Як голитися небезпечною бритвою

Автор: Marcus Baldwin
Дата Створення: 20 Червень 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
💈  Опасная Бритва: Бритва для начинающих, первые шаги к правильному бритью
Відеоролик: 💈 Опасная Бритва: Бритва для начинающих, первые шаги к правильному бритью

Зміст

1 Зволожите обличчя гарячою водою. Прийміть гарячий душ і дозвольте воді текти по вашому обличчю близько п'яти хвилин. Цим ви відкриєте пори і пом'якшити рослинність на обличчі, що помітно полегшить подальше гоління. Також можна прикласти до обличчя мокре гарячий рушник, як це робили своїм клієнтам цирульники. Просто змочіть невеликий рушник гарячою водою і потримайте його притиснутим до особи до тих пір, поки воно не охолоне.
  • 2 Втирайте в шкіру масло для гоління. Гарне масло для гоління здатне полегшити подальше гоління. Пошукайте в продажу готовий засіб для гоління, що містить натуральні масла, наприклад, масло жожоба, кокосове, оливкова олія або масло соняшнику. Ці види масел дозволяють пом'якшити волоски і не перешкоджають руху бритви.
  • 3 Змочіть помазок гарячою водою. Наповніть миску або кухоль гарячою водою. Вода обов'язково повинна бути гарячою, щоб пом'якшити щетинки помазка. Залиште помазок відмокати в воді на одну або дві хвилини. Потім вийміть його з води і різким рухом зап'ястя струсіть з помазка зайву воду.
    • Самі високоякісні помазки для гоління виробляють з використанням волосся борсука. Помазки з кабанячої щетини коштують дешевше, а синтетичні помазки вважаються низькоякісними.
    • Звичайно, мильну піну можна нанести на обличчя і руками, але працювати помазком буде набагато зручніше.
  • 4 Наповніть кухоль кремом для гоління або мильною піною. Вилийте раніше використану воду з кухля або миски. Помістіть в неї трохи крему для гоління або цілу шапку мильної піни. Мило для гоління є дешевшим варіантом і виготовляється із застосуванням суміші жирних рослинних олій і гліцерину. Крем для гоління по функціональності аналогічний милу, при цьому краще вибирати той крем, в якому містяться такі ефірні масла, як масло жожоба або масло кокоса.
    • Утримайтеся від використання звичайних гелів і піни для гоління. Незважаючи на те, що ними теж можна користуватися, вони не зможуть забезпечити вам настільки ж чисте гоління, як якісні мило і крем для гоління.
  • 5 Збийте піну помазком. Помістіть вологий помазок в кружку. Збийте їм мильну піну або крем. Чим довше ви будете збивати використовуваний засіб, тим густіше буде ставати піна.
  • 6 Нанесіть збиту піну на відросла щетину на своєму обличчі. Зачерпніть піну помазком. Круговими рухами помазка розподіліть піну по всій зоні, яка потребує гоління, простеживши за тим, щоб не пропустити жоден волосок. Як тільки особа буде покрито достатньою кількістю піни, кількома додатковими помахами помазка приберіть з лиця надлишки піни.
  • Частина 2 з 4: Гоління небезпечною бритвою

    1. 1 Затисніть шийку бритви між великим і трьома наступними пальцями руки. Незважаючи на наявність у бритви дерев'яної або пластикової ручки, за неї не потрібно братися. Замість цього заведіть великий палець під шийку бритви (зв'язує лезо з ручкою). При цьому вказівний, середній і безіменний пальці повинні розташуватися по іншу сторону шийки. Нарешті, мізинець слід докласти до хвостовика бритви, що стирчить з ручки з протилежного боку від шийки бритви.
      • Це базовий спосіб захоплення бритви і багато людей з часом коректують його для забезпечення собі більшого комфорту і кращого контролю над бритвою.
    2. 2 Прикладіть лезо до шкіри під кутом в 30 °. Лезо можна прикладати ні паралельно шкірі, ні перпендикулярно їй.Воно повинно бути направлено до шкіри під невеликим кутом. При цьому стирчить ручка бритви повинна виявитися десь неподалік від вашого носа.
    3. 3 Натягніть шкіру обличчя другою рукою. Почніть роботу з одного боку особи. Вільною рукою натягніть тут шкіру, щоб розправити і розгладити її. Робіть це для кожного виборювати ділянки, щоб забезпечити більш гладке гоління з меншою кількістю випадкових порізів.
    4. 4 Виголіть щоки у напрямку росту волосся. Утримуючи бритву під правильним кутом, почніть голитися з верхньої частини щоки. Так як тут волосся будуть рости у напрямку вниз, теж рухайтеся вниз у напрямку до нижньої щелепи і підборіддя. Акуратно працюйте плавними контрольованими спадними рухами бритви. Споліскуйте лезо і продовжуйте роботу з того місця, на якому призупинилися. Споліскувати бритву слід після кожного поприземного руху. Виголіть особа з обох сторін.
      • Навіть досвідчені користувачі небезпечних бритв часом роблять помилки. У самому ж початку, ви обов'язково будете різатися. Не впадай у відчай. Порізав, притисніть шкіру в цьому місці на кілька хвилин або обробіть поріз кровоспинну порошком.
    5. 5 Поголіть підборіддя і верхню губу. Найпростіше поголити підборіддя, продовжуючи рухатися від щік. Шкіру в цьому місці легко порізати, тому працюйте короткими акуратними рухами у напрямку до нижньої точки підборіддя. Натягуйте губи, коли будете голити зону навколо них.
    6. 6 Поголіть шию і зону під щелепою. Всі інші зони голять тим же чином, як і щоки. Відкиньте голову назад, потягніть нижню щелепу вгору вільною рукою і почніть голити підщелепну зону спадними рухами бритви. Виголивши шкіру безпосередньо під щелепою, зійдіть нижче до шиї.
    7. 7 Знову нанесіть піну на обличчя і вдруге пройдіться по ньому бритвою вже поперек напрямку росту волосся. Цього разу бритва буде рухатися від однієї сторони до іншої. Тисніть на бритву вже не так сильно, як раніше. Рухайтеся від вух до центру особи. Споліскуйте бритву після кожного руху по обличчю.
      • Якщо ви тільки вчитеся голитися, подумайте про те, щоб другий прохід по обличчю також складався з тих, які сходять рухів бритви. Так ви краще звикнете тримати бритву без створення додаткового ризику появи порізів.
    8. 8 Ще раз нанесіть піну на обличчя і поголіться проти росту волосся. Знову вмийтеся гарячою водою і нанесіть на обличчя крем або мильну піну. Третій прохід з бритвою по обличчю дозволить забезпечити найбільш гладкий результат гоління. Почніть роботу від нижньої частини шиї. Будьте гранично обережні, щоб не порізатися.
    9. 9 Після гоління сполосніть обличчя холодною водою. Холодна вода зволожить шкіру і закриє пори. Також можна скористатися лосьйоном або бальзамом після гоління, в складі якого є ліщина або лаврова вода для зняття роздратування. Нанесіть засіб постукивающими рухами, а не втирайте його в шкіру.
    10. 10 Витріть бритву насухо. Протріть лезо бритви м'якою серветкою або туалетним папером. Важливо прибрати з леза всю вологу, щоб воно не заіржавіла. Зберігайте бритву подалі від вологи і пари.
      • Якщо ви хочете прибрати бритву на довгострокове зберігання, попередньо змастіть її маслом, наприклад, маслом камелії.

    Частина 3 з 4: Застосування ременя для редагування небезпечної бритви

    1. 1 Повісьте ремінь на меблі. Ремінь для редагування небезпечної бритви буде забезпечений гачком для кріплення до стійкої поверхні, наприклад, до спинки ліжка або до ручки до шафки у ванній кімнаті. Після кожного гоління або заточування бритва потребує виправлення на ремені. Виправлення дозволяє згладити краї леза, щоб гоління було більш комфортним.
      • Полотняна сторона ременя добре підходить для редагування леза бритви в проміжках між голінням. Після заточування користуйтеся шкіряною стороною ременя.
    2. 2 Прикладіть лезо бритви до дальнього від себе кінця ременя. Туго натягніть ремінь вільною рукою. Піднесіть лезо бритви до дальнього від себе кінця ременя.Тримайте бритву за шийку гострим краєм в напрямку від себе.
    3. 3 Проведіть лезом по ременю у напрямку до себе. Переконайтеся в тому, що ремінь туго натягнутий, інакше справа скінчиться затупленою бритвою. Проведіть лезом по всій довжині ременя, притискаючи його до ременя. На бритву слід надавати легке тиск і не відривати її від ременя.
    4. 4 Переверніть бритву іншою стороною і проведіть нею по ременю в зворотному напрямку. Перекотіть бритву на іншу сторону через тупий край леза. Чи не перевертайте бритву через гострий край і не торкайтеся їм до ременя. Тепер гострий край леза повинен бути звернений до вас. Проведіть бритвою по ременю в іншу сторону тим же чином, як ви робили це раніше.
    5. 5 Повторюйте вищевказані дії, поки не виправите лезо. Звичайно потрібно провести бритву за ременем близько 30 разів, або по 15 раз в обидві сторони. Знайте, що з правкою леза на ремені неможливо перестаратися. На самому початку рухайтеся повільно і обережно. У міру розвитку навички ви почнете робити це швидше і зрозумієте, що правка леза на ремені практично не віднімає вашого часу.

    Частина 4 з 4: Поширення друкованої бритви

    1. 1 Протріть і змастіть точильний камінь. Спочатку обітріть точильний камінь рушником, щоб прибрати з нього можливі залишкові забруднення. Потім змастіть камінь холодною водою, маслом або бритвеною піною. Це захистить його від перегріву і відколювання частинок, які можуть пошкодити бритвене лезо.
      • У господарських магазинах можна пошукати двосторонній точильний камінь із зернистістю 4000/8000. Для заточки бритви не користуйтеся дешевими точильні камені, якими ви зазвичай точите ножі.
      • Спеціальний керамічний точильний камінь для бритв можна придбати через такий веб-сайт, як eBay. Він буде не таким грубим, як звичайні точильні камені.
    2. 2 Покладіть точильний камінь більш грубою стороною вгору. Знайдіть сторону точильного каменю з більш грубим зерном (і великим числом у маркуванні). Саме з її допомогою ви додасте лезу бритви необхідну гостроту.
    3. 3 Розмістіть камінь перед собою і плоско прикладіть лезо до нього. Почніть роботу із заточування у більш короткої сторони точильного каменю. Прикладіть бритву до каменя таким чином, щоб каменю стосувалося і її гострий край, і шийка. Гострий край леза повинен бути звернений від вас. Тримайтеся кінчиками пальців за шийку бритви. Кінчиками пальців другої руки контролюйте положення леза на точильному камені.
    4. 4 Проведіть лезом уздовж по точильного каменя. Кінчиками пальців протягнете лезо бритви по точильного каменя у напрямку до себе. Прикладайте до бритви помірний тиск під час заточування. Якщо лезо довше ширини точильного каменю, вам доведеться під час руху одночасно зрушувати його по довжині. Починати слід від нижнього кінця леза (у шийки). Коли будете проводити лезом по каменю в напрямку до себе, зміщайте його ближче до зовнішнього кінця леза.
    5. 5 Переверніть бритву на іншу сторону і проведіть нею по точильного каменя в зворотному напрямку. Не торкайтеся самим вістрям до каменя. Замість цього просто перекладіть бритву таким чином, щоб її гострий край дивився на вас. Проведіть бритвою по точильного каменя в напрямку від себе, використовуючи ті ж самі кроки, що й раніше.
    6. 6 Продовжуйте заточку до тих пір, поки бритва не стане досить гострою. Вам буде необхідно провести бритву по точильного каменя приблизно по 10 разів у кожному напрямку. Перевірити заточку можна легким дотиком леза до зволоженому нігтя. Якщо лезо врізається в ніготь і не застряє, то воно гостре. Не примушуйте себе продовжувати далі точити і без того гостре лезо, інакше ви його пошкодите. Перед черговим використанням бритви не забудьте виправити її ременем.
      • Лезо бритви буде залишатися гострим протягом 6-8 тижнів. Проводьте правку бритви ременем після кожного використання, щоб підтримувати її в гострому стані до того моменту, поки не знадобиться чергова заточка.

    Поради

    • Новачкам краще починати користуватися бритвою довжиною 15 см. Вона дозволяє дотримати баланс між контролем і точністю.
    • Якісне гоління небезпечною бритвою вимагає певної майстерності, яке прийде до вас з часом. Перші спроби голитися можуть виявитися не дуже приємними і супроводжуватися порізами. Проте, продовжуйте працювати над собою і, коли будете готові, навчитеся проходити з бритвою по обличчю по два-три рази.
    • Порізав, скористайтеся кровоспинну порошком. Його можна придбати в аптеці.
    • Замініть бритву, якщо вона починає чіпляти лезом шкіру або викликати на ній роздратування. Чоловіки з рідкісною або короткою бородою зазвичай можуть обійтися однієї єдиної бритвою, але тим, у кого росте густіша борода доведеться частіше оновлювати свою бритву.

    попередження

    • Ніколи не намагайтеся зловити падаючу бритву. Саме через те, що небезпечна бритва така гостра і слизька, їй краще не голитися у себе в ванній кімнаті.
    • Під час третього проходу по шкірі проти росту волосся дотримуйтесь особливої ​​обережності на чутливих ділянках особи, наприклад, в зоні над верхньою губою. Порізати там шкіру дуже легко.
    • Не робіть ріжучих рухів бритвою. Довгі руху похилою бритвою досить ефективно використовуються досвідченими користувачами, але новачкам спочатку слід освоїти роботу короткими рухами бритви.
    • Складайте бритву перед тим, як кудись йти разом з нею. Ніколи не переміщайтеся з відкритою бритвою в руках.

    Що вам знадобиться

    • Точильний камінь
    • Шкіряний ремінь для правки небезпечної бритви
    • Небезпечна бритва
    • Крем для гоління або мило
    • Миска, гуртка або маленьке відерце
    • Помазок для гоління (бажано з борсукового волосся)
    • Люстерко
    • Кровоспинний порошок на випадок порізу
    • Гаряча і холодна вода