі інших людей. Сила-силенна людей надали вам підтримку і допомогли стати тим, ким ви є, щоб ви могли втілити свої мрії. Це абсолютно нормально пишатися своїм заслугами, але майте на увазі, що ніхто ніколи не досягає нічого сам, і що ми, люди, допомагаємо один одному в досягненні своїх цілей.
    • Розділіть любов. Визнайте людей, які допомогли вам на шляху до успіху.

Частина 2 з 3: Цінувати оточуючих

  1. 1 Цінуйте таланти і якості навколишніх. Примусьте себе поглянути на оточуючих і цінуйте те, що вони зробили, і в цілому, цінуєте людей за те, хто вони є. Зрозумійте, що всі люди різні і отримуйте задоволення від можливості спілкуватися з різними людьми. У вас, звичайно, є свої особисті смаки, уподобання, симпатії і антипатії, але навчіть себе відокремлювати свої думки від страхів, і ви будете більше цінувати оточуючих - ви будете більш смиренним.
    • Уміння цінувати таланти і здібності оточуючих змусить вас знайти якості, які ви хотіли б поліпшити або придбати для себе.
  2. 2 Припиніть порівнювати себе з оточуючими. Хоча конкуренція може бути здоровою і стимулюючої, але майже неможливо бути смиренним, коли ми постійно прагнемо бути «найкращими» або намагаємося бути краще за інших. Краще спробуйте більше подивитися на себе. Запам'ятайте, кінцева мета не бути краще за інших, а бути краще, ніж той, ким ви були до цього. Коли ви концентруєте всю енергію на саморозвиток, а не на порівнянні себе з іншими, ви виявите, що зробити себе краще набагато простіше, оскільки вам не треба турбуватися про те, краще ви або гірше кого-то.
    • Кожна особистість унікальна. Цінуйте людей за те, хто вони є, не за їх вміння і зовнішній вигляд по відношенню до вас.
  3. 3 Не бійтеся вважатися з думкою оточуючих. Хоча, в кінцевому підсумку рішення залежить від вас, чи мають рацію ви чи ні, але зовсім інша справа визнати, що ви робите помилки, і ви не завжди буваєте праві. Дещо складніше, проте - мати здатність визнавати, що в багатьох випадках навколишні - навіть ті, хто не згоден з вами - можуть виявитися праві. Не зважаючи на бажаннями свого партнера, з законами, з якими ви не згодні, або навіть іноді з думкою своєї дитини, ви приносите визнання ваших обмежень на новий рівень.
    • Замість того щоб просто сказати, що ви смиренні і як будь-яка людина робите помилки, ви також повинні зосередитися і жити з таким настроєм - бути смиренним є способом життя, що не одноразовою акцією.
  4. 4 Шукайте натхнення в літературі. Це ще один спосіб цінувати оточуючих. Подумайте над духовними писаннями і прислів'ями про скромність. Моліться, медитуйте, робіть все, що завгодно, щоб відвести увагу від себе і свого сприйняття власної гідності (особливо в порівнянні з іншими). Можете читати надихаючі біографії, мемуари, Біблію, наукову літературу або фантастику про те, як поліпшити своє життя, або що-небудь, що змушує вас бути більш смиренним і цінувати інформацію, яку можуть запропонувати інші.
    • Якщо ви не маєте відношення до духовності, розглянемо науковий метод. Наука вимагає смиренності. Вона вимагає, щоб ви відійшли від своїх упереджених понять і суджень і зрозуміли, що ви не знаєте стільки, скільки ви думаєте.
  5. 5 Підтримуйте здатність вчитися. Ніхто не досконалий ні в чому. Завжди знайдуться люди, які в чомусь краще за вас, і в цьому криється можливість вчитися від них. Знайдіть людей, на яких ви прагнете бути схожі в певних областях і попросіть їх стати вашими наставниками. При наставництво потрібна установка меж, конфіденційність і проникливість. Як тільки ви станете перегинати палицю, намагаючись бути «нездатним», зійдіть назад на землю. Бути учнем означає, що ви визнаєте, що ви завжди повинні вчитися більшого в житті.
    • Ви можете стати смиренніше, навчаючись того, чого ви взагалі не знаєте, наприклад гончарної справи або написання сценаріїв і знати, що ви дозволите іншим вчити вас і показувати шлях. Це допоможе вам зрозуміти, що кожен добре розбирається в чомусь, і ми всі повинні допомагати один одному для того, щоб стати краще.
  6. 6 Допомагайте оточуючим. Великою частиною смирення є повага, а частина поваги - допомагати їм. Ставтеся до людей як до рівних і допомагайте їм, тому що це правильно. Кажуть, що якщо ви можете допомагати тому, хто можливо не зможе вам допомогти у відповідь, ви вчитеся скромності. Допомагаючи нужденним людям ви навчитеся ще більше цінувати те, що у вас є.
    • Само собою зрозуміло: чи не хваліться тим, що ви добровільно допомогли. Дуже добре, якщо ви пишаєтеся своєю роботою, але пам'ятайте: добровільна допомога робиться не для вас, вона для людей, яким ви надали допомогу.
  7. 7 Ідіть останнім. Якщо ви завжди поспішаєте зробити все першими і дійти до передової лінії, киньте собі виклик і дозвольте іншим зробити це перед вами - наприклад, старшим, інвалідам, дітям або поспішають людям.
    • Запитайте себе: «Мені це дійсно потрібно зробити першим так терміново?» У більшості випадків відповіддю буде «ні».
  8. 8 Будьте люб'язні з оточуючими. Говоріть компліменти тим, кого ви любите, або навіть ледь знайомим. Говоріть своєму партнеру, що він / вона чудово виглядає сьогодні; зробіть комплімент нову зачіску колеги або скажіть касиру в магазині, що вам сподобалися її сережки. Або ви можете піти глибше, і хвалити важливі риси особистості людей. Зробіть, щонайменше, один комплект в день, і ви побачите, що оточуючим є так багато чого запропонувати світові.
    • Звертайте увагу на позитивні риси оточуючих замість того, щоб вишукувати недоліки.
  9. 9 Вибачайтеся. Якщо ви зробили помилку, зізнайтеся і визнайте свою неправоту. Навіть якщо вам боляче перед кимось вибачитися, ви повинні перебороти свою гордість і сказати людині, що ви шкодуєте і вибачаєтеся за заподіяну шкоду. Згодом біль зійде, на заміну їй прийде відчуття полегшення, тому що ви знаєте, що виправили становище. Це покаже людині, що ви відмінно цінуєте його або її і що ви визнаєте свою помилку.
    • Дивіться в очі, коли ви вибачаєтеся, щоб показати, що вам дійсно небайдуже.
    • Не повторюйте помилок. Вибачення не дає вам дозволу зробити це знову. Це викличе в людях недовіру до вас і ваших слів.
  10. 10 Більше слухайте, що говорите. Це ще один відмінний спосіб цінувати оточуючих і бути смиренніше. Наступний раз, коли ви берете участь в бесіді, дозвольте іншій людині говорити, не переривайте і задавайте питання, щоб людина продовжувала говорити і ділитися. Хоча ви і повинні брати участь в розмові, нехай у вас увійде в звичку давати людям висловитися більше ніж собі, так, щоб ви не виглядали як людина, яка переймається тільки тим, що відбувається в його власному житті.
    • Задавайте питання, щоб показати, що ви розумієте, про що говорить співрозмовник. Не треба просто чекати, коли він зупинить свій монолог, так, щоб ви почали говорити. Пам'ятайте, що якщо ви задумалися над тим, що хочете сказати, то вам буде важче зосередитися на тому, про що говорить співрозмовник.

Частина 3 з 3: Відкрити для себе знову відчуття дива

  1. 1 Відродити в собі здатність дивуватися. Оскільки ми люди і не знаємо практично нічого про навколишній світ, можна очікувати, що ми сповнені почуття побожного страху частіше, ніж зазвичай.Діти мають відчуттям дива, і воно пробуджує цікавість, що робить їх настільки уважними спостерігачами і здібними учнями. Ви дійсно знаєте як працює мікрохвильова піч? Ви можете зібрати її самостійно? А як щодо вашого автомобіля? Розумієте, як влаштовані ваші мізки? А троянди?
    • Заїжджене відношення «Все це ми бачили» змушує нас відчувати себе набагато більш важливими, ніж ми є насправді. Ніхто не бачив все - ніхто не знає все. Дивуйтеся як дитина, і ви будете не тільки смиренні; Ви будете більш охоче вчитися.
  2. 2 Будьте ласкаві. Лагідність духу - впевнений шлях до скромності. При зіткненні з конфліктом застосовуйте «айкідо», де це можливо: вбирає ненависть нападів оточуючих і перетворюйте її в що-небудь позитивне, намагаючись зрозуміти, чому вони зляться, відповідаючи м'якістю і повагою. Практикуючи м'якість, ви знайдете здатність дивуватися, так як сконцентруєтеся на позитивних аспектах життя.
  3. 3 Більше проводите часу на природі. Прогуляйтеся в парку. Стривайте біля підніжжя водоспаду. Погляньте на світ з вершини гори. Сходіть в довгий похід. Викупайтеся в океані. Знайдіть свій власний спосіб об'єднатися з природою і приділіть час, щоб по-справжньому оцінити все, що вона має на увазі. Закрийте очі і відчуєте подих вітру на обличчі. Ви повинні відчути себе повністю смиренним природою - силою, яка настільки безмежна за своєю глибиною і мощі. Як тільки ви почнете виявляти захват і повагу до всього, що існувало задовго до вашої появи і буде існувати довгий час після того, як ви покинете цей світ, ви почнете усвідомлювати, наскільки мізерні ви в цьому світі.
    • Проводячи більше часу на природі, ви побачите, наскільки величезний і складний світ - і що ви перебуваєте не в його центрі.
  4. 4 Займайтеся йогою. Йога є практикою любові і вдячності, вона змусить вас відчувати захоплення за допомогою дихання, вашого тіла, любові і доброти в світі навколо вас. Йога допоможе вам зрозуміти, як швидкоплинно час на землі і цінувати його ще більше. Зробіть звичкою заняття йогою хоча б двічі на тиждень і отримаєте емоційну користь, а також і фізична перевага.
    • Йога повністю має відношення до смирення. У йозі немає такого поняття, щоб хвалитися тим, як вам вдалося освоїти нову позу. Тут все робиться в своєму власному темпі.
  5. 5 Проводьте час з дітьми. Діти мають здатність захоплюватися світом, яку складно відтворити дорослим. Проводьте більше часу поруч з дітьми і спостерігайте, як вони цінують навколишній світ, постійно задають питання, і як вони отримують задоволення і радість від самих незначних і приземлених речей. Для дитини квітка або рулон туалетного паперу може стати самої неймовірної річчю в світі - протягом дня, в будь-якому випадку.
    • Проводячи більше часу з дітьми, ви згадайте, як насправді надзвичайний наш світ.

Поради

  • Навчіться визнавати, коли ви не праві, і не дозволяйте своїй гордості змушувати вас відчувати, що ваші дії засуджуються ...
  • Пам'ятайте, що бути смиренним дає багато переваг. Скромність допоможе вам бути більш задоволеними своїм життям, а також пережити погані часи і поліпшити відносини з оточуючими. Також дуже важливо прагнути до знань. Якщо ви вважаєте, що ви все знаєте, ви не можете бути досить відкритими до пошуку нових знань. Смирення також є в деякому роді контр-інтуїтивним, і в цілому, прекрасним інструментом для саморозвитку. До всього, якщо ви відчуваєте свою перевагу, у вас немає стимулу до вдосконалення. Найбільше смирення дозволяє вам бути чесним із самим собою.
  • Завжди будьте люблячими і серцевими, хто знає, коли комусь може знадобитися звернутися до вас.
  • Задавайте питання, якщо ви не знаєте, знаєте мало і якщо вважаєте, що знаєте все.
  • Ніколи не хвастайте тим, що ви маєте - віддавайте, щоб отримувати.
  • Вважається нормальним трохи говорити про себе, але прикладіть усвідомлене зусилля і запитайте оточуючих про них самих. Доброю ідеєю буде також більше слухати, коли з вами розмовляють або відповідають.
  • Будьте ласкаві і чуйні. Допомагайте оточуючим і говорите, що ви завжди готові прийти на допомогу.
  • Цінуйте свої таланти. Смирення не означає, що ви не можете бути задоволеним собою. Самооцінка - це не те саме, що і гордість. Обидва почуття виходять з визнання своїх талантів і якостей, але гордість, вид гордості, яка тяжіє до зарозумілості, йде корінням в невпевненість в собі. Подумайте про здібності, якими ви володієте, і будьте за них вдячні.
  • Шукайте надійного і мудрої поради і купуйте відповідальних партнерів, якщо ви знаходите, що це слабкий аспект у вашому житті. Гордість передує падінню, і профілактика, безумовно, краще, ніж лікування.
  • Жити самовідданої життям приносить більше задоволення, ніж бути егоїстичним.
  • Перш ніж подумати про себе, подумайте про інших. Спочатку думайте про те, що ви потрібні кому-то, а не про те, що ви в когось потребуєте.
  • Спілкуйтеся і допомагайте людям, особливо бідним, слабким і так далі.

попередження

  • Точно також не плутайте смиренність з льстивостью (надмірне вихваляння людини для своєї власної вигоди). Це поширена помилка, але два відносини абсолютно різні.
  • Бути смиренним не те ж саме що смирення, і часто люди намагаються здатися смиренними для того, щоб здобути похвалу. Навколишні зрозуміють це, і навіть якщо ви кого-то обманюєте, ви не отримаєте таку ж вигоду, яку ви б мали насправді через розвитку скромності.
  • Хоча, смиренність - хороша річ, не заходьте занадто далеко, таким чином, стаючи ганчіркою. Пам'ятайте, все повинно бути в міру. Скромність - це не слабка риса, насправді вона є дуже сильною, також як і доброта. Постояти за себе цілком можливо зі скромністю, і всього лише вимагає трохи досвіду. Будьте готові до необхідності практикувати це, і не опускайте руки, якщо ви спочатку не прийшли до рівноваги.